- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
biker
nagyúr
azt én sem értem, milyen alapon üvöltözik.
párod menjen már el, és verje már be a pofáját, a jó életbe...
szerintem egy fikarcnyi oktatási érzéke sincsen, és elmondom 10-edjére is: switch
- iskola bemész, közlöd, nem vezetsz a gyökérnél többet, de előre elkért még x órát, követeled vissza pénzt, adják másik oktatónak, és oda mész vezetni
ha nem adják vissza, akkor jelezd, hogy bepereled őket, mert nem teljesítettek a pénzedért, stb stb
aztán kérni fogják, hogy fogadd el a pénzt -
sasa311
veterán
Ez egy idegbeteg hüje, már kb 1 hónapja könyörgünk neked, hogy válts oktatót, mert csak pénzt és idegpályákat vesztesz vele. Mazohista vagy?
Máshol abból a pénzből amit eddig már kifizettél egy ilyennek, abból már ma a kezedbe lenne a jogosítványod, és esetleg megtanulnál stabilan vezetni! Így legjobb esetben is csak azt éred el, hogy kiperkálos a dupláját, mint máshol, valahogy átvergődsz a vizsgáidon és mikor a friss jogosítványoddal egyedül a volán mögé kell ülnöd sírvafakadsz az első sarkon és egy életre elmegy a kedved a vezetéstől! Ezt akarod?
Bcs: Én sem tudom vezetés közben azon járatni az agyam, hogy mit hogyan kell csinálni. Csinálom és kész. Nem arról van szó, hogy nem tudok vezetés közben zenét hallgatni, telefonálni és közben dudálni, hanem, hogy erre sohasem állt rá az agyam, hogy most benyomom a kuplungot..... (amúgy ez szvsz nagy butaság) -
rup1u5
nagyúr
Válts oktatót minél előbb!
Az idei évem nagy része ilyen-olyan járművek vezetésével és sok-sok vizsga letételével zajlott. Múlt7n végeztem, így már megvan a B, C, D kategóriás jogosítványom. Sokféle oktatóval és vizsgabiztossal találkoztam.
Egy valamit kell szem elött tartani!
Te fizetsz egy szolgáltatásért, ugyan úgy mint a közértben a kenyérért. Ha annak nem megfelelő a minősége nem vagy köteles megvenni.
Főleg a B kategóriásoknál van ez, hogy teljesen hülyére veszik a tanulókat.
De ez természetes. 8 éve mikor a B-t csináltam én is teljesen be voltam tojva, meg nagyon meg akartam felelni. Ez hülyeség. Ne hagyd, hogy a fejedre nőjenek.
Én pl. a D kategória rutinjánál kaptam egy 32éves buszt aminek a váltója teljesen hulladék volt, rükvercbe úgy kellett berugdosni és a 8 sebességből volt benne 4. Minden oktató bizonygatta, hogy ennek semmi baja. Az egyik buszsofőr srác meg megjegyezte, hogy ő úgy látja én nem akarom ezt igazán. Mondtam neki, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ez a busz átmenne egy műszaki vizsgán. Szóval higgadt voltam meg nem balhéztam csak egyszerűen nem adtam alább az álláspontomat és ennek hangot is adtam. Kaptam egy másik, nagyon jófej oktatót egy tuti, fitti, csilli-vili 250es ikarusal amin simán letettem zsinórban a vizsgáimat, a forgalmat 6 óra vezetés után és érdekes módon nem volt gondom a váltással. Mire meglett az utolsó vizsgám az elöző buszon széthullott a váltó.
Hozzátartozik, hogy buszokon teljesen másképp kell kezelni a váltót, mert ott 8-10m-es rudazatot mozgatsz a váltókarral.
Szóval lapárta az idegbeteg oktatóval!
És kalap szar! -
fasyrt
őstag
''sokszor következetlen dolgokat kér tőlem''
A közlekedés is ezt fogja követelni. Qrwa sokan mászkálnak az utakon mindenféle következettés nélkül. Mennek mint az állat (nem csak sebességre értendő).
A másiknál a szitu az, hogy miközben kanyarodsz, mondd el a kanyarodás lépéseit? -
tusi74
őstag
Igazából gondolkodtam délelőtt, mi is a konkrét bajom. Nem is a legjobban, hogy kiabál, kibírom. Hanem sokszor következetlen dolgokat kér tőlem.
A másik, olyan tervezetlen az egész, vagy nekem tűnik annak. Nekem jobban megfelelne, lehet, hogy én vagyok így egyedül, ha az új dolgokat nem a Nagykőrösi út közepén magyarázná, vagy mondatná fel velem.
Mondok egy példát. Sorold fel a a bekanyarodás lépéseit:
1. elengedem a gázt. stb.
Nekem nagyon kell koncentrálnom a vezetésre, tehát abszolút fáj is így túráztatni eközben az agyam. Na de sorolom neki. Erre egy ingerült megjegyzés, hát nem igaz, hogy ehhez el kell rántani a kormányt. Nem igaz, hogy még mindig nem váltottál sávot. És így tovább. Könyörgöm, ez így balesetveszélyes is. Még a buszvezetőknek is ki van írva, hogy a sofőrrel beszélgetni tilos. Most nem azt mondom, hogy ne szóljon hozzám, de ne stresszeljen. -
Melody
csendes tag
faster-nek igaza van, és ráadásul, mint korábban elhangzott, vigyázz a suliváltással, mert ha az iskolától bármilyen kedvezményt kaptál, váltás esetén azt visszakérik.
PL. én a csigánál tanultam, tanf. 54e Ft volt, 72e helyett.
És a szerződésben benne van, h. ha másik iskolánál fejezem be a tanulmányaimat, akkor,
kifizettetik a különbözetet.
Ha legközelebb mész vezetni, mondd meg az oktatódnak, hogy köszönöd szépen, stressből jut máshol épp elég, adja vissza a pénzed, mert másik oktatóhoz mész!! -
bcs
aktív tag
tegnap este jöttem rá, hogy még mennyire nincs rutinom...
két hét kényszerpihenő (nem én, hanem a kocsi) után újból vezettem. hááát... szóval kicsit ''nyersen'' kezeltem a pedálokat... kanyarodás se volt az igazi...
mondjuk ma reggel kb. 10 km után megint kezdett visszaállni a régi rend...
pedig az elmúlt fél évebn ezzel a kocsival napi átlag 70 km-t vezettem, dugótól kezdve földúton keresztül autópályáig...
ja, és a kocsi széleit se éreztem úgy, mint kéne...
nem vagyok büszke magamra... -
Melody
csendes tag
Ezt azért ne mondd!!!
El kellenne végre határoznod magad, többen is mondták, hogy válts.
Az oktatód nagyon hangulatember, így nem lehet vezetni tanulni!!!
Már minden órát előre kifizettél?
Kaptál róla szlát?
Ha igen, akkor vissza tudod kérni a pénzt, és szépen MENJ máshoz!!! -
tusi74
őstag
Hát nem sokáig tartott a Zixpé varázsa. Ma már a szokásos formáját adta. Először beérkezem egy utcába, látom állnak az út szélén autók, egy árva lélek sem hajnalban, elmentem 2 autó között. Nagy üvöltözés közepette megtanultam, hogy ilyenkor bemegyek az autó mögé, majd jelzek és kijövök. Jó, megyünk tovább, állnak az autók az út szélén. Az elsőt kikerülöm, és mivel messze volt a következő, gondoltam, vissza ki, majd kijövök megint. Na hogy ebből milyen balhét csinált.
Hogy ha nincs senki az utcán, miért nem megyek középre? Mondom, hát az előbb mondtad, hogy be kell menni, majd ki kell újból jönni. Igen, de az kanyar után volt..
Mindezt olyan stílusban, mintha nekem kapcsolnom kellene magamtól, hogy hoppá, nem ugyanazt kell csinálni, mint amit 5 perce a fejembe vert.
Azt üvöltötte, hogy így ő ezt nem fogja csinálni velem tovább, mert este 6-ig kikészül. Mondom neki, holt nyugisan, OK, akkor átmegyek a Polgárba smink&drive módszerre, ahol kimondottan a női tanulóvezetőkre kitalált módszerrel oktatnak.
Na után nem győzött magyarázkodni, békülni. De ez engem nem vígasztal, mert megint elb@szta a napom. -
Grimgor
csendes tag
Mercit temetni?! Emberek a világ legjobb vasa!
Nekem is van egy 25 ÉVes!!!De még ma is Csúcs nem sok autóra cserélném!
-
Grimgor
csendes tag
Nem tudom mit tegyek? Vagy velem van a baj vagy az apucikedvencebmwésgyerekkel!!!!!!Megyek mellózni reggel minden oké! Fuvarlevél,papirszállítás papírgyárba,király!Laza nap felpakolok 24 tonna papírt irány az ország másik vége!Süt a nap,szól a dramm&bass cigi a szályba
Odaérek keskeny utca éppen elférek semmi gond,autó velem szemben majd csak félreáll!De nem meg kell áljak mert nem állt félre.állunk egymással szemben:-na most mi lesz? A GYEREK KISZÁLL MARHANAGY BMW!
TOLLASAK VISSZA MERT NEM FOG LEMENNI A PATKÁRA MERT MOST MOSATOTT AUTÓT!!!!!!!!!!
NA MOST MIT TEGYEN szegény ember?Elküldtem melegebb éghajlatra!err Ő jött azzal hogy majd megismerem a családját és akkor vigyorogjak majd teli pofával
!Na az egésznek az lett a vége hogy a rend éber őrei kivezették a gyereket az utcából Nem tudom egyesek mit képzelnek magukról.Huhh most egy kicsit megnyugodtam!Köszi,hogy meghalgattatok!
-
$
tag
Aztaqrva
Ellenségemnek van mercije, majd én is odakoppitok, hadd robbanjon a pofájába a légzsák
Amúgy meglett a jogsim, minden vizsgán előszörre átmentem
Elsősegélyvizsga mondjuk okt. 6-án volt, és nekem kokárdával a pólómon csak az Aradi Vértanukat kellett felsorolnom
Kresz, rutin az simán ment, forgalmin nem végeztem fékpróbát, de szerencsére a VB nem vette észreKéziféket meg faszán ellenőriztem: hátramenetben behúztam, és nyomogattam neki a gázt, low rider car-rá téve az Audit, hadd örüljön az oktatóm
(Talán emlékeztek, ő volt az, aki mindig üresbe váltogatott velem, szóval egyes-üres-kettes-üres-hármas-üres, stb., meg egyéb faszságok,mondjuk hogy 1,5k fölé nem nagyon lehetett pörgetni a motort. (Gondolom az így megspórolt üzemanyag ára kellett neki
) Egyébként a vizsgán semmi különös nem volt, 0 hibaponttal átmentem. Ha láttátok volna az oktató fejét, hogy hogy nem örült, amikor átmentem
2005 a jogsim éve, a gyaloglás végggggeeeee -
biker
nagyúr
625-jére lejött
nem rossz -
o0tomy0o
tag
Én csak magamból indulok ki, hisz amikor elsősegély gyorstalpalót tartottak nekünk, én a műsebeket is elég nehezen ''dolgoztam fel''. El sem tudom képzelni a reakciómat egy valódi balesetben mikor valamelyik közeli barátom, ismerősöm, soha ne adja isten valamelyik családtagom sérül meg. . . erre nemtudom hogy fel lehet e készülni. Lehet hogy bemagoltatják az emberekkel hogy mit csináljon, nade ott a baleset, ahol halott is lehet. . . hát nemtudom. . . én valószínű hogy ott kapnék sokkot egy roncsolódott végtag, vagy egy nyílt mellkasi sérülésnél. . .
-
-
divot
veterán
Én is röhögtem akkor, olyan volt a helyzet. Sütött a nap, csicsieregtek a madarak, hangulatos kis falu, majdnem idilli az egész, leszámítva az árokban heverő autót, meg az előzményeket. És ahogy ülltem ott az árok szélén, úgy bámultak az emberek, mint ha valami kiállítás lenne, vagy cirkusz, vagy ilyesféle látványosság. Tényleg vicces volt, még ha inkább tragikomikus is.
-
feise
aktív tag
persze.. én nem erre gondolok.. hanem, h legyen egy készülék a kocsiban, amivel nem eleht telefonálni normálisan.. csak annyi lenne a dolga, h adott esetben hívja a mentőket, megmondja a kocsi sofőrjének mindent (valami előzetes SIM alapján) leszívja a kocsi akksiját, h tudjon hívni és kész.. azt meg már rég kitalálták, h be lehet lőni melyik cellában vagy.. még GPS se kellene! azért nem jó a mobilod, mert lemeról stb.. és mire előbányászod, már rég jöhetne az a mentő...
ugyanakkor én se örülnék neki, ha semmi bajom elelnére kijönne a mentő és nyújtanáa s zámlát a téves kiszállás miatt... persze, ha történne valami akkor ez nem érdekes...
vagy: tegyükfel fának mész és elájulsz.. akko hogy hívod? pl árokban vagy és még nem si lát senki..
divot: szolgálunk és védünk mi? -
biker
nagyúr
válasz
viharhozo #2152 üzenetére
pár hete ugyanilyen volt kőbányán, a dréher előtt.
sínen ragadt a faszagyerek, keze kilóg az ablakon, feje kb za ablak aljával egy vonalban, ugy fekszik benne
mögötte corsa
(ja, faszagyereknek se elöl, se hátul nincs lökhárító, látszik, törvevolt, és le van véve)
vilega jön, faszagyerek, rükverc, nagygáz, hátra mint állat bele a corsába, ekkor felnéz a tükörbe, és meglepődve látja meg a háta mögött régóta álló autót.
alig bírtam ki hogy én is ki ne szálljak a corsásnak segíteni -
viharhozo
addikt
Megyek tegnap a Belvarosban. Elottem telepakolt Mitsubishi szerencsetlenkedik. Befordul egy egyiranyuba, megall, var harom masodpercet, aztan kigyullad a tolatolampa. Mire megnyomom a dudat, bennem van. Autoknak nincs baja, de azert hatranezes nelkul tolatni sulyos dolog.
-
biker
nagyúr
''a mobilszolgáltatók oldják meg''
haha, látom, soha nem tesztelted még.
egy mobiltelefonról akkor is lehet a 112-őt tárcsázni, ha
- nincs benne SIM !!!
- ha bill záron van, a 112-re kiold !!!
- ha hálózati tiltás van rajta, akkor is lehet !!!
ha akku van, térerő van, BÁRMIKOR lehet 112-őt hívni, évek óta, minden mobilon -
divot
veterán
Szép kép volt: autó az árokban, én az árok szélén ücsörögtem szomorúan, mert vártam az autómentőt, a falu népe meg körözött körülöttünk. Időnként nekem kellett rászólnom a gyerekekre, hogy húzzanak már le az országútról, mert már csak az hiányzik, hogy elüsse őket egy autó. A legszebb azonban az volt, amikor megállt egy rendőrautó, odajött hozzám a rendőr, és megkérdezte, hogy milyen az új Swift, mert most akarnak venni a feleségével.
-
tusi74
őstag
Most pénteken voltam én is tanfolyamon.
Azért van egy dolog, ami megkérdőjeleznék. A kocsiból való kimentés lépései:
Kinyitom az ajtót, vagy betöröm
Szólok hozzá.
Megnézem a LÁBAIT!!!, nincs-e eltörve.
Majd Rautek műfogás.
Na ezzel a lábaival nem vagyok kibékülve. Könyörgöm, lehet, hogy a lába nincs eltörve, de a gerince sérült, és én egy jól irányzott mozdulattal kirántom, garantáltan lebénul. Úristen.
Vagy hogy állapítom meg én laikus egy motorosról, hogy a nyaki csigolyája nem sérült?
És én kezdem leszedegetni a bukósisiakot.
Az egész tanfolyam egy rakás sz@r volt. A csaj próbálta még a gondolkodás írmagját is kiölni belőlünk. Aki kérdezett, annak az volt a válasz, ezt így kell tudni, és kész. Be kell magolni, slussz, passz. Eddigi vizsgáim során, a vizsgáztatók mindig értékelték, ha a vizsgázónak agya is van, még ha nem is jól gondolt valamit, akár az államvizsgán is, akkor visszakérdeztek, miért gondolja így? Volt olyan vizsgám, ahol a vizsgáztatóval egy jót vitatkoztunk egy kérdésről, és a a végén azt mondta, jó volt velem beszélgetni.
De a vezetésre is ugyanez vonatkozik. Amíg egy bunkócska volt az oktatóm, akkor is éreztem ugyanezt, most, hogy normális, még most is érzem. Tiszta ideg, ha kérdezek valamit, a KRESZ-szel kapcsolatban. Nem olyan kérdésre kell gondolni, hogy ez és ez a tábla mit jelent, hanem bizonyos forgalmi szituációkat miért úgy kell megoldani. A válasz, mert ezt mondja ki a KRESZ. Holott nem őt akarom vizsgáztatni, hanem meg akarom érteni a dolgokat. Én sosem tudtam magolni. -
o0tomy0o
tag
Az ötlet egyébbként nem rossz, én úgy valósítanám meg, hogy akkor hívná a mentőket az autó automatikusan ha pölö kinyílik a légzsák. . . valami strapabíró dobozkába bele egy apró adót GPS-el azt annyi. . . 30 rugó, sztem nem több.
vagy esetleg valami olcsóbb gyorsulásmérővel, és mondjuk ha 10 G fölött mér akkor jelezne. . . mert gondolom ütközésnél nem ritka a 10 G fölötti értékek. . .
[Szerkesztve] -
csongi
veterán
A mentő gombb. Hm... Lehet sok lenne a véletlenszerű hívás, de ha mindenki elmentené a tlojába a számot akkor nem kellene annyit bénázniuk. Az viszont jó lenne ha be tudná mérni a hívófél helyzetét a mobilon keresztűl,és nem kellene azt fejtegetni hogy honnan hívja őket az ember.PL: országút, mittudom én melyik városhoz vagyok közelebb.
-
feise
aktív tag
szal amikro az a beugratós kérdés, h balesetnél mivel kezded... ha először a mentőt hívod, ami LOGIKUS és ezt kéne. az nem jóó.. előbb tapogass gerincet, hánytass mittomén.. és csak után hívj emntőt... PFF kész! mire ezt mindn emgcsinálom, már rég odaérne a mentő... pl azt még kötelezővé teném, lehessen kocsiból mentpt hívni.. a gyárak meg a mobilszolgáltatók oldják meg... !! Új SAAB-okban látam, h a belső tükrön van egy ''mentő'' gomb.. gondolom azzal lehet őket hívni... GPS azt jöhe! mammár ez megoldható 40-50e FT-ból, ez nem pénz egy min. 2m-es autónál..
-
sasa311
veterán
Hát igen. Bár (nekem legalábbis triviális), hogy egy vérzést elszorítok. De amikor azt tanítják, hogy a motorosról vedd le a bukósisakot, az egy rémálom. Ja, meg hogyha alányúlsz meg tudod nézni, hogy törött-e a gerince... hogyne, esetleg egy orvos (vagy ahogy belelátok, manapság már azok sem).
Szóval inkább a józan ész határain belülre kéne terelni ezt, és a mentők számát beleégetni mindenki agyába (ugyanis vannak olyan ismerőseim, akik nem tudják, mi a mentőszolgálat száma)
-
csongi
veterán
válasz
sasa311 #2132 üzenetére
Annak kellet volna lennie. Aláírós. Én 3órát vártam a okmányirodán és csak azért foglalkoztak velem mert volt protkom,és 1 hétre jött meg a papír. Emlékszem rettenetesen boldog voltam. Egyébként én szigorrúbban venném a eü-t, csak másként. Sajnos egy pár balesetet már láttam és meg is álltam egyszer kétszer, és nem tudják az emberek hogy mit lehet tenni, mivel lehet a legtöbbet segíteni. Nem mondom hogy operáljon a helyszínen, de.... egy ütőeres vérzést azért szorítson el ha van hozzá gyomra. Én hálás lennék ha valaki így mentené meg az életem.
-
sasa311
veterán
Na ja, és még valahol a szemétkupac alján ott van az a lap, amin az indoklás volt, alákaparta és ráfirkantott valamit, amit nem tudok a mai napig kiolvasni
Na mind1, kapja be
Akkor aztán mérges voltam, mert se rutinon, se forgalmon nem volt probléma a VB-kel, sem a vezetéssel, aztán mikor 1 hét után végre kegyeskedtek egy vacak időpontot adni, akkor meg megbuktat, és várhattam megint egy hetet a papírokkal (amivel 4 órát álltam sorba a Polgár Jenő hivatalba) mire megjött a jogsim.
De tudjátok mi a legszebb?
Hogy be volt vágva a postaládábaAz ilyen nem aláírós-levélnek jön?
Na mind1 -
-
Melody
csendes tag
válasz
sasa311 #2106 üzenetére
Hmm. EÜ vizsga nálam a következőképpen zajlott:
Csepel Vöröskereszt, bemegyek, voltak vagy 20-an akik még vártak, leültem és vártam a soromra. Feltűnt, hogy nagyon gyorsan fogynak a vizsgázók és mindenki vigyorogva jön ki..
Aztán én is sorrakerültem, ugyanúgy 3-an, 1 srác, meg 2-en csajok.
Mi lányok gyorsba megcsináltuk a stabilt 1máson, meg a babafújást.
A srác addig az elméletet próbáltam. Szegénykém totál izgult, habogott jobbra-balra.
Félreállították, mi húztunk, nekem kötözni kellett (törött kart), mondták, hogy kössem be a srác karját, addig a másik lány ''felelt''. A srácnak közben gyorsba elmondtam mit mondjon, aztán én elmondtam a magam elméleti részét, átmentem. A másik lány is.
A srácot elővették, NEM TUDTA ELMONDANI amit 2 perce mondtam
(vérző beteg, hogy akadályozod meg az ájulást?) nagy nehezen kinyögte amit kell,
minket kiküldtek.
Még készülődtem kijött a srác. Megkérdeztem, átment.
Azt mondta, megkérdezték, mit tud perfect elmondani. Ő azt mondta bármit, csak nagyon izgul, kicsit hagyták lenyugodni kérdeztek mást, elmondta, átment.
Ezzel csak azt akartam leírni (kissé hosszan), hogy nálam abszolút korrektek voltak, mástól még nem hallottam, hogy figyelembe vették volna ha vki izgul, és adtak mé1 esélyt
külön vizsgadíj nélkül. -
Szalma
őstag
(Nagyjából merevségben. Pontosabban: csillapítási képességben. Adott sebességhez (sebbeségindexhez) az adott átmérőnél egyértelmű fordulatszám tartozik. A gumi rugalmasságából adódóan folyamatos, bár érezhetetlen pattogó mozgást végez ''gördülés'' néven. Ha a gumi anyagának csillapítása nem ''öli'' el a pattogásnál keletkező rezonanciát mielőtt ugyanott ütést kap a gumi (fordulatszám -> sebesség), akkor állóhullámok keletkeznek az abroncsban: ilyenkor vicces sokszög alakot vesznek fel (motorokon látványos), de érthetően nem egyenletes a terhelése, így rövidesen szétszakad.
A sebességindex megmondja, hogy mekkora sebességig (kerékfordulatszám) hatásos a gumi belső csillapítása...
Remélem érthető volt.)
Szeretettel:
Szalma -
bcs
aktív tag
hülye kérdés.
miben különböznek a különböző sebességindexű gumik?
tapadásban? merevségben? -
fasyrt
őstag
Nemtudom, de én elég szkeptikusan állok hozzá ehhez a 0 hibavonalhoz. Én úgy gondolom, hogy nem vezetek eszementen, nem vagyok totál para a vezetőülésben, de nekem is 6 hibavonalam volt.
Jelige: cigányasszonyok kizárva -
sasa311
veterán
Nicsak-nicsak
Csak nem normalizálódik a kolléga (teszem azt 3 óra vezetés még mindig törvényellenes....)
De csak így tovább! Gyorsan húzz bele, aztán irány vizsgázni, ha úgy érzed. Ne hallgass senkire, ahogy úgy érzed, hogy mehet a vizsga, ragaszkodj hozzá, hogy menj is (remek duma az oktatóktól, hogy ő még úgy érzi neked kell még 4-5 plusz óra...) Frászt, majd veszel plusz órát, ha nem sikerül a vizsgád
hajrá és önbizalom -
DigitXT
félisten
Inkább telepítek az anyósának is egy XP-t, meg a kutyájának is, mert akkor lehet, hogy már pótórát sem kell vennem.
LOL!De örülök, hogy fejlődőképes a kollega.
Nekem anno, amikor sietett vhova az oktatóm (aki amúgy, ha jó kedve volt, tök jó fej volt, ha nem, nem annyira...), mondta, hogy menjek gyorsabban, de mondom, már most is 50-nel megyek, erre ő, akkor menj 60-nal.
Amúgy azért jutott eszembe, mert mi is átzúztunk a Lágymányosi hídon, ott meg már 70-nel is mentem, hisz annyi a limit: micsoda száguldás volt...
-
-
tusi74
őstag
Hú de jó volt ma is! 3 órát mentünk egészen Kispestről a Petzvalba, mert volt ott valami dolga, majd vissza ki a Ferihegyi útra. Mentem a Lágymányosi hídon.
Csomó mindent csinálok már egyedül. Inkább telepítek az anyósának is egy XP-t, meg a kutyájának is, mert akkor lehet, hogy már pótórát sem kell vennem. Csak maradjon normális! Így sokkal jobb. -
-
Rencsi
csendes tag
Ma végre sikeres vizsgát tettem forgalomból 0 hiba vonallal.
7:50 kor kezdődött a vizsga, és 8:21-ig tartott mert 8:30 kor már rutin vizsgája volt a vizsgabiztosnak, így csak rövidített viszga volt.
2003 kezdtem a tanfolyamot és összesen 15 plusz órám volt a vizsgáig. Eü vizsgát nem kellett tennem.
Azért tartott ilyen sokáig mert évente csak 2-3 hónapot töltök itthon, mert külföldön melózok. -
bcs
aktív tag
válasz
[HUN]Zolee #2095 üzenetére
mi voltunk vagy 15-en vizsgázni, abból egy srác bukott meg, mert a többszöri ''biztos benne'' kérdés után is fel akarta ültetni a gerincsérültet.
-
sasa311
veterán
Na azért ez az EÜ egy szemét dolog
Had meséljem el a sztorimat:
Szóval elöljáróban annyit, hogy édesanyám a 2.sz. Gyermekklinikán orvos 35 éve, több diplomával, többek között dologzik a Gyermekmentőn is önkéntes alapon (lsd, ami a fókuszba volt). Szóval ami a lényeg, hogy ugye nekem így protekciósan volt ''hozzáférésem'' mindenféle oktató cucchoz. Amúgy sem áll az érdeklődési körömtől távol az ilyesmi. Délutánonként jól elszórakoztunk a medikusokkal és az orvosokkal a babán, amit fel kell fújni, megtanultam még a gyerekbabát intubálni is..
Eljött a vizsga napja, Petőfi színház mögötti vöröskeresztes központban (valamelyik híd lábánál, talán Árpád-híd) Bemegyek, sorbanállás, miegymás. Végre sorrakerülünk 3an(hármasával megyünk be) Egy olyan 50-55 körülli nő, egy fullos szőke cica miniben oltári nagy keblekkel() és én. Bent kérik a papírokat egy olyan 35 körüli fószer. A hölgyet ki is zavarta, mert állítólag hiányzott valami papírja. Ketten maradtunk a lánnyal. Jó, akkor mutassák be a stabil oldalfekvést. Jó, én bemutattam rajta, sok gond nem volt. Ő is megpróbálta, kis rásegítéssel sikerült is
Jó, akkor mondja nekem fújjam fel a babát. Gézlap, letérdelek, felfújom ahányszor kell. Felnézek pacákra, bambán néz ki a fejéből. Azért a biztonság kedvéért felfújtam még párszor, minden alkalommal frankón emelkedett a mellkasa. Megkérdezi:
- Ennyi?
- Mondom igen, ennyi.
Jólvan, akkor most a hölgy. Na itt azt hittem berosálok. Azt mondja a lány, hogy ő elkésett az elsősegélyről, és nem tudja hogy kellMásodik döbbenet, hogy a VB letérdel a csaj mellé, és kb 5 percen át magyarázza meg mutogatja neki, hogy kell. Végül valamit szenved a csaj, mocorog a bábu mellkasa, de nem az igazi.
De a végső döbbenet most jött:
- (VB): Jólvan hölgyem, akkor jöjjön, húzzon egy elméleti kérdést. Az úrnak nem kell, ő megbukott!!
Na ezt azért már nem hagyhattam szó nélkül, megkérdeztem miért. Erre ott habogott, hogy nem tudtam felfújni a babát, meg, hogy ez milyen fontos (érdekes, a lány meg átmegy?) Na itt kicsit elöntötte az agyam az a bizonyos lila köd... Kicsit pocskondiáztam a rokonságát megy a vöröskeresztet, és tettem 1-2 megjegyzést arra, hogy inkább sose kelljen hozzám mentőt hívni, ha ilyen jók a mentősök. Ja és megemlítettem, hogy hol gyakoroltam. Erre ő, hogy ezt nem hiszi, mert ő is ott vizsgázott gyermekújraélesztésből, és kizárt, hogy az ott lévő szakemberek erre azt monták, hogy jó. Az ajtóból(mielőtt beb@sztam) még odaböfögtem neki, hogy mégis kinél vizsgázott? Aztmondja Dr. Kovács Veronikánál. Jólvan mondom, akkor ha hazamentem szólok neki, hogy hívjon fel te paraszt (ugyanis mint kiderült anyukámnál vizsgázott
)
Fel is hívta. Szerencsétlen meg csak hebegett meg habogott, hogy nemtudtam, meg hogy nekik meg kell X%-ot buktatniuk, mert csóró a vöröskeresz Na bakker, kösz.
Amúgy utána a Mester utcában gond nélkül átmentem, ott egy rendes VB volt. Amég ott voltam nem bukott meg senki
Bocs, ha hosszú lett, de kikívánkozott... -
Parsifal2
tag
Sziasztok!
Érdekes dolog ez a vizsgáztatás. Szerintem egy gyakorlati vizsgán bárkit meg lehet buktatni. Amit tanítanak, az sokszor ellentétben áll a gyakorlattal. Ha meg valaki megfelel az oktató elvárásainak, még korántsem tud vezetni. Ez sajnos megint a pénzről szól. 28 óra vezetés? Nevetséges..........Ez nagyon kevés, ha valaki nulláról kezdi. Én 6* vizsgáztam kreszből, gyakorlatból, és soha nem buktam meg semmiből......... A legelején ennek semmi köze nem volt a tudásomhoz. Bemagoltam a tesztkönyvet , nagy volt a pofám, soha nem jöttem zavarba, lendületesen mentem mindenhol, és kész. Vizsgán mindig volt szabálysértésem: jobbkéz, stb.....de ilyenkor vigyorogtam egy csibészeset, rúgtam neki tovább és kész. Ha látják az emberen hogy nem fél a forgalomtól, az már fél győzelem. Szóval nem kell megijedni, inkább vegyetek benzint, ki a rétre és rúgjátok neki ..............
-
tusi74
őstag
válasz
o0tomy0o #2094 üzenetére
Köszönöm a szurkolást, rámfér.
Egyébként tegnap arra vagyok a legbüszkébb, hogy azt mondta az oktató, egy zebra előtt, hogy induljunk, én meg láttam, hogy egy, a zebra előtt szabálytalanul álló autó mögül kilép egy gyalogos, és nem indultam el. Mondta is utólag, hogy ő az anyósülésből nem látta. És meg is dicsért! Hogy most ez az XP-nek szólt, vagy nekem, nem érdekel, lényeg, hogy jólesett.
Egyébként nem tudom olvastatok-e már róla, de Debrecenben kidolgoztak egy ún. smink&drive módszert, kimondottan nők tanítására. Ezen nem azt kell érteni, hogy sminkelünk az órán, de a pszichológusok rájöttek, hogy a női agy teljesen másképp működik, mint a férfi, ezért ezt a ''bonyolult'' tevékenységsort is másképp kell az agyukba beépíteni. (Nem röhögni fiúk!)
Pl. Nagyon sok nő keveri a jobb és bal kezét, ha gyorsan kell rávágni. (Én is néha). Ez állítólag valami agyféltekékkel kapcsolatos dolog miatt van. Ilyenkor ha leordítják a delikvens fejét, még idegesebb lesz. Ezért inkább megkínálják ilyenkor egy darabka csokival, hogy megnyugodjon. Meg egy csomó minden más. Főleg a nők önbizalmát növelik. És eszméletlen jó %-ban mennek át, a forgalmi vizsgán. Budapesten is van ilyen iskola, ami ezt a módszer alkalmazza, sajnos én nem oda járok, de bánom.
Én nem tudom mi van velem, teljesen átprogramozódtam a koránkelésre, én 5 óra 20-kor szombaton hozzászúlást írok, úristen.. Pedig ma is 1/2 10-re megyek.
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest