Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• verti1

aktív tag

Már többször leírtam itt, hogy szerintem az a szépsége a kávézásnak, hogy annyira sokszínű. Mindenki máshogy csinálja, máshogy szereti. Etiópiában, Törökországban ez a tradíció. több száz, de inkább ezer éve ezt isszák. Nálunk a kotyesz és a szarvasi a tradíció bolti téglából ha úgy tetszik. Megiszom én is a nagymamánál, vendégségben az égett kotyeszt tejjel és cukorral...és még jól is esik. Nem kezdek megtéríteni senkit, ő így szereti akkor így issza. Akit érdekel annak pedig szívesen mesélek, segítek. El kell fogadni, hogy mások másképp szeretik. Nincs fekete vagy fehér.

A srác kicsit felkavarta a vizet azt én is látom, de nincs ezzel baj. Csapong ide-oda, de majd kiköt valahol. Szerintem abba a hibába esik, hogy azt hiszi, hogy van drága gép, őrlő mérleg stb és akkor minden ok, a kávé is jó lesz. Akartam is javasolni neki, hogy járjon el főleg az elején rendes kávézóba kontroll gyanánt, hogy milyennek kell lennie egy jó presszónak, legyen összehasonlítási alapja. A kinti fórumon nyilván van infó az ajánlott kávézókról is.

Ez egy kávés fórum, ezt is beszéltük már. A legnagyobb fórumos oldalon. Attól, hogy van itt egy társaság még rendszeresen ide fognak jönni egy-egy kérdéssel. Ahogy én is kérdezek egy két topicban. Persze elolvasom mindig az összefoglalót és ha nem találom a választ akkor kérdezek. De nem mindenki veszi a fáradságot erre. Vagy segíteni kell neki még ha századszor is írjuk le vagy skippelni és kész, de nem bele szállni elsőre.

Én nagyon örülök, hogy Kálmán aki egyébként álnéven Gábor itt is megosztja az aktuális kütyüket, méréseket. Nem csak kinti oldalakon lehet olvasni ezekről a masinákról. Nagyon sokat rakott a ezekbe fejlesztésekbe, gyártásba. Sokan használják ezeket a világon nagy megelégedéssel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés