- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrew911
tag
válasz
Zoli bácsi #85198 üzenetére
Prémium telefeeder már van (egy Daiwa Black Widow), összerakva az is egy "igazi" botnak tűnik, úgy is mozog, és cuki karcsú.
Ennek a nyéltagja ahhoz képest egy durung (legalábbis youtube videó alapján), de kap egy esélyt. -
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #85198 üzenetére
A gyűrűi "nemgyerebe".
-
Zoli bácsi
őstag
Ennyi pénzért inkább vegyetek egy Delphin Lycant. Jó, egy kicsit több, de szerintem a vízparton valakinek a kezébe adnám, nem mondaná meg hogy teleszkópos. Nagyon karcsú, könnyű, szépen dolgozik. [link]
-
andrew911
tag
Impluzusvásárlásból vettem egy Obei telefeedert (3m, 40-120g
) Aliról
, kíváncsi leszek rá. Elvileg belga raktárból jön és 8 napos szállítást ígérnek, remélem egyben érkezik majd.
-
törölt tag
Ahhoz képest, hogy teleszkópos az egy nagyon eltalált bot. 200 grammos de nem durung. Shakespeare alpha botokat használ nagybátyám haverja. Süllőre harcsára mindenféle módszerre pergetést kivéve. Régi full fém shakespeare orsókkal. Fonott zsinórokkal is , és bírja akadóban is. Egy mai teleszkópos szerintem az első kicsit is komolyabb húzásra 10 darabra törne nála ahogy használja.
Azok nagyon jó botok szerintem olyan kapanyélnek néz ki a cormoranomhoz képest is de nagyon jól dolgozik.
@mriya@ 330 parti fenekezéshez ha nincsenek fák bokrok mögötted fölötted talán a legjobb hossz lenne . Nekem 270-300 a bevált mert csónakban kényelmesebb. Annyira megszoktam már talán furcsa is lenne a hosszabb.
-
törölt tag
válasz
PpenoO #85186 üzenetére
Kompromisszumnak jó ha van bojlis botod, süllőre fenekezni úszózni azzal is lehet. Feederbottal is lehet ha nincs más nem lesz ideális de meg lehet azzal is oldani. Megnézd mennyire tetszik egyáltalán ez a fajta horgászat arra jó lehet. Nehogy felszerelkezz aztán pár horgászat után kiderül nem is tetszik a fenekezés ragadozóra.
Dunán kicsit erősebb botok a jók vsz még süllőre is fenekezve. Aminek a spicce azért még olyan nem hagyja ott a süllő . Pl 100-200 grammos cormoran teleszkóposom fogott süllőket, kősüllőket harcsákat fenekezve a Dunán 40-es monofillal visszaforgókban. Pont olyan a spicce nem túl erős a süllőnek se Dunán. Mondjuk dunai süllő nem olyan nyavalyás mint a tavi csavarja a spiccet nem hagyja ott olyan könnyen a kaját.
Állóvízen ilyen gond nincs úgyis kapásjelzőn nézed a kapást .
-
törölt tag
válasz
PpenoO #85186 üzenetére
Pergetőbotok is jók ha legalább 2,7-es hossz és legalább olyan 40-50 gramm felső dobósúlyhatár. Azzal már el tudsz dobni fenekezős, úszós cuccot süllőző , csukázó csalihalakkal. 10 kilós harcsát is meg tudsz vele fogni, bevágáshoz is elég gerinces.
Mikor én ragadozóra kezdtem 2,7-es cormoran 100-200 grammos teleszkópos pontyozó botomat 50-es silstar orsóval használtam. Az is jó volt úszózni , fenekezni is. Pergettem is vele akkoriban. Ez kb 30 éve volt, de néha ma is előveszem ezt a botot úszózni csukára .
Ha leginkább fenekezni akarsz annyit kell tudnia a botnak bírja a bedobást ólom + csalihal súlya ettől ne hajoljon karikába. Ha ezt tudja akkor kb bármi használható a módszerhez. Pl van otthon régi üvegbotod teljesen jó lesz fenekezni, vagy régi akár nagy dobósúlyú teleszkópos bot is.
Azért használok pergetőket mert nem hordok ki egy kazal cuccot külön úszóra , pergetni , fenekezni , mártogatni stb. Leginkább úgyis pergetek vagy mártogatok süllőre, ha netán fenekeznék vagy úszóznék csak a végszereléket kell cserélni.
-
Kislabda
csendes tag
Felbuzdulva a legutóbbi remek ajánlásotokon, megint a tanácsotokat kérem. Mindig a Duna mellett éltem és nagy vágyam megpróbálni meghorgászni a Dunát, gondolom teljesen más világ, sokat lehet tanulni. Valamint jó lenne olyan vizet találni a közelben, ami állami kezelésű (egyszerűbb jegyvásárlás), nincs millió meg egy szabály, nem hajtanak ki késő délután. 11. és 22. kerületben tudtok olyan részt a Dunán ahol érdemes lehet úszózni (rakós pl.). Vagy Hárosi-öblöt érdemes megnézni? Szoktam látni mindenfelé embereket horgászni a Dunán, pl Hárosi-öböl után, Kondorosi út magasságában (Árasztó út), Savoya park felé, de nem nagyon találtam cikket/bejegyzést az ajánlott helyekről.
Köszi! -
PpenoO
őstag
Meguntam, hogy az iszapban megfulladó RSD felső szakaszának mellékágai már nem nyújtanak megfelelő lakhelyet a vizidisznóknak, de már a nagyobb keszegeknek sem.
Rablás viszont van rendesen, ezért kérném a segítségeteket milyen rablóhalas botot vegyek ami a kezdőnél azért 1-2 szinttel minőségibb.
Célhalak: csuka/süllő, ha bírja a 10kg harcsát is, annál jobb.
Módszer: inkább fenekező, de ha lehet vele pergetni, az sem gond.
Preferált bolt: Walter vagy Pesten ahol kézbe foghatom. -
törölt tag
Köszi a tippeket!
-
-
Alg
veterán
válasz
#51532800 #85181 üzenetére
Penn Spinfisher Amazon Prime Day akcióban, ma és holnap
-
xbrbiz
tag
válasz
#51532800 #85181 üzenetére
Daiwa Freams LT - Nordfishing
Évek óta tekerek 3 db-ot. Javítani a mag seal miatt nem lesz érdemes, de ennyiért szerintem jó vétel ameddig bírja. -
törölt tag
Üdv!
Régebbi hozzászólások között láttam utalást arra, hogy a Trabucco orsói között vannak átcimkézett Tsurinoyák.
Hirtelen ezeket találtam, amik legalábbis a külső alapján megegyeznek:
Zero Carbon FA -> Ranger
Krius FA -> Storm/FSSzerintetek így, hazai üzletből vásárolva megérnék még ennyiért is?
Mert anno halottam olyan véleményeket is, hogy nevesebb gyártók felső-középkategóriás orsói mellé is oda lehetne tenni, nem tudom mennyire igaz...Illetve amit nézegetek még, az az Okuma Ceymar-nak az új változata.
Az elődjéről is jókat olvastam, ebben az újban meg külön szimpatikus, hogy már betekerős hajtókart kapott.
Ti mit ajánlanátok pergetéshez ilyen 30k környékén? -
4Grider
félisten
-
csƵ
addikt
Augusztusban megyünk nyaralni a Balatonra. Partról lehet valahol horgászni Almádinál?
Van valakinek ebben tapasztalata? -
4Grider
félisten
válasz
sasa311 #85175 üzenetére
Nekem nem jött be az elektromos kapásjelző a csónak mozgása miatt, amíg viszont próbálkoztam vele, addig a nyelet a vízszintesre állítható csónakos bottartó tartotta, a kapásjelző pedig a hátsó padsor széléhez rögzített sima bottartóba volt tekerve. Teljesen stabil volt, csak épp szét kellett butítanom a kapásjelző érzékenységét, hogy ne rezegjen folyamatosan.
-
sasa311
veterán
Aki szokott éjszaka, csonakbol vagy hajóból horgászni csipogos jelzővel az hogyan rögzíti a botokat?
Csak sima csónakos bottartom van, de arra nem lehet kapasjelzot tenni. Vettem botra rakható jelzőt de az csak a húzós kapást jelzi. -
Kislabda
csendes tag
Köszi mindenkinek a Majosliget ajánlását és tanácsokat a pecához.
Egy élmény volt újra rakósbotozni, valószínűleg nem ezen a tavon tanulja meg az ember a halak becserkészését, de jó pörgős, fárasztó pecát lehet nyomni. -
Alg
veterán
Poroszló, Kis-Tisza, Péntek:
Tömeg, de hajnalban elég hamar találtunk még helyet. Mindenki a szembe nádas tövében pontyozik - mi tök jót keszegeztünk a sulyom mellett 6+2g match úszóval.
Törpe szinte alig, dévér, kárász, karika jött szépen amíg etettünk, látványos feltolós kapásokkal. (Nem nagyon forszíroztuk, csak ilyen laza időtöltős peca volt amíg vártunk az evezős csapatra, nem is hoztunk el halat). -
musli26
tag
Van egy DRENNAN csúzlim (GROUNDBAIT 30--40 M ZÖLD)
Elszakadt a gumija.
Ha egyel nagyobb gumit raknák bele 40-50m x-strong.
Messzebbre tudnák csúzlizni?
Egyáltalán rátudom tenni a közepes csúzlira a erősebb gumit?
Köszi -
Zoli bácsi
őstag
válasz
aladarazurbe #85161 üzenetére
Talán a 101 kiskutya jutott eszébe?
Amúgy....miért nem kérdezed meg az illetékest..?
Elmentünk asszonnyal, szokásos posta-bevásárlás kör. Bementem az összes horgászbótba'....Mind a kettőbe.
Szokás szerint megkérdezem, mi a helyzet a környék vizein, mindig kapok infót, vagy tippet. Nyolc kilós pontyok, megtépések, mindenhol fogják a halat, Rábcán, Csatornán..(Hansági)
Hallgattam bölcsen, nem mondtam, hogy kapás nélkül megúsztam ezen helyek meglátogatását.......
Persze a Rábcán lejjebb, mélyebb szakaszon fogják a halat, nem ahol én voltam.
A jó hír, hogy állítólag kevesebb a Hanyba' a szúnyog. -
4Grider
félisten
válasz
aladarazurbe #85161 üzenetére
Én személy szerint örülök, hogy megszűnik végre a harcsák ívási/fészekőrzési időben történő zaklatása. Még a vermelési időszakbeli zaklatást kellene megoldani...
-
aladarazurbe
csendes tag
A feleségem pakolta a kiskamaszaink évek alatt felgyülemlett iskolai cuccát.
Értetlenkedve kérdezi tőlem, hogy miért 101 ? Akár egy hittanóra is lehetett izgalmas. De ez már történelem. -
sarkany01
tag
Sziasztok. Esetleg valaki nem tud nekem használható orsókat ajánlani aliexpresszről? Kiszeretnék próbálni 1-2t.
-
törölt tag
válasz
sasa311 #85128 üzenetére
Egyszer majd megpróbálom én is ha nagyon megsüti a fejemet a nap.
MIndig leszólom ezt a busázást ami nem szép dolog, de valahogy nem tud izgalomba hozni pedig ez is hal meg horgászat. Egyszer kánikulában ha látom őket fenn bedobok nekik egy harcsázó úszóst sneciző etetővel.
Gyok2: Nagyon jóízű hal aki a szereti.
Nekem nincsenek ilyen nagy igényeim egy mezei süllő vagy harcsa megteszi. Egyébként keveset ettem busát csak vendégségben ,vagy ha beállított valaki egy adag sült busával szomszéd pl horgászott rá egy időben. Hogyan mondjam udvariasan, biztos lehetne jobban is elkészíteni mint amiket én ettem.
-
törölt tag
válasz
galervin93 #85146 üzenetére
Szerdán voltam harcsázni éjfélig kb. Teljes besötétedéstől fél 10 -től kb olyan fél 11-ig , amíg nem jött fel a hold, annyi rablás volt főleg süllők. Nagyon elemükben voltak. Harcsázón is volt egy gyanús kapás süllő lehetett . Nem voltak olyan nagyon nagy csalihalaim tenyeres bodorkák. Kétszer meghúzta otthagyta aztán harmadszorra megindult vele, szinte biztos , hogy süllő volt. 20 grammos ólommal súlyozott karika nem nagyon tetszett neki.
Pergetni ott süllőre amíg a hold fel nem jött lehetett volna szépen fogni. Ahogy feljött a hold mintha ragadozó nem lenne a vízben úgy megállt a rablás.
-
andrew911
tag
Ma kimentünk a Benta-tavakra, hogy legyen valami pörgős cucc a fiamnak. Az lett (13-14 ponty meg a dévérek) , de rohadt meleg volt, szerencsére mellettünk egy srác átadta a helyét a fa alatt, mert átült a haverjaihoz egy másik helyre. Megfogtam életem első amurját, háromszor szákoltam meg
, de rögtön 5+-szal nyitottam. Aztán délután kettőkor ráléptem a karbon merítőnyélre, ami azt mondta, hogy reccs, onnan kezdve elég nagy kihívás volt a szákolás a maradék 60 centi használható résszel. Hamarosan Kádárta újra, a múltkor az összes értékelhető halam meglépett ott, remélem sikerül revansot venni.
-
nepszter1
addikt
válasz
diablo1984 #85138 üzenetére
Nincs ilyen kuponkód!
-
jansky1
senior tag
Világbajnok a feeder csapat.
Harmadik helyről fordultak. -
galervin93
addikt
Jó kis peca lehetett, irigykedem.Én ebben a melegben nem érzek affinitást kimenni, legalábbis nappal nem, ellenben egy jó kis nyáresti süllőzésre már nagyon fáj a fogam.
Sógor teljesen kikészített, a Hármason volt a szentandrási duzi alatt, szénné fogta magát mártogatva...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi #85142 üzenetére
Most majdnem beszúrtam egy képet, egy néni arcáról, akit kicsit arcon csapkodott a dévérkeszeg
........ De nem vagyok én olyan......
Amúgy szép ez a tó.
Én nem mentem sehova, kivágták a tóparton a nyárfákat, szinte semmi hűs. Iszonyat dög meleg van felénk. Most érzem hogy érdemes volt bundába csomagolni a házat, lányomnál a felső emeleten társasházban 28-29 fok van, nálunk 23 (Nincs klíma, éjjel szellőztetünk). Kint az udvaron, ahol áll a levegő, meg az összes. -
A Zéé
addikt
válasz
galervin93 #85143 üzenetére
Zalaszentgyörgyi tó. Az a poén, hogy pontyos víz, én is match bottal akartam pontozni, hát 1 db kis 2 kiló körüli jött is
Meg tucatszám keszegek. Nehezen indult amúgy, Champion C3 kaja +csemegekukorica ment csúzlizva reggel 6-tól, de amíg nem sütött rá a nap a vízfelületre előttem (kb. fél 10), kapás sem volt. Onnan viszont szépen beindult. Nem volt szabad piszkálni a botot, kb 5-6 perc után jöttek mindig a kapások.
#85142 hermanyi
Ezért tettem be, mert tudtam, hogy itt van értő közönség, akik értékelik a művet.#85141 @mriya@
Elúszott! -
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan oldalt ahol elfogadják a szép kártyát? Bojlit szeretnék venni. -
diablo1984
veterán
válasz
Zoli bácsi #85134 üzenetére
Ja, igen, power fighter a vanity.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
diablo1984 #85133 üzenetére
Nem, a Vanity az a Döme Power Fighternek felel meg. Sokszor felmerült itt is, hogy ugyanaz, meg más helyeken is.
Az biztos hogy nagy a hasonlóság, állítólag a Dömés verzió egy hajszálnyival lágyabb, mint a Vanity. Egy hobbi pecásnak lényegtelen melyiket veszi szvsz.
A Master Carp Pro egy magasabb minőséget képviselt, sajnos elég nehéz lett mostanra. Nekem a sorozatból a két széle van, 330M és 3,9LC.
Igazából ezeknek az olcsó eszközöknek (Carp Fighter) is megvan a célközönsége, a belépő meg a gyermek horgászok. Azt szerettem eddig a Döme cuccokban, hogy a legolcsóbb botok, orsók is megütöttek egy mércét, nem mentek egy bizonyos szint alá. Remélem ezzel a botcsaláddal sem mentek át gagyiba. Majd elválik.
Nekem ez a Tornádó botcsalád tetszik, szerintem ez jön a kifutott MCP helyére. Hasonló a felépítése, a gyűrűzés. A nyél részben parafa, én örülök hogy nem full szivacs végre.
Majd elválik, szezon végére lesznek tapasztalatok, páran biztos beújítanak. -
diablo1984
veterán
válasz
Zoli bácsi #85132 üzenetére
Én is a master carpra gondoltam(ami vanity), az 330M-ben és 360-390mh-ban betyár jó bot, azokat használom methodozni az bevált nagyon.
A carp fighter az már túl olcsó, csodálom, hogy carbonból van, az neviséknél 7-9ezer forintos tétel lehet. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
diablo1984 #85129 üzenetére
Szerintem a Carp fighter eléggé olcsó, nem hiszem hogy innét valakit érdekel, kb. a Nevis Syncro minősége lehet.
A Tornádó már szerintem jobb,, egy hobbi pecás igényeit jól kielégíti. A 330-asra néztem rá, nekem Master Carp Pro 330M-van, annál a Tornádó jóval könnyebb. Szóval nem a régi, kifutott széria lett átcímkézve.
A Tornádó merítőnyél..Bár nem hasonlítottam össze a száraz adatokat, azonnal a Nevis Torrent nyél ugrott be.
Szerintem napokon belül lesz egy bemutató cikk, de úgysem mondják el, minek az átmatricázása, csak a marketing rizsa lesz. -
A Zéé
addikt
válasz
jansky1 #85121 üzenetére
A Gorilla Feeder sztem nem rossz amúgy, nekem az van a feeder botokon, azokra nincs panaszom, bár nem vagyok hardcore feederes. A Gorilla Sinking (match botokon van, amíg el nem kopik) az tényleg nem az igazi, nem akar annyira süllyedni, és egy-egy nagyobb igénybevétel után hajlamos meghullámosodni.
-
jjohn
aktív tag
válasz
BogyóBP #85108 üzenetére
Carp Zoom Bulldog fluo-t használok, de nem sokáig, hamar megnyúlik és utána pöndörödik.
Tubertini Gorilla Sinking egyszer használtam, de nem volt gondom vele, de valamiért ezután elmaradt használata.Ami biztos, most CARP ZOOM FC süllyedő Method feeder zsinór, is van fent tökéletes.
CARP EXPERT CARBON megint bejött nekem, nem nyúlik jól bírja strapát, folyóvízen is.
Most ez a kettő a favorit nálam. -
diablo1984
veterán
Döme mester tornado és carp fighter botjairól van infó valakinek? Nem egy veszett drága botok, mint a gold, de vajon miből lett és mire való?
-
törölt tag
válasz
sasa311 #85124 üzenetére
Busahorgászok, így kell ritkítani őket. 1 tonna busa te jó ég, nem tudom megfogni vagy megenni lehet a nagyobb kihívás.
Szerintem mindkettő nem tudom más hal nem lenne rámennék talán a fogására evésére. Akkor már inkább amur azt se a kedvencem. De csak aprítsátok őket mindenki hazavisz egy tonnát fél évente az már nem rossz irány.
-
törölt tag
válasz
sasa311 #85124 üzenetére
Így nem szoktam horgászni, lehet ha valaki több napra megy és már fáradt jól jön éjszaka nehogy rámenjen csónakkal mondjuk a zsinórjára mondjuk etetés után jön ki. Ennyi értelmét el tudom képzelni , igaz nem szoktam több napra menni de még soha nem mentem rá csónakkal a zsinóromra.
Ha bent van 5-6 bot és jön egy komolyabb méretű hal és partról fárasztja azt nehéz lesz elkerülni összeszedje a zsinórokat mondjuk egy 10-es pontynál . Úgyis oda fog menni még a part mellett is ahová akar. Egyszer fogtam egy 15-ös nyurga testű tükörpontyot. Annak a fárasztása úgy nézett ki a partig különösebb dolgok nem történtek ott elkezdett menni egyik oldalra 15 méter vissza a másik oldalra 15 méter. Ezt eljátszotta kb 3-4-5-ször mindkét irányba. Ilyet se láttam még pontytól tavi hal volt.
Pedig ott 30-as főzsinór volt 22-essel meg se állt volna 30-40 métert mindkét irányba .
-
törölt tag
válasz
BogyóBP #85108 üzenetére
Carp zoom bulldog 0,22-es van az egyik bojlisomon . 0,3 -as monofil dobóelőkével. Amit el tudok róla mondani ezt akkor tettem rá amikor még 600 ft körül volt egy tekercs. Emlékeim szerint egyszer sem szakadt el , dobásnál sem, fárasztásnál sem. Nem szoktam minden pecánál új dobót kötni ha nincsen extra dobálózás vagy sok halfogás. Egész jó fenekezőzsinór vsz már ilyen vékony méretben is nem egy lágy zsinór .
Sötétzöldet használom belőle, fluo zsinórt még soha nem használtam semmiből vsz semmi értelme nincs látni a sötétben merre megy a zsinór ha rávilágítasz. Ha sötétben halat fogtam amikor már előttem van és ki kellene venni akkor szoktam felkapcsolni a lámpát. Addig érzem hol jár felesleges világítani a semmit vsz és nézni hol megy be a zsinór a vízbe.
Ezt soha nem értettem mire jó de lehet van valami értelme amire nem jöttem rá.
-
jansky1
senior tag
A gorillából próbáltátok már a sinking verziót? Az nem jobb mint a sima?
-
diablo1984
veterán
válasz
matyi012345 #85114 üzenetére
Matrix horizon-t ajánlották már nekem is, igaz az matrix nepper srác volt(mi mást ajánlana), de elvileg betyár gyorsan süllyed.
-
andrew911
tag
válasz
galervin93 #85116 üzenetére
Menő, miattam azért ne kerülj ekkorát, csak egy fröccsöt meg egy hambit akartam levinni a partra
-
galervin93
addikt
válasz
aladarazurbe #85106 üzenetére
Valóban csinál ilyet a Bolo úszó. Ilyenkor vagy nagyobbat kell feltenni ami már stabil, vagy túl kell súlyozni a fentlévőt, persze utóbbi ugye korlátozottabb dolog.
Az ólmozással való játék az úszós peca egyik leglényegesebb eleme, solszor van, hogy ez hozza meg a kapást. Én mindig úgy kezdek, hogy 30 centis előke - forgó - jelző - 30 centire a főólmozás (2-4 sörét + egy nagyobb gömbólom). Aztán innen kehet játszadozni, hogy hová húzza az ember a főólmozást, pl. leszorítva a jelzőhöz, vagy magasabbra 50-60 centire, esetleg szétosztani ahogy írtad is stb. meg persze az előkehossz, néha ez is számít (30 alá nem szoktam menni, inkább fel 50-ig; őszi letisztuló vízben szokott ez kelleni, illetve néha nyáridőben a finnyás paducok is igénylik).
1312 tényleg jó horog, kifejezetten szeretem a Dunán. Picit vastag húsú és nehézke, szóval inkább csak akkor, amikor eszik a hal, vagy a márna kicsi, de erős csontis horgot kíván (14, 16). Ha finnyásak és hosszú szárú horog kell, akkor Cralusso Sode nagyobb méretei (10, 12, paducra-keszegre 14). Amúgy meg 2260B, mindig ezzel kezdek, aztán a halakhoz igazodok.Pergetni a szokásos light cuccommal voltam, semmi újdonság. Viszooont nem bírtam magammal
és a Pecaplázában lecsaptam egy relatíve jó ajánlatra, L&K Perch Blade UL 240, még most is van kemény 10ezer JMF-ért, aki ilyesmit szeretne ne habozzzon, jó vétel!
De tervben van még valami 210-220 körüli, egy fokkal erősebb pálca is 10-15 gramm körüli dobóval a nagyobb wobbikhoz.andrew911
Igen, az.
Régen sokat jártam oda, vidékről már kicsit macerásabb, de rendben, persze.
Ismiék is dolgoznak ott az egyik irodaházban, ráadásul egyikükkel szoktatam is pecázni, mmaz ominózus helyen is toltuk párszor. -
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Az alábbi zsinorok közül kinek mi a véleménye?
Carp Zoom Bulldog fluo
Guru Drag Line
Trabucco Velvet
Tubertini Gorilla Sinking
Delphin Magma
Carp Expert UV purpleFeederezni kellene 20-22 es méretben ami birja a nagyobb dobást és nem "fárad" el hamar két három fárasztás után sem.
-
andrew911
tag
válasz
galervin93 #85105 üzenetére
Itt a Hengermalom útnál a Dürer-kertnél lehet horgászni, vagy ez egy másik Dürer? Ha az előbbi, legközelebb szólj, mert mintegy 2 percnyire dolgozom.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz
galervin93 #85105 üzenetére
Ez már az új finompergető cuccal?
Én belvárosi, meredek kövezés előtt tanyázó jászokra vadásztam.
Úsztatva nem adta ki, több dolog miatt sem. Ha nem egyenesek a az áramlási viszonyok, akkor a
cralusso bolo úszó csak kóvályog össze vissza. Átváltottam hagyományos úszóra és már sikerült is rendesen vezetni a csalit.Az is látszik, hogy bizonyos áramlási viszonyok között ha 2 darabban van az ólom az alján
akkor az lehúzza az előkét (hiába 60 centis) és folyton elakad a motyó. Ha szépen elosztottra teszem az ólmozát akkor kevésbé marasztalja a kőláb, feltételezem könnyebben libben.Jelzem továbbá, hogy a gamakatsu ls-1312f ár-teljesítmény viszonya nagyot nőtt a szememben,mert 16os zsinórral ki lehet hajlítani az akadóból, így némi kozmetika után mehet vissza.
Egy szem halat sikerült akasztanom úsztatva, az is lefordúlt....Utólag rá kellet eszméljek, hogy az etetés sem úgy alakult ahogy elterveztem ....
A kapástalanság után, már nem tudtam mit variálni így megpróbáltam kopogtatva egy 20 grammos ólommal 120as előkén. Láss csodát mindjárt jött egy kisebb jász, majd hamarosan az is amiért jöttem.
A barátai több ízben bemutatták nekem a bukó jász figurát, már ezt is ismerem, hurrá.
A végére a gébek leptek el, fel is pattintottam csalinak az egyiket amíg pakoltam össze, de sajnos letépte valami a horogról, nem voltam a bot mellett közvetlen. Azt még jó lett volna megcsípni.
-
galervin93
addikt
Volt egy kis időm meló után, elmentem a fővárosi Dunára (Dürer) pergetni egy picit. Nyári meleg, napsütés, szóval nem kellett komolyan venni. Ehhez képest a gumi vezetgetése közben egyszercsak kopp, majd valaki ki akarta rántani a botot a kezemből, bevágtam, bot karikába, orsó is megszólalt, majd egy pillanat múlva vége, ennyi volt. Passzolom mi lehetett, mindenesetre alig akartam elhinni, hogy kapásom lett... A folytatásban már csam pár kisebb kopogtatás jött, sügér vagy pici köves lehetett, nem tudom. Kipróbáltam egy új, domiknak szánt apró villantót, egy balin babát csíptem el vele.
-
törölt tag
válasz
musli26 #85086 üzenetére
Nekem daiwa d carpom van 3 lbs 3,6-os. 10.000 alatt volt az ára talán 9900 vagy valami hasonló. Azt tudom róla elmondani nagyon finom bot a 3 librához képest jó vele fárasztani a kispontyokat is. Tökéletes pontyozni jobb nem kell vsz. Dobni is lehet vele. Nyilván nem egy shimano tx ultra, de az árához képest meglepően jónak találom. Ha a minél nagyobb távolság a célod akkor viszont nem lesz ideális keményebb bot kell 100 méter környékét azért dobálom vele kis orsókkal is. Annyit hozzáteszek én kb 10 éve vettem , szóval azóta is ugyanaz e a bot az kérdés.
-
törölt tag
válasz
Spoon16 #85064 üzenetére
Füreden kb 10 éve rengeteg dévér volt.
Sátoroztunk valami campingben és horgászgattam, nem lehetett pecázni a dévértől mint a törpeinvázió csak dévérben ezek a nem csúnya nagy de szép kicsi tenyeres méretek. Nem tudom melyik camping volt de már lehet azóta nem is azon a néven mozog Mészáros megvette vagy ki tudja.
-
Alg
veterán
válasz
Steady74 #85099 üzenetére
Tök mindegy hol csinálja, ilyen helyeken már a csónak hangját meg az etetés csobogását megismerik a halak és mennek oda a szokásos kaja-helyükre. Pláne ha mindig ugyanakkor csinálják. Pavlov rulz.
Régen halastavi ismerőstől hallottam hogy ott már a csónaklánc csörgésére megindultak a halak az etetési helyre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest