- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-24 09:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
A Whispert mondja szinte mindenki az olcsóbb botok közül a legjobbnak. Nekem van a sima is és a Carp is. A sima inkább keszeges, 2-3 kilós pontyokig való, a Carp egy fokkal erősebb, de azért az sem egy durung. Azzal olyan 5-6 kilós pontyig jó vagy. Ki lehet vele szedni nagyobbat is, csak akkor már semennyire sem irányítod vele a halat

-
Redneck
nagyúr
Teljesen nincs, csak 80%-ban. Egyébként a helyiek szerint is full illegális az egész, más környékbeli tavakon már el kellett bontani a hasonló építményeket. Van pár kulturált, de a legtöbb, csak tákolmány.
Sokkal több sátoros és sima vízparti hely lehetne, mert így elég korlátozott a dolog. Stéged/házad kihalásos alapon, mástól örökölve lehet, miközben papíron is sántít a dolog.Ha nincsenek ott, pecázhatsz a stégeken, de ha jön a "tulaj", lehet továbbállni. Ami egy 2-3 napos kitelepülés esetén szívás...
A normálisabbak kiírják a számukat, hogy ne legyen súrlódás, de van hogy több "tulaj" van.
Zavaros, pedig szép a tó. -
bogabi
őstag
-
Redneck
nagyúr
-
@mriya@
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
Szerintem nem egyről beszélünk. Én úgy nézem, ugyanaz a kis "V" alakra hajtott fémlap van benne, mint a LIDL orsókba. Ez feszíti a visszaforgásgátlót...vagy várjunk csak, lehet csak a kapcsolót, már nem is emlékszem....
. Nekem úgy elrepült, a kazánház túlsó felén, 4m-re a szerelési helytől találtam meg.
Aztán lehet nem jól látom ám. De nem gond ha kiesik, simán helyére lehet tenni, csak el ne repüljön.
A képeden pirossal megjelöltem, mire gondoltam, hogy ez a "V" rugó.
Amit zölddel jelöltem, a tengely alatt van az a retesz, ami a nyeletőfék reteszelését végzi. Gondolom ez is száraz.Ennek is adj egy kis kenőanyagot, vagy egy csepp olajat, vagy valami zsír spray-t, ami bemegy alája. Ha nincs rutinod, ezt tényleg ne szedd szét, ezt is egy kis spirálrugó feszíti, az alsó felén elvileg. Mondjuk a hátsó fék kiszerelése után jönne csak szét, de ezt tényleg nem tanácsolom, meg felesleges is.
-
Zoli bácsi
őstag
Így kinagyítva a képeidet, látom hogy a visszaforgásgátlót egy "V" alakú acélrugó tartja. Mint a LIDL orsóknál. Szétszedett orsónál eszedbe ne jusson a visszaforgásgátló kapcsolóját ki-be kapcsolni.... Nagy sebességgel kirepül a rugó.....
Minden ilyen tipp, amit írok, saját balf...őőőő bénázásom tanulsága.
-
Zoli bácsi
őstag
Szedd le, legalább a dobemelő szerkezet "S" vájatába tegyél zsírt, hátha nem kapott.
A tengelyt csak olajozd, esetleg leheletnyi finom zsír, ujjaddal végighúzva.
Hátsó, nyeletőféket is megkenném. Ha nem mered szétszedni, egy kis zsír spray, vagy más kenőanyag így hátulról a lamellákhoz pesszentve ártani nem fog.
Amúgy felesleges szétszedni legtöbb esetben a hátsó fékrendszert, de a látottak alapján valószínűleg szárazon rakták össze.
A visszaforgásgátlóra vigyázz, zsírt ne kapjon, mert visszaforgó lesz.
A nyeletőt automatikusan visszaváltó karra vigyázz, ne feszegesd ha szeded ki az alsó fogaskereket, mert ha picit meghajlik, már lehet nem lesz jó. Az olcsó, gyenge fajta ami benne van.
Visszaforgásgátló kis rugójára vigyázz, el ne ugorjon. Nyelető váltókar jobb oldalát fennhagytad, okos, egyben tartja a szerkezetet.
És még egy jó tanács, nem kell sok zsír, csak kinyomja úgyis. A visszaforgásgátlóba ne kerüljön, tudom már írtam. Ha kerül sincs gond, benzinbe kiáztatni, 24 óra száradás, egy csepp olaj, és mehet vissza.
Bocs, ha értesz hozzá, akkor nem szövegelek.
-
Zoli bácsi
őstag
-
sasa311
veterán
Szerintem ezt még a gyárban verték oda. Összerakva, bedobozolva hogy kaphatot volna ekkorát úgy, hogy sehol semmi nyom? De korrektek, hogy megy a refund, ezt MO-n boltban veszed akkor járhatnál a nyakukra 72x mire cserélnék...
Zoli bácsi
Ennyiért, ez az orsó tényleg korrekt. Legalábbis a 6000-es tök oké volt. -
Zoli bácsi
őstag
Nekem van ötletem. A fotókkal reklamálj az eladónál, ha elzárkózik, az Alinál. Esélyes hogy visszautalják a zsét, vagy küldenek egy másik orsót.
Ez szerintem szállítási trauma, egyértelmű.
És garanciális. Bár lehet jobb lett volna reklamálni, és ha mondják akkor szétszedni.
-
Zoli bácsi
őstag
-
saen
veterán
-
Zoli bácsi
őstag
Azt hittem jobb a minőség ellenőrzés mára. Nekem is volt olyan orsóm ami nem emelte a dobot, igaz dobozból kivéve működött, felzsinórozáskor ment tönkre.
Egy pár mm-es kis csavar, ami a tengelyt rögzíti, az esett ki, nem volt rendesen meghúzva. 3 perc volt a javítás, igaz az kulisszás dobemelésű szerkezet volt.
Én arra lennék kíváncsi, kedvenc kék boltosotok
új orsója [link] hány százalékban egyezik meg a W.P.E. klónnal. Ezek a gaz kínaiak mindent lemásolnak....
-
Steady74
Topikgazda
-
Steady74
Topikgazda
Guruból ezt vettem. Nem tudom, hogy jobb-e mint más társai, én elégedett vagyok vele. Ha nem horgászol messzire, elég lehet 2 orsóra is a 150m kb megfelezve. monofil előtétzsinór szerintem szükséges, olyan bothoz pláne. Kb 6-7m jófajta 0,22-0,26-os fluoro karbon tökéletes, a legolcsóbb is megteszi.
-
galervin93
addikt
Írtam egy regényt, erre elszállt az egész, hát menten szétvet az ideg...
Röviden: 0.08 elég, bőven, kezdésnek jó lesz. Van aki telibe használja, van aki köt dobóelőkét. Ez lehet fonott, mondjuk 14-16-os, lehet monofil, ez meg lehet sima vagy vastagodó. Én a legutóbbit használom, vastagodó monot, de csak azért, mert ezt szoktam meg. Ugyanakkor szerintem fárasztáskor jól jön a dobóelőke rugalmassága (főleg nagyobb halnál).
Ennek a pecának amúgy a végszerelék a lelke, vannak jó vidik, ajánlások, tippek erről.iceQ!
Egyezik, jó lesz ez az elektronikus napló.
Az meg hogy esikazessső... Miért, a papírt nem áztatja el?
Hagyjuk, pár év és pont úgy válik semmivé, mint a sárga csekk meg hasonló bolondériák.hermanyi
Igen, a mai napig használom a Micro Crystalt, szeretem is nagyon.
Sajna nem látom a bottörős vidit, fránya facebook, nem élek vele. Mindenesetre egy törés nem törés, ahogy hermanyi is írja, majd ha több független helyről érkezik hasonló jelzés... Mint pl. a Daiwa Silver Creekek, amik köztudottan ropik, én is törtem már el peca közben, és számtalan ilyen írás, videó van a neten, de még itt a topikban is.
-
Steady74
Topikgazda
Le is csapom

Milyen botod van? Keszegezésre használnád?
Azzal számolj, hogy ha merev a botod, akkor a halak 90%-át el fogod veszíteni. A fonott zsinórhoz lágy, vagy közepesen lágy botot tudok elképzelni a 0 nyúlás miatt. Nekem Guru fonottak vannak talán már vagy 4 éves az orsóimon, azokkal használom a keszeges botokat. 0,08mm-es vastagság szerintem bőven elég. -
Ibituba
aktív tag
-
Zoli bácsi
őstag
Szerintem a nyeletős orsók mennek ki a divatból, az egyszerűség miatt a gyorsfékes orsó lett a divat. Nem rossz a Döme LCS5500, ha nem kell távdobó, csigás dobemelésű orsó, a sima Master Carp LCS pro is megfelel. Tartós szerkezetek, Spro alapokon. Nekem egy gondom van velük, mi a fenének kell pirosra festeni, egy szezon után már itt-ott megy le a festék, pláne az éleken.

A keret kimaxolása esetén ezt ajánlanám, van hatezres is: [link]
Ha Ali játszik, a felkapott WPE gyártótól egy BF akciós nyeletős: [link]
Ha nem feltétel a csigás dobemelés, meg nem kell kerek zsinórklipsz, akkor ott a nagy ikon, az Okuma Longbow. Bár állítólag ez sem a régi. Régen minden jobb volt.....Hermanyi is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bothoz annyit, láttam Pecapláza elő BF akciójában 27 ezerért Benzár Concourse Feedert, azt hiszem a 330-ast, de szerintem ennyit megér. Jelenleg nem tudok belépni, de esélyes hogy a végleges akcióba is beteszik, ha marad...
Amúgy a véleményem szerint ez ugyanaz a blank, más néven: [link]
Ha 3,3m-ből jó a két részes akkor: [link] Úgy nézem nem nagyon van most sehol ez a botcsalád.
Szerk: Alis linket javítottam, lemaradt először az eleje.
-
balou84
tag
-
diablo1984
veterán
Igen, a 150es jobban, hamarabb dolgozik mint a 180as, megvan érezhetóen köztük a difi, ahogy a 120as is még finomabb mint a másik kettő. A 180as arra való, ha ki akarsz dobni a világból egy nagy kosárral, akkor azzal többnyire megteheted, de fárasztáskor vadkanddisznó, nekem a 150es és a 120as 390esből jobban bejön, de azokkal meg nem tudok akkorát (se) dobni(fakezem van a dobáshoz, ritkán is kell nagyot dobni, de mikor fél évente kellene, akkor meg nincs meg a tudás- kocka tavakon elszokik tőle az ember, most meg kabátban dobni halál)
-
törölt tag
Itthon a magas áfa is betesz. Azért teljesen nem reménytelen mert történhet csoda valahol meg akarnak szabadulni nagyon pont attól amit keresel. Főleg akkor lehet ha kifutó széria van csak ilyen szökőévente kb.
Etetőanyagoknál ha közeledik a szav idő lejárat gondolom akkor akarják kiszórni őket itthon de azt se sűrűn látni. Ez a 20-70-es akció a angel-domaene.de oldalon volt. nordishing77.at osztrákoknál még egy jó kis bolt , fishermansworld.de németeknél. -
Steady74
Topikgazda
-
hermanyi
addikt
-
diablo1984
veterán
A 150esben már van kis rugalmasság a 180ashoz képest, a 180as is tud rugalmas lenni 8-10+os pontyoknál, de akkor ha a hal hirtelen kirohan, hiába 30-40m zsinór lent, képes a monofil előkét elvinni, annyira nem követi le a kitörést. 120as 390es meg egy lágyabb karakterisztika mindkettőhöz képest.
-
törölt tag
Akció németeknél van. Most volt halloween 20-70%-ig akció. Ebben volt olyan penn orsó 3500-as spinfisher 70 euró környékén, 9500-as spinfisher 100 euró. Posta 16 euró szóval kis összegű rendelésre nem jó. 9500-as spinfisher itthon sacc 70 ezer ehhez viszonyítsd a 100 eurót. Látod ez akció, ilyet itthon nem fogsz látni black fridaykor azt garantálom lehet előtte felemelik 75-re aztán akciózzák 72-re . Bár a múltkor láttam 2,1-es wft botot 20 ezerért haldorádon. Elgondolkodtam kell e nekem még egy bot erre legközelebb felmentem az oldalra és már elfogyott. Ezt a konkrét botot németeknél se kapod meg 30 alatt szóval baromira megérte volna. Készletkisöprés volt vagy nem tudom mi de hülyének is megérte volna persze kihagytam a dolgot.
1-2 hasonló vételem volt már itthon főleg etetőanyagban nagy leárazásokkal, de összességében nem sok ilyen reklámárat láttam itthon. -
törölt tag
Konzervkukoricával könnyű.
Azt nem fogják mutogatni a horgászfilmekben, mert miután minden pecán agyonverné az összes csalipelletet már kinek adnák el pár ezer forintért a kis tégellyel. Amikor már a keszegfélék nem kapnak rá vagy alig mert annyira hideg a víz a pontyok akkor is mennek rá . Jég van a víz szélén annyira hideg akkor is. A dm-ben van egy üveges bio kukorica konzerv puhaságú, úgy néz ki mintha konzervkukorica lenne üvegben. 600-700 Ft körül van de kinyitás után nem romlik meg. Legalábbis én egész ősszel egy üveggel csalihalaztam és semmi baja hűtés nélkül. Ezentúl ilyet veszek konzerv helyett gazdaságosabbnak tűnik.
Black friday nagyon esetleges itthon az én tapasztalatom szerint. Pont azt nem akciózzák ami kellene , vagy pont nincs ami kellene és a többi. Vagy az akciós ár több mint máshol az akció nélküli. Ettől még nem vesztesz vele ha megvárod a vétellel hátha pont bejön. -
diablo1984
veterán
Én is tavasz óta csak az excite-okat használok, van 330as 90g, 360 90g, 390 120, 150, 180g-osom is, sőt mindenből 2. Fél évig úgy használtam, hogy elhittem, hogy törhetetlen a spiccük, de most pár hét alatt meggyötörtem 4 spiccet is, nem tudom, hogy, általában 30g-os kosárral, rövid távon rogytak meg, akkor mikor még erő sem volt a dobásokban. Mind1, fő hogy kapható, jó kis botok!
-
Redneck
nagyúr
Köszönöm szépen!
Nekem csak egy nagyon alap gumis hálós van, igaz legalább az a része rendben van. Egyelőre így, hogy vigyázunk rá, még nem volt vele gond, de maximum 6 kilós halat látott. A bringás peca miatt vettük, de kéne már egy komolyabb. Mindig irigykedek a profikat látva, milyen frankó merítőik vannak. -
Redneck
nagyúr
-
galervin93
addikt
-
diablo1984
veterán
-
PpenoO
őstag
-
SODIMM
csendes tag
-
diablo1984
veterán
Ha nem kell feltétlen a dióverő, akkor a czero excite 390, 120g-ost tudom ajánlani, az egy finomabb pálca(lc-hez késest), keszeget is ki lehet vele fogni, a 150g-os változata már keményebb sokkal, a 180g-os az dióverő(mindhárom van belőle).
Én szeretem a czero excite-okat, de van döme lc-m is(bár azok céltalanok nálam, távdobni nem tudok, a 390essel is ugyanannyit dobok, mint a hosszabbakkal és a hosszabbak nehezebbek is). -
PpenoO
őstag
+1 az excitera. Most mégjobban megéri mint 1-2 éve, hisz az ára nem változott. Garanciális ügyintézésben is nagyon készségesek Czeroék.
Szerk.: Hoppácska, most látom NEVIS Method Carp Feeder 390H 45-130gr 26e körül adják. Van belőle XH is. Az is egy remek bot azért a pénzért.
-
Steady74
Topikgazda
-
diablo1984
veterán
-
saen
veterán
-
saen
veterán
Döme cuccok nagy részét megtalálod Nevis márkanév alatt egy hajszállal olcsóbban. Egy cég rendeli őket kínából, max apró különbségek vannak.
Döme/Nevis cuccok jellemzően használható kategória, de azért ezek nem drága cuccok. Hogy meddig fog működni az attól is függ mennyire vigyázol rá, de azért alapvetően kéne éveket bírnia. Érdemben olcsóbban ilyen kategóriát nem fogsz kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Autós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - éjfekete- HUN - MW123MG/A - 4 Ciklus 3 év gari
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Zbook 17 G2 Workstation,17.3"FHD,i7-4810MQ,16GB,256GB SSD,K3100M 4GB VGA,DVD,WIN10
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Nekem úgy elrepült, a kazánház túlsó felén, 4m-re a szerelési helytől találtam meg.

Hagyjuk, pár év és pont úgy válik semmivé, mint a sárga csekk meg hasonló bolondériák.

Steady74