Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mutyi

senior tag

válasz Bazsee71 #57336 üzenetére

A tároláson nem változtattam, a szűrők ugyanazok.
    Ami változott, hogy elé sok bajom volt a gaggia-val, pl kilyukadt a gőztartály, amit cseréltek is, de nem lett jól megcsinálva és eresztett, emiatt meg is rázott és tönkrement benne valamelyik relé.
    Végül az egyik fórumtársunkhoz vittem, aki rögzítette normálisan a gőztartályt és a hibás modult is kicserélte.
    De őszintén szólva én régóta érzem,hogy nem olyan a lefolyás,mint anno volt és szerintem ennek köszönhetően a crema sem olyan.

Régen szó szerint gyönyörűen és telten csepegett vagy vékonyan folyt a kávé. Később pedig egyre ritkábban tudtam ilyen szép lefolyással hozni a kötelezőt. Most ha csepeg, akkor is olyan kis vérszegényen, ha vékonyan folyik, akkor is látszik, hogy nincs benne kellő teltség, ami aztán megmutatkozik a végeredményben is.
    Régen láthatóan úgy kezdett el csepegni, mint valami "ragacsos méz".

Az eredménynél régen gyönyörű tigriscsíkos cremát kaptam, most pedig általában túl világos vagy ha jó is a színe, akkor sem tigrismintás, csak simán homogén a felülete.

A pogácsát annyira nem vizslattam régen, de szerintem anno az is sokkal szebb volt és szépen kijött. Mostanában miután lecsepeg a kávé, majd elkészítem a tejhabot és utána leveszem a kart, szinte mindig jó vizes a pogácsa teteje, ami szerintem régen nem volt ennyire vizes.

Új hozzászólás Aktív témák