Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#29151) Jhonny06 válasza developer007 (#29145) üzenetére


Jhonny06
veterán

Tekintve, hogy fél éve kaptál emelést, én komolyabbra nem számítanék. Meg mivel semmi komolyabb nem történt azóta, így különösebben tárgyalási alapod sincs. Ha csak nem akarsz váltani, akkor szerintem ~10% reális, de a piacon ettől jóval többet kapnál, szóval érdemes körbenézni, ha nem zárkózol el ettől.

(#29152) Tapsi válasza Oppenheimer (#29146) üzenetére


Tapsi
addikt

2 év .net tapasztalattal Fehérváron? Bizti?

(#29153) Oppenheimer válasza Tapsi (#29152) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Igazatok van, én kicsit nagyobb léptékben gondolkodtam, inkább országosan elérhető fizuban. De ha ezt nem adja meg a cég akkor lehet magyar remote munkát nézni, úgy csak elérhető az általam írt összeg.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#29154) Sztenly válasza Oppenheimer (#29153) üzenetére


Sztenly
tag

Tudom h infla meg miegymás, de akkor mondjuk pályakezdőként br450-550-el elkezdi és 2év múlva megduplázza a keresetét a .NET fejlesztő emberkénk?

Sztem csak triggerelni akarod a fórumot :P

(#29155) Xero válasza Sztenly (#29154) üzenetére


Xero
nagyúr

Palyakezdok (dev/devops vonalon) mostanaban mar inkabb 550-750 kozott kernek (es kapnak) abbol amit latok. Az 550 talan 2 eve volt realisan az arany kozeput teto Budapesten. 2 ev tapasztalattal, amennyiben az jo es eladhato tapasztalat, nem tartom kizartnak a 7 szamjegyet.

(#29156) JoinR válasza Sztenly (#29154) üzenetére


JoinR
senior tag

A bootcampesek többet kérnek 450-nél. :DDD
Bp-n pályakezdőként a br. 900 már 2 éve is lehetséges volt, de mondjuk ez tényleg a csúcs, amit láttam (2 év gyakornokság volt előtte).

[ Szerkesztve ]

(#29157) Jhonny06 válasza Sztenly (#29154) üzenetére


Jhonny06
veterán

A Hays guide-ban 900k - 1.3M a medior bérsáv, 2 év rendes tapasztalattal (azt írta, hogy emellé még van 1-2 év gyakornoki tapasztalat) simán meg lehet pályázni medior pozíciókat. Itt sajnos bele lehet futni, hogy a CV-d alapján kategorizálnak be, de hogy egy medior technikai interjún simán át lehet menni, ha tényleg érdekel a dolog és nem csak lazsáltál, az tuti.

(#29158) quailstorm válasza Jhonny06 (#29157) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Én idén nőttem bruttó 330k-ról 800k fölé. ~1 év rendes tapasztalat + sok év gyakornoki és MSc elég volt ahhoz, hogy pótoljak egy elköszönt seniort medior szinten. Úgyhogy a tudás meg az évek az nem lineáris összefüggés. Vannak olyanok is, akik megrekednek egy szinten hosszú évekre.

(#29159) CyberPunk666 válasza pyxis (#29124) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Másik véglet meg velem esett meg, amikor könyörögtem hónapokig, hogy csináljunk már egy értelmes CI/CD-t, hogy ne nekem kelljen már egy csomó időt eltölteni egy committal.
(volt CI/CD csak lassú, nehézkes, ami miatt nem volt hatékony, és pre-commit ellenőrzéseket kezdtek fejleszteni (agyrém))

Azt mondták a release miatt nincs idő, azt el kell érni ás utána mehetnek ilyenek, de most azt nagyon kell hajtani.

Letöltöttem az adatokat a verziókezelőből, csináltam egy statisztikát, hogy mennyi fejlesztési időbe kerül, hogy a rendszer egy ilyen fos, és kijött, hogy olyan, mintha havonta 2 ember csak ezzel foglalkozna.

Előadtam a prezentációmat meg a számaimat, és másnap megszületett a döntés, hogy felvesznek egy senior devops-t.

Szerintem ez nem az én feladatom lett volna, és nyilvánvaló, hogy senki sem számolt utána előttem, hogy mire mond nemet, és ez alapján afelöl sincs kétségem, hogy az igenek is csak ilyen "úgy gondolom" alapján születtek.

Üröm az örömben, hogy én akartam megcsinálni és devops irányban tanulni, de azt mondták, hogy kellek a projektre, mert már ismerem és a release a fontos.
A release után meg már foglalt volt a pozíció, így felmondtam. (előre mondtam, hogy abban a pozícióban nem akarok maradni, de a release-t megértem, megvártam erre nem volt más lehetőség :W ... na mind1, ez egy másik story)

(#29160) Tapsi válasza CyberPunk666 (#29159) üzenetére


Tapsi
addikt

Release után nem tudtál volna a senior kolléga mellé rotálódni? Szerintem ez pont egy jó lehetőség lett volna tanulni egy profitól.

(#29161) CyberPunk666 válasza bilimbalam (#29127) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

A boschoz nem a pénzért fogsz váltani ;).
Amúgy a mérnök pm jóval magasabb juttatást kap, mint a bölcsész pm (régen legalábbis így volt), szóval ezt értékelik.

Bürokráciahegyek vannak, meg belefuthatsz IBM toolokba is.
IBM toolok + saját fejlesztésű toolok. Nem tudom lehet-e rosszabb.

A boschban a pm az rengeteget dolgozik, és a mérnökök meg alig. Nem is értem, a dolgot, amit én eddig láttam ott mindenhol így volt, a pm sokkal melósabb. A mérnök meg majdhogynem azt csinál, amit csak akar.

A legnagyobb érvem a bosch ellen, ami miatt én sem bírtam elviselni, hogy mindenkit felvesznek és emiatt olyan is a minőség szakmailag.
Az egy szoftvergyártó és nem fejlesztő központ.

[ Szerkesztve ]

(#29162) CyberPunk666 válasza Tapsi (#29160) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

nem volt elég nagy a cég ehhez sajnos, meg hát a következő release :D
sajnos nem volt pedig a helyet szerettem, csak meguntam a pozíciót, és nem volt előrelépés (évek teltek el és azóta is ugyanazok ülnek minden olyan poziban, ami engem érdekelt volna, szóval jól döntöttem)

(#29163) Dinter válasza CyberPunk666 (#29159) üzenetére


Dinter
addikt

Másik véglet meg velem esett meg, amikor könyörögtem hónapokig, hogy csináljunk már egy értelmes CI/CD-t, hogy ne nekem kelljen már egy csomó időt eltölteni egy committal.

Azt mondták a release miatt nincs idő, azt el kell érni ás utána mehetnek ilyenek, de most azt nagyon kell hajtani.

Ismerős :))

(#29164) developer007 válasza Jhonny06 (#29157) üzenetére


developer007
újonc

Köszi a válaszokat, örülök hogy beszélgetést generált - ezért is kérdeztem, mert a jelenlegi lehetőségeket látva nagyjából 950-1.2 között lehetne pályázni (tavalyi Hays alapján ez a junior teteje, medior alja), de az 1M elérhetőnek tűnik.
Az évközi emelés kb inflációkövetés volt, és ugye kevesebbet is kaptam mint kértem. Az mondjuk tényleg durva, hogy 2 év alatt ~duplázás egy valós cél.

Százalékosan tényleg nagy ugrásnak tűnik (az 1M is +33%), de a hatékonyságom is rengeteget változott az elmúlt egy évben, érzésre cégen belül is mediorba sorolható. (Ugye volt lehetőségem egy másik csapatban is dolgozni picit.)
Még annyi, hogy bár Fehérvár, de tekinthető Bp bérezésnek, tisztában vannak vele, hogy bárhova tudok ugyanígy dolgozni remote vagy 1-2 nap bejárással.

(#29165) -Skylake- válasza developer007 (#29164) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Az évközi emelés kb inflációkövetés volt, és ugye kevesebbet is kaptam mint kértem. Az mondjuk tényleg durva, hogy 2 év alatt ~duplázás egy valós cél."

Ez miert lenne durva ? Ha elfogadjuk azt, hogy 2 ev utan az 1-1,2M egy realis fizetes az ertekteremtesed figyelembe veve az csak annyit mutat meg, hogy 0-2 ev kozott csak netto kurvara alulfizetnek mindenkit. :U

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#29166) travix válasza developer007 (#29164) üzenetére


travix
aktív tag

Nem tudom máshol mi a helyzet de Szegeden jóval alacsonyabb fizuk vannak mint Budapesten, aminek amúgy nem sok értelme, mert lakhatáson kívül nem sokkal drágább Budapest. Szerintem jogos az 1m ha nem díszmadár vagy a jelenlegi munkahelyeden és tudtál fejlődni.

[ Szerkesztve ]

(#29167) sss válasza travix (#29166) üzenetére


sss
senior tag

Budapesten sok (IT) cég van, ott jóval könnyebb váltani. Szegeden korlátozottabbak a lehetőségek.

(#29168) Alexios válasza sss (#29167) üzenetére


Alexios
veterán

Főleg hogy manapság azért bőven akadnak cégek ahol megoldható a full HO, én sem élek Bp-en, és a cégnél is többen vannak akik valamelyik megyeszékhelyen vagy akörül laknak, néha ha van valami apropója akkor bemegyünk az irodába 1 napra, és ennyi.
Persze ez juniorként azért nehezebben megoldható, de később találni ilyen lehetőségeket.

(#29169) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Juhu megjott a vegzes, hogy megkapom az allaskeresesi jaradekom fennallo reszet. Itt azt irja brutto 421 333, de ennek csak a 80%-at fizetik ki, nem?

Mikor varhatom a penzt?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#29170) xenom0rph válasza Oppenheimer (#29169) üzenetére


xenom0rph
őstag

Nekem kb egy hét volt mire kiutalták az első részét a ténylegesen munkanélkül töltött napokra. Most én is várok, hogy leteljen a próbaidő aztán utalják a maradékot, annak is csak a 80%-át.

halahala

(#29171) carapace válasza sss (#29167) üzenetére


carapace
csendes tag

Még 2010 körül az egyik it/telco multicég pécsi irodájában az egyik főnök arról elmélkedett, hogy azért nem emelik a fizukat, mert a városon belül nincs más alternatíva, na úgy hallottam azóta is ez a mentalitás megy ott, nem is dolgozik már náluk senki az akkori csapatomból, frissen végzett juniorokat próbálnak összekukázni de az se nagyon megy.

(#29172) vati


vati
senior tag

Nem: férfi
Kor: 53
Munkakör: Senior Developer
Végzettség: ELTE TTK nem szakirányú diploma
Nyelvtudás: angol középfok
Br. fizetés: 795k -> nettó 530k
Enyéb: elég sok cafeteria, laptop, mobil, korlátlan HO
Hely: Bp.
Tapasztalat: 26 év programozás, nagy része C, kis C++, sok SQL, legutóbb Java. CV-ben kb. egy oldalnyi a továbbképzések listája.

Ez sok vagy kevés? A céggel elégedett vagyok, de nem az anyagiak miatt
Mennyit lehet kérni jövőre az inflációt figyelembe véve?
Sajnos az a sokéves tapasztalatom, ha inflációkövető fizut szeretnék, pár évente váltanom kell, legalább cégen belül.

Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

(#29173) quailstorm válasza vati (#29172) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ez rettentő kevés. Fele ennyi idős sem vagyok és többet keresek vidéken mediorként. Igaz van szakirányú MSc-m, de nem hiszem, hogy azon múlna.

[ Szerkesztve ]

(#29174) Alexios válasza vati (#29172) üzenetére


Alexios
veterán

Senior Java fejlesztőként Budapesten br. 1.5-2m között minden gond nélkül

(#29175) ReFleXx válasza vati (#29172) üzenetére


ReFleXx
addikt

kevesnek tunik. tippre regota ennel a cegnel dolgozol, miota?

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#29176) vati válasza ReFleXx (#29175) üzenetére


vati
senior tag

10+ éve vagyok itt. Előző cégnél 15 évig voltam ugyanabban a pozícióban. Nem is vagyok egy karrierista típus, senkit nem akarok kitúrni, csak több fizu lenne jó, amennyi az évek számához dukál.
Váltani próbáltam néha eközben is, de sehol nem jutottam addig, hogy a fizetés szóba került volna.

Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

(#29177) quailstorm válasza vati (#29176) üzenetére


quailstorm
nagyúr

LinkedIn profilod van? Ennyi tapasztalattal sokszor nem te keresel munkát, hanem a munka keres téged.

(#29178) ReFleXx válasza vati (#29176) üzenetére


ReFleXx
addikt

valahogy éreztem hogy anti-jobhopper vagy :D
a cegek nem szokták honorálni a lojális dolgozoikat (par ritka kiveteltől eltekintve), szal idonkent valtani kell, ha erdemi elorelepest szeretne az ember elérni bérben.
el lehet kenyelmesedni egy egy helyen, nekem is sikerult leragadni egyszer 12evre. :D

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#29179) Xero válasza vati (#29172) üzenetére


Xero
nagyúr

2-es szorzo. Surgosen valts.

(#29180) D1Rect válasza vati (#29172) üzenetére


D1Rect
félisten

Softskillek és sales képességektől függően + 100-200+% amit elérhetsz a piacon.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#29181) Kukipapa_rr válasza vati (#29176) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Nekem némi ellenvéleményem van az itt röpködő 1,5-2+M-khoz. A magasabb fizu több tudásért jár, nem az évek száma után.

Angol tudás alapkövetelmény (nem derült ki, hogy van-e).

Írtad, hogy bértárgyalásig nem jutottál el, ez nem lehet véletlen. Ha technikai szinten nem feleltél meg, azon némileg könnyebb segíteni: ásd bele magad erősen azokba a témákba, amik nem mentek jól. Én is interjúztatok és voltak ilyen tapasztalataim, hogy 20+ év szakmai múlttal nem tudja a jelölt, pl. mi a DI, most ezzel mit kéne kezdeni? Vagy bevallás szerint évek óta ugyanazt a BL réteget fejleszti, egyéb területeket, rétegeket nem ismeri, azt másik csapat tolja. Ezért miért járna magasabb fizetés?

Ha manager interjún nem feleltél meg, az szerintem nehezebb feladat, mert sokszor nem egyértelmű, hogy mi volt a gond (ha kétség merül fel, már visszadobnak). Esetleges elutasítás esetén ha a fejlődés érdekében udvarias stílusban indoklást kérsz, szoktak adni visszajelzést.

Mindenképpen célszerű rendszeresen felmérni a tudást és az értéket a piacon, egyrészt gyakorlás miatt is (interjúkon is rutint kell szerezni), másrészt, hogy az ember reálisan tudja értékelni magát.

(#29182) inferno88 válasza vati (#29172) üzenetére


inferno88
őstag

Ennyit talán 4 év tapasztalattal kerestem.

@Kukipapa_rr: Ha pont így rövidítve kérdeztél volna rá nálam interjún, akkor én is gondolkodtam volna, hogy mire gondolsz. :)

Semper fi!

(#29183) Ron Swanson válasza vati (#29172) üzenetére


Ron Swanson
senior tag

Nekem most medior fejlesztőként ~3 év tapasztalattal kb 30 ezerrel több a nettóm. :( És ez sem egy kiemelkedő fizu, Linkedin-en br. 900k - 1,2m közötti ajánlatokat szoktam kapni.

(#29184) kurion


kurion
senior tag

Nem: férfi
Kor: 29
Munkakör: Test manager
Végzettség: Érettségi
Nyelvtudás: angolalapfok
Br. fizetés: 1.2 millió
Egyéb: kis kafetéria, éves bónusz
Hely: Vidék
Tapasztalat: 5 Éve vagyok a cégnél, Egyszerű telefonos kollégaként kezdtem, majd Tesztelő voltam közel 1 évig, azóta pedig viszem a Tesztelés vezetését, jelenleg 6-fő, de ez a közeljövőben 8-9 főre nő majd(automata, manual). Tesztelek is szabadidőmben, illetve átmenetileg PO szerepkört látok el.

Igazából elégedett vagyok, mert eddig mindig megtudtunk egyezni, szeretem a helyet meg a csapatot, de eléggé nagy ambícióim vannak. Sok a megkeresés is, szerintetek mennyire reális/profátlan b2M környékét kérni, hasonló feladatkörben? Reális is lehet ez?
Egyéb: Soft skillekkel rendben vagyok (4 év értékesítés/ügyfelezés), folyamatosan képzem magam, tárgyalás technikák.
Tudom tudom a nyelvtudáson lenne mit faragni, de az elmúlt időszak mint munka/magánélet nem igazán tették lehetővé de jövőre ezt fel fogom tornázni 1 tárgyalóképes szintre.

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#29185) JoinR válasza kurion (#29184) üzenetére


JoinR
senior tag

Az ember életében ritkán áll be akkora változás, hogy ideje legyen egy nyelvből C1-re fejlődni A2-ről 1 év alatt. Reális terveket érdemes kitűzni, hogy azokat teljesíteni is lehessen. Ha évente lépsz egy szintet (B1, majd B2), egy nagyon szép fejlődést tudhatsz majd magadénak. Nem késel el sehonnan...én a 2M bérigénnyel is várnék még.

(#29186) lumpy92 válasza kurion (#29184) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Szerintem nagyon jól megvagy fizetve. És nem irigysegből írom ezt, gratulálok hozzá!

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#29187) -Skylake- válasza JoinR (#29185) üzenetére


-Skylake-
addikt

ki beszelt C1-rol ? a targyalokepes azt jelenti, hogy ha beultok egy meetingre ami angolul megy vegig, akkor ha hozzad szolnak tudsz valaszolni a kerdesre, meg a vegen mikor kijosz tudod mirol volt szo. aktiv gyakorlasaal ez tuti nincs meg 1 ev sem.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#29188) JoinR válasza -Skylake- (#29187) üzenetére


JoinR
senior tag

Nálam az a társalgási szint, a tárgyalóképes nyelvtudás egész mást jelent (nem daily scrum meeting makogás, hanem menedzsment szintű tárgyalás). De nem pontosan definiált fogalmakon kár rugózni, az én szótáramban ez C1, és nem én találtam ki, máshol is ehhez kötik.

[ Szerkesztve ]

(#29189) OPiiPO válasza JoinR (#29188) üzenetére


OPiiPO
addikt

+1, a használható nyelvtudás kb. itt kezdődik

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#29190) CyberPunk666 válasza Kukipapa_rr (#29181) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Igen, a tapasztalat csak egy felső becslést ad a tudásra (aka 2 év tapasztalattal nincs senior, de 10 év tapasztalattal még lehet junior szinten).

Az egy helyen dolgozott bizonyos időnél többet, az pont inkább a bemerevedés irányába hat. Ha nem társul hozzá területváltás, előrelépés, akkor egyáltalán nem biztos, hogy egy bizonyos szintnél több tapasztalat feltétlenül többet ér. Most ugyanazon a feladaton nem totál mindegy, hogy 5 vagy 10 éve csinálja?

Szóval a tapasztalati évek egy maximumot adhatnak a reális fizetésre, de minimumot nem.

(#29191) VágniValó válasza kurion (#29184) üzenetére


VágniValó
addikt

Még fővárosban is van aki rábólintana. Grat!

"Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

(#29192) #41635072 válasza VágniValó (#29191) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ez angol nelkul, videken, igazabol minden tudas es diploma nelkul eleg durvan tulfizetett. Szoval oruljon. :DDD

(#29193) section9 válasza kurion (#29184) üzenetére


section9
őstag

Bruttó 2 millió Hays salary guide plusz infláció alapján nem tünik kimondottan irreálisnak lead/management szinten, de nem vagyok benne biztos, hogy ennyi tapasztalattal meg is adják majd. Ettöl függetlenül egy próbát megér, de ne lepödj meg, ha az lesz a kifogás, hogy nincs elég tapasztalatod. :)

szerk.: Rendes angol nélkül felejtös. Akik hajlandóak lennének kifizetni ezt, azok mind külföldre dolgoznak.

[ Szerkesztve ]

(#29194) kurion válasza #41635072 (#29192) üzenetére


kurion
senior tag

Nem csak úgy adták ezt elhiheted :DD , a túlfizetettség meg szerintem relatív, inkább kezdem megtanulni mennyit ér a munkám/időm, és hogy ezt a Fővárosban vagy Vidékem végzem eléggé lényegtelen számomra. Mivel mind a két helyen heti szinten megfordulok és élek, semmi különbség nincs, talán a szabadidős kikapcsolódás amit mondanék.

#29193section9
Köszi a tippet, hát persze, nem keresek munkát, de ha megkeresnek, úgy érzem ez lenne az a szint amire azt mondanám megérné kiszakadni a komfortból amit kialakítottam magam körül. Jó ezt látni, mert akkor valahol a realitás talaján vannak az elképzeléseim.

Hát igen, a nyelv elég sarkalatos, tudom ezért is szeretnék vele aktívan foglalkozni, viszont használni sincs nagyon lehetőségem, talán jövőre majd új projectek keretein belül.

#29185JoinR
Teljesen igazad van, én kezdésnek egy B2-re gondoltam és amint lehetőségem van aktívan bele kóstolni menni tovább. Nem akarok én mindent kimaxolni most, csak hát szeretem rövidre zárni a beszélgetéseket. Sosem árulok zsákbamacskát, eléggé alaposan körbe kérdezek mindent és ha úgy érzem a képességeim nem felelnek meg akkor azt őszintén elmondom és már a 0. körben lezárjuk a dolgot. a B2M-el meg úgy vagyok, ezért megérné már elgondolkoznom akár költözésen és egyéb dolgokon is.

Az alap elképzelésem az volt mivel most végülis minden is jó, hogy 40% emelés lenne az amiért elgondolkoznék a váltáson, az alatt nem érzem, hogy lenne olyan hatása ami megérné. Főleg, hogy a legtöbb helyen mostanában elvárt a heti 2-3 nap iroda, ami általában Pest és hát nekem az se időben se anyagilag nem a leg kifizetődőbb.

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#29195) section9 válasza kurion (#29194) üzenetére


section9
őstag

Szerintem nagyon jó a hozzáállásod, ha kifizetik akkor váltasz majd, ha nem akkor nem. Ebben a gazdasági környezetben én sem szívesen ugrálnék 10-20%-okért. :)

(#29196) Xero


Xero
nagyúr

Mai elmenyem, amitol picit lefagytam:
Solution Architect megkereses. Kerdeztem bersavot, de visszakerdezett. En mondtam 2.7M+-tol kezdenek el gondolkozni mint alapber. Erre jott a valasz kerdes: Ez netto vagy brutto?

WTF?

Itt tartunk, hogy a 4M brutto is realis mar? Wtf?

(#29197) Kukipapa_rr válasza Xero (#29196) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Erős az USD. :)

Mondjuk a kérdésből nem következik, hogy nettóban is megadnák (persze lehetséges).

(#29198) tboy93 válasza Xero (#29196) üzenetére


tboy93
nagyúr

Sztem ne gondolj bele sokat.

(#29199) Xero válasza Kukipapa_rr (#29197) üzenetére


Xero
nagyúr

Nyilvan nem, de megdobbento, hogy egyaltalan ez a kerdes felmerult.
#29198 tboy93: Dehogy gondolok, csak a fentebb vazolt gondolat.

(#29200) Kobe válasza Xero (#29196) üzenetére


Kobe
veterán

Szerintem inkabb az van, hogy a HR esek ratermettseget / szakmai felkeszultseget emelted tul magasra kepzeletben es azert ert meglepeteskent a kerdes.
Egy olyan iparagban ahol a holgyikek joreszenek azt is gyakorlatorientaltan kell megmutatni hogy a kanalat melyik vegevel kell a bogrebe tenni, semmi meglepo nincs egy ilyen kerdesben :DDD

szarkazmus off

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.