- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Kislabda #85095 üzenetére
A mester majd reagálni fog, neki nagyon elment a kedve az ottani rakózástól (pecától), csúnyán megszivatták. Rakóztak a lányával, ment a hal rendesen, a halőr beült a csónakban, beszórt 2 mázsa tápot (lehet nem ennyit) az összes hal meg elugrott a part mellől.
Amúgy a bejárat oldalában rakóztunk már, ott ahol a fórumpeca is volt. A vízmélységhez 3 részes (AB+2.+3.tag) topszett kellett, ami kb 4m azt hiszem. Csemegekukorica és csemegekukorica. Viszont a darazsakra figyelj, engem megcsípett egy, krvára fájt egész nap a kezem.
A két hosszanti oldalon is tudsz rakózni, de ott van 6-os víz kb, vagy 1m-es eresztékkel és állandóan lőtt csalival felcsalod a halakat. Ez is menni szokott.
-
Kislabda
csendes tag
Sziasztok!
Majosligeti rakózáshoz/ part menti úszózáshoz tanácsok?
Melyik oldalát célszerű meghorgászni a tónak?
Milyen a vízmélység?
Köszi! -
jansky1
senior tag
válasz
diablo1984 #85093 üzenetére
Akkor megvárom, hogy jó lesz-e rád az xxl.
xl méret, gibbon kar nálam is stimmel -
diablo1984
veterán
válasz
jansky1 #85090 üzenetére
Nekem xl kell mindenből, ebből xxl-et rendeltem, talán az jó lesz karhosszban(viszonylag hosszú a karom).
Nálam a megfelelő az aquaman mintás haldorado kék, oldalt fekete berakással lett, a fakó színek az olyanok mintha 1000x mosták volna, a fehérek meg látványosan koszolódnak, a sötét színek meg nyáron napon nem ideálisak. -
jansky1
senior tag
válasz
diablo1984 #85087 üzenetére
Nekem is kéne egy, de meg vagyok lőve a méretezéssel. A táblázat alapján nem tudom eldönteni, hogy mennyixl lenne jó rám.
De igazából mind tudjuk, hogy a legfőbb baj, hogy nincs a megfelelő színben.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
musli26 #85086 üzenetére
Nézz körül a Noordfishingen. [link] Olyan is beleférhet az árkategóriába, ami itthon nem. Most még viszonylag erős a forint, de mindenhol írják hogy bezuhan megint.
Itthonról 2 tipp: Delphin Etna, vagy nézzél szét az új Nevis botok között. 30 körül már kaphatsz jót. Forgalmazó linkje, leírások miatt linkelem, máshol olcsóbb (Pl. Centrumzoo)
[link] -
musli26
tag
Sziasztok!
Bojlis botot szeretnék venni.
Ár:30.000-ig.
Méret:3.6 , 3.9m
Dobósúly 3 , 3.5 lb
Milyet vennétek?
Létezik ilyen árban BB?
Köszi -
andrew911
tag
-
andrew911
tag
válasz
jansky1 #85078 üzenetére
Nem tudom, de létező termék, $60-ért a tiéd.
-
PpenoO
őstag
-
andrew911
tag
válasz
jansky1 #85075 üzenetére
Vannak teljesen vállalható fazonok.
-
jansky1
senior tag
Jól érzem, hogy kötelező dress codeot akartok a következő fórum pecára?
-
szgzuri
tag
Budapest halai - a Rákos patak zuglói szakaszán szép domik portyáznak.
-
Steady74
Topikgazda
Van egy kb 5-6 éves Delphin Smart Mat pontymatracom, amitől megválnék. Jó állapotban van, sok fórumpecán volt velem. Ha valakinek szüksége lenne rá, de nem tudja bolti áron vagy használta se megvenni, jelezze, eljön érte (BP, Újpest vagy 13 ker), és elviszi, nem postázom. Első sorban szeretném, ha így kerülne új helyre.
-
4Grider
félisten
Legalább 20-30 éve keresik a megoldást, nem új keletű a probléma, így nem írhatod, hogy kapásból tiltás, ami történt. A balatoni hal horgászrendbe írt dolgai pedig pont annyit érnek, amennyit betartanak közülük.
Az pedig minimum vérlázító, hogy az ingatlanom előtti önkormányzati területet köteles vagyok rendben tartani, de ha ugyanezen a területen ideiglenesen elhelyezek egy konténert, amibe az építkezés/felújítás során keletkező építési törmeléket helyezem, akkor területhasználati díjat követel tőlem az önkormányzat arra a két napra. A sarki szomszédom egy egyedülálló vak néni. Felszólította az önkormányzat, hogy szedje fel azt a szemetet a sarkon, ami a lomtalanítás után ott maradt. Mert egyébként már milyen közösségellenes, hogy a telke melletti önkormányzati területet nem tartja rendben. -
smkb
őstag
válasz
4Grider #85061 üzenetére
Nem is kell a horgászok által befizetett pénzből látnia semmit a BAHART-nak.
Az hogy egy BAHART vízművön horgásznak és sétálnak is emberek, az a köz javát szolgálja. A sétálók is szemetelnek egyébként elég sokat, úgyhogy ezzel tessék együtt élni a BAHART-nak. Vele jár, pont. Ha nem tetszik neki, ne üzemeltessen kikötőt a Balatonon, üzemelteti más. Erre minden gond nélkül a BAHART-ot kötelezni lehetne törvényileg.
Az ingatlan tulajdonosoknak kötelességük az ingatlan előtti szakasz, járda tisztán tartása, gyomtalanítása, közlekedésre alkalmasan tartása, hó eltakarítása, pedig ugye nem az övé, nem ő létesítette, de azzal hogy az ingatlan a magánbirtoka, jár ez a közjót szolgáló kötelesség is. Amennyiben nem teszi, megy a bejelentés, és felszólítás, bírság. Az ingatlantulajdonos a parlagfű miatt vágnia is köteles a saját birtokán a gazt, nem hagyhatja elburjánzani, mert az is bírság, pedig saját tulajdon. Egyszerűen vannak olyan kötelességek, amik a közt szolgálják és velejárói a magántulajdonnak.
De lehetne szabályozni is, hogy mólókon egy bottal úszóval horgászhat az ember, és ha jön a hajó, vitorlás stb. Akkor kitekeri a cuccát. Rendőr, halőr naponta kinéz (halőrt lenne miből fizetni, és hát nem sok partszakaszt kell neki ellenőrizni, mert alig van szabadon horgászható), és ellenőrzi mi zajlik ott, de be is kamerázhatják.Sokkal egyszerűbb mindent kapásból tiltani, mint foglalkozni az üggyel és megoldást találni. Tényleg nagyon jó kérdés, hogy az amúgy irgalmatlan összeg, amit a horgászok befizetnek, az miért nem tud ilyen megoldásokban, megoldáskeresésekben megjelenni.
-
mdav88
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #85060 üzenetére
Ezeket a zsinórokat használom, de nagyon figyelni kell a kötésnél, lassan összehúzni, nedvesíteni. Ezt az apróságot leszámítva brutál jó zsinór. Monofil-monofil kapcsolatnál kezdek áttérni a dél-afrikai csomóra, első blikkre úgy tűnik jobban kedveli.
-
Spoon16
tag
Köszi mindenkinek,rápróbálok aztán meglátjuk!
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #85040 üzenetére
Pedig mi faterral 5-ös spiccel még pontyokat is fogtunk közvetlenül a kikötő előtt, ahol a szobor áll.
Igaz este-éccaka. Szerintem simán érdemes ilyen rapid peccantásra kimenni, de mivel ott jól ki van építve és könnyen megközelíthető akár picit több/kényelmesebb cuccot is lehet vinni.
Method is jó, csak lehetőleg egy helyre kell dobálni, mert hiába öböl, az egész Balcsi áramlik, viszi a víz, menni kell folyamatosan befele az anyagnak. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #85060 üzenetére
Ilyen piros ASSO zsinórt tettem föl, eddig nem használtam, lehet ez lesz a hunyó..?
Nekem zsinórral csak jó tapasztalataim vannak, évek óta rózsaszínűt használom.Szerintem ingben/ pólóban is jó a rózsaszín, nem ettől fog érezni szexuális vágyat a saját neméhez.
-
4Grider
félisten
A horgászok által befizetett pénzekből nem sokat (semmit sem) látnak a kikötők és a nyilvános partszakaszok fenntartói. Ugyanakkor nem kevés pénzt költenek a kikötők fenntartására. Ilyen esetben a horgászok megtűrésének az volna az alapja, hogy a horgászok nem sok vizet zavarnak, minimum együttműködőek és nem szemetesen hagyják ott maguk után a partot. És nem elég az, hogy tízből nyolc-kilenc horgász így viselkedik. Az északi parton van egy önkormányzat, aki több 100 méteres partszakaszt tesz egész évben horgászhatóvá. Csodálkozom hogy nem bánják, mert több millió Ft ezen horgászszakaszok éves szemétkezelési díja. És nem, nem kell a parkolásért fizetni (amiből legalább lehetne kompenzálni a szemetelést).
-
Zoli bácsi
őstag
Ennyit egy nap nem bénáztam. Lett volna kamera, egy burleszk filmet forgathattam volna magamról. Akasztottam egy szép halat, eldurrant a dobóelőke csomó. Ez volt a kezdet....Letettem a match botot, meguntam tartani. Nyomtam azt a k... telefont.
Persze, a képen is látható, rosszul tettem le a botot, lazult még a zsinór, jött a kapás, úszó oldalra el, és zúgott le a víz alá......Nem tudtam bevágni a laza zsinór miatt. Következő kapásnál megcsúsztam a lejtőn, meg a füvön, belerúgtam a feeder botot a vízbe...Elkaptam, meglett, a hal is. Volt utána egy szép feeder kapás, nem volt testes hal, egy 2 kg körüli ponty. De egyrészt virgonc volt, meleg a víz, meg a Delphin feeder (Lycan telefeeder) bot eléggé karikába lett, nem ismerem mit bír, nem mertem izomból húzni a halat....Bekeveredett a match zsinórba. Ez még menthető lett volna, de merítés után letéve vetett 13 bukfencet........Gordiuszi csomó a két főzsinóron. Mind tudjuk ez csak hogyan bontható. Három botot vittem, egyikről elvitte a végszereléket a hal, kettőt levágtam. Este, szemüveg nélkül esélytelen a szerelés. Szóval ennyi, fogtam halat, persze ez telepített tavon nem kunszt, de hogy az összes bot végszerelék nélkül jött haza...Ilyen nem volt.
Szegény megtépős halat sajnálom, a kosarat elhagyta egyszerre, olyan a szerelék, de kb 6m fonott zsinórral futkos...Reméljük hamar megszabadul tőle.
Nem is értem, sosem szakadt az Albright csomónál. Bár mikor kötöttem a csomót, emlékszem rá, hogy meghúzásnál először elszakadt a monofil. Ilyen piros ASSO zsinórt tettem föl, eddig nem használtam, lehet ez lesz a hunyó..? [link] -
smkb
őstag
válasz
4Grider #85056 üzenetére
Oké, akkor az autósok se járjanak az utakon mert egy részük úgy közlekedik, hogy halált okoz....bekell azt is tiltani. Amúgy meg a 4 méteres maradt, de oda meg valszeg terveznek valamit, mert már 2 új focipálya is lett Almádiban, tehát a BSE pályából meg lehet egy remek kikötő, az még úgysincs elég. Azt bezzeg lehet építeni ezerszám, szanaszét verve vele a tómedret, az áramlásokat megakasztani... az nem gond... építhetnének egy horgász mólót is, elég sok pénzt fizet be a sok hobbihorgász, aztán alig megy le a partra.
A négyméteresr rettentő rövid a horgászok számához képest. Oda versenyfutás van, ki ér oda hamarabb.
... de mindegy, kidühöngtem magam...
-
gg72
veterán
válasz
4Grider #85054 üzenetére
Hát igen, úgy látszik még nem volt idejük frissíteni... Amúgy valószínűleg az a van dolog mögött, amit írtál, megunták (Bahart) a dolgot. Mondjuk ez most nyáron engem annyira nem zavar, mert inkább kajakból pecázom, aztán remélem ha véget ér a hajózási szezon októbertől talán újra ki lehet majd menni. Talán.
-
4Grider
félisten
Mondjuk annyira nem csodálkozom. Nem egy sporttárs van, aki ki van akadva, ha beáll egy utasszállító hajó a helyére, cseszik a hajózó útjából a szereléket eltávolítani és ő van kiakadva, ha az azt eltépi. A mólókon hagyott szemét/etetőanyag is évtizedek óta csípi a kikötő üzemeltetők szemét, egyes horgászok viselkedéséről nem is szólva.
-
4Grider
félisten
Ha ez így volt, a balatoni hal elmehet a fenébe, ő üzemelteti ezt az adatbázist is:
https://adatbazis.balatonihal.hu/
Legalább maguknak ne mondanának ellent... -
Spoon16
tag
Itt elvileg lehet,a sétányt gondolom nem zárják le
Szóval: ezek a párszáz grammnyi pelletek érnek valamit vagy felesleges vele bohóckodni és ha halat akarok fogni akkor vigyek rendes kaját meg vödröt? -
sasa311
veterán
-
Spoon16
tag
válasz
lockdown90 #85041 üzenetére
Nem a peca lesz a fő vonal,családi nyaralás
A koncepció,hogy reggel,mielőtt felkel a város meg a család, 6-8 között lemegyek a partra és fogok pár keszeget/pontyot. Összerázom a methodboxot, felteszek valami bogyókát és kész. -
Spoon16
tag
Füreden a Tagore sétány mentén szinte végig lehet pecázni. Legalábbis egy pár éve még így volt, meg itt is azt írják: [link]
-
Spoon16
tag
Urak, jövő héten emgyünk a családdal nyaralni Balatonfüredre. Szeretnék vinni pecát, de nagyon minimál cuccban gondolkodom. Egy pergető botot meg egy feedert gondoltam. Az lenne a kérdés,hogy ezekkel a pelletboxokkal érdemes nekivágni ilyen pár órás balatoni pecáknak, vagy tök felesleges? Nem akarok vödröt meg mindenféle szirszart cipelni,ez adja magát, összeöntöm,összerázom és 2-3 órát dobálok methoddal. Lehet létjogosultsága vagy tök felesleges, mert ekkora vizen semit nem ér.? Nem vagyok sem nagy methodos sem nagy pelletes
-
Grillo
őstag
válasz
sasa311 #85023 üzenetére
Fogtam már busát, igaz csak 3 kilós volt, de hátúszóba akadt, szépen harcolt.
Meg is ettük, bár nem hagyott bennem nyomot (rosszat sem).
De ekkora hal már annyira zsíros lehet, hogy konyhára szerintem vétek megtartani. Ha esetleg zárt vízrendszer, akkor üzletileg gondolom vonzerő, amúgy vesszen az összes a természetes vizekből. -
Lapeca
újonc
Ez semmi. Én tegnap este azt álmodtam,hogy nyulat fogtam horgászat közben ,mert valahogy a mezőn landolt a szerelék,bedobáskor. Szegény ide-oda szaladgált én meg kétségbe voltam esve,hogy szabadítom meg a horogtól!🥶😬Ez van,amikor már nincs hova tovább!😁
-
Kislabda
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, kipróbálom milyen ez a Majosligeti, nem hallottam még róla de jónak tűnik, jókat is olvastam róla.
Beszámolok majd az eredményről.
Ordast is felírtam, az lesz a következő! -
Kislabda
csendes tag
Sziasztok!
Leporoltam a régi rakósbotot, versenyládát 10 év után. Tudnátok ajánlani Budapest 11. kerület környékén olyan vizet, ahova érdemes lehet kiülni rakósbotozni egy kis élménypecára?
Törökbálinti horgászparkot néztem, nem tudom az mennyire alkalmas, van tapasztalat a vízzel?
Köszi! -
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi #85000 üzenetére
-
sasa311
veterán
válasz
Totta92 #85001 üzenetére
Természetesen lehet vele horgászni, de nagyon hamar olyan lesz, mintha egy 30 éves, 800.000 km-t futott, az elmúlt 4 évet a tesóknál töltött F astrával kellene hétvégi élményautózásra menni
Ezzel a szettel az a baj, hogy kapsz egy rakás legolcsóbb vackot és a botra és az orsóra, ami a két legfontosabb lenne már nem marad.
-
saen
veterán
-
Totta92
tag
válasz
BlackmMmDog #84998 üzenetére
Igen már megvan.
Biztos vannak pro cuccok de Nekem kicsit felüdülés, a régi piacos teleszkópos nevenincs cuccaim után.
Valójában nem fogom verseny szerűen űzni, évi 5-10 alkalom nyáron amikor hétvégente kikapcsolok majd kicsit, gondoltam arra megfelel?!
Turista horgász jegyem van idén már ennyi szóval 1 botot fogok egyelőre használni.
(2-3 év kimaradt Nekem peca terén, kisebb magán tavakra jártam csak alkalmanként, oda pedig nem kellett még akkor engedély…)
Majd jövőre már vizsgázok ha minden jól megy és akkor mehet majd a 2 bot is, addig lesz talán egy kis gyakorlatom újra…Vagy rosszul gondolkodtam?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gyúrósok ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Androidos fejegységek
- Tenisz topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged