Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Látni már láttam csak nem fogtam ,szép hal . Bár kibaxva a kavicsra nem a legszebb tett ,de tényleg jó háttér

-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi. Egyszer közösen?
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
A városból kifelé keresek egy jó keszeges vizet az idei évre, ezért néztem ki ezt a tavat. Ha van esetleg tipped még, elfogadom. RSD Hermányival viszonylag közel van, de a közlekedés az gyalázatos (Újpest - Csepel).
-
válasz
Steady74
üzenetére
Ige, elég jól. Bár ritkán járok oda az utóbbi időben, de nagyon sok ismerősöm látogatja, így van infóm róla.
Tipikus példa ez a tó arra, hogy ha egy faj túlzottan elszaporodik (törpeharcsa), akkor hogyan válik ezzel előbb vagy utóbb a saját elpusztítójává. Fiatal koromban (20-25 évvel ezelőtt) még nem volt gond velük mert bár akkor is lehetett fogni, de nem keserítették meg más hal horgászatát, és amik jöttek azok is szó szerint sokszor sörösüveg méretűek voltak, szívesen vitte haza őket az ember. Aztán ahogy teltek az évek a beltenyészetnek köszönhetően egyre kisebbek lettek, viszont egyre többen is. 8-10 évvel ezelőtt már olyan szinten voltak jelen, hogy csak földes szúnyoggal vízközt lehetett versenyen keszeget fogni, máskülönben lehetetlen volt. Közben természetesen ezerrel tolták a törpeharcsa csapdázást, de lényegesen nem tudták meggyéríteni az állományt. Kb 4-5 évvel ezelőtt következett be a nagy változás amelyről korábban csak olvastam. Ha egy faj túlzottan elszaporodik (különösen egy zárt vízen), akkor csak idő kérdése, hogy önmaga elpusztítójává váljon. Előbb vagy utóbb megjelenik egy olyan betegség ami jórészt csak az adott túlszaporodott fajra lesz veszélyes. Itt is ez történt, pár mázsa ponty és némi keszeg mellett (szerintem elenyésző) az összes törpeharcsa kipusztult szinte az utolsó szálig. Naponta kellett leszedni a víz tetejére feljövő döglött törpéket csónakkal. Azóta szinte alig lehet fogni belőlük, tehát egyáltalán nem kell tartani tőlük a horgászat során.
A megyei versenyünket minden évben Kecskéden rendezik meg, és sajnos nagyon úgy néz ki, hogy ott is ez lesz a helyzet. 6-8 éve még csak 1-1 beugró vendég volt a törpe, most meg már sajnos odáig jutottunk, hogy versenyt is lehet rájuk építeni, ha nagyon rossz a helyzet akkor szektorgyőzelmet is lehet velük csinálni.
-
Steady74
Topikgazda
Pityu, Te ezt a vizet ismered?
-
-
-
Steady74
Topikgazda
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Szilvát most hoztam Szabolcsból szép sárgás színe van az illata és az íze pedig utol érhetetlen ,szóval a szilva tényleg ...

Paducot még nem fogtam sajnos . Látni már láttam ,
-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Ez nem hal szépség verseny volt
De én személy szerint a Dévért tartom a legszebb halnak . 
-
-
hermanyi
addikt
A vörösszárnyú keszeg lett a 2019-es év hala . A szavazatok száma azonban a sebes pisztrángra leadott 2130 szabálytalan szavazat levonásával is meghaladta a tízezret, összesen 11483-nak az érvényes voksok száma. Ezek legnagyobb részét a vörösszárnyú keszeg kapta (44%), második helyen a szivárványos ökle végzett (32%), a sebes pisztráng harmadik lett (24%).
-
dik
őstag
B.U.É.K.!
-
@mriya@
őstag
BÚÉK mindenkinek!
Soha rosszabb (horgász) évet!

-
mano660
tag
Boldog új évet kívánok!

-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én jövőre is visszafogom magam, kezdve azzal, hogy nem váltok egyesületi jegyet, így a fertőre kényszerülök, ahová már így is több a soknál a felszerelésem.
-
musli26
tag
Boldog újévet kívánok nektek!

-
galervin93
addikt
Gratula a ma is pecázóknak, irigykedem!

Én még tolom a melót, de már nem sokáig, utána pedig éccakába nyúló ereszd el a hajam...
Boldog új évet mindenkinek!!! -
_Osprey_
újonc
Fogásokban gazdag Boldog Új Évet!
-
Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!
-
B.i.L
senior tag
Horgászatban Gazdag Boldog új Esztendőt mindenkinek🧜♀️
-
-
Steady74
Topikgazda
Boldog új évet kívánok!
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Nyáron voltam kint, a napijegyesek számára fenntartott egyik stégre ültem le, oda amelyik messzebb van a halőrháztól.
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Mikor volt ez?
Valóban volt egy pár éves nagyon törpés időszak, de idén már elvileg kevesebb van benne, ritkítják. Én egyszer voltam idén, és bár fogtam belőlük, de édes etetővel is tudtam keszegezni, a végén már túlsúlyban volt a keszeg, ponty is akadt. Igaz ez ősszel volt, lehet melegebb vízben rosszabb a helyzet (após panaszkodott miatta, ő többet jár oda). -
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Említést sem tettek arról, hogy a víz tele van törpével.. mást sem fogtam ott, csak törpét. 1,5 órás előkészület, 1 óra peca után otthagytam a tavat.
-
-
gban
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Volt nemrég egy hasonló lék-csukázós film is, annak is az volt a vége, hogy ma semmi nem jött ugyan de jól szórakoztunk.
Szóval nem egyedi, korrektség kérdése csupán. -
válasz
jansky1
üzenetére
Azok tényleg nagyon jók, én is nézem. Asszony fészét használom erre.

(#47049) A Zéé Mondjuk Walterék pl pont leadtak egy olyan videót egyszer amikor semmit sem fogtak a Dunán. El is mondta hogy ez van, ez nem telepített tó, nem ment hal az etetésükre. A videó második felében lehetett csak halat látni amikor pár nap múlva újra kimentek (ugyanoda vagy máshova, nem tudom már), de ezt el is mondták benne...
-
busman
veterán
Az orsó fekjèben sokan kicserélik a filc korongokat teflonra. Érdemes? Mert akkor nézem honnan lehet szerezni...
-
A Zéé
addikt
válasz
busman
üzenetére
valahol érthető. Ha nem fog semmit, csak a bot végét, abból nem lesz érdekes film...
Mondjuk vannak szituk, amikor ilyenkor sem sikerül még nekik sem. Asszem a Csörgő Tamásék jártak egyszer úgy a Pölöskei tavon, hogy eljöttek a bojlis versenyre, meg hogy forgatnak filmet is, aztán értékelhető hal nélkül mentek el első alkalommal.Én amúgy a pergetős filmeknél nem szeretem, hogy látszólag annyi kapás van, aztán néha ki lehet szúrni, hogy nem egy napon, vagy legalábbis nem egy napszakban készült a film, hiába úgy van vágva.
-
busman
veterán
Ősszel egy tavon horgásztam Jankovich-al...olyan helyre etettek neki napok óta ahol amúgy tilos a horgászhat.
Vödörszám tolták bele a kukoricát,nyilván húzta is a halat. Majd kíváncsi leszek az ott készült filmre.
-
hermanyi
addikt
Én amin röhögök (nem csak Walter videók) ,hogy mikor mondja ,hogy így meg úgy csutkára behúzott fék és kikapcsolt visszaforgás gátlóval kell fárasztani mert sokkal finomabban lehet fárasztani és ő már csak így horgászik x tízen éve . Erre a sima mezei videóikban meg csak úgy recseg a fék fárasztásnál végig. Nekem az ilyen ember hiteltelen . Jankovich is elkurvult Walter is elkurvult DG az is marad ,mindamellett elismerem azt amit az asztalra letettek . De Magyarország legnormálisabb 2 horgásza az SziSzi és EA igaz ő is elkurvult de ő már rég ezért megbocsájtom neki
. -
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Mindenki azt erőlteti amiben pénz van. Ha a rakózást nyomatná egyfolytában feeder helyett, biztos esne a népszerűsége, bevétele is.
-
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Hát a tegnapi peca csak pár keszeget meg kárászt adott, de legalább halas lett a kezem.

-
Grillo
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Aztán mester, volt valami?
-
hermanyi
addikt
Megvan ,megnyugtatlak

Amúgy abban igaz a van Steadynek ,hogy már nem olyan mint rég . Ma voltam lent RSD-n és lehozott valaki egy olyan botot amin filóztam ,hogy azt kellene megvennem . Beszélgettünk egy bő órát és neki is vannak véleményei . Nem mondom ,hogy rossz de az ellenkezőjét sem mondom .
Ja és egy olyan ember akit igaz személyesen csak ma ismertem meg ,de elhiszem amit mond . -
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Lassan annyira affektál a kamera előtt, hogy már nem nagyon bírom nézni. Kimért, lassú mozdulatok, valahogy nem olyan természetes mint régen.
-
-
A Zéé
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
a márnást pont most reklámozták, a K híd felett tolja rakóval.
A Velencei tavi meg match-es, ha jól emlékszem -
-
A Zéé
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
walterbolt 2-ig nyitva lesz, azt írják.
Meg van nekem vagy egy liternyi a fagyasztóban, veszek elő belőle. Maximum nem lesz élő a horogcsali
(#47031) sityupityu
Elvileg ez a menetrend:14:00 – Walter megoldások – Partmenti pontyozás feederrel
14:30 – Walter megoldások – Maconkai pontyok nyomában
15:00 – Walter megoldások – Nagy halak kis feederbottal
15:30 – Walter megoldások – Márnák az őszi Dunán
16:00 – Walter megoldások – Bányatavi pontyok nyomában rakósbottal
16:30 – Walter megoldások – Velencei dévérek -
Két órától valóban walter filmeket adnak egymás után, remélem nem csak a feeder vonal fog végig menni...
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Nekem tavasszal 12 fok, télen 10 fok a határ.
-
A Zéé
addikt
-
válasz
mano660
üzenetére
Először én is azt akartam írni, csak mondom nem akarok nagyon puhának tűnni.

Viccet félretéve, most decemberben töltöttem be a negyvenet, de én már húsz évvel ezelőtt is ugyanilyen nehezen viseltem a hideget. Pont a haverokkal beszélgettünk a régi időkről valamelyik nap...szerk. Viszont a mentségemre legyen mondva, a rekkenő hőséget én valamiért mindig jól bírtam, amikor már más kidől én még vígan elvagyok. Az már más kérdés, hogy 35 fokban és sem a napon ülök a botok mellett, hanem inkább a strandra megyek.

-
mano660
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Hasonlóképpen, csak nálam magasabban a határ (10 + fok)

-
-
vendingo
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Felénk takony idő van. Hónapok óta nem horgásztam, de gondolkodok egy süllőzésen.
-
Grillo
őstag
Na, szerintetek van értelme ilyenkor pergetni menni a Dunára, vagy az apadó, fulluszadékosság miatt nem érdemes?
-
dik
őstag
válasz
busman
üzenetére
Ez eddig is stimmelt kb. amit válaszoltak!
Bár reménykedtem a dci kicsit fickósabb lesz de annyival nem mint amenyivel reméltem.
Bár a fene tudja mostmár mit hoz a jövő mekkora távok jönnek még a dobásban. Új helyeket nézek majd. Nagyon fogy a hal erre fele kb. mindenből.... -
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Sajnos nem jöttem még rá az elmúlt 40 évben, hogy milyen cuccal pecázzak.
De sosem késő tanulni.
-
dik
őstag
Na szép a walterlandosok azt mondják a longbow erősebb mint a dci. Ha elég a 70-80m akkor azzal jobban járok...
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Aki nem használ előkét azt belerugnám a vízbe és 3 napig ki sem engedném . Használjon 30 as kanocot az nem zavar sőt az sem ha ugyanabbol a madzagbol van az elöke is . de telibe az az már gáz .
szerk : én holnap után megyek RSD rako
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
No most képzeld el ugyanezt egy 30-as monoval telibe. Vagy egy 22-es fonottal, amin van egy 150 grammos ólom (esetleg fixre is kötve), meg egy 30 centis leadcore egy kettes kampóval...

szerk.:
ja, holnap megyek pecázni.
Az idei utolsó horgászat lesz. helyszín Pestszentlőrinc, Balázs tó. Egy klasszik feeder finom kajával hosszú előkével, meg egy kereső method. 
-
Spoon16
tag
Köszi! Holnap nézek valami 22- es zsinórt és megtöltöm,aztán meglátjuk.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Spoon16
üzenetére
Igen, az is. A Tierra FS-hez képest az a plusz két miniatűr csapágy a zsinórvezető görgő alatt van. Erősebb a hajtókar, a felkapókar, és sekély a dob. Ennyivel több a Tierra feeder, mint a tierra FS.
Ha van kérdésed, nyugodtan írj privátot, pár éve nyúzom és sokszor szét is kaptam őket.
-
Spoon16
tag
Neked is ez az újabb, 5+1 csapágyas van?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Spoon16
üzenetére
Rámegy 200-250m a 0,20-22-esből hidd el, nekem 40-esek vannak, arra azért nem ment rá a 200m-es tekercs. A helyedben legalább 250m-es kiszerelést vennék, nem sok marad meg, de inkább semmi. Az a baj, hogy sok zsinórra az van írva hogy 22-es, valójában meg 25-ös.. (vagy vastagabb).

És egy jótanács, mert van vagy 6db Silstar Tierra, Tierra Feeder orsóm: A dobból szedd ki a lamellákat, a gyárban sokszor szárazon rakják össze. A filc csontszáraz, a lemez lamellákat veri a vakrozsda. Így szaggató, letapadó féked lesz. Én szilikonzsírral kenem, de jó a sima műszerolaj is, egy kicsit meg kell kenni, úgy visszarakni a lamellákat, nagyon megtérül pecánál ez a fél perces törődés!
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
nálam is volt nyáron nem 1x hogy akasztottam és első nekifutásra 50-60m zsínort huzott le . És az egyszer sem fordult meg a felyemben ,hogy a 20 as 22 es főzsínor fog szakadni . Mert használok előkét és tuti ,hogy az csattan ami 13-17 es . Igy is volt mindig .
-
galervin93
addikt
válasz
@mriya@
üzenetére
Akkor nem a megfelelő szerkóval horgásztál. Ha érzi az ember, hogy gőzmozdonyba akadt, rá kell tartani, és történjen aminek meg kell. Inkább, mint hogy véletlenül 100+ méter madzaggal a szájában lépjen meg szerencsétlen hal, és szaggassa szét a száját, rosszabb esetben valami akadóba gubancolódva fulladjon meg...
(#47006) csƵ
Én kérek elnézést.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Még a Tihanyi kútba is elég egy rakós (csónakból, lol).
-
csƵ
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Lehet tengeren mártogat.

Nekem a rövid botra bőven elég lenne 80 méter zsinór is.
-
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Volt már olyan esetem, amikor engednem kellett a halat, mert egyszerűen nem tudtam megtartani.
Na, olyankor kell a tartalék.
-
Spoon16
tag
Nincs erről szó,csak fura,hogy egy ekkora dobra ennyire kevés zsinór megy. De együtt tudok vele élni

-
Spoon16
tag
Találtam itthon egy bontatlan tekercs 30-as zsinórt,azt rátekertem próbából.
~110 méter ment rá,az kb. annyi amennyi rá van írva.
Fura ez így. -
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem tudom felfogni ezt a zsinórkapacitás-mizériát, de azt tapasztaltam, hogy jellemzően a sárgavégű/dióverő/kutyanyelv kategóriából kerülnek ki a panaszkodók. Csak tudnám mire kell 350 méter zsinór, ha dob vagy 50 métert...

Új hozzászólás Aktív témák
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Ulefone RugKing
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De én személy szerint a Dévért tartom a legszebb halnak .