Új hozzászólás Aktív témák

• Tibicsucsu

aktív tag

Sziasztok!

Az asszony rápörgetett a kávé témára és mielőtt kérdeznék, röviden leírom az otthoni kávéfogyasztási szokásainkat.
    Van egy noname kotyogós kávéfőzőnk (égetőnk ha nektek úgy pontosabb). Kb ilyen: [link] .
    Ezzel szoktunk őrölt Dowe Egberts Omnia classic kávét főzni minden reggel. Ezzel kb átlagosak vagyunk szerintem a magyar háztartások között.
    Amikor elfáradt a kotyogós tömítése, akkor kedves párom netezgetni kezdett és sztem rátalált az összefoglalóban is linkelt index fórum bejegyzésre és azzal együtt a Bialetti Brikkára. Ő itt meg is állt és közölte, hogy vegyünk azt, mert ő nem akar gépet csak kotyogósat. Én viszont nem álltam meg itt és elkezdtem kávé témában olvasgatni na meg a nagy őszi kuponozásban itt (best buy es bf topikok) is megtalált a téma és sikerült pont annyira belemerülni, hogy összezavarodjak és megunjam az olvasást. A cél továbbra is egy Brikka vásárlása. És a kérdések:

- Jobb lesz-e tőle az Omnia?
    - Melyiket vegyem és hol? a'la "fekete nem jó, román nem jó, újak nem jók csak a régi, stb"
    - Van-e alternatíva? Természetesen "kotyogós" gázon?
    - Hol vegyek kávét a Nyugati pu - Széna tér vonalon, hogy meggyőzzem az asszonyt hogy az első brikkás főzés utáni "ez nem is jobb" megjegyzése a kávé miatt van.
    - Milyet vegyek ha alapvetően az Omniával nem lenne bajom?
    - Milyen darálót vegyek, amikor nem figyel oda és ami miatt nem fejez le ha megtudja az árát (kézi)?
    Itt jelezném, hogy nem az a cél, hogy azonnal szinteket ugorjunk színvonalban, de el szeretnék indulni a létrán felfelé és majd idővel fejlődünk mi is és az ízlésünk is.

Köszi a türelmet és a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák