Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shrieker

csendes tag

válasz nyunyu #39513 üzenetére

Ez sajnos nem így van, az SZJA törvény alapján, egyezmény hiányában magyar illetőségűnek minősülök, mivel magyar állampolgár vagyok:

"Ha nincs egyezmény, a magánszemély illetőségét – a magyar adókötelezettség szempontjából – kizárólag a magyar szabályok szerint kell megállapítani. Emiatt egy magyar állampolgár csak akkor külföldi, ha egyben kettős állampolgár is, és Magyarországon nincsen bejelentett állandó lakóhelye." (4-es pont [link] ).

Ez alapján Magyarország is adóztat, viszont az itt megfizetett személyi jövedelemadómat 90%-ban beszámíthatom az otthon megfizetendő adómba.
    Mivel Magyarországon nem vagyok biztosítva, ezért szocho-t nem kell fizetnem, csak SZJA-t.
    Ez érvényes a tőkejövedelmekre is, azokra fixen 15% SZJA-t kell fizetnem otthon, miután egyszer itt már leadóztam az IRS-nek. Szerencsére Magyarországról nincsen jövedelmem, ezért az IRS fele tiszta az adózás, viszont az itt keletkezett jövedelmemet (ami USD-ben keletkezik) átszámolni forintra az aktuális árfolyamokon, nem túl jó buli.

Új hozzászólás Aktív témák