Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28459) paljoc válasza eXtguy (#28456) üzenetére


paljoc
tag

Egy szúnyog basztatott egész éjjel, most keltem és qrva nyűgös vagyok, szóval röviden:

A kávék hasonlóak, noha érzek esetenként különbséget még így is hogy figyelem a HX-et ahogy bemelegszik és rendre sikerül az első shotokat párhuzamosan a két gépen 90 fokon tolni. Viszont a Stellán nem tudok normális random otthoni használat mellett /otthagyom bekapcsolva x időre, vendégség van és többet is csapolok egymás után, stb./ úgy csapolni, hogy na ezt most 89 fokon akarom és az akkor bármikor megteszem egymás után, akár 10/10 aránnyal. A Catler elvileg ezt tudja, de nyitott kar híján nem tudtuk Lagoonnal leellenőrizni, a mérő ketyeréje csak ilyen karba lenne betehető, az enyémet megpróbáltam addig köszörülni hogy jó legyen hozzá, de feladtam.
Kényelmi szempontból, kezelhetőségileg és nem mellesleg gyorsaságban viszont erősen jobb a 9010, tegnap topictárs csörgött hogy 10 perc múlva inna egy kofit nálam, bekapcsoltam és semmi akadálya nem volt. :-)
Mindenesetre most egy darabig próbálgatom együtt a kettőt, többféle kávéval, aztán majd kiderül hogy milyen.

Én annak idején a párhuzamos habosítás miatt léptem a HX felé, ez a single bojleres felfűtöm gőzre meg visszahűtögetem újabb kávéhoz nem jött be. Emellett tetszett is külsőre, meg jó vétel is volt. De ha csak eszpresszóznék és nem lenne sokszor olyan hogy 6-8 kávét/kapucsínót csinálgatok egymás után, akkor egy PID Gaggia vagy Ascaso szerintem jobb választás otthonra.
A legjobb meg a külön szabályzott egységekből álló, dual bojleres T3 rendszerű gép, ahol a párhuzamos gőzölés lehetősége megvan úgy, hogy mellette a kávé egy külön vezérelt fejfűtött egységből jön. Számomra ez az ideális, de ha nem lenne igény tejes italra itthon, meg mondjuk egyedül élnék, akkor tök felesleges lenne.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.