Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
-
Steady74
Topikgazda
Reggeli kávézás közben felugrott yt-n egy döme féle busafogós videó. Fogott egy 30-as pettyest, de vissza is engedte. Idegenhonos halakat nem tiltja a törvény visszaengedni, vagy változott a szabályozás?
szerk: ausztiában horgászott nem itthon...
-
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Beszéltem a halőr vagy tulajjal. Nekem felejtős. Körülményes a hely nagyon... Gyakorlatilag a fingast is korlátozzák
-
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Melyik az?
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Tisza-tavon július elején hol lenne érdemes megpróbálni helyet találni?
Csütörtök éjjel vagy Péntek hajnalban mennénk szóval nem hétvégén, egy napra, péntek délutánig. Poroszló környéke előny de nem feltétel.
Van esély ott nyáron törpén kívül bármit is fogni partról? -
Szilágyi84
senior tag
Carpcentrum Alsónémedi új horgásztanyája mint bányató járt már valaki ismeritek ?
-
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Vett egy újat, szerintem.

-
törölt tag
válasz
sasa311
üzenetére
Ebben kb minden benne van helykereséstől a horgászatáig. Lehet bonyolítani is. Mondjuk a felszerelést nem értem amurra miért ez használja amit és annak a bonyolultságát se de végül is így is lehet.
Ami még nagyon jó csíráztatott búza csak olyan helyen ahol a víz nem nagyon tudja elvinni és nem nagy csírákkal mert akkor úszik. -
törölt tag
válasz
sasa311
üzenetére
Szekszárdi Duna híd felett horgászik Jankovitch . Dombori komp felett is van zátony ott betonút visz a kompig és felette kezdődik a zátony. Elég sok zátonyos szakasz van ezen a részen de gáton tudsz menni , és ártéri erdőn átgyalogolni a legtöbb helyen. Nem hagynám ott az autómat pár napig.
Nem pecázom amurra, de ismerősök akik szoktak általában csónakból és etetnek rendszeresen egy helyet. Ha partról mész és jól megközelíthető helyre ott tömeg is lehet. Bár ilyen tűző napon napközben nem vszínű.

-
szgzuri
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Újpesti Duna szakaszon, feederen csontira kapott, második dobásra, két pici húzás volt a kapása.
Fárasztás közben kiugrott a vízből, akkor még nem láttam miféle, később utána olvasva mások is leírtak hasonló viselkedést.
Fél óra múlva megjelentek a nyugati égbolton a villámok, gyorsan összepakoltam, Rákosrendezőn ért utól a vihar, öt perc alatt bőrig áztam. -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Én még hobbiból se törölgetek.
Ott egye meg a fene, ez a dolga hogy koszos legyen. Múltkori match peca óta (bő hónapja
) szerintem még mindig fél centi vastagon áll a lösz az orsón, lehet véső előbb lehozza mint a víz. 
Haltartókat múltkor kiraktam a kertbe, majdnem egy hétig kint voltak, esett vagy 80 mm eső ez idő alatt meg volt tűző napsütés, tisztább mint újkorában.
Lustaság fél egészség.
A horgászcucc van értem, nem fordítva, biztosan nem fogok órákat tökölni a polírozással, annyi idő alatt megkötök egy rakat előkét, vagy éppen megejtek egy dunai bolozást.

szgzuri
Nagy gratula! Szokásos helyszín?
Nagy vágyam, pláne mióta élőben is láttam a Dunán fordulni valamelyik tokfélét, mondjuk elég ,monstre példány volt, valszeg az utolsó nagy mohikánok egyike. Én már kiegyeznék egy ujjnyi kecsegécskével is.
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Zoli bácsi hidd el Verseny körülmények között nem törölgetsz semmit , csak a bal kezed ,hogy a szúnyog ki bírja a 4 órát. Egy több napos versenyen jó ha wc re találsz egy kis időt ,nem hogy 5-10 db felszerelést takarítgass . Etetőkajás edényeket és vedreket pedig csak óvatosan a mosószeres cuccal . Hidd el sima víz jobb megoldás rá. Lehet ,hogy a zöld veder kicsit feketés lesz belül de nem mérgezed a halakat a benne maradt mosószerrel , és nem is riasztod .
-
Zoli bácsi
őstag
Én nagyjából minden peca után eltakarítom a felszerelést. Ha nem is aznap, másnap rászánok pár percet, egy mosogatószívacs meg enyhén mosószeres víz segítségével a látható szennyeződést letörlöm a botról (jobbára a nyél) meg az orsóról.
Tényleg pár perc, és így nem rohad rá az etetőanyag.
Ugyanígy kimosom az etetőanyag tároló vödröket, dobozokat is. Bár ezeket a vízparton már kimosom, azért a szivacs meg a mosószeres langyos víz az igazi.
Így nem ér az a meglepetés, hogy szőrösödik a vödör oldala, meg a bot nyele, mikor előveszem. Volt ilyen.
Tényleg pár perc. -
hermanyi
addikt
Mentségemre legyen mondva ha horgászom akkor 80% ban földes szunyit is használok .
-
hermanyi
addikt
Ez egy megbízható orsó minden extra nélkül . Van idehaza 2 vagy 3db a fiokba belőle , szerintem pót dobok is vannak
, Elfogytak alóla a botok
(Eladtam a feedereket ezek meg rajtam maradtak
) @mriya@ Minden túl árazott lett . Pl tavaly vettem 65 ért egy colmic match botot az most 105 ezer boltba
Mondja meg nekem valaki ,hogy mi indokolja a majdnem dupla árat 1 év alatt . De az orsók az etető anyagok is elszálltak . Mint minden is
-
hermanyi
addikt
Nem tudom az elvárásaidat . Amit használtam (nem tud semmi extrát de azt igen stabilan tudja) az a Korum Axis Ilyen nagyon olcsó kategoriában . De be kell menni kézbe venni megtekerni . Steady pl a Daiwa TDX 4012 öt isteníti (mondjuk megértem az egy állom tekerentyü) de lélektani határ is van az árazásnál . Én Feederen MAP P3000 MAP Parabolix 3500 ast , És Wychwood Extrit használtam . míg voltak feedereim
Egyik sem über cucc de stabilak és nekem ez volt a lényeg -
Gyok2
senior tag
Drennan orsókat ismeri valaki? Ez jó lehet ennyiért? [link]
-
doile911
csendes tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Köszönöm szépen, hát én csak hobbi pecázom, szóval a kitekerés nem számít, a többször törik meg a damil, hát majd újrakötök, nem hiszem hogy akkora probléma lenne. Bár most úgy néz ki működik ismét a pergető orsóm, de azért lehet lecserélem valami erre kitalált orsóra.
Köszönöm ismét a segítségeket, majd egyszer írok egy rövid beszámolót is.
ui.: Zoli bácsi, megszáradtak a fék elemei, működik, jobb mint újkorában, ez az olajozás tisztítás nagyon jót tett neki, hétvégén tóparti tesztet is írok majd. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Dunakanyar

-
-
hermanyi
addikt
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Szerintem a lényeg a bot orsó párosnál az az ,hogy a súlyelosztás a jó legyen . Könnyű nem orrnehéz pálcára nem teszünk fél kilós tekerőt. Nálam tekerőnél ami még fontos ,hogy terhelés alatt ne legyen nehéz tekerni.
Concept botra 4000 res tekerőt tennék. -
BlackmMmDog
senior tag
válasz
doile911
üzenetére
ízlés dolga, bajod nem lesz ha rá rakod
egyik 360-as (Leeda Concept GT) medium botomon 4000-es van a másikon 5000-es van.
különbség:
- a kisebb dob miatt többször törik meg a damil
- kicsivel rövidebbet tudsz dobni (5-10 métert jelent)
- kitekerés tovább tart (verseny körülménynél igen is számít , de hobbi pecánál nem)
--+most divatja van a 360-ra felrakni a 5000-es méretet3000-es orsóval is használtam szükség állapot miatt, 1-2 pecára
-
doile911
csendes tag
válasz
aladarazurbe
üzenetére
Jól hangzik ez a vadkemping, van valamilyen jogszabály ami tilthatja ennek bármi féle űzését?
Kedv csináló volt ez a beszámoló, lehet apósomat is elcsalogatom a kockatavak rengetegétől egy kis vadkempingre.
ui.: Szilvaorrú és dévér között ízben van különbség? -
galervin93
addikt
válasz
Ibituba
üzenetére
Jól hangzik! Hol kergeted őket?
Én mangós-maracujás búzasört kortyolgatok, miközben a tegnapi dunai bolognaizáson merengek...

Baller komával már jót küzdöttem.

Nem vetette meg a csontit.

Két vödör, pár marék apróság, egy bot, oszt hajrá. Nem kell ezt túlcifrázni. Az élmény pedig zseniális.
---
aladarazurbe
Ez még így olvasva is nagyon jó élmény volt.
Karikát én is annyit fogtam, mint tavaly egész évben nem. Nem tudo mhonnan jöttek, gyönyörű szép példányok, szinte körzővel rajzolva, olyan kerekded formájúak. Jól védekező, szívós halacska, szeretek rájuk pecázni, a Dunán, sodrásban meg kifejezetten élmény fárasztani őket. -
doile911
csendes tag
válasz
doile911
üzenetére
Néztem azt a fehér by döme orsót amit Zoli bácsi linkelt, találtam egy 4000-res méretűt bőven pénztárcán belül: [link]
Azt szeretném kérdezni, miért nem lehet megfelelő egy 4000-res? mármint 0.20-as monofillel horgászom, abból bőven ráfér 250m állítólag, olyan messzire meg úgy sem dobok el, vagy van valami amit nem látok? Esetleg van valami orsó-bot párosító könyv vagy cikk vagy bármi amit olvasgatni tudok, hogy ne minden kérdéssel titeket kell zaklassalak? -
aladarazurbe
csendes tag
Hétvégén a dunaparton vadkempingeztünk. A helyválasztást elsősorban nem a horgászigényekhez mértük, hanem egyéb praktikus szempontokhoz.
Az érkezés napján a tábor állítás és fürdés kötött le minket, így a pecabotok elő sem kerültek.
Mellettünk sekély sóderes lassú víz, klassz lehetőséget nyújtott a pancsolásra.
Sötétben lesétáltam közvetlenül a csendes vízpartra, majd apró neszek ütötték meg a fülemet. Rövidesen egy erős lámpával álltam ugyanott, végigpásztázva a vizet. Sejtésem beigazolódott, snecik tömege élte világát a partmentén. Sercegtek, ugráltak kedvükre. Ám nemcsak snecik voltak ott. Dacára a derékig érő víznek nagyobb testű békéshalnak tűnő árnyakat is láttam a lámpa fényétől beljebb húzódni.
Másnap napközben a gyerekek belelkesedtek és rápróbáltak a partszakaszra pickerrel, de semmi nem jött egykét snecit/gébet kivéve. A nagyokat csobbanó balinokra nem akartak vadászni.
Én estére bólyát helyeztem el az ígéretes helyre. Megetettem kenyérrel és etetőanyagal vegyesen. Sajnos semmi, de semmi nem jött, pedig a nap már majdnem eltűnt a horizonton. Próbáltam úsztatva és pickerrel is, a gyerekek hamar megunták és inkább elmentek tábortüzezni.
Ám amikor még éphogy csak láttam az úszót, élni kezdett a víz, kisebb szilvaórúak lepték meg a pályát, majd nagy meglepetésemre már alig látva az úszót tenyeres karikakeszegek jöttek minden úsztatásra.
A fény hiánya miatt pickerre váltottam. A lassú folyás figyelembe véve rövid 10 centis előke került az apró bordáskosár alá. A parttól 15 méterre nem volt könnyű elsőre klipszelve jól bevetni, de lassan ráéreztem. A sok elrontott kapás miatt az előkét 20 centiméterre módosítottam.
Férfitenyérnyi karikakeszegek/dévérek jöttek zsinórban, közéjük bebeugrott néhány nagyobbacska, remekül szórakoztam.
Annyi keszeg állt be elém, hogy külső akadást is összehoztak maguknak. Rárontottak a kosárra, ahogy becsobbant egyből túrták szét.
Egy szép kiló körüli lapát dévér jelentette az est fénypontját.Még napközben szereltem ragadozóra egy fenekezőt, azt is bevetettem kissé lejjebb (, attól tartva, hogy a pickeres mozgolódásom zavarhatja a darabosabb halat), de sajnos nem volt rá érdeklődő.
-
Ibituba
aktív tag
Ma este nagyon kreatív vagyok! Alsó gatyába, lila colás pohárból rosé fröccs , polihangya kötés 10es horogra, 3as zsineg pucolása, hétvégén vörösek elleni merényletet ...
-
doile911
csendes tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Zoli bácsi
Ez esetben majd holnap kiderül, ha megszáradt, hogy milyen lett, sajnos elötte kép nem készült, ha megszáradt összerakom és kiderül hogy most fékez-e vagy miujság, akkor majd jobban megtisztítom ezt a lapkát, vagy van értelme ennél tisztábbra?
A fékcsillagot szétszedtem, mert abban zörgött valami, gondoltam megnézem. Majd körbekérdezek tudnak-e adni, de lehet hogy nyomtatok egyet nejlonból, ha nem statikai elem, csak hangnak kell, akkor az is jó lesz. Az alsó fémpöcök ép, csak a methodos etetőanyag kaját mostam ki belőle, majd bezsírozom, van nagyon szuper "Mehrzweckfett" multi zsírom, az jó lesz, szerintem.
BlackmMmDog
Úgy lehet én is megtudtam volna mondani, hogy nagy vagy kicsi.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
doile911
üzenetére
Az a fémdarab szerintem a fékcsillag hangját adta tekerésnél.
Két helyen szokott lenni ilyen, a fékcsillagban, ez a fékcsillag hangját adja ha tekered. Másik a dob alján van, ez a fék hangját adja, ha tekeredik a dob.
Ezek a rugók a hangot adják, de nélkülük működik ugyanúgy az orsó.
A fékcsillagot szétszedted, vagy igy szétesve jött le..?
Szerintem érdekli minden a társaságot, ami Thermacellel kapcsolatos. Ma vettem pont egy 48 órás utántöltő csomagot.
Szerk: Azt a rugós fémdarabot legkönnyebben bontott orsóból pótolod. Menj be egy horgászboltba, lehet adnak fillérekért kompatibilis fékcsillagot, vagy ilyen rugóacél darabot. Legalábbis nálunk gyűjtik egy dobozba ezeket a bontott alkatrészeket, és adnak ha valaki ilyet keres.
De rakd össze nyugodtan a rugó nélkül egyenlőre. A feladatát 100%-osan ellátja a fék, hang nem lesz a fékcsillag tekerésekor. -
doile911
csendes tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
BlackcMcDog
Értem, nem is néztem hány grammos az orsó, de teljesen érthető, methodnál egész nap dobálok, nem lenne jó a súlyelosztás. Ezt a számozást meg ember legyen a talpán aki rendesen átlátja, erre van valami csaló táblázat ami egységesíti vagy ti honnan látjátok hogy 4000-nek felel meg?
Zoli bácsi
A szín nem lesz probléma, anyósom régi "plázacica pink" nyeletőfékes orsóját használom a fentebb említett 1500ft-os teleszkópos boton, meg kell hagyni fejeket fordít Komáromban bármelyik parton mikor szerelem fel a botra, de működik, szóval nem érdekel a szín, ez a fehér meg nem is annyira rossz, csak az a baj hogy már az a 5000 is a gombóc fagyi ami ment hozzá.
Köszi a linket! Szétszedtem az orsó azon részét, hát nem feketének kellene lennie ennek a lapocskáknak azt hiszem, semmi probléma, nyomokban fehéret is tartalmaz, akkor megpucolom, illetve 2 törött vékony rugóacél lemez is kiesett dob levétel közben.
Innen esett ki:
Illetve ez már jóval tisztább mint amilyen volt:
Ezt a fémdarabot nem tudom még hogyan fogom pótolni, de majd lesz valahogy.
Még egyszer köszönöm az orsó ajánlásokat!!
Jól gondolom, hogy érdekelne titeket ilyen elektromos lapkás szúnyog riasztó? Olvastam itt fórumon hogy a gázos Thermát többen is használjátok. Szoktam ilyen elektromos csecsebecséket készítgetni amik thermodinamikával foglalkoznak és lehet házon belül lenne motyóm hozzá, ha gondoljátok tehetek majd ide képeket, leírásokat, tapasztalatokat stb. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
doile911
üzenetére
Végéről kezdve....Nem, nem lesz nagy az orsó, egész kompakt méret, és nem is nehéz. (305 gr, kifejezetten könnyű) Persze, bármit veszel, nézd meg, tekerd meg, tapogasd meg, nem jó látatlanban venni.
A régi orsódhoz: Ha használod a keresőt, ebben a fórumban is találsz bőven infót, és képeket, én magam is szoktam képet feltenni, ha veszek egy orsót alapból szétszedem a féket, lezsírzom a lamellákat, olyan 0km szerviz gyanánt.
Nem ördöngősség az elsőfék, filc-fém lamellák vannak egymás mellett, általában 2x3 db. Az orsódob belsejében. Egy rugó tartja a helyükön a lamellákat.
Ha a rugó nem repül el, meg nem kevered össze a lamellák sorrendjét, nem igazán tudsz más hibát elkövetni. Azt gondolom, nagy hiba nem lesz ott, ki kellene tisztítani a filc lamellákat, és zsírozni/olajozni. Szerintem tele lehet kosszal.
Döme gyorsfékes orsóból egy Pro Method is beleférne akár a keretedbe (Esetleg nagyon minimálisan, egy tölcsér fagyi árával megtoldva), ez gyorsfékes. Ugyanaz mint a Fine Carp csak mivel fehér,a kutyának sem kellőőőő...... nem nagyon veszik, olcsóbb az ára. De belül ugyanaz.
[link]
Első fék szétszedéshez itt megtalálsz szerintem minden infót: [link]
A filc lamellákat én lakkbenzinben, vagy sima mosóbenzinben szoktam kimosni. Ha koszos, csak akkor, feltételezem a tiédek már koszosak.
Száradás után orsózsírral, vagy műszerolajjal át szoktam itatni a filcet, kinyomkodom konyhai papírtörlőn a felesleget, úgy rakom össze.
Arra figyelj, a benzines mosás után kell kb 24 óra száradás a lamelláknak. Ha idő előtt összerakod, hiába zsírzod, olajozod, nyikorogni fog. Mondjuk összerakva is kiszárad, csak csikorog az elején.
-
BlackmMmDog
senior tag
válasz
doile911
üzenetére
270g a botod arra ne rakj 570g-os orsót (Okuma Distance DTA-60), 420cm xxxh-ra is határeset (én dög nehéz orsót nem is használok). 400g alatti orsó kell egy 360 médium botra
A Benzár method orsó tetszik, viszont nem lesz nagy az a 6500-as orsó erre a botra?

6500 ír, de 4000-nek felel meg (én inkább már 330-as botra raknám) -
doile911
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Szét szedem majd az orsót, annak reményében, hogy ebben nem lesz annyi alkatrész, mint egy 50.000ft+-os orsóban. Aztán okosabbak leszünk, csak abban sem voltam biztos, hogy van-e értelme, mivel ha működik is, megfelelő-e erre a botra.
Igen, ez kimaradt, sima elsőfékesen gondolkoztam, mivel nyeletőféket nem használok ki, nem olvasok könyvet peca közben,
nem csinálok mást, csak szemem a boton, ha meg mégis kell valamit, kilazítom az elsőféket, illetve több mozgó alkatrész, több hibalehetőség. Gyorsfék pedig szerintem nyugodtan lehet egy olyan dolog amit majd később elérek / vágyakozom érte.
Orsóméret szempontjából kb addig jutottam hogy 4000-res orsó körül lehet a megfelelő méret, hogy ne egy durung nagy orsó legyen ezen a finom boton. De hogy távdobó, hogy a kockatavakra is jó legyen az mennyire fog működni mondjuk egy Zalán vagy Duna holtágon az egy nagyon jó kérdés sajnos nem is tudom rá a választ.
Mivel új orsókhoz sem értek, ezért használtakhoz mégkevésbé. Nem tudom milyen kopás az ami kiküszöbölhető csupán kopóalkatrész cserével, olajzással, stb. és milyen az ami utolsókat rúgja fogaskerék kopás.
Röviden, félek a használt orsóktól, egy srác az utcámból akivel szoktuk látni egymást peca közben (mindkettőnk telke vége a ráckevei soroksári duna) ajánlott fel egy orsót Okuma Distance dta-60 orsót 15.000ft-ért dobozával mindennel mert nem tetszik neki. Ennek az az előnye, hogy tudom hol lakik, ha esetleg szépen csomagolt elhasznált szemét az orsó.
Mindenesetre szeretném tisztázni, hogy nem egy fantasztikus orsót szeretnék vásárolni, nagyon olcsón, mivel olcsó húsnak híg a leve, illetve unikornisok is ritkán szegdelik utamat.
A Benzár method orsó tetszik, viszont nem lesz nagy az a 6500-as orsó erre a botra?
-
BlackmMmDog
senior tag
válasz
doile911
üzenetére
5000-es mérettet keresd és nyeletőfék nélkül (csak hiba forrás).
Ebben az árkategóriában ByDöme összes orsója Nevis, a Pro Method/Fine Carp nagyon jók csak pénztárcádba nem fér bele
#84819Gyok2
És úgy egyébként, a Tica orsókról mi a vélemény?A négy nagy orsó gyár egyike, egy Tica GALANT LongCast tulajdonosa is vagyok.

-
Zoli bácsi
őstag
Ha engem kérdezel, jók a Tica orsók, nem szokott rájuk panasz lenni. Egy típusról tudok, amire szoktak panaszkodni, ez egy feeder orsó, nyeletős, nem írok inkább nevet a viták elkerülése végett. Én nem használtam, közösségi pecás oldalakon szoktak rá mumusként tekinteni. A Galant viszont jó széria, azt dicsérik, meg persze ettől árban felfelé már mindegyik jó.
Amit linkeltél, nem ismerem. Így ránézésre kínai tucatorsó, ami különböző neveken kerül piacra. Lehet jó, de azt gondolom nézz körül, ebben az árkategóriában már elég nagy a választék.
Tudom hogy különböző a véleményünk, meg azt is tudom, hogy Döme Gabi megosztó ember. De sokan leírták, ha garanciális probléma van, korrekt cég. Az első szériás fekete Döme orsók hajtókarproblémáját is felvállalták, és gariba mindenkinek küldtek, akinek gondja volt vele.
Azt akarom belőle kihozni, hogy csodák nincsenek, már mindegyik orsót a kínai ipar alkatrészeiből legózzák össze. (Amit nem, azt nem fogjuk legtöbben megfizetni). Szóval egyre jobban azt kell megnézni, ugyanazt az orsót melyik cég adja olcsóbban, meg hogy ha valami tönkremegy, ki az aki garanciában korrekt.
Hozzá szoktam tenni, ez szubjektív vélemény, nem kell elfogadni.
Ami még állítólag jó minőség, és korrekt a garancia, az a Dechatlon. A Caperlan termékek.
-
Gyok2
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
És úgy egyébként, a Tica orsókról mi a vélemény?
Nyeletősben, ez vajon? [link]
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Vagy kell venni egy használtat .
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
doile911
üzenetére
Szerintem először nézd meg, vagy nézesd meg azt az orsót. Olyan egyszerű a fék, hogy ott olyan hibák szoktak lenni, hogy koszos a fék, vagy elszakadt egy filc lamella.
Szóval keress valakit, aki rutinosabb pecás, vagy netes képek/cikkek/videók alapján szedd szét a féket.
A kérdésed második részére azt tudom mondani, EBBEN az árkategóriában jobb a Döme, mint az Okuma. Van ami nem festett.
Részemről ezeket ajánlottam volna, több méretben van, nyeletővel, nyelető nélkül: [link] [link]
Na, de ha nem kell Döme, van Nevis is....
(Mivel nem ismered a típusokat, a szmájli inkább a többieknek szól, ugyanis ugyanott készülnek, ugyanaz a cég forgalmazza)
[link] Például.
Akkor maximum árkategóriából egy Benzár orsó: [link] Ez is festett, de benne van a Ryobi keze a fejlesztésben, szóval nem rossz.
Azt kellene eldönteni, hogy sima fék, gyorsfék, nyeletőfék kellene? Méret gondolom kisebb ,erre a botra, azért nem is említettem az Okuma CB sorozatot.
Okumából van ez a típus: [link] De személyes véleményem hogy jobban jársz egy Döméssel. Ami még jó lehet, kínából egy Tsurinoya NA, vagy más Tsuri típus. Itthon sajnos már nem forgalmazzák, ár-értékben legjobb. -
doile911
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Leeda Concept GT 12ft power feeder (360-as) botom , javarészt vadvizekre szeretném használni, de az orsóm tönkrement (elszált benne a fék vagy nem tudom, egyszerűen nem kattog csak vagy enged damilt, vagy nem, mintha gyorsfékes lenne, csak inkább bináris fékes). Az előző orsóm egy pergető orsó volt, mivel nem értek az orsókhoz a boltos pedig rám tudta sózni, egy Tica cambria 2500ly volt 20-as monofillel, nem is volt ideális, hiszen nem erre találták ki. Kérdésem a következő, 20.000ft-ig (+-5000) tudnátok nekem valami allroundert ajánlani? Azért allroundert, mivel legtöbbször apósommal járok pecázni, ő pedig szereti a telepített kockatavakat is, én meg igényelem a társaságot és sajnos csak 1db botom van ami nem piacon vett üvegszálas teleszkópos 1500ft-os 360g-os dóbóval. Egy kritérium van csupán, By döme ne legyen, ha lehet, apósomnak volt, 1 peca után pattogzott róla a festés, meg relative gyorsan váltott egy Okumára.
Szerk.:
Előre is köszönöm,
S. Doyle -
szgzuri
tag
Megjelent Szendőfi Balázs (Budapest halai, A marasztalt folyó alkotója) új természetfilmje: Volt egyszer egy vadvízország [link] .
-
4Grider
félisten
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Úszózás volt?
-
4Grider
félisten
válasz
Kiki18
üzenetére
Bátran hívd fel munkaidőben a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóságát és kérdezz rá.
+36 1/391-4610
Hozzájuk tartozik a terület, így elvárható, hogy a kérdéseid pontosan meg tudják válaszolni.
A horgászat egyébként fokozottan védett területeken korlátozható (ez nem az). A sátrazás és tűzrakás viszont igen. -
Sziasztok,
Szeretnék érdeklődni, hogy tudomásotok szerint engedélyezett-e jelenleg a Kisoroszi szigetcsúcson a horgászat? 2021 óta, mióta természetvédelmi terület lett, nemtudom érinti e ez bármiben is a sátrazást, tűzrakást, illetve horgászatot?

-
jobbacsabba
aktív tag
válasz
andrew911
üzenetére
4Grider, andrew911 köszi a válaszokat.
Végül a srácokkal lementünk a dinnyési csónakkikötőbe. Először a kikötőben tudtunk pecázni, a parton már minden hely foglalt volt. Itt nem nagyon volt eredmény, még sneciket sem nagyon fogtunk.
Ahogy jött a meleg és az ebédidő, elkezdtek haza menni a népek és lett helyünk a nyílt víz felé. Innen már jöttek szépen az apróságok, 10 - 20 méterről, sok bodorka, kárász és még kis ponty is akadt. -
Interceptor
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Grat, látom "aprítod" őket rendesen

Szombaton voltam én is pergetni, kb elállt 10 perce a brutális szél akkor sikerült fogni halakat.
Megint próbáltam süllőzni, de egy kis sügér és két köves lett, az egyik köves elég szépre sikeredett:Eddig 4 alkalomból csak egy volt betli, igaz süllőt csak egyik alkalommal fogtam, és inkább a tilalom alatt lévő halak jöttek bárhol próbálkoztam a Nagy Dunán.
#84711 Zoli bácsi: Ez nagyon ott van :)
#84696 smkb: Köszi a tippet, ez hasznos infó!
-
A Zéé
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Hát nagyon beszámolói való nincs sajnos.

Halat fogtam ugyan, de a merítő csak a nyélgázon csapató rendőr csónak miatt lett nedves.
Valahogy nem állt most össze ez a bolo-s téma. Nem sikerült megtalálnom a jó eresztéket, ugyanúgy ment az úszó 1,5 és 3,5 méter eresztékkel is, pedig tudom, hogy olyan 2-2,5 közti volt előttem. Persze amikor nagyon hosszúra húztam, akkor a főólmozást húzta már a fenéken, de nem ment lassabban, mint rövidnél. Gondolom kevés volt a 14g-os úszó.
Pár óvodás koncér és egy baba márna jött ki feederrel.
szgzuri azért fogott pár szebb paducot.#84779 Grillo
Jujj, most láttam csak, hogy írtál. Bocsi
Hajógyárinál voltam/voltunk. -
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Azóta annyi amurt meg pontyot fogtam hogy fáj a hátam a sok emelgetés miatt... Új tó szabály :
Mérlegelővel veszünk ki halat.... Térdig bemész, merítő, mérlegelő és hozod ki. Nem egyszerű feladat, pláne a 10. hal után.
-
Loretto
veterán
Sziasztok!
Milyen fonott zsinórt ajánlotok spod bot/orsóhoz?
Carp Expert Smart 3,75 M 5 Lbs 3 tag
Okuma Atomic ATS 7000 FD.
Csak spombra lenne, olyan 50-60 m távra klipszelve.Köszi!
-
galervin93
addikt
válasz
sasa311
üzenetére
Főváros környékén Csepel M0 híd meg a Dunakanyarban Verőcét szokták mondani. (Én nem ismerem, nem horgászok amurra.)
De amit hermanyi írt az tény. Ha magadnak etetsz, akkor is sok-sok nap, és bizony nem szabad sajnálni az anyagot. Aztán meg félő, hogy amíg csak etetsz, ráülnek a helyre, pláne ha könnyen megközelíthető, akkor szinte szerencsejáték a dolog. Ezért is nem fogsz neten konkrét infót találni... A jó hely aranyat ér, mindenki igyekszik lakat alatt tartani az infókat. -
hermanyi
addikt
válasz
sasa311
üzenetére
Azokból a filmekből ne indulj ki. Döme előtt Szisziék ültek a helyen 1 hétig és Sziszi saját bevallása szerint nekik is előre etették a helyet 1 hétig . Egyszó mint száz , keress valami sóderes részt ahol hullámos az aljzat és a tervezett pecád előtt kezdj el lejárni 1 hétig beborítani 10- 20 kiló magot.
-
galervin93
addikt
Én ma is egyedül mentem, és szerencsére egy lélekkel sem találkoztam.
A legvégén jött egy traktoros, de ő is csak intett, nem kellett emberrel kommunikálnom, na nekem erről szól a peca.
Meg ezekről a csodás domikról.

Egy 300 méteres szakasz volt ma terítéken, egy nagyobb és két kisebb surranóval tarkítva. A nagyobb alatt volt egy követésem, de végül minden halamat felvízről fogtam. Volt ami a nádas elé pöccintett csalit lopta le, volt ami az első törésen állt, más kő mögött, de fogtam a meder kellős közepéről is. De érdekes, hiába mozogtak fent (volt csobogás, de lehet csak a kisebbek), mind lentről jött, alsó rétegekből. A bandanagy is, aki a kifejezetten mélyen (jó... volt vagy méter a víz
) vezetett wobbit verte le.
Az eddigi legnagyobbat domim a Zagyvából. (Persze sikerült a legrosszabb perspektívában lekapnom, így nem igazán látszik a mérete, de őt már rendesen fárasztani kellet.)
Újfent jót szórakoztam, az apadó, tisztuló víz ellenére egészen jól csipegettek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Autós topik
- Kutya topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) szerintem még mindig fél centi vastagon áll a lösz az orsón, lehet véső előbb lehozza mint a víz.
A horgászcucc van értem, nem fordítva, biztosan nem fogok órákat tökölni a polírozással, annyi idő alatt megkötök egy rakat előkét, vagy éppen megejtek egy dunai bolozást.

nem csinálok mást, csak szemem a boton, ha meg mégis kell valamit, kilazítom az elsőféket, illetve több mozgó alkatrész, több hibalehetőség. Gyorsfék pedig szerintem nyugodtan lehet egy olyan dolog amit majd később elérek / vágyakozom érte.