Hirdetés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nxtamas
csendes tag
Nem vitaindítónak szántam, de a gyártásban régóta nincs fejlesztés, azért ezt ne egy robotfejlesztőnek próbáld magyarázni
Olvasnivaló:
https://en.wikipedia.org/wiki/Industry_4.0
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kaizen
https://hu.wikipedia.org/wiki/5SÉs sorolhatnám, miért jobb fényévekkel egy termék, amit Kínában gyártatnak németek-japánok-angolok, mint amit maguk a kínaiak csinálnak. Én arra értettem a lopást/nemlopást, hogy amivel drágábbak a márkás cuccok, azmögött komoly hozzáadott érték van, nem a márkát fizeted meg.
[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
A kutya fáját most hívtak a walterből a rendeléseimmel kapcsolatban és pár apróság csak a másik boltjukban van amit csak "talán" jövőhét közepére tudnak áhozni. Na mondom ez azért elég szégyen így hagyják ki a többi jöhet. De ez a koma egy igazi ős barom volt mert beszélni azt nem tudott a mondora is romokban. Ilyen ember nem is értem, hogy kerül oda abszolut minden szavával lekezelő és az a szarom le mit rendeltél haver stílus és egyáltalán miért rendeltél tőlünk. Csalódnom kell bennük...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
saen
veterán
válasz nxtamas #47797 üzenetére
Shimano orsót nem gyárt Kínában, most a biciklis és hasonló üzletágukat had ne ismerjem.
Az első részre meg annyit, hogy a kínai nem lop pénzt, legalábbis tőlem biztosan nem loptak egy fillért sem. Emellett a orsógyártásban érdemi fejlesztés már régóta nincsen, a többit pedig a kínaitól is megkapod.
-
nxtamas
csendes tag
Az első dolog, a japán olasz német fejleszt, minőségbiztosítást felügyeli, valamint szavatosságot vállal, aminek ára van, azt kapod amiért fizetsz, nem ellopják a pénzed.
Én is rendeltem jópár cuccot kínából, gyakorlatilag midnen a kukában van. Inkább vettem volna duplájáért de fele annyi cuccot itthon sokkal jobban jártam volna.A második sem igaz, shimano is kínában gyártat:
https://www.shimano.com/en/company/locations.html
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz nxtamas #47793 üzenetére
Két dologért, egyrészt a japán/angol/olasz stb nem maga gyárt és ráteszi a saját hasznát is amit ali-n keresztül nem fizetnél meg. Ha pedig maga gyárt akkor jóval kisebb mennyiségben, nagyobb profit reményében teszi és nem költség alapon áraz. Pl Shimano mindent maga gyárt, nem Kínában hanem Malajziában és Japánban teszi. Utóbbi helyen csak prémiumkategóriát direkt drágán, az előbbi helyen meg nem tud annyira költséghatékony lenni, mint egy kínai aki rengeteg cégnek bérgyárt is és jóval nagyobb mennyiségben.
-
galervin93
addikt
-
joe979
aktív tag
(#47781) csƵ és (#47782) Gabesz26
Hogy nektek mennyire jó dolgotok van, el vagytok kényeztetve bagóért f@sza cuccokkal
Hermanyi is olyan piszok menő, itt bögöfi be mi kellene még neki rendelésbenIgen az árképzés szép dolog, nyoma sincsen Walternál, a sok apró szarságnak ... Meg a régi akcióinak, 5 éve asszem mikor Árulta a Shakespeare Macht kurblit, 3 fém dob, orsótartóval, 15k alatt, a magyar importőr sem kapta ennyiért ....
Szissz
-
saen
veterán
válasz Spoon16 #47789 üzenetére
Hibás termék minden gyártónál van, a kínaiak között is. Egyébként a matek nagyon egyszerű, ha Aliról veszel orsót, kimarad néhány kereskedő a beszerzési láncból és amit ők tennének zsebre az nálad marad. Ugyanazért a pénzért egy magasabb műszaki szinvonalat kaphatsz.
Én személy szerint nem tudnék olyan orsókkal horgászni amit itthon 6-10k körül árulnak, de ha neked megfelelő akkor hajrá. -
Spoon16
tag
Köszi mindenkinek, akkor marad a 30-as.
Kínai orsó:
Biztos van benne igazság, de megmondom őszintén,az összes orsóm itthon vett 6-10 ezer közötti árkategóriában mozog és nincs velük bajom. Tagja vagyok a FB-n az alis csoportnak, olvasgatom is,de ott is látok néha "döccenéseket" a NA-kkal kapcsolatban,nem vagyok teljesen meggyőzve.[ Szerkesztve ]
-
Baroc
tag
Bele szeretnék kóstolni az úszós horgászatba, ehhez most Walterlandban az akció keretében kinéztem egy Nevis Whisper Carp Match 4.2m és egy Daiwa Ninja 3000-es orsót. Abszolút kezdésnek ez a kombó megfelelő lehet? Eddig csak pergetve horgásztam, de néha jó lenne leülni egy kicsit
-
Spoon16
tag
Segítséget szeretnék kérni:
Tervezek venni egy 270-es Eurostar Pickert, viszont nem tudom,hogy 30-as vagy 40-es orsót vegyek hozzá.
Ezt néztem ki:
https://www.xfish.hu/silstar-tierra-fd-3-1-potdob-elsofekes-orso?&utm_lid=5441049Sajnos a környéken nem tudom kézbefogni az orsót. Szerintem elég a 30-as, de kíváncsi vagyok,hogy ti melyiket tennétek rá?
-
Gabesz26
senior tag
-
dik
őstag
Aha látom valóban létezik a pufajkás ember vagy nem is tudom, de egy spontán hozzászólásom ki lett törölve hajnalban... Én meg már kezdtem azt hinni csak az órásoknál van jelen...
-
Gabesz26
senior tag
válasz BlackmMmDog #47768 üzenetére
Azért az valahol vicces, hogy a Walterban nagyobb akció lesz haldorádós cuccokra, mint ott
Visazavonva, látom idén a mester is 15% kedvezményt ad
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz Steady74 #47770 üzenetére
És rákattintottam.
Tudom, én vagyok a hülye...
Imink rögtön az első mondattal össze is foglalta a lényeget: kékfúziót vesz mert látta a filmekben hogy mennyire fogós.
Én meg láttam a filmeken hogy Superman ott repül az égen.
Csak én nem hittem el, b+.Postázást nem vállalok.
-
dik
őstag
Én meg vasárnapra tervezem... Van vagy 10 éve mikor ott voltam... Akkor nem voltam hasra esve tőle. Bár majdnem oda fagytam a padhoz a sátorban...
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
Pénteken tudtam volna menni, de mivel Imre nem lesz ott, emiatt nem is megyek. Ott lesz Peszeki Péter viszont, akit nagyon bánok, hogy nem ismerhetek majd meg személyesen óriási példaképem. Ja nem
Ha lesz beszámolód, megírhatod, a rendezvény maga nem szokott rossz lenni.
-
galervin93
addikt
Black, blue, egyre megy.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
partxxx
tag
válasz nxtamas #47757 üzenetére
Asszonytól nem engedély kell, vinni kell őt is a partra
Jók azok a sátoros estékSzerencsére nálunk olyan a legszűkebb baráti társaság is, hogy egyik legjobb barátom is szeret horgászni, a menyasszonya is imád a parton lenni és a 2 fiát is szokta hozni
A nagyobbik 6 éves, tavaly kapott tőlem egy 4m-es spicc botot. A türelmén még van hova fejlődni, de élvezi.Tavaly egyik legjobb pillanat:
Ülünk a botok előtt, a kis srác odaül mellém. Én szorongatom a sörömet, ő az üdítőt.
Csendben ülünk, egyszer halkan megszólalt
- Árpi, olyan szép ez a nap
- Igen Beni, de miért?
- Hát, itt ülünk, horgászunk, iszogatunkAzt hittem megzabálom
[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
Azt had kérdezzem már meg ez az alap carp zoom horogkötő gép ez csak lapkás horgokhoz működik vagy füles foroghoz is?
-
csƵ
addikt
Vasárnap 14 fok lesz, nekem meg még kb. 2 hétig nincs engedélyem.
-
hermanyi
addikt
Bementem a közértbe oda adtam az engedélyemet , visszaadták ,hogy legalább az X eket adjam már össze ,miután megtörtént és kifizettem közölték ,hogy nyista net majd csak holnap csinálják meg De én megbízom bennük . Szombaton kellene menni valahova Rakozni .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
twine
veterán
Az üzletben mondták ahol egyébként eddig mindig készségesek voltak velem a múltban...
Épp ahogy ti is mondjátok....
mivel a "fiatal" kort elhagyva teljesen random volt engedélyem, épp ahogy élethelyzetem engedte a horgászatot...volt hogy egymást követő években megújítottam, aztán meg akár több éven keresztül nem...
Ez utóbbi esetekben mindig annyi volt, hogy kaptam "cümmögést, meg ejnye-bejnyét", na de jó, azért ........
és vidáman kijöttem a friss ropogós éves+területi kombóval!
Kis bolt volt, és eddig készséges...Na mindegy is nem ragozom tovább, akkor meglátjuk....próbálkozom másol....csak a következő helyen már nem lesz, 2010-es fogási napló, meg engedély.....
úgy emlékszem két éve adtam le a fogásit....az éves meg a tkm tudja hová tüntF@szom ebbe az országba, hogy mindig mindenhol hazudozni kell.....ki vagyok ettől, hogy az őszinte embert mindig kic0patják....aztán rájön, hogy ugyanazt a témát kerülve az őszinteséget simán el lehet intézni
köszi mindenkinek
-
twine
veterán
válasz #16514048 #47746 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod
Más:
Kicsit b3coptam ezzel az engedély dologgal....
Plasztik kártya megrendel, gondoltam elő túrom rég nem látott engedélyemet, mert felvilágosítottak, hogy az is kell majd,ha ki akarom váltani idén az engedélyt+ nagydunai évest ....
Elő is került az engedély,,,,büszkén olvastam, hoyg "1991-ben horgászismeretekből sikeres vizsgát tett", pecsét aláírás..+ egy két egyesületi tagság bepecsételve.... na gondoltam, egyenesben vagyok,,,
ennél szebb, és "patinásabb" bizonyíték nem is lehetne a kezemben...
2010-es üres fogási napló, mert akkor is habra váltottam ki , egy percet nem horgásztam,,,stb.....Kiderült, hogy ezzel kitörölhetem, mert ha 2013 után nem újítottam meg az engedélyem, akkor újra horgász vizsgát kell tennem,,,,,,
Egy világ omlott össze bennem,,,,
azt hittem annyi lesz a heti 1-2 óra pergetésem ára, hogy besétálok a plasztikkal, plusz cca. 30 rugóval az üzletbe, és ezzel a ráfordítással, valamint az "antik" engedélyemre büszke arcommal...néha kicsit kidobálom magamból a hétköznapokat....az egy db kínából rendelt olcsó kis pálcámmal....
Néha a kicsi fiamnak nyáron felszerelek snecizini, hogy szeresse meg ezt a dolgot....Most kezdjek el vizsga helyet, időpontot, keresgetni?! ehhhhhhhdemérgesvagyokbiztoshogynem....
Turista jeggyel pont jól járnék, ha nem kbsztt. 90 napra szólna....
kissé elkeserít ez az egész.... -
törölt tag
Ez ilyen, sokkal vékonyabbat nem ajánlanék ehhez a főzsinórhoz. Balinozásnál 0,08-0,10-es fonotthoz szoktak kötni ilyen 0,25-0,30-as FC-t, a 0,18-0,20 meg már a kősüllős kategória.
Érdemes több fajta előkét használni, nem minden csalihoz jó a fluorocarbon.
Én balinozáskor használom nehezebb csalikhoz, meg popperekhez, illetve vastagabb méretben csukázáskor twitch/jerk jellegű wobblerekhez, vagy esetleg nagyobb villantókhoz.Minden más esetben meg wolfram szálas előke, könnyebb csalikhoz az sokkal jobb szerintem.
-
nxtamas
csendes tag
válasz @mriya@ #47741 üzenetére
Pont erről beszélgetünk amúgy, az angol befizet egy félmilliós horgászhétvégére, és utána megveszi a jegyet a világ egyik legjobb legyező tavára, a magyarok meg: "hülye vagy öcsém, a mocsárból annyi sögeret viszel haza a purdéjnak amennyit ki bírsz fogni" és már vágja is be a feedert kukoricával. (mert pisztrángot nem megtartani, hanem horgászni tilos a szabályzat szerint...)
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz vihartigris #47737 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy az engedély árát igyekeznek sokan "visszafogni" az eladott halból. Balatonon tudok nem egy példát, hány süllő köt ki vendéglőkben. Sajnos. Dunakeszi bányatón láttam vagy 5 éve, fogtak egy amurt mellettem. Az még hagyján, hogy szerencsétlent hagyták a kavicson vergődni addig amíg megnyugszik, de azonnal telefonáltak a szomszédnak, hogy kell-e a hal, mert nekik már tele van a fagyasztójuk... Fel sem merült, hogy visszaengedik.
-
nxtamas
csendes tag
válasz @mriya@ #47741 üzenetére
Utána olvasva így ez nem teljesen igaz, ráadásul a terület kiépített részén csak műlegyezni szabad, és csak március és október között stb. A tenger felőli fjordoknál lehet ingyen horgászni, de pisztrángra és lazacra nem. A tenger azért más, a belső tavak itt is iszonyú szigorúan szabályozottak. Népsűrűség a fjordokban nulla gyakorlatilag, aki horgászik a hotelekben száll meg, minek vesződne bárki sügerek meg csuka megtartásával, mikor este pisztráng várja a hotelban?
[ Szerkesztve ]
-
-
saen
veterán
Ez viszont gond. Semmi bajom azzal ha valaki megeszi a kifogott halat (nem várom, hogy visszadobja amit fogott majd hazafelé megálljon egy boltban halat venni), de amikor megy a matek, hogy mi hogy éri meg, attól ki tudnék ugrani az ablakon. Meg attól is amikor duna parton a járókelők kérdezgetik, hogy nincs-e eladó hal.
-
partxxx
tag
ez vicces, mert nekem csak viszi a pénzt
-
nxtamas
csendes tag
válasz vihartigris #47734 üzenetére
Tudom, a magyarok többsége mélyen lenézi az angol horgászsportot, bolondnak tartják őket, és hülyeségnek ahogy horgásznak. De én azért tisztelem amit elértek, még ha nem is ért velem egyet a magyar horgászok nagy többsége.
[ Szerkesztve ]
-
nxtamas
csendes tag
-
csabamigo
aktív tag
Üdv
Nem tud valaki Budapest és környékén eladó aqua garant 2 esetleg 4mm pelletet , 10-15kg-ot?Az Élet a Legjobb Méreg!
-
twine
veterán
Ha már zsinórokról esik szó....
Én a Kastking multi orsómra Kasting Mega8-as (LB10) 0.14mm fonottat vettem,ami eddig az én amatőr tudásomnak nagyon bevált....jól kezelhető lágy, és a kezdeti multiorsós szénaboglyáimat is kellemesen ki tudtam belőle bogozni...Ellenben mikor segítséget kértem a Walterlandban, és kaptam is türelmes és jó bemutatásokat, magyarázatot, akkor a srác nekem a csali fölé "előkének" a ProRex 0,30-as fluorocarbonját ajánlotta....
Eleinte lelkes is voltam, hogy utána olvastam ezeknek a fluorocarbonoknak, de már hányok tőle, olyan merev és vastag, a 0,14-es elé.... Gyűlölöm kötni...mind a karabinerre, mind a két zsinórt albright-al.....rémálom....Segítsetek nekem, jó lesz ez így,szokjam meg, vagy ahogy gondolom, valóban érdemesebb lenne valami vékonyabb FC madzagot választanom?
Esetleg más ötlet? Krimpelni lehet egy 30-as FC-t?
De mondjuk ezzel még mindig csak a karabinernél oldottam meg a dolgot, a két zsinórt csak össze kellene kötnöm,,,nem akarom telekarabinerezni a "cájgot"Szóval minden türelmes és segítő ötletet meghallgatok
Köszönettel...
-
@mriya@
őstag
Én fenekezéshez főzsinórnak 32-35-öst, előkének 25-28-ast használok.
Úszózáshoz és feederezéshez 25-ös fődamilhoz 18-22-es előkét.
Régebben finomszerelékeztem, de nem volt annyival több kapásom, amennyivel többször szakadtam. 😎Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
szetcsuszott
aktív tag
Az a jó zsinór (nekem) ami megfelelő minőséget hoz olcsón. A Tiszán 2 horgászatonként 15 métert ledobsz, AKÁRMILYEN zsinórból, mert az a felső 15 méter szakadni fog, mint a fos. tehát számomra a jó zsinór az, ami olcsó, és legalább két nap horgászatot kibír anélkül, hogy már dobáskor szakadna, vagy lazán meghúzva kézzel. A zsinórra, gyűrűbe rakódó finom hordalék egyszerűen megeszi a zsinórt. Mikor láthatóan bemattul a felülete, 15 méter kuka. Egy időben finomkodtunk mi is 16-18-as főzsinórokkal, katasztrófa. 20-esetleg 22, most épp 23 ami már jó (nekem) a 25 már vastag meg merev, meg indokolatlan (megint csak nekem), meg a (12)-14-16-18-as előkékhez képest túúúúl nagy már a diffi. Ha tuskós-köves istenkísértésben horgásznék direkt nagy dögökre, akkor valszeg feltennék egy 15-20-as kínai kastking superpowert, mint Döme kartárs a 25-ös power prot, de nem horgászom ilyen helyeken, meg a cuccaim is alkalmatlanok lennének rá, 2 db mh feederem van
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz hermanyi #47706 üzenetére
Ez volt akciós 300m 990-ért, nem hagytam ott, csak nem volt huszasban... egyébként 20-ast használok.Nem horgászom kockatavakon elvből (hányok rájuk nézni is) a Tiszán meg 1-2 más, nem mű vízre, ahol van növény meg akadó, ott meg nem kísértem a sorsot vékonyabb főzsinórral.
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
Steady74
Topikgazda
Alátétnek Nevist használok (vállalom ), mert 950 Ft 300m, főzsinórnak még mindig az egyik legjobb ár/érték arányú zsinór HD pellet line. Tavaly vettem egy tekercs bájdömepóverfájterfédermájsztertímféder zsinórból a powerfighter-t faternak 0.22-es méretben. Tapintásra vagy az azonos méretú pellet line volt 0,16-os, vagy a PF legalább 28-as. Feltekertük az öregnek, majd mondtam neki szánom-bánom de én ezt a szart inkább elégetem. Azóta Gorillát használ. Én a távdobó cuccokon (tavaly egyszer volt bevetésen) a 0,22-es pellet line-t használom, minden más feederen 0,22 Guru Pulse line. Vékonyabban nem használok, mert kevés dobást bír, ellenben a dobástávolságot nem befolyásolja (80m 3.3-as bottal így is), vastagabb meg felesleges. Botot szarrá terhelve sem a fzs a leggyengébb elem.
Cégekhez: évek óta megemlítem mennyi osztalékot vesz ki WT, Döme. Inkább az a mérvadó, nem a bevétel, annak 80%-a költség. Talán ezért butaság parkolással foglalkozó meg bányász-társaságokat összehasonlításba belevonni.
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz hermanyi #47721 üzenetére
Az a szépsége a dolognak, hogy nálunk is elég lenne 2 kilós is a halak miatt, jól beállított fékkel, stb., de a helyi sajátosságok (nagyon erős aljnövényzet, illetve nádra akadás veszélye) sajnos öngyilkosság lenne ilyen szakítóval próbálkozni.
Én a Nevis Espiritet szeretem nagyon, abból a legvékonyabb a 18-as, az tud elvileg 5,1 kilót. Előkének pedig a Nevis fluoro carbon 14-ese 2,9-et tud, a 18-as meg 4,9-et.Nyáron vettem jobb híján 14-esre előkötött Jaxon horgot, a horgot nagyon megszerettem, a zsinórtól viszont azóta is ver a víz, botrányos volt.
Vágtam is le párról azt kötöttem újra.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
hermanyi
addikt
Én főzsinórnak feedere 0.20-0.22 est használok ( Preston vs Guru) a kosár miatt . A hal viszont az előkével és horoggal találkozik . A legdurvább előkém szakítója 2,7kg ezt kifejezetten csak kimondott pontyozásnál használom 14 es kampóval . Mind feederen mind rakon .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
nxtamas
csendes tag
Vannak a becsületes milliárdosok Magyarországon, akik keményen dolgoznak a bányában, és attól lesznek milliárdosok, és vagyunk mi szar senki fogyatékos lusta emberek akik csak henyélünk és fórumozunk, és fillérekből élünk. Megérdemeljük, mert Waltert nem ilyennek ismertük meg.
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz nxtamas #47714 üzenetére
Igen, van ilyen is.
Waltert viszont nem pont ilyen embernek ismertük meg, és a körülmények se azonosak.
Szóval lehetne sok példát említeni, itt viszont két konkrét, ide vágó cégcsoport került összehasonlításra, és mint tudjuk, semmi értelme az almát a körtével összehasonlítani.Postázást nem vállalok.
-
partxxx
tag
nem számít mit írnak rá, vagy rendes damilt/fonottat veszel vagy gagyit
a többi az már kb csak hit kérdésepár hete csináltam egy tesztet 3 fonottal, szakító szilárdság mérő gép, kalibrált, 15cm/perc húzással
első mérés - 10 centis darabok, dupla hurokkal kötve, vízbe áztatva
Mikado 0.1mm 7.7kg - mért 4.2kg
Kastking SP 12lb - mért 3.7kg (itt valami hiba kerülhetett a rendszerbe)
Kastking SP 10lb - mért 4.6kgmásodik mérés - 20 centis darabok, dupla hurokkal kötve, vízbe áztatva
KastKing 10 lb - 4.52 kg
KastKing 12 lb - 4.62 kg
Mikado 7.7 kg - 4.43 kg[ Szerkesztve ]
-
nxtamas
csendes tag
Mutassak olyan céget, aki 4 bejelentett alkalmazott évi 32 millás bevételt bevallva parkolóórák üzemeltetéséből és mellette milliárdos hasznot termel szextelefonból stb... a Rózsa dombon és dolgoztam velük (nem 4 fővel)?
Ami a cég adatbázisban látszik a jéghegy csúcsa, ahol ennyit bevallnak ott ennek százszorosa van...[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
De ha van 100 alkalmazottja aki belekerül évi 5M-ba, és még nem beszéltünk az összes többi működtetési költségről akkor azért mindjárt árnyaltabb a helyzet.
nxtamas: a szakítót értelemszerűen tapasztalat útján látom, hogy az adott típusnak, ami már használhatónak bizonyul, mennyi a névleges szakítója
Nem pontos értéket hiányolok értelemszerűen, amit a zsinór 20 peca után produkál (bár ha indokolt, mert nagy volt az igénybevétel, úgysem várja ki senki hogy vajon mi lesz a fele szakítóval, ha kicsit is odafigyel), hanem a zsinórok gyári értékéről.
Ha naívan azt olvasom, elég a 0,08-as is, és veszek olyat, de már a gyári szakító is fele annyi mint annak a 0,08-asnak amiről valaki ír, akkor már rég rosszul jártam.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
nxtamas
csendes tag
És hogy határozod meg a szakítót? Elsőre mennyit szakad? Vagy 20-adikra? Vagy 1 perc fárasztás után, vagy 2 perc után? Lehet egy zsinór 1 hetesen elsőre 10 kilót bír, majd második horgászatra 2 perces fárasztás után 1 kilótól elszakad. Míg a másik elsőre is és másodikra is 5 kilót bír. Az a jó zsinór, ami sok horgászat mellett folyamatosan jó eredményeket produkál, hogy ez mi, na ezt kell kiderítenünk, nem azt grammra melyik mennyit bír.
-
A Zéé
addikt
válasz Ibituba #47708 üzenetére
de ez nem a nyereség, hanem a bevétel
Bár nem kell sajnálni őket a nyereség miatt sem, ha csak 10% az árrése, az se semmi.Most a kedvedért megnéztem az EnergoFish-t is, ha már beszéltünk róla a napokban...
De még a Top Fish 2001 Kft (Nevis cuccok) is több bevételt termelt, mint mindkét versenypecás. még a végén kiderül, hogy nem is megy olyan jól a Haldorádős szekér![ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
gban
veterán
Abszolút nem kötekedés, de mindig arról beszéltek hogy erre, arra milyen vastag zsinór kell / érdemes / indokolt stb.
Hogy határozzátok meg hogy milyen vékony a még elégséges?
Mert ugye csak azért nem megy senki az adott vastagság alá hogy ne szakadjon.
De a szakítószilárdságról meg senki se beszél, csak arról hogy 18-as, 22-es, 30-as.
Simán lehet hogy az egyik 18-as szakítója veri a másik 30-asét.
Szóval ez a számok beírása sokaknak eléggé levegőbe puffogtatásnak tűnhet.
Én tudom hogy általában mindenkinek megvan a bevált márkája, és neki egyértelmű hogy mi a különbség a két vastagság között meg melyik mit takar, de nekem akkor se hordoz igazából információt egy zsinórméret önmagában.
Nem azt mondom hogy mostantól mindenki tegye oda a szakítót is de érdemes lehet így nézni a postokatPostázást nem vállalok.
-
Ibituba
aktív tag
De basszus... Ezt tisztán 1000-1200 millió forint. Jó. Hagyjuk, én kérek elnézést!
-
hermanyi
addikt
válasz szetcsuszott #47684 üzenetére
Az a NEVIS az minimum 25 ös 23 as jelöléssel delehet keveset is mondok De ez nem csak a Nevisre igaz hanem a zsinórok 90% ára
-
-
A Zéé
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Star Trek
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Jogász topic
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest