Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

na, kezdünk összecsiszolódni a bfc-vel végre. ugyan nem tudom mindig fokra eltalálni, hogy hol akarom húzni a kofit, ez a liftezés kicsit kiszámíthatatlanná teszi a pid-szerűen pontos ténykedést. de...

...azt hiszem, hogy ez a 2,5-ös szűkítő ehhez a gépmérethez (1,3 literes e61-hx) tökéletes. két deci víz a hűtőcsapolás általában, utána várni kell 20-30 mp-et, utána viszont konkrétan 0,1 fokon belül marad a fejhőmérő a teljes csapolás alatt (kivéve a legelejét, akkor picit megint felugrik, mondjuk másfél fokot, de pár másodpercen belül vissza is áll). igaza van joltinak, a coffeegeek szemének azért jól esik ezt látni. :)

a gőzölés pedig - bár sosem hibátlan még, de - álomszerű, életemben nem gazdálkodtam még ennyi kraftból, nehéz lesz visszatérni a silvanóhoz ezek után. ha fullra kinyitnám a csapot, szerintem kilőné a tejet az edényből.

all in all, elég jól működik a czucz, jobban szeretem, mint amire számítottam.

csak a víztartály marad, mint neuralgikus pont, az viszont zavar. a silvanónál hetente elmosogattam a tartályt, kellett is, szépen nyálkásodott. ezt viszont nem tudom elmosni, hiszen egy 4 centis nyílás van a tetején és csókolom, oda meg még a fiam keze sem fér be. ráadásul tűzforró a tartály széle, és benne a víz is jó meleg, képzelem, micsoda tenyészet lehet abban pár nap után. :( (lehet ezen kacagni, de nálam ez kritikus pont, nem játék a bacitéma, és meleg, poshadó vízben bizony kitenyésznek)

első körben szerintem nem is a bojlert (azt nehéz szépen a sok cső miatt), hanem a tartály bojlerhez eső falát fogom hőszigetelni, mert röhej, hogy forró benne a víz. milyen anyagot javasoltok erre? gondolom sima polifoam nem jó, mert kigyulladhat. xps? :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés