Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SoundON

tag

Megérkezett hozzám is a Fragola féle rézbojleres Gaggia Classic. Igen, a halálcsillag :)
    Reggel kis PID állítgatás és kijövő víz méregetés után 2 fontos tapasztalatot tudtam szerezni:

1. Kb 25perc melegedés után a kijövő víz hőfoka a csapolás elején 3-5 másodperc alatt eléri a maximumot, majd szinte végig ott marad a beállított értéken. Kb 10db 30másodperces 50milliliteres csapolást mértem meg 10perces közökkel. A legnagyobb hőmérséklet esés 0,3C fok volt az egyik csapolásom végére, ami a lófasznál is lófaszabb kategória :) Ha jól tudom a La Marzocco gépeknél is csak 0,5C fokos stabilitást garantál a gyártó. Persze lehet hogy ők sorozat csapolások alatt is, de igazából ez tök mindegy az én szempontomból.
    Bátran kijelenthetem én is, hogy ez a gép BUTÁL HŐSTABIL!

2. Felbontottam egy márc.16os pörkölésű CM kenyát, ami hát elég széplelkű kis finnyás egy kávé :)
    Olyan dupla ristrettót húztam vele 92C fokos PID beállításnál, hogy boldogságomban össze vissza fostam magam :) Talán életem eddigi legjobb kávéját ittam itthon!

Még egyszer köszönöm a gépet Fragolának!!!
    Fragola for president! :)

Na most meg megyek és jól kinyitom a fedelét, hogy megpillantsam a csodagyerek arcát is :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés