Új hozzászólás Aktív témák

• paramparya

őstag

válasz Peti...(16v) #71481 üzenetére

Én például most akarok majd Nordát rendelni, mert a Verával nem vagyok biztos, hogy ki van maxolva a dolog.
    A hét elején Zürichben voltam, és első reggel a hoteles csapvízzel főztem egy aeropress-t Square Mile Yarandoból, mert már nem volt nyiltva bolt, hogy keressek valami "rendes" vizet.

Előtte pár napig Londonban Highland Spring vízzel főztem ugyanezt (bikarbonát, magnézium, calcium kb ugyanott, mint a Vera), és annyira nem voltam vele megelégedve.

A Zürichi csapvízzel olyan jó lett, hogy lehidaltam. Aztán az irodában mesélték, hogy is áll ott össze a csapvíz esővízből, nagyon alaposan szűrt tóvízből és forrásvízből, úgy már érthető volt.

Ma reggel is azzal főztem V60-nal itthon az uccsó adag Gitwét, amit a reptéren a mosdóban töltöttem, és hibátlan is lett.

Ez tök érthető is, egy autónál is számít az üzemanyag, egy pörköltnél is a hús, nem csak hogy hogy főzöd (de még a víz is, pláne egy levesnél). De ezen nem kell kiakadni, és már magadat bunkózni. Sokkal kevésbé nézik le az ilyen paraméterekkel nem foglalkozó felhasználókat bármilyen hobbiban (profi szakma már más kérdés) a komolyabb tudásúak, mint amennyire ezt páran gondolják. Ha mégis van ilyen (mert hát vannak nagyképű gyökerek), az inkább a másik oldal problémája, őket kell sajnálni.

Engem pl nem frusztrál, hogy még a Gaggiából közel sem tudok számomra elfogadhatót húzni, mert majd fogok később, nem egyszerű dolog. Ahogy a Nespressot ivó munkatársakat is teljesen megértem. Nekik olyan dolgok fontosak, amihez én vagyok tök hülye, jó is ez így ;)

Új hozzászólás Aktív témák