- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
válasz
Toobee #63232 üzenetére
Köszi valóban lehet kézzel tekerni, de jól eltoltam, rögtön kiesett a kis állító, azaz fogalmam sincs milyen állapoton volt a daráló, és milyen állapotra tekertem.
Most egy fokkal ízesebb a kávé. Holnap levideózom, kicsit furán főz, ledarál, zörög csörög majd jön a "pumpának" a hangja, pár csepp jön, tökre mintha nem tudna jönni, majd abba hagyja majd utána kezd jönni rendesen, de tök kevés ideig jön a barna kávé, utána csomó sárgás víz jön. Lehet tömődve van? -
Bazsee71
őstag
Koffeinrandi
Mivel többször volt róla szó, így most élnék egy kezdeményezéssel. Egy belátható, de talán még jól tervezhető időpontra tennék javaslatot: 2017. december 2. (szombat)
Részemről egy őrlős mustra lenne a javaslat, a HeyCafét tudom is vinni. Tesztre lehetne PY blend/SO + CasMo filter pörkölés. Egy jól kiismert presszó gép+gondos gazdája, illetve egy bevált filter eszköz/masina+rutinos kezek lennének még szükségesek, így lefedve a főbb irányokat. Aztán ha van kedv, és összeállt minden, akkor egy vaktesztet is el lehet sütni, mint legutóbb.
Vélemények? Parci, Macskakő?
-
And06
aktív tag
milyen kiöntőt/vizforralót érdemes venni filterhez? jobb a "csak kiöntő" vagy inkább forralóval egyben?
-
Toobee
veterán
válasz
kmisi99 #63231 üzenetére
Szerintem ne rontsd el fogóval. Nem egy nagy tétel. Ha semmiképp sem szeretnél várni még megküldik, akkor javaslom, hogy kiürült babtartályt 1 csavarral vedd le, így normálisan hozzá tudsz férni az állítóhoz. Valamilyen ronggyal ráfogsz és már könnyebben állítható, mivel befelé kell nyomni, nem elég csak tekerni. A babtartályon vannak piktogrammok: nagyobb kávébab durvább őrlemény, kisebb a finomabb. Arra figyelj, hogy ha levett babtartállyal állítod, akkor nem fog akadályozni a határoló. Ez egyrészt jó, mert még finomabbra tudod állítani, másrészről viszont óvatosan a tekeréssel, nehogy összeérjenek a kések.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, miért van az, hogy másfajta kávé babbal tök szar kávét főz a kávéfőzöm.
Saeco odea go.
Tchibo Espresso Sicilia Style
Gyakorlatilag volt még egy kávényi adag a darálóban a régi kávéból. Azt lefőzte finomra, majd bele öntöttem ezt és gyakorlatilag "fekete vizet" készített. Totál víz íz volt de szép fekete. Maga a kávébab más kávé gépben finom. Konkrétan ismerősöm adott egy marékkal, hogy próbáljam ki, alig 1 órával előtte ugyan ebből ittam tök frankó kávét. -
8nemesis8
veterán
válasz
Bazsee71 #62979 üzenetére
Agyalok is rajta erősen, most pár nap kiesett, átolvasom és eldöntöm, hogy mit kell rendelni
Boltok terén "csak" az expolygon és a danetti ajánlható?
Biztosan nem lenne hátrány a másik kar, hogy tudjak vakszűrőzni, mert állandóan kioperálni a szűrőt a karból hosszú távon sem biztos, hogy jót tesz!Keresztapper: Ismerős a dolog, egyébként érzékeli a különbséget a korábbi főzések és e között, így most úgy érzem még támogatja is egy szintig a kávékészítő "őrületemet"!
-
Sinisi
senior tag
válasz
soldier2 #63220 üzenetére
Mr csak azt nem értem, hogy a vákuumal csomagolt őrölt kv. hogy marad "féltégla" formájú? Mármint hogy nem engedi magából a CO2-őt és egy lufihoz hasonló?
A fagyóból most nyitottam meg egy kb. 700g-nyi (csumára teleöntött dunsztosüveget) és rendesen pattanós volt a CO2 kiáramlása okozta hang. (Jófajta PY spicy-kb. 2-3 hónap fagyóban töténő pihenés után).
-
soldier2
őstag
válasz
sz.zs. #63218 üzenetére
A vákuumozás a kávé esetében nem vált be, gyorsabban jön ki a babokból az CO2. A fonozatával lehet játszani, de.itt is az adagonkénti csomagolá válna be, hiszen bárhogy is tartósítjuk, amint kikerül a tartósító közegből gyorsan behozza a lemaradást. Adagonként vákuumozni meg annyi munka és szemét ami nem versenyképes a az üveges fagyasztással.
-
Sinisi
senior tag
válasz
sz.zs. #63218 üzenetére
A vákuumon már Én is gondolkoztam, de ott elkadtam elméletben, hogy ha a baboknak van lehetőségük a CO2-t kiengedni (mert itt van nekik hova) akkor az öregedést ez max. csak lelassítja (bár ha jelentősen akkor akár minden rendben is lehet). Esetleg ha dupla zacsiba csomagoljuk és a külsőt vákuumozuk akkor a légteret is elvehetnénk végül nem próbáltam rá a gyakorlatba a vákuumra. Mivel a jól megrakott dunsztosüvgben (ahol elméletileg nem sok helye lenne a CO2-nek) is haladt előre az öregedés. Ezért maradt a dunsztosüveg+fagyasztás páros.
-
balsa02
csendes tag
válasz
tariattila #63207 üzenetére
Az hogy egy kézi őrlő központosítható az miért jó ha a kés a szar?
a forgásnak központosnak KELL lenni amennyire csak lehet...Az amennyire csak lehet, az azt jelenti, hogy mindennek van egy adott tűrésen belüli hibája a központosság terén is. Ezzel a kés központosítással a több hibából az egyiket valamilyen szinten eliminálni lehet. A gépészet alap tervezési metodikája a hibák összeadódásának elkerülése, az ilyen megoldások tipikusnak mondhatóak. Aztán, hogy ebben az esetben nyerünk vagy épp bukunk ezzel az eljárással, azt az élet dönti el.
A Helor esetében én ezt egyértelműen szándékos tervezésnek látom. Aki annyira figyel a pozicionálásra, hogy homogén anyagból készíti a darálót, elkerülve a feszítés során fellépő rugalmas deformációt (ami a Kinunál megvan), arra nem lehet azt mondani, hogy azért nem szoros illesztéssel pozicionálja a kést, mert nagyobb tűréssel dolgozik.
-
-
soldier2
őstag
Azért nem a szemes Tchibo kategória, a robusztás blendektől persze nem szabad csodát várni, de vsz lesz egy két népszerűbb SO is, ami simán vihető. Nem szoktam a MM-ban kávét venni, de sokaknak az a "minőségi" kávéforrás, és ha tényleg lesz jó minőségű kávé ott az nem baj, sőt.
-
tariattila
veterán
Az hogy egy kézi őrlő központosítható az miért jó ha a kés a szar?
a forgásnak központosnak KELL lenni amennyire csak lehet...
Amennyiben egy késhez kell állítani (???????) akkor az már régen rossz... kimozdítjuk a központosságból a darálót? azzal hogyan kompenzálható már egy kés pontatlansága? Szerintem sehogy.A központosíthatóság akkor jó ha a gyártás nem.pontos és az userre bízzák, hogy a tűrésen belül állítsa be magának.
Kés problémánál nem sokat javít a központosíthatóság.... kuka
-
-
Deer76
aktív tag
Mostantól a Szegedi Mediamarktban is kaphatók AVX kávék. A kínálat folyamatosan bővülni és változni fog. Hétfői pörkölésűek a kávék.
Tud valaki Brikkába/kotyogósba ajánlani AVX kávékat?
-
jack B.
csendes tag
Valaki próbálta már? Állítólag nem rossz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest