Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fragola.6035

aktív tag

válasz simi.esp.28 #36115 üzenetére

Ok, ez így nagyjából rendben van.
    A szigetelőanyagnak egyenlőre nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, sőt az első rézcsőtuningoknál nem is használtam. igazából hangszigetelésnek vettem ezt a filcet, azt mondták rá, hogy 180 fokig jó, kénytelen voltam elhinni, mert nem értek hozzá. Aztán kipróbáltam és bírta is. Szívesen használok majd jobb anyagot, de annyi szart megveszek az ilyen fejlesztgetésekhez, aztán a háromnegyedét kidobom. Nem akartam drága anyagokat kidobálni. De igazából mindegy milyen anyag, csak bírja a hőt.

A pid szenzor gyorsaságának felfűtéskor a csapolásig tényleg nincs jelentősége. Viszont csapoláskor szerintem igen.
    A tokozott pid lassabban reagál a csapolás miatti hűlésre. A tokozott pid még nem jelez hőmérséklet esést, amikor a tokozatlan már több fokot jelez. Ezt könnyen tesztelheted, ha egy pides géped bojlerére teszel egy tokozatlan szenzort egy hőmérővel, csak simán felragasztva egy darab hőálló öntapadóval a bojler oldalára közvetlen a másik szenzor mellé.
    A másik fő ok pedig, hogy egy összetekert fém harisnyás vezetéknek rögzítetlenül semmi helye a gép belsejében, bármikor hozzáérhet a fűtőbetét kivezetéséhez és testzárlatot okoz.

Új hozzászólás Aktív témák