Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#30151) Alcsi69 válasza tboy93 (#30149) üzenetére


Alcsi69
senior tag

Sajnos nekem 60 nap. :((

#30150 favagoJoska
Ha esetleg mégsem jön be és nagyon kell munkahely, előbb mennék McDonald's-ba pl. mint vissza ide. :(((

[ Szerkesztve ]

(#30152) JoinR válasza Alcsi69 (#30151) üzenetére


JoinR
senior tag

Megkérdezni azért meg lehet, hogy elengednek-e hamarabb.

(#30153) lumpy92 válasza Alcsi69 (#30151) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Később a mérnök kamarai jogosultságok megszerzéséhez kellenek majd az Ő igazolásaik (ha relevánsak) az itteni munkákról.
Emiatt (se) rúgd össze a port velük nagyon.
Közösen meg lehet állapodni fele felmondasi időben, ha belemennek.
Próbálj korrektül eljárni, ne hagyd, hogy lehúzzanak a szintjükre.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#30154) Xero válasza emvy (#30137) üzenetére


Xero
nagyúr

Az konkretan a teto alatt van 1-el aszem. Innentol talan meg egy szint van folfele egy-ket intezetnel.

(#30155) Alcsi69 válasza lumpy92 (#30153) üzenetére


Alcsi69
senior tag

Persze, nem terveztem azonnali hatályú felmondást csinálni eredetileg, de annyira rossz ez a hely hogy az lenne a legideálisabb.

Bár van egy ismerősöm aki felmondott és neki is 60 nap a felmondási ideje, de az ügyvezető megsértődött és instant felbontotta a szerződést. Emiatt az is elképzelhető szerintem, hogy velem is ilyesmi lesz.

Ez is egy probléma ezzel, hogy innen semmi sem releváns mérnök kamarai jogosultságok megszerzéséhez. :(

Ma elküldöm a felmondási nyilatkozatot aztán kiderül hogyan gondolják. :)

[ Szerkesztve ]

(#30156) Xero válasza #31733248 (#30141) üzenetére


Xero
nagyúr

Megforditom kicsit: 7+ evig vallalkozokent eltem az eletemet. Sok penzt hozott? Igen. Elveztem? Az elejen igen. Szethajtottam magamat? Igen. Lett egeszsegugyi problema? Igen.

Most alkalmazott vagyok de meg igy is atlag folotti eletet tudunk elni, nem kell aggodni. Egyetlen egy percig sem banom a dontesemet.
Ha valami nem megy vagy nem ugy megy letojom, a kritikus tomeg gorgeti tovabb a dolgokat nelkulem is, attol meg ugyan ugy fog jonni a fizetes. Nem kell gorcsolni, matekolni, ugyfeleket simogatni. Nem nekem kell minden nap megvaltanom a vilagot, ha megis akkor elismerik nem feltetlenul elvarjak. Utazni is jelentosen kevesebbet kell (hidd el amikor evi 50e km-t levezettem es mellette repkedtem havonta legalabb 2x az ugy nagyon eleg volt).

Csak es kizarolag akkor lennek hajlando ismet vallalkozo lenni, ha valaki nyomna egy 5-os szorzot a bruttom ele es azt mondana, hogy tessek itt van egy ceg mehetsz nekik dolgozni hatarozatlan idore de minimum 5 evre. Nyilvan ilyen nem nagyon lesz ha nem jarok utana.

(#30157) Citroware válasza Xero (#30156) üzenetére


Citroware
addikt

Nagyon más és más egyéni vállalkozások vannak. Valaki csinál hobbiként egy android appot ami aztán annyira felkapott lesz, hogy hozza azt a jövedelmet, amiért más vért izzad, és csak karbantartani kell néha.

(#30158) jaffa 2843


jaffa 2843
Ármester

Sziasztok!

Az alábbi munkakörbe milyen fizut tartanátok reálisnak? :F

"Számítógépek, Notebookok, nyomtatók és fénymásolók karbantartása, javítása, Számítógépes hálózatok építése, kamerarendszerek építése, szerelése."

Amolyan szerviztechnikus pozíció.

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#30159) Xero válasza Citroware (#30157) üzenetére


Xero
nagyúr

Valoban igy, csak eppen sokkal nehezebb egy android appbol valoban ertelmes jovedelmet kicsikarni.
Nalam is egy termek volt, amit nemileg a vevo igenyeire kellett szabni, csak a targyalasok es a szabasok nagyon ki tudtak egetni az embert.

Meg egyszer, lehet szerencses az ember, sot a passziv jovedelem lehetoseget en sem engedtem el, ahogyan itt-ott a kanyarban meg consultantkodom meg egy kis aproert, de erre alapozni teljesen az eletemet, vagy felhuzni olyan szintre, hogy mar passziv jovedelemkent kielegito legyen a szamomra, abbol nem kerek.

(#30160) Citroware válasza Xero (#30159) üzenetére


Citroware
addikt

Igaz ritka, de vannak rá példák, hogy huszonévesek ilyen szinten meggazdagodnak belőle néhány év programozási háttérrel.
Azt nem tudom, hogy ha ilyeneknek sikerül, akkor a 10+ év tapasztalattal rendelkező expertek hogyhogy még mindig alkalmazottak és nem kezdtek valami hasonlót, amikor tízszer annyi skillel rendelkeznek és a kisujjukból kiráznák azt, amit néhány fiatal összeküszködik és aztán agyonhajszolás nélkül jobban megél belőle mint a legjobban fizetett alkalmazott.
Ha olyan szinten tudnék programozni, hogy abban dolgozzak, biztos, hogy szabad saját projekteken gondolkodnék.

[ Szerkesztve ]

(#30161) Alexios válasza Citroware (#30160) üzenetére


Alexios
veterán

Mert az ilyen saját hobbi appból meggazdagodós projektekben nem a programozás a nehéz, hiába vagy 10+ év tapasztalattal rendelkező expert.

(#30162) Xero válasza Citroware (#30160) üzenetére


Xero
nagyúr

Nem skill kerdese, hanem otlet es szerencse kerdese az ilyesmi.

Korulottem sokszor olyan tudasu oreg rokak fordulnak meg, hogy ihaj, megis ha hianyzik a piaci rest jelento otlet vagy szerencse, akkor a hajukra kenhetik, hogy mar 30-40 eve is kimagaslo rendelkezesre allasu es terheltsegu rendszereket terveztek/fejlesztettek es mind a mai napig up-to datek.

Ami mondjuk igazan skill kerdese az mas terulet. Ilyesmire nagyon jo pelda szerintem George Hotz, aki anno 2007-ben a nullarol alkotott valami egyedulallot. Mai napig figyelem a munkassagat leesett allal sokszor. Hiaba vagyunk nagyjabol egy korosztaly, pontosan tudom, hogy a budos eletben nem fog ugy omleni belolem a kreativitas es a nyers tudas mint belole. Erdemes megnezni miket muvel neha...

(#30163) JoinR válasza Citroware (#30160) üzenetére


JoinR
senior tag

A 10+ év tapasztalat (főleg egyetlen cégnél töltve) sokszor csak felhalmozott domain tudás, ami nem annyira piacképes. Egy újonc 3-4 év tapasztalattal felkészültebbnek tűnhet egy interjún.

(#30164) #31733248 válasza axioma (#30144) üzenetére


#31733248
törölt tag

A legtöbb embernek erről itt fogalma sincs, a topic szempontjából is teljesen lényegtelen. A tehetségről és alkalmasságról a cégvezetéssel összefüggésben írtam. Ettől még nyilván lehetsz tehetséges számtalan más területen.

Xero

Én nem önfoglalkoztatásról beszéltem, hanem cégvezetésről, más szitu. De amit leírsz, abból valóban egyértelműen kiderül, hogy nem Neked való (a legtöbb emberre ugyanez igaz).

Alexios

"Mert az ilyen saját hobbi appból meggazdagodós projektekben nem a programozás a nehéz, hiába vagy 10+ év tapasztalattal rendelkező expert."

Nagy igazság.

(#30165) Xero válasza #31733248 (#30164) üzenetére


Xero
nagyúr

Oke akkor nem nekem valo ;)

(#30166) mobal válasza Xero (#30156) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

De azért egy toxikus munkahelynél jobb a vállalkozói lét ugye?
;]

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#30167) Xero válasza mobal (#30166) üzenetére


Xero
nagyúr

Szerencsere azt nem ismerem most, hogy milyen. :P

(#30168) mobal válasza Xero (#30167) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

;]

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#30169) #31733248 válasza Xero (#30165) üzenetére


#31733248
törölt tag

"Oke akkor nem nekem valo ;)"

Rosszul értettem volna valamit? Hiszen magad írtad le, hogy már önfoglalkoztató vállalkozóként is teljesen széthajtottad magad, egészségügyi problémáid lettek és hogy mennyire jó, amiért nem kell görcsölnöd, matekolnod, ügyfeleket simogatnod stb... Aki ezt így éli meg, annak a legnagyobb jóindulattal is azt tudom tanácsolni, hogy ne akarjon saját céget. :N

[ Szerkesztve ]

(#30170) Xero válasza #31733248 (#30169) üzenetére


Xero
nagyúr

En nem vitaztam. ;)

Ha valaki szerencse nelkul vagy eros kezdotoke nelkul ugy gondolja, hogy szarradolgozas nelkul rovid-kozep tavon prosperalni fog az vagy naiv vagy hat ize...

En pontosan azert hajtottam szet magamat es forgattam vissza, mivel tudtam azt, ha el akarom erni, hogy legyen tegyuk fel olyan stabil bevetel aminel 10+ alkalmazottnal is megvan a pozitv cash-flow, akkor le kell tenni az alapokat. Lehetett volna szerencsem, johetett volna egy nagy befekteto, vagy egy akkora hal vasarlo, hogy elerje a dolog a kritikus tomeget, de nem igy tortent. Nyilvan ha nem igy lett volna, akkor maskent velekedek valoszinuleg, de ettol fuggetlenul nem latom pl magamban azt az otletet jelenleg amivel ledaralhatnam a piacot. Grindolni pedig most nincs kedvem megint jo par evig. Igy csak learattam a gyumolcsoket es viszlat.

Ennek semmi koze a vezetoi mentalitashoz vagy mindsethez. Pontosan ugyan ugy koordinalhat az ember egy projectet mint a sajat vallalkozasat. Szamolhat TCO-t, HR budzset, vizsgalhat tech stacket es meg sorolhatnam. Annyi a difi, hogy mindezt mas dinerojaval jatsza es ebbol kifolyolag masnal esik le a haszon jelentosebb resze ahogy a kockazat is. A kockazatturo kepesseg pedig szerintem a legtobb embernel odaig tart ameddig eleri az altala behatarolt letszuksegletet. Ha jonne egy otlet amivel konnyeden es stabilan fenn tudom tartani a jelenlegi szinvonalat, akkor semmibol nem tartana eliranyitgatni egy vallalkozast. Az is lehet ha kioregszem mint a dog, akkor nyitok egy tanacsado vagy munkaero-kozvetito ceget es jonapot. Ott igazan mar csak a tapasztalat es kapcsolatok szamitanak.

A problema meg egyszer abbol fakad, hogy Te ugy veled aki alkalmazotti statuszban van, az vagy nem alkalmas vagy nem megfeleloen gondolkozik. Na ez az alapvetoen hibas meglatas. ;) Van aki siman lusta eppen mint en. :DDD

szerk: Reszemrol tokeletesen megfelel az is ha nem kell b*szakodni, hanem dolgozik a befektetes. Erre pedig megint racsavarhatnam azt is, hogy akkor ki alkalmas arra, hogy megertse a legjobb az ha a befektetese termel anelkul, hogy barmilyen vezetoi pozicioban legyen.

[ Szerkesztve ]

(#30171) Xero válasza Xero (#30170) üzenetére


Xero
nagyúr

Ja es tobb peeremnek es felettesemnek is van nagy haz (vagy tobb), jo auto (Tesla, Audi, stb), motorok, vitorlas, motorcsonak az alkalmazotti let dacara. Ertem en mit szeretnel kihozni az egeszbol, a megalkuvast es a "szolgalelkuseget" a nemzeti identitasban, de szerintem ezt egy icike-piciket tovabb latod mint a realitas.

[ Szerkesztve ]

(#30172) #41635072 válasza Xero (#30171) üzenetére


#41635072
törölt tag

És ezek a vagyontárgyak munkabérből, saját vállalkozásból vannak, vagy valamilyen örökölt/házasság által megkaparintott jószágok? :)

(#30173) Xero válasza #41635072 (#30172) üzenetére


Xero
nagyúr

1-nel tudom, hogy jo csaladi hatter, a tobbinel munkaberbol.

(#30174) HoTDoG


HoTDoG
tag

Van aki android appot fejleszt, van aki pedig mással jár szerencsével :)

(#30175) #31733248 válasza Xero (#30170) üzenetére


#31733248
törölt tag

A szerencse szerepének felnagyítása és fokozott emlegetése az egyik legjellemzőbb hárító szöveg, nem a szerencsén múlik ez Xero. :N Egy rakás értelmes embert ismerek, akik nem tudtak élni a kínálkozó kitűnő lehetőséggel, vagy akár észre sem vették. A másik meg egymás után tízszer is megcsinálja.

"Reszemrol tokeletesen megfelel az is ha nem kell b*szakodni, hanem dolgozik a befektetes."

Nagyon sokan így vagyunk ám ezzel.

"Ertem en mit szeretnel kihozni az egeszbol, a megalkuvast es a "szolgalelkuseget" a nemzeti identitasban"

Jesszum pepi, dehogy. A szüleim is alkalmazottak voltak, remek és boldog életük volt. Ehhez nem kell senkinek céget vezetnie.

HoTDoG

Ügyesek, jó látni, gratula!

[ Szerkesztve ]

(#30176) Xero válasza #31733248 (#30175) üzenetére


Xero
nagyúr

"..ha valaki az alkalmazotti létbe beleragad, akkor (kevés kivétellel) sajnos nem csak a munkaszerződését írja alá, hanem azt is, hogy lemond a valóban minőségi élet anyagi feltételeiről"

"Jesszum pepi, dehogy. A szüleim is alkalmazottak voltak, remek és boldog életük volt. Ehhez nem kell senkinek céget vezetnie."

"..ezzel is gondoskodva a magyar társadalom rendies jellegének "sikeres" továbbörökítéséről."

Nem en irtam. ;)

Now what?

Maradjunk annyiban, hogy rettento sok faktortol fugg az hogy ki hogyan er el dolgokat, nem csak egy ut vezet oda.
Van par ismerosom FAANG vonalon Zurichben es a nagy vizen tul is. Meg a nagy nyirbalasok utan is jol elvannak a helyukon szerencsere, es olyan anyagi biztonsaguk van, amit KKE-ban csak egy atlagnal jobban meno vallalkozassal tudnanak biztositani. Ok igy ertek el.
Mellette pedig van olyan ismeros/kollega aki 20+ eve alapitotta a dev ceget es kokemeny munkaval elerte, hogy ma mar kb csak hobbibol dumal arrol amit szeret es dolgozik helyette a csapata/cege.
Viszont ezeket az embereket barmikor gond nelkul felcserelnem, mert pontosan tudom hogy azonos mindsettel es skillsettel rendelkeznek, pusztan x es y utat valasztottak a celjaik elerese erdekeben.

Na de szerintem ez tul van targyalva valojaban. :K

[ Szerkesztve ]

(#30177) JoinR válasza #31733248 (#30175) üzenetére


JoinR
senior tag

A szerencse/véletlen szerepének alábecslése az egyik legjellemzőbb tévhit. Attól, hogy a másik egymás után tízszer is megcsinálja, a 3. alkalomnál teljesen más tényezők miatt sikerül, mint az elsőnél, pl. (kapcsolati) tőke, hírnév, referenciák.

(#30178) Madwe válasza Xero (#30176) üzenetére


Madwe
nagyúr

Én eleve azt vitatom, hogy a minőségi életnek lennének nagy anyagi feltételei. A minőségi élet számomra a nyugodt légkör, a szerető család, jó baráti kör, az egészséges életmód, táplálkozás (ami ma már kb csak a saját megtermelt élelmiszerrel megoldható, nem a boltokban kapható élelmiszarral…) mozgásnál kezdődik. Ezeknek sokkal kisebb az anyagi vonzata. Tovább megyek, ezeket megteremteni pl cégvezetőként kb lehetetlen, azaz akkor akár rá is kontrázok, az igazán minőségi életet kizárja a vezetői lét.

(#30179) #31733248 válasza Xero (#30176) üzenetére


#31733248
törölt tag

Pontosan mit nem értesz az idézettekben? Élhetsz nagyon boldogan úgy is, hogy napi 8-10 órát gályázol kőművesként, a feleséged mosogat az óvodában és bérelt garzonban laktok, ha amúgy jól érzed magad és szerető család vesz körül. De az életminőséged mégis sokkal jobb, ha a szerető család mellett az általam leírt anyagiak és a rengeteg minőségi szabadidő lehetősége is adott. Vagy az, hogy a 30-as éveidben akár vissza is vonulhass az életszínvonalad veszélyeztetése nélkül - miközben az alkalmazottként dolgozó kortársaidra még 30 év munka vár. Ezek igencsak komoly hatással vannak az életminőségre.

"Viszont ezeket az embereket barmikor gond nelkul felcserelnem, mert pontosan tudom hogy azonos mindsettel es skillsettel rendelkeznek, pusztan x es y utat valasztottak a celjaik elerese erdekeben."

A felcserélésben messze nem lennék ilyen biztos, rengeteg példát tudok arra mondani, hogy hasonló szakmai hátterű embereknek mennyire eltér az alkalmasságuk különböző területeken. A cégvezetés messze nem csak az adott szakterület ismeretéről szól. :N

JoinR

A szerencse tipikus visszatérő szöveg a hasonló beszélgetésekben, amikor azt "kell" megmagyarázni, hogy nekem miért nem jött össze, ami másnak igen. Hiszen nyilvánvaló, hogy nem jobban csinált valamit nálam, hanem csak szerencséje volt. Magyarul nem kell szembenéznem az elkövetett hibáimmal, nem kell semmilyen tanulságot leszűrnöm a történtekből, hiszen nem én vagyok a hibás, hanem a szerencse, ami sajnos elrobogott mellettem. :))

(#30180) -Skylake- válasza #31733248 (#30179) üzenetére


-Skylake-
addikt

"A szerencse tipikus visszatérő szöveg a hasonló beszélgetésekben, amikor azt "kell" megmagyarázni, hogy nekem miért nem jött össze, ami másnak igen."

Én meg azt veszem észre, MINDIG, hogy a szerencse mindig tipikusan visszatérő szöveg, amikor valaki akinek VOLT, próbálja megmagyarázni azoknak akinek NEM VOLT, hogy amúgy nem kell... :U

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#30181) #41635072 válasza #31733248 (#30179) üzenetére


#41635072
törölt tag

Te tipikus gazdag kisgyerek vagy, akinek minden adott volt már eleve, majd egy kisujj megmozdítása után is mily meglepő, hogy anyagilag “sikeres” lettél. Aztán persze felnőttként te is érzed mi van a háttérben, ezért megpróbálod beadni, hogy amit elértél az a te érdemed, és különleges vagy. Tényleg nagyon fárasztó már ez a sok bullshit. Menj, élvezd inkább a vagyonod adta lehetőségeket, mert amúgy nevetséges, hogy folyamatosan egy internetes kocka fórumon flexelsz.

Nekem is voltak kurva jó ötleteim, csak mit ad Isten, huszonévesen nem volt pénzem ingatlanokat venni, meg vállalkozás ötleteim is voltak (amikkel azóta többen is befutottak), csak ugye ezekhez SOK pénz kell. Kb egy átlag ember is tudja miből lehet igazi pénzt csinálni, de ahhoz tőke kell. Az meg a mai világban munkabérből az esetek döntő többségében nem lesz.

Saját környezetemben is az van, hogy lehettél te bármilyen okos, szorgalmas, ha nem volt hátszél, folyamatosan falakba ütközöl, lehúz a helyzeted, nem kockáztathatsz, mert nincs aki kimentsen. Ellenben ott vannak a butuska, leszarom volt osztálytársak, kollégák, akik amúgy segghülyék coltak konkrétan, de az itthoni pénz meg egyéb előnyök gyönyörűen kiegyengették az útjukat, és kivételes lehetőségeket kaptak. Pl anyagi biztonsag, ezért kockázattűrő képesség, ingatlan lakhatásra ÉS vállalkozásra, külföldi egyetem (teljesítményen alapuló érdem nélkül), felkészítő tanárok az élet minden szakaszában, tehát hiába voltak butábbak, őket célirányosan felkészítették, stb.

A lényeg hogy ezeket a nézeteid egy értelmes embert sem tudod elhitetni. Na további jó önigazolást, remélem boldoggá tesz, mert láthatóan az életben “elért eredményeid”, azok nem.

[ Szerkesztve ]

(#30182) Xero válasza #31733248 (#30179) üzenetére


Xero
nagyúr

"A cégvezetés messze nem csak az adott szakterület ismeretéről szól. :N"

Ez egy soft skill amivel megfelelo szinten mar kb mindenki rendelkezik, pontosan ezt mondtam. Koze nincsen a szakmai kepessegekhez. ;)

(#30183) sutszi válasza #31733248 (#30179) üzenetére


sutszi
veterán

A befektetéses topikban is totál egy elég szép rush-t... Úgy látom mivel onnan "kitettek", most egy éles sávváltással leparkoltál ide... Most itt is bejárod ezt az életutat? :U

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#30184) tener válasza #41635072 (#30181) üzenetére


tener
csendes tag

Nekem is voltak kurva jó ötleteim, csak mit ad Isten, huszonévesen nem volt pénzem ingatlanokat venni, meg vállalkozás ötleteim is voltak (amikkel azóta többen is befutottak), csak ugye ezekhez SOK pénz kell.

Ha valóban jó ötlet volt, akkor a pénz kérdést megoldod, mert hiszel benne. Saját környezetemben (egyetemi évfolyamtárs, lakótárs) láttam, hogy lehet kis pénzből sokat csinálni, háttér nélkül. De persze könnyebb volt azt mondani, hogy nem lehet. Csak egyetlen példa volt, aki az akkor még nem annyira népszerű NAV árveréseken megvett mindent, ami áron alul volt és eladta, legyen az bolti raktárkészlet, ingatlan (vagy egy része) vagy bármi egyéb.

(#30185) #31733248 válasza #41635072 (#30181) üzenetére


#31733248
törölt tag

Remekül példázod, miért lehetetlenül el teljesen Magyarországon a párbeszéd a társadalom különböző csoportjai között. A Te felfogásod szerint már az is a hiéna réteghez tartozik, aki lakást ad ki másnak - szerinted szeretne egy ilyen felfogású emberrel barátkozni egy sikeres cégvezető? Vagy mondjuk azzal, aki gyakorlatilag kizárja a tisztességes vagyongyarapodás lehetőségét megöregedés, vagy megnyomorodás nélkül? Ha ilyen felfogással éled az életed, értelemszerűen a lehetőségeid is kurvára beszűkülnek. Nem azért, mert hirtelen falak teremnek körülötted, hanem azért, mert a mentalitásod emel falakat köréd.

Xero

Ha az illető vezetővé nőtte ki magát, nyilván sokkal nagyobb az esélye arra, hogy a cégvezetésben is sikeres legyen. De önmagában teljesen más projektvezetőként dolgozni, vagy irányítani egy team munkáját, mint a nulláról felépíteni és vezetni egy céget.

Hidd el, a "nekem nem volt szerencsém", a "nekem nem volt tőkém", a "nekem nem voltak kapcsolataim" egytől egyig olyan típusszövegek, amit a sikeres vállalkozók mindegyike ezerszer hallott már és Te még végig sem mondod a mondatot, ő már tudja, mit akarsz mondani. Az egyik ember megmássza ugyanazt az akadályt, amit a másik nem - ilyen az élet. Hogy miért nem mássza meg, az más kérdés, lehet, hogy beéri az alkalmazotti lét előnyeivel és hátrányaival, de az is gyakori, hogy a szülői neveltetése hiteti el vele, hogy teljesen esélytelen (lásd a fenti példákat).

sutszi

Ugyan már.

tener

"Ha valóban jó ötlet volt, akkor a pénz kérdést megoldod, mert hiszel benne."

Nagyon igaz. :K

[ Szerkesztve ]

(#30186) CyberPunk666 válasza tener (#30184) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Ezek ilyen sikerkönyvek pufogtatott közhelyei.

Az ötlet nem attól lesz jó vagy rossz, hogy hiszel-e benne. Egy rakás ötlet bukik el, amiben hisznek, és rakás olyan fut be, amiről valaki más már lemondott.

Mindig vannak ilyen cikkek, hogy valaki eladta a házát és abból vágott bele, majd befutott. Ami nincs benne az ilyen cikkekben, hogy hányan buktak el vele. A legtöbb emberről, aki így járt még a környezete sem tudja, mert szégyenli. Én is ismerek olyat, aki még akkor is fizette a hitelét, amikor már a vállalkozás régen becsődölt, és alkalmazottként dolgozott.
Hát Ő hitt benne.

[ Szerkesztve ]

(#30187) Xero válasza #31733248 (#30185) üzenetére


Xero
nagyúr

Nem voltal meg multinal zoldmezos projecten par milliardos budzsevel es millios felhasznaloi bazissal donteshozoi pozicioban, ugye? ;)

Nem gond reszemrol tenyleg vege, mivel latom a fenti kerdesemre a valaszt elore. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#30188) CyberPunk666 válasza #31733248 (#30185) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Most tényleg olyan szintre kell süllyeszteni a diskuzust, hogy csak azon múlik, hogy hiszel-e benne?
Nyilván a siker attól is függ, hogy megpróbálod-e, és nyilván kell hozzá kockázatokat is vállalni, és a nagyobb sikerhez legtöbbször nagyobb kockázatot kell vállalni, ami nagyobb háttérrel könnyebb. Akinek nincs semmije, annak lehet csak egy lövése van, vagy annyi sem, akinek meg jobbak a körülményei, annak akár 2-3-4-5 is lehet.
5 lövésből nyilván könnyebb betalálni, mint 4-ből, 1-ből vagy 0-ból.

A mit mond egy sikeres cégvezető sem egy teljesen releváns kérdés, mert attól, hogy befutott még nem következik belőle, hogy reálisan látja az okát. Mennyi olyan sikeres ember van, aki mondjuk azt hiszi, hogy mindent Ő ért el, közben meg volt mögötte mondjuk egy feleség, aki minden terhet levett a válláról, hogy csak a célra kelljen figyelnie. Csak, hogy olyan példát is mondjak, ahol nem a szülői minta emeli a falakat.

Az emberek szeretnek mindig mindent a saját erényüknek betudni, és azt hangoztatni, hogy ők bezzeg elérték, és mennyi munka volt stb. Ez egy nagyon gyakori emberi dolog.

(#30189) dellfanboy válasza CyberPunk666 (#30188) üzenetére


dellfanboy
őstag

sikeres cégvezető az lesz aki talál maga alá x balek beosztottat aki tolja a szekerét

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#30190) tener válasza CyberPunk666 (#30186) üzenetére


tener
csendes tag

Akkor sikerült félre értelmezni, amit írtam. Hol írtam, hogy attól jó egy ötlet ha valaki hisz benne?

Arra reagáltam, hogy az eléggé kifogás szagú, hogy csak azért nem vágott bele, mert nem volt hozzá pénze.

Amúgy meg egy példa: https://www.forbes.com/sites/rachelsandler/2021/10/05/the-forbes-400-self-made-score-2021-from-silver-spooners-to-bootstrappers/?sh=5edf6f8830c2

(#30191) -Skylake- válasza #31733248 (#30185) üzenetére


-Skylake-
addikt

Volt egy srac regen poltopikban, Aweriot.
O mondta egyfolytaban azt, hogy aki nem tort ki a szegenysegbol, a nyomorbol, az siman csak nem akart, mert O kiakart es neki sikerult. Ebbol sikerult levonnia azt a kovetkeztetest, hogy a vilagon melyszegenysegben elo tobb SZAZMILLIO ember kizarolag azert el melyszegenysegben, mert nem akar kitorni onnan.
Na, te netto csont ugyan ilyen vagy. Azt hiszed, hogy azert mert neked valamilyen formaban szerencsed volt es sikerult felepiteni valamit, ez amugy barki megtudna csinalni aki akarja, csak a sok hulye inkabb elete vegeig nyomorog mert nincs kedve gazdagnak lenni.
Zsenialis gondolat.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#30192) Resike válasza Xero (#30159) üzenetére


Resike
tag

Nekem jelenleg havi 1500-2000 dollár körüli bevételem van hobbi projektekből, egy kezemen meg tudom számolni hány fejlesztési órát vesznek igénybe éves szinten.
Mellesleg mindent csak akarni kell, teljesen felesleges szerencsére meg jókor volt jó helyen dolgokra mutogatni.

[ Szerkesztve ]

(#30193) #41635072 válasza tener (#30184) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ja, persze. Ne nevetess már. Bármilyen combosabb vállalkozáshoz súlyos 10 milliók kellettek akkor is. Most komolyan leírtad, hogy csak egy lakásra való pénz kellett árveréses ingatlanvétehez? És azt mégis honnan a p*cs*ból kellett volna előhúzni, Jézusom.
Albérlet mellett pont volt lehetőségem vállalkozni. Ja nem.
Áhh, ha leírnám mit gondolok kitiltanának innen, nem igazán tudom hogy komolyan gondoltad-e ezeket a sorokat, és látod e magadat kívülről ilyenkor. De ha szerinted az csak egy kifogás hogy valakinek nincs pénze vállalkozni, vagy szerinte egy ingatlan összege az csak úgy otterem az emberek zsebébe, akkor erre nem tudok mit mondani. Ez komédia, nem is foglalkozok ezzel.

[ Szerkesztve ]

(#30194) tener válasza -Skylake- (#30191) üzenetére


tener
csendes tag

Erre vannak kutatások, a társadalmat felosztották ötödökre/tizedekre (főleg anyagi szempontok alapján) és megfogalmazták, hogy az adott szintből mi a feljebb lépés lehetősége. Nyilván ez kicsiben működik, mert mindenki nem tud feljebb lépni érthető okokból.

(#30195) -Skylake- válasza tener (#30194) üzenetére


-Skylake-
addikt

cSakNemAKarjAElÉGgé.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#30196) #31733248 válasza Xero (#30187) üzenetére


#31733248
törölt tag

Édesfaszom, ezek a tippek. :))

CyberPunk666

"Most tényleg olyan szintre kell süllyeszteni a diskuzust, hogy csak azon múlik, hogy hiszel-e benne?"

Senki nem gondolja, hogy a hit önmagában elég. A hit a siker nélkülözhetetlen feltétele, ha valaki nem hisz valamiben, akkor neki sem fut. És teljesen mindegy, hogy üzleti sikerről beszélünk, vagy egy 10 pontos csaj felkéréséről a diszkóban.

De az a lent olvasható megfejtés is kapitális hülyeség, hogy ötlet + szerencse = siker. Ahhoz, hogy egy cég sikeres legyen, jó döntések sorozatára, hitre és munkára van szükség.

Abban igazad van, hogy sokan belebuknak, de ez nem csak a vállalkozásra, hanem sok egyébre, akár a külföldön történő letelepedésre és boldogulásra is igaz.

"A mit mond egy sikeres cégvezető sem egy teljesen releváns kérdés, mert attól, hogy befutott még nem következik belőle, hogy reálisan látja az okát."

Azért abban biztos lehetsz, hogy a sikeres cégvezetőnek sokkal nagyobb esélye lesz azonosítani a saját sikerének összetevőit, mint annak, aki egy mezei alkalmazott a cégnél és csak elképzeli. E téren egészen szánalmas hülyeségek sorozatával találkoztam már, a szerencséről szóló szövegek kivétel nélkül szerepeltek mindegyikben.

dellfanboy

"sikeres cégvezető az lesz aki talál maga alá x balek beosztottat aki tolja a szekerét"

Nagyon fontos. Normális esetben a napi ügyekkel egyáltalán nem is foglalkozik.

-Skylake-

"a vilagon melyszegenysegben elo tobb SZAZMILLIO ember kizarolag azert el melyszegenysegben, mert nem akar kitorni onnan"

Ez nyilván hülyeség. Ahogy a világra jössz, eleve kapsz egy génkészletet, ami előnyt és hátrányt is jelenthet az átlaghoz képest. Ha 85 az IQ-d, akkor biztosan nem leszel fizikus (és szinte teljesen biztos, hogy gazdag sem), ha apád-anyád 160 centi alatti, akkor kosárlabdát is elfelejtheted. Ha a szüleid arra neveltek, hogy nincs esélyed, akkor sokkal kisebb eséllyel érsz el valamit, mint egy másik ember, akit teljesen más szellemben neveltek. Senki nem gondolja itt, hogy bárkinek sikerülhet.

(#30197) favagoJoska válasza -Skylake- (#30191) üzenetére


favagoJoska
tag

Is Success Luck or Hard Work?
Egy jó videó arról, hogy a siker a kemény munkának van a szerencsének köszönhető. TLDR válasz: ahol nagy a verseny ott a siker a szerencsének köszönhető, mert a kemény munkával önmagában nem fogsz kitűnni. De ilyen az emberi természet, hogy ha sikeres valaki akkor alábecsüli a szerencse jelentőségét (lásd Econ kommentjei). Vannak benne jó példák, érdemes megnézni.
De egyébként ugyanezek az elvek igazak a szegénységből kitörésre is.

[ Szerkesztve ]

(#30198) -Skylake- válasza favagoJoska (#30197) üzenetére


-Skylake-
addikt

Én eddig is tudtam, hogy a szerencsének köszönhető, Econ-nak próbáld ezt elmagyarázni. :U

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#30199) JoinR válasza favagoJoska (#30197) üzenetére


JoinR
senior tag

Igen, emlékeztem én, hogy láttam én már erről egy jó videót korábban, köszi! :)

Nekem a héten szóltak az egyik helyről, hogy februártól már nem kell jönni, akkora cost cut van a multinál, az összes kontraktort elküldik (ez a csapatom negyede)...vagyis nem hosszabbítják meg a kvótát, ami jan 31-ig volt érvényes, de eddig mindig simán ment...úgyhogy az idei órabér csak januárra ketyeg. :U #vallalkozo #nemhiszekbenneeléggé ;]

[ Szerkesztve ]

(#30200) #31733248 válasza favagoJoska (#30197) üzenetére


#31733248
törölt tag

Szóval akkor ész és tehetség nem is kell a sikerhez, csak a kemény munka és a szerencse. Értem. ;] Nyilván ezért "hemzsegnek" a 85-ös IQ-val rendelkező emberek a bankárok és a vállalatvezetők között.

Ti tényleg elhiszitek ezt a nyomorult baromságot?

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.