Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• celf

őstag

Hi!

Esetleg vízhőmérőt nem tudjátok hol lehet a "legjobbat" venni, ami drótos, digitális, lehetőleg pontos, keveset késik a méréssel és a belvárosban kapható? Minél kedvezőbb ár/értékben.

Aeropresshez kéne. Egyenlőre csak érzésre öntögetem a forrás után 10-20 másodperccel a vizet.

Másik kérdés még aeropresshez: azért vettem ezt a kávégépet, 1.5 év Brikka után, mert nincs csak kézi őrlőm, és annyira nem konzisztens az őrlemény, hogy sokszor nem tud mit kezdeni a kotyogós vele. De a kávébabtól is függ, hogy a Rhino végül milyen őrleményt tud produkálni, aztán a sorban jön a Brikka bizonytalansága.
    Szóval az aeropress elvileg nem olyan kényes a grindre, ez volt a beruházás mögötti indok.
    Jelenleg ízre nagyon meg vagyok elégedve vele, annyi, hogy kicsit mindíg túlhigítom. Nekem az espresso lenne a zsánerem, de beletörődtem, hogy olcsón, egyszerűen otthon nem fog összejönni.

Illetve még fémszűrő a következő lépés.
    az Able szűrők nem olyan szimpatikusak, az IMS 150 mikronos illetve az S Filter lenne jó, ahogy elnéztem, de utóbbi már nem kapható valamiért, helyette viszont van egy "Mesh" nevezetű szűrő, ami ugyanúgy néz ki és 3000 Ft-ért lehet venni.

Ezekkel vannak esetleg tapasztalatok, illetve, hogy Budapesten hol lehet az utóbbit kapni?

köszi a segítséget :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés