Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jbnd-007

tag

válasz Dr. Akula #31128 üzenetére

Nem hülyék, igénytelenek. Én is elolvastam sok mindent az ottani helyzetről, hogy megértsem. Ahogy régen papnak meg katonának adták a gyereket, most a programozó az egyetlen lehetőség a kitörésre a szegénységből. A baj az, hogy 1. nincs elég egyetemi kapacitás, ezért a legtöbbjük gyorstalpalón végez (itthon is ez felé tartunk amúgy) 2. nem karrierként tekint a programozásra, hanem letudandó ugródeszkaként valami jobb felé, ezért nem is igyekszik fejleszteni magát. Ehhez jön még a Tata, Cognizant és társai szélhámoskodása a shadowinggal meg a hamis CV-kkel (ezt is láttam már itthon is) és kész a baj. Állítólag aki már az USA-ban végzett vagy a karrierje során oda eljutott, az jobb. Na ezt viszont nem látom. Vagy valahogy az én cégemnek onnan is sikerült összeszednie a gyengébbeket.

De a cégem is hibás, hogy nem alakít ki megfelelő védelmi rendszert code review-k, tesztlefedettség formájában, hanem a sikert abban méri, hogy hány projekt készült el idén darabra. Ez már globális cégkultúra probléma, amit nem én, a kis fogaskerék fogok megoldani. Nekem két lehetőségem van: nyelek vagy távozok.

Új hozzászólás Aktív témák