Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt1225
aktív tag
-
hermanyi
addikt
válasz
bilon73
üzenetére
Én is voltam és hetente volt éles lövészetem . És lőttem AK-AMD tol elkezdve Dragunovig PSZA ig sok mindennel . De nem tudok lőni hiába tanították . Ponty matracot nem használok mert Ládán horgászom és a merítőből egyből megy vissza (én meg nem pucolom a halat) Halászlevet szeretem de nem eszem meg a halat belőle . És inkább a finom szerelék ami számomra sokkal nagyobb élvezetet nyújt mintsem ,hogy kitépjem a vízből . Felfogásom szerint kis hal nincs csak durung szerelék . Bár jövőre tuti kell vegyek matracot mert kőtelezővé tették és a Folyó Dunán nem nagyon lehet bérelni .
-
Amogrello
csendes tag
válasz
bilon73
üzenetére
Nem igazán értem miért lenne álságos? Ha elfogadjuk hogy a halat a megfogásakor stressz éri, akkor miért álságos a pontymatrac? Ha téged stressz ér és kimegy a mentő mit szeretnél a stressz ellen: a betonon feküdni tovább vagy valami számodra elviselhetőbb, ismerős közeghez (hal esetén nedves és puha) inkább hasonlító akármire fektetnek? Ha fájdalmat éreznek mint írtad (bár ez vitatott, mert számtalanszor megfigyelték, hogy a horoggal kifogott hal a visszaengedése után rögtön nekiállt táplálkozni, pedig elvileg neki akkor ott épp visitoznia kellene a fájdalomtól ugye). A horog legyen az akármilyen fizikai sérülét okoz és ha azt fertőtlenitik el nem tudom képzelni miért tartod ezt álságosnak?! De most komolyan!

Ez a fogd meg és engedd vissza dolog meg számomra nem egy úri huncutság, divat, hanem önzés a javából. Én szeretek horgászni, amihez hal kell. Egy halat egyszer lehet megenni és annyi neki, viszont nagyon sokszor ki lehet fogni ha mindig visszaengedem. Ez ennyire egyszerű számomra. Semmi fenköltség, meg halpuszilgatás, amit sose értettem amúgy.
A finom szerelék meg a horgász szórakozását szolgálja, illetve a halkímélés egyik eszköze, mert lehet a sárgavégűvel pattogtatni a halat végig a vízfelszinen közben találgatva van rajta valami vagy nincs, meg ki lehet úgy is húzni, hogy nem szakítom le a fejét a nyomorultnak. Mert ha fáj neki és visítana ha tudna, vajon melyiket választaná, hogy kireptessék ezerrel széttépve a száját egy húskampóval vagy finomabban, szó szerint rugalmasabban kivezessék.
Keszegezni meg nem érdemes, nem lehet másképp mint finomszerelékkel. Én is keszegezni szeretek egyszerűen ez a legcélravezetőbb módszer. Hogy lehet erre azt mondani, hogy felesleges vagy álságos?!
Nem is értem. -
dik
őstag
A lényeg bármit választok orsót lesz más ajánlat vagy jobb ajánlat vagy csak nézőpont kérdése jobb. Így erő vezeti kezem amelyikre rábököm az lesz mert minél többet olvasgatom nézegetem őket annál roszabb mert rá kell jönni így sosem lesz orsó vásárlás...

Ez a gyorsfék kokányolás ez egy működő képes dolog lehet amúgy? Nem tűnik bonyolult műveletnek szinte a túl szép, hogy igaz legyen kategória szinte...
Valaki próbálta már? -
-
-
partxxx
tag
USÁkoknál ez a módi
https://youtu.be/fJ0ulj0GbG4?t=26
állítólag több hal marad meg, mint a sima telepítésnél
-
csƵ
addikt
válasz
üzenetére
Én pl. mostanság ki se veszem a vízből a halakat, még a vízben kiakasztom a szájukból a horgot.
De ezek a horogszabadítások sokkal kisebb traumát okoznak, mint a híd tetejéről való telepítés.
Láttam már ilyen videókat, odaálltak a korláthoz és 10 méter magasról tucatszámra öntötték a több kilós pontyokat a folyóba. -
törölt tag
válasz
busman
üzenetére
Nekem csak az nem tetszik, ha nincs horgászmódszerhez kötve és mondjuk pergetéshez is kell vinni a megfelelő méretű és vastag pontymatracot, meg a nagy merítőt. Számomra pont az volt az egyik szépsége a módszernek, hogy minimális felszerelés is elég volt hozzá; egy könnyű bot, egy kis pergető táska benne a szükséges kellékekkel, meg akár egy ilyesmi merítő.
-
csƵ
addikt
válasz
bilon73
üzenetére
Engem egyáltalán nem érdekel, hogy valaki dióverővel vagy akácággal pecázik. Ha valaki úgy szereti, akkor úgy csinálja. Én így szeretem és így csinálom.
1) Sose szedtem össze senkit a finom szerelékemmel. Mostanában nádasban horgászom 0.18-as zsinórral. Eddig még szakadásom se volt, pedig szedtem ki onnan nem egy 5+kg-s halat is.
2) a barbless apró horog annyira nem tűnik fel a pontynak, hogy alig csinál kapást. Normás esetben a szúrás után azonnal meg kellene ugrania, de sokszor csak maszatol a spicc vége és nem tudom eldönteni, hogy egy kis keszeg kínlódik a nagyobb csalival vagy mi van?
3) fogtam már úgy pontyot, hogy 1 mm-nyi szájszél tartotta az egész halat. Ha annyira fájdalmasan fárasztottuk volna, akkor minimum kiszakítja a horog azt a pici részt. -
bilon73
aktív tag
nem hasonlítom az emberi szervezethez, a halak szervezetét. azonban olvastam pár tanulmányt és ez a lényeg, amit írtál:
"Ettől függetlenül nem élvezi a hal, ez egyértelmű, stressz éri amibe akár bele is halhat"
(a fájdalomérzetük megvan, persze nem úgy, mint az embereknek)
szóval ezért álságos nekem a catch and release, meg a többi...
félreértés ne essék, horgásszanak az emberek, meg minden, csak ne állítsuk be, hogy védjük a halakat, meg finom szerelék...
finom szerelék oké, ha úgy jobban át lehet verni a ahalat, de ne azért mert az a "humánus", és ne nézzük már le azokat, akik "hagyományos" és néha eredményesebb módszerrel horgásznak.
az egész csak azért bukott ki belőlem, mert többször olvastam itt a difaverő, meg csipeszes, meg satöbbi...semmivel nem rosszabbak. sőt...néha többet tudnak, mint a modern cuccosok...

-
saen
veterán
válasz
bilon73
üzenetére
Nincs igazad. Az a "szerv" amivel az ember érzi a fájdalmat a halaknál hiányzik. Ők nem éreznek fájdalmat úgy ahogy az ember és nem visítanának. Ha annyira fájna neki, akkor egyrészt nem beszélhetnénk fárasztásról, másrészt a ponty nem enné meg a kagylót se pl.
Ettől függetlenül nem élvezi a hal, ez egyértelmű, stressz éri amibe akár bele is halhat, de ne hasonlítsuk magunkhoz őket, mert teljesen más a szervezetük, mint a miénk. -
bilon73
aktív tag
a kétbotos dióverő után...
irónia on
tök feleslegesnek érzem ezt a finomszerelékes dolgot, főleg akkor, ha hagyja a halat össze-vissza menni, és összeszedi a többi horgász készségét.
irónia off
meg álságosnak tartom ezt a pontymatrac, meg biszem-baszom, meg védjük a halakat, meg "ketcsendrilíz" stb.
a halak szája az egyik legérzékenyebb pontja az állatnak, éreznek fájdalmat, és emlékeznek is rá. ha lenne hangszáluk, akkor lenne visítás egy hal fárasztásakor.
szóval, ha már halfogás, akkor azok, akik meg is eszik, és nem a saját szórakozásukra. hamár védjük az állatot...mert amúgy a természet rendje táplálék miatti gyilkolás. nem a szórakozásos kínzás.

-
partxxx
tag
válasz
Steady74
üzenetére
Én két bottal szoktam, de nem járok intenzíven telepített vízre, vagy valamit rosszul csinálok

Horogszabadítást megoldottam szakáll nélkülivel
sokkal egyszerűbb, nem kell a merítőből majd a hal szájából is kiügyeskedni.
Az etetőm teljesen szabadon fut a damilon, csak alul egy körforgóban ütközik meg amin van a horogelőke.A damil szakítója alá van belőve a fék (csak úgy érzésre), ha esetleg olyan irányba megy a hal, hogy baj lehet belőle akkor bottal igyekszem irányítani, de ha még mindig húzza akkor kézzel fékezem a dobot.
90%-ban a gyűrűkön lévő plusz surlódás elég szokott lenni. -
-
Steady74
Topikgazda
válasz
partxxx
üzenetére
Egy bottal feederezek, tökig behúzott fékkel horgászok, kikapcsolom a visszaforgásgátlót és úgy fárasztok. Döme tavon 0,17-es monifil előkével, igaz gumizott kosárral horgásztam, halvesztésem nem volt az előke szakadása miatt. Korábban, ha két bottal horgásztam, használtam a nyeletőféket, mert arra tényleg hasznos, de arra jöttem rá, hogy nem fogok kevesebb halat egy bottal mint kettővel, kettő bottal horgászva meg több a gond, mert mindig akkor jött a kapás a második botra amikor vagy fárasztottam vagy horgot szabadítottam.
-
joe979
senior tag
válasz
partxxx
üzenetére
Egy hátránya van az XT szériának, sokan nem merik bevállalni a régihez képest " legenda árnyékában élni alapon" , ha nagyhalazni kell akkor inkább a régi, de mivel manapság az LB kapott vagy 3 vagy 4 alternatívát házon belül, nem hiszem , hogy a következő években elérné az XT is ezt a jelzőt. Pedig nekem is van, és sztem is rendben van a fékje !
-
partxxx
tag
Ezt a fék kérdést (szerintem) nem kell annyira túlmisztifikálni.
Mióta megvan az újfajta longbow, beállítottam a féket a főzsinórhoz és kész.Elsőfékes, nem tapad le, jól működik.
A régi hátsó fékest kellett fárasztás közben álligatni, mert mindíg letapadt.A nyeletőt úgy használom, hogy a kosarat le tudjam húzni az etetős vödörig

Egyszer volt bekapcsolva bedobott botnál, persze elfelejtette visszaváltani bevágás előtt
-
dik
őstag
Nem jó ez így mindíg lesz egy jó vagy jobb választás így döntés eléggé nehéz lesz....
-
zsolt1225
aktív tag
Tavaly vettem 2 cormoran orsót ugyanabból a fajtából, csak az egyik kisebb feederre, a másik nagyobb bojlisra. Mindkettőbe 1 éven belül szétment a nyeletőbe valami és nincs hangja mikor viszi a hal. Tudom ez nem törvényszerű, de a cormoran orsót biztos, hogy kerülni fogom, valamint elgondolkoztam az elsőfékesen pont emiatt. Azt hiszem abban ha hasonló történik akkor elsőfékesnél lehet cserélni a dolgot. Amelyik pedig nem gyorsfékes, Kazincbarcikán van egy srác, facen is szokta hírdetni, hogy lamellát árul amivel gyorsfékessé lehet alakítani.
-
vendingo
veterán
válasz
tepenzed
üzenetére
Mestertől messze vagyok, idén 4x pergettem.

Őszintén? Fogalmam sincsen. A legolcsóbb 30ft/db árú drótelőkéket használom. Fingom sincs mennyit bír, de többet mint a zsinórom, mert az adja meg magát először. Annyi a baja, hogy kb minden 5. pecánál kukáznom kell egyet, mert szétesik rajtuk a kapocs a sok csali csereberétől.
Ha ezek közül vennem kellene, akkor a 9 kilóst venném. Kétlem, hogy ekkora terhelhetőségnél ez lenne a gyenge láncszem.Mostanság 100-135 kiló teherbírásúval nyomulok

-
Zoli bácsi
őstag
[link]
Elindult a Magyar Horgászkártyák legyártása -
dik
őstag
Ha már szóba kerültek az okumák a kettő közül ki melyikre szavaz? A távdobás nem lényeges szempont lenne nagyon. Tehát el lehet tőle tekinteni...
Új és a régi. Olvastam egy cikket miszerint az új annyira nem vált be így le is álltak a gyártásával. De nem tudom mi az igaz belőle. Szóval ki melyikre szavaz?OKUMA Longbow XT BF 665
OKUMA Longbow LB65
-
-
galervin93
addikt
válasz
tepenzed
üzenetére
Sajna már évek óta nem pergetek, akkoriban helyi boltokban az éppen kaphatót vettem, nem tudok pontos márkát, típust mondani. Az egyik végébe egy forgót, a másikba egy gyorskapcsot applikáltam (ezt forgó nélkül), így egyetlen kötéssel tudtam előkét cserélni, és a csalicsere is egy pillanat volt.
Hosszban én sosem szerettem a rövideket, már egy méret körüli csuka is simán torokra tud venni 15 centi előkét... A sztenderd 20-25 centi körüli hosszakat favorizáltam. Szakítót annyira nem figyeltem, próbáltam mindig a lehető legvékonyabbat használni, hogy minél kevésbé befolyásolja a csali mozgását.
De biztosan vannak itt olyanok, akik aktuálisabb infókkal tudnak szolgálni. -
tepenzed
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
esetleg tudsz megbízható készen kaphatót? 13-as fonott zsinórhoz, csukázáshoz mekkorát vegyek? gondolom hosszban 25 cm legyen meg, szakító?
-
galervin93
addikt
válasz
tepenzed
üzenetére
Nem olyan vészes a wolfram. Nekem nem sok FC-vel volt eddig dolgom, abból is csak olyan 0.30 körüli vastagsággal, de egy vékony wolfram nem sokkal merevebb nála, ha merevebb egyáltalán... Egyetlen hátránya, amire emlékszem, hogy nagyon könnyen pöndörödik, egy küzdelmesebb fárasztás, ha mélyebbre nyelte a hal a csalit, gyakorlatilag össze is kócolja az előkét. Ugyanakkor ez egy vagy két alkalommal még "javítható" úgy, ha lángba teszed és megfeszíted, akkor még ki tud egyenesedni és újra használható (akár egy öngyújtó si elég hozzá), szóval nem kell rögtön eldobni, de mondom egy vagy két ilyen procedúra után már mindenképpen érdemes újat feltenni. Én használtam, szerettem a wolframot, sügereket is megfogtam vele, nem zavarta őket, és jóval biztosabbnak tűnik bármilyen "csoda" zsinórnál.
-
törölt tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Hogy érted, hogy durvább? Sokkal lágyabb, mint a sima drót, vagy egy csukázásra alkamas FC, én kisebb csalikkal, meg gumihalazásnál wolfram-ot használok inkább. Nekem most ilyen Nevis van, amilyet linkeltél, csak az 5 kg-os.
Sajnos még nem sok csukával sikerült letesztelnem ezt a méretet, régebben egy kicsit vastagabbat használtam (7-10 kg-os lehetett), nem veszítettem még miatta halat.
-
csƵ
addikt
Szélcsendes, napsütéses, kellemes idő van kint én meg itt rohadok az irodában.

Idén már nem sok ilyen fasza pecaidő lesz. -
-
tepenzed
őstag
Valaki megtudná magyarázni nekem, hogy a fluorocarbon előkét miért tiltják egyes tavakon pergetésnél? A szabályzatban annyi van, hogy harapásálló előke használata kötelező, ahhoz képest folyamatosan büntetik a népet, ha meglátják az előkét (én mindig előkapom a mobilt és elolvasom az ellenőrrel a szabályzatot, így nem csesz meg).
Csupán az érdekelne, hogy milyen problémát okoz? Mert a csuka nem harapja el az biztos, ha meg nagyon meg van már nyúzva nyilván cseréli a nép. Nem értem, hogy miért erőltetik azt a borzalmas wolfram előkét.... -
Emu
őstag
Ha valakit érdekel:
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
killer1203
üzenetére
Van nekem is ilyen botom, nem rossz, de ebben az árban vessél erre egy pillantást: [link] Fele olyan vastag mint a Trinity, elég jónak tűnik, bár nemrég vettem, nem sok peca van benne.
Orsónál csatlakozom a sporttárs véleményéhez: Okuma. Ha nem a távdobás a cél, csak klasszikus nyeletőfékes orsó kell, akkor a már bizonyított Longbow. Távdobás, gyorsfék: CB.
-
vendingo
veterán
válasz
killer1203
üzenetére
Longbow, vagy custom black szerintem.
-
killer1203
senior tag
Sziasztok
Szeretnék venni egy alsó-közép kategóriás bojlis szettet, botnak a NEVIS Trinity Carp 360 3,5 Lbs 3 részes botot néztem ki, Az orsónál viszont elakadtam, milyen lenne érdemes megvenni? Én ezeket nézem:
OKUMA Longbow LB65
NEVIS Gravity 7500
OKUMA Custom Black CB-80
OKUMA Axeon BF 565 -
Batib
őstag
válasz
peterkiss9
üzenetére
Köszi, észre sem vettem.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére

-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Nincs gond, nincs harag, nincs durci
csak magas labda volt. -
válasz
Steady74
üzenetére
A múltkori képek óta én sem voltam kinn. Legalább is pergetni, nem volt értelme.
Ugye rekord kicsi volt a víz egész ősszel, és itt magán az őszön is rajta van a hangsúly. Teljesen borította a bevált gumis stratégiákat, horgászhatatlanok voltak azok a részek amik megszokott, jól bevált helyek szoktak lenni ilyenkor ősszel. Aztán ráakadtunk 1-2 helyre (ahol a képek is készültek) amik működtek, de jött ez két hirtelen vízszint emelkedés és még ezeket is szétcseszte, eltűntek róluk a halak. -
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha már nem jutok el a Dunára pergetni
(én sem
)Előzménye volt ennek a pecának. A társaság jó volt, ez volt a lényeg.
Hermanyi: azért nem azt a képet tettem fel ide, mert a rusnya fejemre lehet nem sokan kíváncsiak

-
-
A Zéé
addikt
nem tudom, hogy láttátok-e már, velem most jött szembe: jövőre kötelező lesz a budapesti Duna szakaszon a pontymatrac. Mondjuk pergetésnél érdekes lesz.
De cserébe ha FŐHÉSZ-nél regelsz horgászkártyát, akkor kapsz matrac kupont! -
joe979
senior tag
Walterland :
- 20%: FOX, FOX-Matrix, Rage, CHUB, Greys, JRC, Abu Garcia, Sebile, Spiderwire, Berkley, Mitchell, Penn, Shakespeare, Zadravec, Manta, MarosMix, Tubertini, Serie Walter*
- 15%: Preston, Korum, Sonubaits, Avid Carp, Korda, Daiwa, Cormoran, Guru, Trakker, CC-Moore, Gardner, Kryston, NASH, Dynamite Baits, Shimano, Rapala, Sufix, Plano, Ringers
- 10%: SPRO, NEVIS, Carp Academy, VDE, Gamakatsu, Prologic, Savage Gear, Okuma, Ron Thompson, Mad Cat, Serie Walter rakós botok -
Batib
őstag
Most a pontyshow alkalmával Ti láttatok valami érdemleges online akciót? Én csak a Haldorado 10% láttam.
Most látom Walternél is van. -
jansky1
senior tag
válasz
peterkiss9
üzenetére
Dovit magic method boilie. Fokhagyma mandula ízesítésű van nekem, fogós nagyon. Kék színűre fest, alig lehet lemosni.
-
busman
veterán
Köszi, walter fèle van, akkor a másik lesz az. Jap, Maros gyártja...
-
galervin93
addikt
válasz
jansky1
üzenetére
A soroksári Walterban egymás mellé vannak kitéve a botok (szerintem direkt
), ott könnyen meg lehet nézni (én is ott tettem), ami most így hirtelen beugrik pölö Nevis vs. Döme. Amúgy Walter oldalán faján ki lehet listázni csak a két gyártó botjait, érdemes kiválasztani egy hosszt, mondjuk 360, és ott lesznek egymás mellett - gban kérdésére is válaszolva - kb. 2-3ezer forint eltéréssel meg 5-10 grammal eltérő dobósúllyal a botok. -
busman
veterán
Keresek egy bizonyos "vérző" 7mm-es mini bojlit. Sajnos nem tudom a márkáját. Baromira fogós volti.Ujjamról is nehezen kopott le..
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy manta evo-x 390 H tipusu bothoz melyik a legolcsobb meg ajanlhato orso? Nevist erdemes vasarolni?
-
válasz
galervin93
üzenetére
És Nevis néven milyen az ára a Király neve alatt futóhoz képest?
-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Tudjuk konkrétan, hogy melyik Nevis bot melyik by Dömének felel meg?
-
galervin93
addikt
Szemét voltam, mert elvittem a Nevis standhoz és kezébe adtam az új botját, csak más színben...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#46211) gerii
Nem, bár ettől függetlenül lehet hogy kint vannak, van elvileg kiállítói lista a show oldalán.(#46212) Madn!ght
Nem.
Itt a topicban szerintem kis túlzással már mindenkinek hónapok óta "folyamatban" van a dolog, de nem tudok róla, hogy bárki megkapta volna már... 
-
Madn!ght
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Horgászkártyáról valami infót nem láttál/hallottál?
-
gerii
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
MOHOSZ standot láttál?
Lehet kimennék, de csak ha van mit nézni.
-
Emu
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
csak akkor lehet nagy fan ha vesz mellé kék pólót dedikáltatja bekeretezteti otthon a falra, és horgászat előtt imátkozik előtte a jó kapásért...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
...nagy fan...
Ez kimaradt.
Arra amúgy jó ez a kiállítás is, hogy meg lehet fogdosni-szaglászni a dolgokat, legalább nem vakon rendelek majd a hétvégén.
-
galervin93
addikt
Kijöttem a Pontyshowra, hát... Nem egy maradandó élmény... Ugyabakkor belefutottam egy nagyon tetszetós botba, mit felírtam a "bakancslistámra", Benzar Competition Feeder, 390-es hosszban. Végre nem egy dióverő ilyen hosszban. Távoli keszegezésre, finom pontyozásra jónak tűnik.
Most a kék standon vagyunk, haverom nagy, be is fizetett egy bot+orsó párosra... Nem tudtam lebeszélni róla.
Valami 170 gramm dobósúlyú botot vett, de olyan nehéz hogy letekeri a csuklómat.
Őt ez nem zavarja...
mindegy, mindenki horgásszon úgy, ahogy neki jó, csak engem hagyjanak finomkodni.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
peterkiss9
üzenetére
Így is fogják venni mint a cukrot... bennfentesek már be is mutatták a Promethod orsókat a promethod bottal együtt. És sokan irigykednek máris.
-
galervin93
addikt
válasz
peterkiss9
üzenetére
Karbon vagy kevlár, nem mindegy? Mindkettő egy latin tánc...

-
peterkiss9
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Karbon lamellás fék?
K.C.D.- Kevlar Cloth Dragwasher - Hosszú élettartamú kevlár féklamellák?
Most akkor melyik? Mindkettő?Így is fogják venni mint a cukrot...
-
A Zéé
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
úgy látom 2019 hívószava már nem a lonkászt lesz, hanem a metod!
Ennyi hárombetűs "újítást" meg már egy prémium autónál is irigylésre méltó lista lenne.Pont ma beszélgettem a nálam levő kőműves urakkal, akik szintén horgásznak, és tényleg baromira működik az a marketing, amit tolnak a kékek. Ők épp ma rendelték az új metod szettet, de kicsit sopánkodtak, hogy azért nem egy Bájdöme, de csak jó lesz. Kérdem, hogy miért vágytok a Bájdömére? "Hát mert az azért feeder horgászatban eléggé top márka, nem véletlenül vannak a pro szériás cuccai is, nem?"
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
-
galervin93
addikt
"... az volt a meggyőződésem, hogy a világon 2 orsógyártó létezik. Most meg kell hajolnom, és elismerni, van új a nap alatt, By Döme Team Feeder orsók egy komoly szintet léptek a minőségi orsók lépcsőjén..."
Milyen smileyt lehetne ide tűzni?

-
galervin93
addikt
válasz
jansky1
üzenetére
Mert fonott.
Lágy minta takony, ahogy belazul megy is mindenfele. Ezért kell nagyon észnél lenni fonott csapóval, pláne minél vékonyabb, annál hajlamosabb a gubancra. Mindig feszesen kell tartani, legyen az dobás, csalizás, kosár töltés stb. Persze monoval sem árt erre figyelni, de fonottnál kiváltképp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parfüm topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Tőzsde és gazdaság
- Powerbank topik
- Napelem
- Yettel topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valaki próbálta már?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Itt a topicban szerintem kis túlzással már mindenkinek hónapok óta "folyamatban" van a dolog, de nem tudok róla, hogy bárki megkapta volna már...
Őt ez nem zavarja...