Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Méregettem kicsit a gépet, a következő módszerrel. Gyári szűrőtartó, dupla csőrös kifolyóval, dupla szűrővel üresen. Kifolyó egyik oldala letömítve, másikba a hőmérő bedugva. A tű az átmelegedett szűrőtartóról 75 °C-ra melegedett fel, majd a kifolyó víz hőmérsékletét 1-2s alatt vette át, állt be az adott hőre. Így 98 °C-ra állított PID esetén mutatott stabil 90 °C-ot, majd olyan 1 dl után esett 1 fokot.
Próbáltam így húzni egy CM-t, de nagyon keserű lett. Számomra PID 92-93 °C környékén a tuti (nyitott karral). Ebből arra tudok következtetni, hogy nálam nagyon kicsi az eltérés a PID és a valós hőmérséklet között (~4-5 fok), csak eleve hűl annyit a kosáron meg a szűrőtartón, illetve késik annyit a hőmérő, hogy 90 °C mért hőmérsékletnél a kávépogácsával érintkező víz inkább 94-95 °C-os. Szóval vagy nagyon jól helyezte fragola a szenzort, vagy kalibrálta, vagy mindkettő.

Ha van jobb, házilag kivitelezhető mérési módszer, akkor azt is kipróbálnám.
Egyébként aki egymás után több kávét is húzna GC-kal, annak erősen ajánlott a rézcső tuning. Ma átugrott a család, 4 kávé gond nélkül ment egymás után, közben csak annyit szünettel, hogy a szűrőt elmostam, 1-2 percet szárítottam, majd daráltam.

(#37574) adp: én most ismerkedek a PY kávékkal, Pacificaffé-tól pedig a La Piazza-t és a Pin Up-ot próbáltam. Szerény tudásom alapján azt mondanám, ha a PY bejött, akkor az általam próbált kettő közül inkább a Pin Up. A többiről meg majd a tapasztaltabbak nyilatkoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen autót vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- SörcsaPH!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i7-10810U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest