Hirdetés
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ketogén étrend
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
King Unique
üzenetére
Most, hogy hűvösebb van a szobában, mert nem megy a fűtés és szellőztetek, épp 66. Nyáron inkább 72-73 fok az alap. Azért tegyük hozzá, hogy nagyon nem ideális a hűtése.
Alapból elég melegedős az MX500 <3 M.2-es változata (a 2,5 hüvelykes eredetije nálam abszolút favorit a – nem enterprise – SATA halmazban), és egy hangszigetelt Fractal Define Nano S házban van (szóval szellőzőrések nélküli, teli oldalpanelek, a teli előlapnak is csak a két oldalsó részén vannak légbeömlők és a frontban van porszűrő + a tetején a teli betét van, nem a mesh). Elöl egy 140-es, hátul meg egy 120-as Noctua all-time 450 rpm közelében, legfeljebb csak kánikulában mehet feljebb úgy 600-ig.
Ami még nem is lenne akkora gond a léleknek egészséges szub-40 fokhoz, ha nem az alaplap túlsó felén lenne az egyetlen M.2 aljzat, ahol nem sok légmozgás van, és még bordát sem lehet rárakni, főleg, mivel be van szerelve és fullra népesítve az alaplapi tálca hátoldára rakható, 2,5 hüvelykes beépítőkeret.
Most kíváncsiságból megnéztem; 10 perce maxon (1400 és 1200 rpm) pörgő házventikkel 48 fok, ami még mindig nem kevés. A különbség az, hogy minden más szükségtelenül alacsony hőmérsékletű lett, viszont most hallom, hogy van gépem, nem kb. csak a power LED-ből tudom, hogy megy. Szóval ki kellett maxolni.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
King Unique
üzenetére
Mondjuk az esetemben egy SATA-s, M.2-es Crucial MX500-ról beszélünk.
-
King Unique
titán
NVMe SSD-knél adott modelltől függően általában 70-85 °C szokott lenni a megengedett üzemi hőmérséklet felső határa, vagyis akkor a 60-70 °C még beleférhet.
Hőelvezetés szempontjából a külső házhoz mellékelt és az SSD-re illeszthető hővezető lapok (termál pad) a lényeg, hasonló mint amikor egy belső NVMe SSD-re rakunk hűtőbordát. Amivel normál esetben nem szabadna túlmelegedni az SSD-nek, vagy ha igen, akkor vannak aktív hűtéses (hűtőventilátoros) külső házak is pl. az Acasis kínálatában. -
Nem tudom mennyire hatékony a hűtése. Nekem egy Satechi USB4 NVMe SSD Pro van és simán felmegy 60-70 fok fölé a hőmérséklet és annak lényegesen nagyobb a háza és a hőleadó képessége.
A másik dolog, hogy max 4 TB támogatás? Nálam ez itt el is vérzett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy A53 5G 6/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Deep Pink XBOX Series kontroller
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Apple Watch Series 10 46mm Jet Black használt karcmentes 100% akku garancia 2026.10.26.-ig
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest