Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#34419) Citroware válasza Drizzt (#34418) üzenetére


Citroware
addikt

Van kollégám, aki már évek óta vállalkozik mellette. Az a lényeg, hogy ugyanazt a munkakört nem szabad csinálni egyidejűleg máshol, és be kell jelenteni a munkahelynél minden egyéb jövedelmi forrást, és egyeztetni, hogy milyen egyéb foglalkozás ütközik a céges szabályokkal. Az említett kollégám például másodállásban toborzócéget alapított néhány másik szintén kollégával, és kikötötték nekik, hogy hozzánk nem toborozhatnak.

Jelen esetben szimulációs gépészmérnökként elvileg a mesterséges intelligencia, machine learning nem jelent érdekellentétet, habár a Python nyelv, amit a munkahelyemen néha használok és tanulok szkriptek írásához, az közös pont, és éppen ez az egyik fő technikai terület, ahol fejlődésre van még szükségem az ötletek kivitelezéséhez. De nincs benne a munkaköri leírásomban, így elvileg nem szabadna ütköznie a szabályokkal, még akkor sem, ha van jó pár közös skill, amiket éppen a munkahelyemen szedek össze, de mással foglalkoznék, másra használnám őket.

Így aztán a munkahelyemen és a korábbi képzéseim által meglesz a szükséges technikai skillek jelentős része, és mivel hála az osztrák laza munkamorálnak nem fáraszt le teljesen az állandó munkahelyem, marad idő és energia ezen felül arra az ütemtervre a business skillekhez, amit nemrég írtam le.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.