- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Nos. Egy kis tejet melegitünk (nagyon) a csészébe. Elkeverjük benne a cukrot. A lefözött kávét (én sega inter. v casat szeretem) hozzá adjuk.
Akinek ilyen kávét adsz az öledbe omlik! -
Hujj gyerekek, beüzemelték az új kávégépet, frissen megőrölte a cuccost, kinyomta, én benyomtam egy cigi társaságában, ez az élet babocsai néni
-
V.Stryker
nagyúr
-
kew
senior tag
válasz
bezsebelek #170 üzenetére
görögbe próbáld ki, iszonyat jól csinálják
tényleg itthon nem lehet kapni ilyen dobozos nescafé frappét? kék pohár, benne gondolom ásványvíz, + a tetejébe van a cucc, amit ha elforgatsz és összerázod kiömlenek a porok, mehet bele a szívószál él dejólesz
kint baromi sok ilyet ittunk, de itthon még nem láttambár a múltkor az állatkerbe szürcsölgetett ilyet egy nő, de nem volt pofám odamenni, hogy honnan szedte
-
stangli
senior tag
Az ideális Reggeli Kávé menű
1, Gép bekapcs,
2, Kávé lefőzz
3, Vissza a gép elé á
4, Jelszó bevitele
5, Enyhe szürcsőlés
6, Rágyujtani
7. Belenyelintani a kávés böcime egy jó mélyet
8, Élvezni ezt az élet érzést Kávé, Duma, Cigi -
Kölök
csendes tag
válasz
bezsebelek #172 üzenetére
Meglepődtem volna ha Nescafét mondasz
-
molecula
csendes tag
válasz
tobacoster #168 üzenetére
Hú az tényleg fincsi!A Mc Donaldsban volt frappé fagyival valami isteni!!!!!
-
Kölök
csendes tag
válasz
bezsebelek #170 üzenetére
Ilyen Nescafét?
-
bezsebelek
csendes tag
válasz
Frappé, kint voltam olaszországban, ott ittam ilyet éjjel nappal, nagyon finya
-
Kölök
csendes tag
válasz
Most azonnal beljebb tolnék egy ilyet
[Szerkesztve] -
Kölök
csendes tag
Itt vettem a reggeli kávémat munkába jövet
-
Kölök
csendes tag
Nescafé-s jóreggelt
-
Kölök
csendes tag
I
IT
-
donperce
csendes tag
válasz
Vaszilijjj #159 üzenetére
Pedig igencsak ártalmas
, de mindenki eldöntheti maga mit szeret s mit nem
-
Kölök
csendes tag
Akinek van 5 perce annak könnyű
-
nemcso
őstag
Nescafe = kávé illúzió, mintha kávét innék.
-
donperce
csendes tag
válasz
Vaszilijjj #145 üzenetére
Necces, ez enyhe. Szerintem túl sok kávét nem láthatott, kb olyan mintha kávé automatábol innád, kávépor aroma plusz forró víz
-
Ricardo
titán
válasz
Pandimakaay #137 üzenetére
Nescafe-t csak akkor iszom ha nincs más
-
stangli
senior tag
válasz
mi az a nescafé?
-
bruszlii
újonc
válasz
Én mindig azt iszom. Azt a nescafé-s játék próbáltad már? Nagyon állat!
-
Pandimakaay
tag
sziasztok
ki kóstolta a nesccafé különböző fajtáit? kinek melyik izlik ? -
Kicker
őstag
válasz
Pandimakaay #134 üzenetére
loool
-
Pandimakaay
tag
Én azt vettem észre hoyg ha kettőt öntü nk egybe akkor már egész jó lesz
-
didros
senior tag
válasz
Pandimakaay #132 üzenetére
Ki nem? Szerintem majdnem mindenkinek megvoltak ezek, annyra ''kommersz'' termékek. Szerintem nem is olyan szörnyű az ízük. Ami legutóbb meglepett a Nescafétól, az a zöld színű instant kávéjuk volt. Majdnem olyan jó, mint egy valódi főzött kávé.
-
Pandimakaay
tag
sziasztok kóstoltátok már a nescafe 3in1 avgy 2in1 et?
-
tbs
addikt
válasz
Nicky Nygaro #129 üzenetére
Hát ja, nálunk is csak kölcsönbe vót egy fél évig, a fekete zacsis bejött a többi vicc. De ajánlom a tejhabgyártójukat is. Az a mai napig használatban van...
A legtutkóbb kávét azt a szüleim gyártják, házi pörkölés. Oldschool. -
brownus
veterán
válasz
Nicky Nygaro #122 üzenetére
lehet, hogy már (meg)égett a gumitömítés, vagy sok a zacc a szűrő alján. takarítsd ki hátha jobb lesz
-
Nicky Nygaro
tag
Idegenkedek a ''kapszulás'', ''párnás'' kávéfőzőktől... Nekem ne szabják meg mit tegyek bele...
Ha jól játom a nespresso-k is ilyenek. Ha elektromosat vennék, akkor valami ismert, jól bevált márkát 25 ezer ft-ig. Csak van már ennyiért valami jó darab.. A Szarvasi két rokonomnál is tönkrement, így azt sem vennék.
-
viharhozo
addikt
válasz
Nicky Nygaro #126 üzenetére
A kotyogos az kotyogos, en nem vettem eszre kulonbseget az aluminium es a rozsdamentes kozott. A mellekiz a viz/kave hibaja.
-
tbs
addikt
válasz
Nicky Nygaro #126 üzenetére
Pl. a legkisebb nespresso manuál gép. Villanyos, perfekt kávét gyárt...
-
tbs
addikt
válasz
Nicky Nygaro #123 üzenetére
Inkább csak enegetikai szempontból pazarlás a gázos. Gondolj az unokáidra..!
-
viharhozo
addikt
válasz
Nicky Nygaro #122 üzenetére
A hagyomanyos a kotyogost jelenti? A mellekiz sztem a viz miatt lehet.
-
Nicky Nygaro
tag
Az igaz, hogy gáztűzhelyen drágább elkészíteni egy kávét, mint elektromos kávéfőzővel?
-
Nicky Nygaro
tag
Hagyományos kávéfőzőből milyet érdemes venni? Nekem van itthon egy kicsi (2 csészés) Zepter főző, de ez bűn rossz kávét készít.. Nem tudom miért. Ugyanakkor anyámék kávéfőzőjén főzött kávénak nincs az a mellékíze. Pedig hát az is ugyanígy működik... Nem értem.
Vagy az a titok nyitja, hogy az aluminium kávéfőző csinálja a jobb kávét, a rozsdamentes meg sz@r?
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
Kómázás szempontjából a Senseo lenne a nyerő, mert egyszerűbb belelökni egy párnát és megnyomni a gombot, kb. fél perc alatt kilöki a kávét. De ugyebár nem tudsz kicsit erősebbet vagy kicsit lightosabbat főzni, ez hátrány. Azóta külföldön láttam már másféle párnákat is hozzá, ott volt vagy 10 féle ízű és erősségű, tehát lehet, hogy ez sem lesz sokáig gond, most mindenesetre az, szerintem...
A másik kettő közül tényleg a Krups a szimpatikusabb, valahogy a Fagorról mindig a mosógép jut csak eszembe, a Krups viszont csak kávéban utazik...
Szvsz leginkább a Krupsot választanám, kivéve ha nem akarok szöszölni a kávé betárazásával és sem túl hosszú, sem túl rövid kávéra nem vágyom, mert akkor jó a Senseo is. Gondolom én. Khm, lehet, hogy csökkenti a véleményem hitelét, hogy épp egy jó hosszú tejes Nescafé Gold Decaf-ot iszom? -
Sir Pocok
őstag
Sziasztok!
Ha valakinek van szabad pár perce az egy kicsit segíthetné a munkánkat azzal, hogy a következő kérdőívet kitölti. [link]
Nem sok kérdés szóval nem kell félni.
Előre is köszönöm a segítséget. -
kew
senior tag
No idén egy új kávémasinával szeretném meglepni magam karácsonyra
Olyat szerettem volna, hogy ha reggel félkómásan kimegyek, csak megkelljen nyomni egy gombot, és máris csorog a finom kávé. De beláttam, hogy az ilyen teljesen automata gépek baromi drágák, így lefaragtam igényeimből az automata részt, és megelégszem azzal, hogy finom kávét csurgasson a gép
Lényeg hogy gyorsan lefőzze, a mostaninak kb 10 perc kell, mire kitolja a 2 csésze kávét. Igaz, nem egy mai darab
Eddig 3 kiszemeltem van:
1. Philips HD 7810/60 Senseo ([link]), bár nemtom mennyire éri meg az a kis kávépárna bele... de mindenesetre jólnéz ki
2. Krups K2 XP4020 ([link])
3. Fagor CR-18 ([link])
Szerintetek? Én eléggé hajlok a Krups felé, az vmi jó márkának tűnik -
Ariadne
őstag
Valami nagy multi áruházban beálltam a sorba, kávéillatot szimatolva, és megkóstoltam. Finomnak finom, teljesen hiányzik belőle a rossz kávéfőzőkre jellemző égett íz
, a nes-nél valamivel erősebb, de sajnos nem sokkal. Szvsz igazi kávéista fanoknak nem ajánlanám, mert nem elég erős - bár az is igaz, ez a közepes változat volt, van erősebb párna is bele. Az lehet még a rossz oldala, hogy csak 3 féle erősségű párna van hozzá, szóval nem lehet kicsivel erősebbet vagy lightosabbat főzni, ha olyan kedvem van...
[Szerkesztve] -
Yeti910331
aktív tag
válasz
Yeti910331 #116 üzenetére
Na meg hát sokat szívtam nyáron a koffeines italok miatt.
Nyáron rászoktam az energiaitalra a sok éjszakázás miatt. Legjobban a Hell jött be (ez a legerősebb (és legolcsóbb). Azt egyik éjszaka bedobtam egymás után kettőt is. Miután felkortyoltam ezt a fél litért, alig telt el 1 óra és remegni kezdtem, jött a szív, mellkas, gyomor és segglyukfájdalom.Innentől abbahagytam (de az éjszakázást nem).
Na meg hát egyik éjszaka után reggel már fél lábon se álltam (de füvet kellett nyírni és hát valamivel talpon kell maradni), hát gondoltam főzök egy jó erős kávét (a muter vies szarját kiöntöttem a francba). Szal jól megtömtem a kis Szarvasi Minieszpresszót és vártam, amíg kész a remekművem. Negyed óra múlva végre kijött minden a kávéfőzőből és öntöm az 1decis pohárba (a kokakólánál kétszer sűrűbb kávét sikerült főznöm). Már éreztem az elején, hogy ennek nem lesz jó vége (de azér egyszerre felhajtottam). Ez a baljós érzés fél óra után érződött is ratam, mlghozzá elég keményen. Megin előjöttek az energiaital mellékhatásai erős fejfájás és szédülés kíséretében. ,,Na jó'' (gondoltam), mosmár muszály aludni (fel se keltem 21-ig). -
Yeti910331
aktív tag
Nem tom hogy vagytok vele, de a kávé rám nincs hatással. Egyébként a kapucsínó a legfinomabb.
-
Nálunk a munkahelyemen Alois Dallmayr kávégép van, ami babkávét darál, és abból főzi a kávét. Kakaópor, kávéfehérítő, valamint krémcapuccino van még a gépben. Legjobban az olasz capuccino-t szeretem, ami kizárólag habosított tejből (tejporból) és kávéból áll.
Aki szereti a nem túl erős kávét, annak tudom ajánlani, bár a hozzávalók elég drágák, az 1 kg-os babkávé olyan 3000 Ft körül van. -
SzalaiG
addikt
Omnia
-
brownus
veterán
próbálta már vki ezt az újfajta kávéfőzőt amibe kávé párnát kell helyezni?
[link] ha igen milyen? -
burgatshow
veterán
Most kivételesen megyek és betolok egy instant jacobsot.
A délutáni kávém és egyban amolyan bemelegítő a haveros, alkoholos bulizós este előtt...
-
adalbert1
veterán
Igazán jó kávét tényleg csak kotyogóssal lehet főzni...
De azzal brutál erőset.
Mi is albiban haverokkal azzal kezdjük a napot, hogy bevágunk egy jó erős kávét egy cigi mellé.
A cégnél van olyan kvfőző, ami frissen darálja a kávébabot... Na az meg annyira lightos kv.-t csinál, hogy az óvodában osztogathatnák a csendes pihenő előtt az adagokat. -
brownus
veterán
válasz
T. Almeida #102 üzenetére
ha sokat iszol a kálciumot vonja ki a szervezetedből
-
T. Almeida
senior tag
A kávé nem szárítja a szervezetet?
-
Ariadne
őstag
Ettől a topictól muszáj megint mennem inni egy KVT. Pedig már a leszokás fázisában voltam, napi 2-3 tejes adaggal...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bundle topik
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest