Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vision

veterán

válasz KilgoreTrout #13476 üzenetére

Tudod mi a durva? Hogy a nagyobb cégek még ennél is tovább mennek, ugyanis nem d*ghatod meg főnökként a beosztottadat következmények nélkül! Hát mekkora igazságtalanság már!

Rá kéne eszmélni, hogy a munkahely speciális közeg, ennek megfelelő szabályokkal. Ahhoz, hogy nyilvános legyen a fizu kell egy megfelelő társadalom is kell. Külföldön bizonyos országokban nyilvános a fizu, de egyszerűen azért, mert az embereknél ez nem téma.

Illetve jó lenne kiszakadni az IT-s környezetből, ugyanis ez a világnak csupán elhanyagolható hányada. Máshol pedig másként működnek a dolgok. Egy idézet a kedvenc blogomról:

"Csak mondja el valaki, miért kell titkolni a béreket..."
    Az emberek érzékenysége és az abból származó estleges konfliktusok miatt.
    1.
    - Miért keres ez a taknyos többet, amikor én már húsz éve csinálom a szakmát, ő meg csak két éve?
    -Azé, bazmeg, mert háromszor akkora hasznot hajt a cégnek, sokkal agilisabb, mint te, szót ért a külföldi partnerekkel, havi 40 túlórával többet nyom.
    -Szóval így! Ha nem vagy elégedett a munkámmal, akkor miért nem rúgsz ki?
    -Elégedett vagyok a munkáddal, de lásd be, az csak annyi pénzt ér, amennyit most kapsz.
    2.
    -Miért keres a Józsi 3x annyi pénzt, mint én, amikor egyforma számú diplománk/nyelvvizsgánk/stb. van és a szolgálati időnk is egyforma?
    -Azért, mert te HR-es vagy, amiből 2 perc alatt 100-at tudok szerezni, a Józsi meg SAP fejlesztő, akit szó szerint elraboltattam a szomszéd cégtől, miközben húszezresekkel tömtük tele a száját, hogy ne kiabáljon.

Folytassam? Szóval nem kell, hogy mutyi meg protekció legyen a háttérben (gyakran persze van) és akkor is igazságtalannak tűnhet az egyes emberek számára a fizetésük.

Új hozzászólás Aktív témák