Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vendingo
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Ha soproni, vagy környékbeli vagy, akkor tudok adni infót, hogy mit, hova, merre, meddig. A fertőt szeretem, de melós hely, itt meg kell dolgozni a halért, de ha fogsz, az mindenért kárpótol. Nagyon jó a keszeg és ragadozó állománya.
-
-
zsolt1225
aktív tag
-
Zoli bácsi
őstag
Most a szezon végi karbantartásnál szétszedésre került a Longbow orsóm is, 2014-ben vettem, soha nem volt szétszedve. Megdöbbentem, tiszta zsír volt benne, minden gyári, patika.... Igazából nem is kellett volna szétszedni. Ennyit jelent szerintem a tömítés, és a pontos illesztések. Zárt csapágyak, azért kapott minimális friss zsírt a tányérkerék...összeraktam, örök élet.
Szerintem veszek még belőle!
-
dik
őstag
Most, hogy is van ez a horgász kártya dolog. Egyesületnél megcsináltuk a regisztrációt a kártyára majd befizettem a csekket több hónapja már. Most próbáltam a mohosznál a horgászjegyes oldalon is regisztrálni ami küldött emailt is róla de próbálpk belépni és azt írja sikertelen. Ez most hogy is van? Valamit lehet elrontottam...
-
partxxx
tag
Okuma Longbow és Okuma Longbow XT akció fishing time-nál !!

-
Steady74
Topikgazda
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Szerintem menj be egy egyesületbe, kérdezz ezekre rá és pontos választ fogsz kapni. Ha területit veszel, annak az árát szintén vagy az adott egyesület vagy a terület kezelője szabja meg, de sztem a 20k+-tól indul. Fertő tó Vendingo területe, ezekben sokat fog tudni segíteni szerintem.
busman: horgaszjegy.hu oldalon vagy a mohosz oldalán el tudsz indulni a regisztrációval, vagy az egyesületed is intézheti.
-
busman
veterán
A horgász kártya kivàltàsànak mi a menete?
-
BÁ Nutrition
addikt
Hali. Regebben sokat pecaztam. Talan a topicba is irtam kb 10 eve. Jovore lehet kivaltanam az engedelyt, egyesulet tagja nem vagyok, elsosorban kisebb folyok, csatornak esetleg a ferto to lenne a cel. Tudtok vmi tampontot adni h ez kb mennyibe kerulhet? Nagyjabol 4 eve ki volt valtva talan vizsga is volt
remelem azt nem kell ujra intezni
thx a lot -
Ha valaki épp 4000-es Ecusima-t akarna
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Hm, csak annyit szoktam hallani hogy "Szécsény", hogy pontosan melyik tó azt nem tudom.
Bár talán több a csuka bennük, mint a süllő, de utóbbit is lehet fogni.---
Először azt hittem a kismama topikba tévedtem, esik egy kis fagyos trutyi aztán már mindenki a tavaszi pecát tervezi.
Én reggel kinéztem az ablakon, meg ránéztem a radarképre, és el is döntöttem, hogy egy pár órás peca ma is belefér.
Igaz nem mentem messzire, a nekem kb. 5 percre lévő Újhegyi(Guttman)-tóra látogattam ki. Nem siettem el a dolgokat, olyan fél kilenc körül kezdtem el kipakolni, nem sokkal kilenc előtt csobbant egy kis bordáskosárral, monofil előkével szerelt cájg, etető Aqua. Ezután elkezdtem etetni a finomabbik, hosszú előkés cuccal. Nem akartam nagy alapot dobni, 7 kosár ment be, a 8. dobásra már előke is volt a kapocsban három szem pinkivel. Az első fél óra eseménytelenül telt, talán mintha a nagyobbik boton lett volna egy apró mozdítás, de lehet csak beleképzeltem a dolgot... Közben a havas eső folyamatosan esett, elég kellemetlen idő volt. Aztán olyan szűk háromnegyed órával az etetés után végre valami jel a kisebbik boton, a csonti+pinki (1-1 szem) szendvicsből előbbi ki volt szívva. Előtte pinkire abszolút semmi nem volt, amit furcsálltam, de úgy értelmeztem ezt a dolgot, hogy ma talán a csonti lehet a nyerő... Következő dobásra ment is a két szem csonti, és láss csodát, alig fezsítettem meg a zsinórt, rögtön cibálni kezdte valaki! Némi fejrázás után gyors kitekerés, egy szép tenyeres keszeg.
A következő bő óra erről szólt az etetésen, 3-4 percenként hasonló vagy kissé nagyobb keszegek szórakoztattak.
A nagyobbik boton csontira semmi, így lecseréltem rövid tüskés előkére + pici pelletre a szerkót. Meg is lett az eredménye, előbb egy szép kárásznak, majd egy kis tükrösnek tetszett meg a sárga bogyó.

Az etetés közben kissé ellaposodott, így rádobtam újabb 5 kosárral, amit a korábbihoz hasonló érdeklődéssel viszonoztak a keszegek. A nagyobbik bot megint adott egy tükröst, az előzőnek a testvére lehetett, de egyre inkább esett a havas eső, az ujjaim el voltak gémberedve, róla nem készült fotó, itt már rendesen fáztam.
A keszegek érdeklődése aztán újfent alábbhagyott, de már nem volt kedvem újat etetni, nagyon cudar idő volt, mindenem csurom víz, na mondom itt az ideje pakolni, amikor is a nagyobbik botot szépen eltekerte valami. Rövid tusa után egy szép egészséges, életerős potyesz pihent a szákban.
Ekkor már minden bajom volt, így a pakolás mellett döntöttem. 4 óra alatt szép mennyiségű keszeg, egy jó kárász, három potyka, magam is meglepődtem, milyen jó kis peca lett ebben a cudar időben.
Szóval ne tessék még elpakolászni a felszerelést, csak fel kell öltözni, meg a meleg lakás kényelmétől elszakadni kicsit, lehet még jókat pecázni ilyenkor is.
-
Madn!ght
addikt
Szombaton voltam a kollégámmal a nyíregyházi Verba-tanyán. Reggel 7-re (nyitásra) érkeztünk, még 0 fok alatti volt a hőmérséklet, enyhe széllel. Egy-egy bottal horgasztunk, de később meg is jegyeztük, hogy még szerencs is, hogy nem kétbotos jegyet vettünk. Még etetni sem kezdtünk, már húzta is a ponty.
Aztán kis mennyiségű minőségi kaja (piros pellet, 6-os aqua, csonti, kukorica) és jöttek is a szebbnél szebb pontyok (4-8 kg közöttiek). Kb. 9-től a nap is kisütött, nagyon szuper idő volt. 11 körül beállt egy dévér raj, a pontykapások csökkentek, helyettük jöttek a lapátdévérek.Tervben, volt, hogy valamennyi halról csinálunk 1-1 fotót és aztán valami kis emléket összeállítunk így az évben tervezett utolsó pecáról, de a halak is olyan hidegek voltak, hogy szinte sütötték a kezünket. 2-2 hal után feladtuk. Igazi örömpeca volt, nagyon szép környezetben. Elgondolkoztam, hogy ha esetleg nagyobb távolság is szóba jöhet, fórumpeca helyszínére sem lenne rossz (szállás, kaja is van helyben; autópályán 2,5 óra Budapestről).

-
-
dik
őstag
Ugyvan az idei horgászversenyt lefujták...

-
csƵ
addikt
Leesett az első hó. Nem tudom, hogy lesz-e még idén feederezés.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Ott melyik tó az ami jó lehet? Vagy a nagy tóra gondolsz?
-
Steady74
Topikgazda
Srácok, Pest vagy Nógrád megyében keresnék olyan vizet, ahol süllőt tudok fogni pergetve. Pergető tudásom és felszerelésem sok kívánnivalót hagy maga után, lelkesedésem viszont hatalmas
köszi -
A Zéé
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Továbbra se szeretem ezt a szakaszt, de most ott megyeget a hal. Emiatt sokan is vannak parton is, csónakban is. Időben kell érkezni, és mozogni nem sok lehetőség van.
Sötétedés környékén meg menetrend szerűen megjelennek a füvező, piáló gyerekek a falnál. Pár hete is voltam, akkor megnézték, hogy ott vagyok lenn, és tuti észrevettek, mert összenéztünk, de a csávó folyamatosan köpködött lefelé a vízbe. a rá kellett szóljak, hogy ne legyen már ennyire menőmanó, mert morcos leszek. -
A Zéé
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Újpesti öböl, a Duna Plaza mögötti betonfalaknál.
Múlt héten a két betonfal közt voltam, akkor jött 3 kisebb, meg pár sügér. Most voltak ott, így a jobb oldalinak a vasút felőli végéhez mentem, de nem bántam meg
Jött ő, 1 kisebb, 2 sügér, meg egy csuka ijesztett meg. Volt előttem ~5 méterre egy akadó, és előtte egy kicsit mélyebb víz, amiben azért csak elhúztam mindig a gumit, hátha lakik ott valami sügér. Egyszer csak, amikor ki akartam emelni a csalit a vízből rávert egy szebb forma. Annyira meglepett, hogy hirtelen egy csukafej lógott ki a vízből a zsinór végén, hogy bevágtam neki, aztán kirántottam a szájából a csalit. Utána persze még egyszer nem sikerült becsapni... -
partxxx
tag
+1 a Decathlonos aláöltözőkhöz + sízokni
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Melyik helyen ültetek?
-
dik
őstag
Lassan már fakutyázni lehet nem pecázni. Kint ücsörögni áááá nem szabad felfázás aranyér egyebek rá kell ezt az idényt hagyni már....

A seregben aláöltözetnek a molinó hibátlan volt(nekem legalábbis). Sok helyen a mai napig újan megvásárolható apró pénzért. Jó a kinézet nem valami divatos, de nem is bálba kell felvenni...
-
A Zéé
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
nekem a legolcsóbb Decathlonos aláöltözet van, azokkal toltam végig a tavalyi telet a dolgozóban. Ha valamelyik kikopik, lehet, hogy valami hasonló, izzadtságot jobban elvezető cuccot veszek majd, de azok se vészesek. Alkalmi viseletre meg sztem több, mint elegendők. Parton ücsörögve ritkán izzad meg az ember

-
galervin93
addikt
Tegnapi öltözködős témához egy tipp. Alsó-felső thermo-aláöltözet potom pénzért, ennél jobb vétel ennyiért aligha akad.
-
-
Sziasztok!
30k körüli öszegért keresnék egy bot+orsó párost, fenekezéshez.Én idéntől egy prologic cruzade 3,9es botot használok okuma longbow 50es orsóval, nagyon bevált.
Hasonló kategóriájú termékeket szeretnék venni karácsonyra faternak, annyi különbséggel hogy ő a 3,6os botokat jobban preferálja.

-
Madn!ght
addikt
-
csƵ
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Én is a Decathlont ajánlom. A horgászmárkajelzés sok-sok % plusz összeg a ugyanazon a ruhán.
-
válasz
BogyóBP
üzenetére
Ne feledjük a kesztyűt sem, elengedhetetlen ha télen pergetsz.
Ehhez én vettem egy símaszk-féleséget is, hidegben, főleg szélben nagyon hasznos.
Ha nem nagy a keret, megteszi a dupla melegítő, dupla zokni is, felül meg réteges öltözet, meleg kapucnis kabáttal, amid amúgy is simán lehet. -
galervin93
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
Nézelődj szét a futócuccok között! Tudom viccesen hangzik, de nem az. Vékony, a hőt megtartó, de az izzadtságot átengedő ruhadarabok vannak. Pl. Decathlonban lehet kapni belépőszintű cuccokat tök jó áron, amiken nem kell megfizetni egy horgászcuccgyártó nevének szitanyomását. Normál felsőkkel (lehetőleg természetes anyagból, hogy kivezessék az izzadtságot) kombinálva szerintem tök jók pecára, és sokkal kevesebb (vékonyabb) ruhából megoldható a meleg, mégis szellőző öltözet.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Ninjaból van feeder és match verzió is, ezeken nem a "háromszög" klipsz van: [link]
-
Tiby_83
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszönöm az infót, egyre szimpibb a daiwa ninja. Valószínű, hogy azt veszem majd. Nem olyan tartós a műanyag zsinor klipsz, vagy megsérti a damilt?
-
galervin93
addikt
válasz
Tiby_83
üzenetére
Nekem van Racerem meg Ninjam. Racert feederen használom, kellemes kis orsó, 3 fém dobbal. A Ninját meg pont matchen használom, pöpec kis szerkezet, nagyin szeretem, könnyű, szépen kezeli a vékony zsinórt is. Én ezt venném inkább, de lehet az eggyel kisebb is elég lenne, próbáld ki boltban (nekem 30-as van 390-es matchen, elég szerintem). Egyedül a műanyag klipszet nem szeretem rajta ezért nem ezt veszem mindenre, pedig másik klipsszel simán ezt venném minden feederre.
-
BogyóBP
veterán
Egy kicsit off, de ti miben horgásztok ilyen hidegben? (ruházat). Valami jó tipp?
-
-
tepenzed
őstag
válasz
peterkiss9
üzenetére
köszi, lehet megnézem akkor, bár én csukára vagy süllőre mennék

Más:
Mivel egyre több helyen tiltják az FC előkét, múltkor elkezdtem drót vagy wolfram előkét keresni, de a boltiak baromi rövidek és szarok is.
Minőségi 49 szálas drótot találtam, de még a 9kg szakító is elég merevnek tűnt az 50-es FC előkémhez képest: [link]
Ezért nagy kiszerelésben wolframot is kerestem, de abból egyszerűen nem létezik?! Valamit rosszul keresek vagy tényleg csak fc, acél, hardmono kapható 10-20 méteresben?
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, orsót szeretnék venni a közel jövőben. Főként feederezéshez és match-ezésre lenne használva. Melyiket javasoljátok, melyik lenne a legmegbízhatóbb?
SERIE WALTER RACER
DAIWA NINJA 4012A
SHIMANO NEXAVE 4000 FESegítségeteket előre is köszönöm!
Üdv -
BogyóBP
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A Japán 800ft os és a kinai 400ft os csapágy közt mi lehet a különbség?
-
peterkiss9
csendes tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Szia!
Én pergetek arrafelé néha. Párkányban lakom igy ott van a garam a közelemben. A garamkövesdi közúti híd környékén remek helyek vannak, lejjebb a torkolat felé a vasúti hid korörnyéke is egész jó, bár itt erősen függ a duna vízállásától. Általában domolykó és balin nekem a leggyakoribb hal. A felsőbb részeken is találni elég sok ígéretes helyet. A vízhozam szerintem évről évre csökken. A felsöbb részeken elég sok vizierőmű létesült az utóbbi pár évben. A legutolsó zselíz felett van. Az alsóbb szakaszokon már nincs egy sem. -
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Jáááj, "díjjazzák", két j-vel.
Természetesen "díjazzák" lett volna... 
Nos kellemes meglepetésben volt részem. Ugyan pontyot csak egyet sikerült fogni (Aqua + valami mézeskalácsos vagy milyen 10 mm-es pellet), viszont - a korábbi esetekkel ellentétben - olyan jót keszegeztem, hogy ihaj! Mint utóbb kiderült hoztak bele szép mennyiségű keszeget, ráadásul egész szép méretet, én 20-60 deka között fogtam. Nagyon jó volna, ha a jövőben nem nagyon hordanák el a fehérhalat, illetve az egyesület ezt az irányt folytatva ezek telepítését is végzi majd. Kiválóan szórakoztam, volt egy másfél meg egy szűk órás etap, amikor szinte nyárias vehemenciával és ütemben érkeztek, 2-3 percenként fogtam egyet-egyet, de a maradék időszakban is akadt hal azért, ritkán kellett az egy dobásra szánt max 5-6 percet kivárnom, jellemzően már előtte elhúzta valami.

Ha valakit érdekel, technikai részletek: kaja Walter fekete Panettone + Bream fele-fele (alapozásba kevés édesítő is ment) + folyadék negyede valami mézes CSL, csali csonti-pinki, nap végére már csak egy szem csonti, az is lebegtetve. Érdekes mód giliszta nem kellett nekik. Szerkó klasszik alagútkosár, erőgumi, 30 centis 10-es, horog nagyrészt 14, végén már csak 16-os. Kb. 15 méterre találtam egy gödröt, oda alapoztam, mögé horgászva nem jött semmi. -
dik
őstag
Nem nagyon jött válasz erre a gyorsfék kokányolás(alakítás vagy ki hogy veszi
) dologra ezek szerint nem próbálta senki még... -
galervin93
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Én megyek Dunakeszi sóderbányára, szinte biztos, hogy ezen a vízen az utolsó idei peca. Tavaly napra pontosan ilyenkor egy igen jót pecáztunk itt haverral, ha most csak a fele jönne össze, már akkor is boldog lennék. Egy bot kereső method, másik hosszú előkés fix etetés, kajából van édes-gyümölcsös meg Aqua a methodra, hosszú előkés cuccra meg egy keszeges és egy finom szemű pontyos kaja fele-fele aányú keveréke, gyakorlatilag semmi komoly szemcse nincs benne, ha nagyon ennének a halak, akkor adagolok hozzá kis pinkit.
Remélem jó lesz a gondolatmenet és díjjazzák a halak.
-
Grillo
őstag
Gondolkodom egy kis reggeli dobáláson, de az a 4 fok nem nagyon vonz.
-
csƵ
addikt

-
saen
veterán
válasz
mester1242
üzenetére
Dunás facebook csoportban szerintem már volt idei fogás, de tömegével még tuti nincs.
-
mester1242
tag
Sziasztok!
Volt valaki mostanában Dunán menyhalazni, lassan kéne kezdődjön a szezon de sehol semmi infó vagy hír, hogy felkeltek-e már?
-
Zoli bácsi
őstag
Reggeli elfoglaltság: Két Nevis Aqua feeder orsó karbantartása, és a tányérkerék jobb oldalán lévő persely cserélése csapágyra. Teflonos zsír spray-t használtam a kenéshez, iszonyú szépen futnak összerakás után. Egy egyszer használt, és eltört Nevis Promo Carp orsóból szedtem a csapágyakat, de ha csapágybolt fele megyek, elviszek egy perselyt, hogy ekkora csapágyat adjanak, mert úgy nézem ez az általános méret.
Képen az orsó felett a kiszedett persely, és a csere csapágy.
Szerk: Egyébként zárt csapágyak vannak az Aqua feederben, egy a nyakban, egy a tányérkerék bal oldalán. Van egy Dömés ugyanilyen orsóm is, amiben egyel több csapágy van, azt még nem szedtem szét, gondolom ott a jobb oldali persely helyén is csapágy van gyárilag.

-
Emu
őstag
Köszönöm mindenkinek!
Az igazi fárasztás még csak most indul, meglátjuk melyikünk bírja tovább
Grillo: korábbi két gyerkőc tapasztalatából kiindulva lesz etetés...nem volt az a mennyiségű tej/tápszer amit ne toltak volna be. Lehet nála bepróbálékozok aqua-val is

-
joe979
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
kisGrillo majd eldönti lesz e csipet csapat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5460
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezt így kell csinálni...

Én reggel kinéztem az ablakon, meg ránéztem a radarképre, és el is döntöttem, hogy egy pár órás peca ma is belefér. 

Természetesen "díjazzák" lett volna...