Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- talmida: Változások 2. rész
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- aquark: Zsebszámológépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
itaprak
csendes tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Nem rohanok, jól elvagyok egyelőre a kávégép okosítással is

Tegnap átkötöttem a hőelemet a REX C100-ról a Raspberry Pi-re, és elkezdtem beolvasni az értékeit. Nem sokkal előtte ittam egy kávét, elég stabilan mutatta is, hogy hűl vissza bojler szobahőmérsékletre. A Gaggia az átszerelés alatt és a mérés elején ki volt húzva a konnektorból. Mikor visszadugtam (de be nem kapcsoltam) a gépet nem értettem, hogy miért kezd el +/- 2 fokokat ugrálni visszaadott hőmérséklet. Sőt a mérések fele error-al tért vissza.

Pár órányi agyalás/olvasgatás/mérés után rájöttem: amit a REX C100-hoz adnak hőelemeket, azok földeltek.
Azaz a bojler földelése földeli a hőelemre adott feszültséget is.A bojler és a géptest földelését lehúzva ismét pontosan és stabilan mért a hőelem. De így veszélyes lenne használni a gépet, ezért rendeltem egy - valószínűleg - szigetelt hőelemet.
Gondolom ez a magyarázata annak is, hogy miért volt olyan, hogy a REX C100-al +-2-3 fokot állítva az új hőmérséklet leokézásával egyidőben a visszacsatolt hőmérséklet is azonnal, gondolkodás nélkül oda ugrott...ez így nem lehet túl pontos.
Amíg megjön a szigetelt hőelem (2-3 hét) addig megcsinálom a nyomásprofilozást

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple iPhone XS Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Plus 128GB 100% (1év Garancia)- AKCIÓ
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azaz a bojler földelése földeli a hőelemre adott feszültséget is.