- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
[Vuk]
csendes tag
Nekem már évek óta LADA-m van (nem is lesz más milyen mert számomra nem létezik más márka), LADA-khoz képest jóval erősebb motorral, érzékenyebb gázzal.
Ha az autód orrnehéz akkor csak óvatosan a kanyarokkal, fékezésekkel, mert hajlamos kitörni a hatulja. Ha megcsúszik akkor motorfék+korrigálsás. Gyorssítást mindig a kanyar után, amikor már egyenesbe vagy. Kanyarban is gyorsíthasz de nagyon óvatosan, könnyen kilincsenautózás lehet az eredmény, ami látványos, de forgalomba nem célra vezető, elhagyott részeken lehet próbálkozni....
1-2 zsák cement a csomagtartóba és már nem is tolja úgy a seggét -
Szalma
őstag
-
Szalma
őstag
(Ha orrnehéz is, akkor hagyd a garázsban/parkolóban...
Fokozott óvatosság a jelszó, motorfék lépten/nyomon, kigyorsítás kizárólag egyenes állásban, gyorsításkor a megszokottnál egyel magasabb váltófokozat alkalmazása segíthet a kómótos stílus elérésében.
Gondolj arra vezetés közben, hogy tükörradiál nyári gumijaid vannak, és az életedbe kerülhet egy pördülés...)
Szeretettel:
Szalma -
nagash
senior tag
Hát én nem régóta vezetek, de annyit tudni vélek, hogy a hátsókerekes autók hajlamosak a kanyarban adott gázra kitörni.
Normál esetben a kanyar 1/3-ig szabad lassítani majd a 2/3-a után kigyorsítani kell. Szerintem arra figyelj, hogy a szükséges lassulást még a kanyar előtt érd el és inkább ne adj vagy csak tényleg kis gázt a kanyarban. Nehezebben fog kilinccsel előre közlekedni az autó. -
biker
nagyúr
én azt hiszem, ezen két jogász biztos jót mazsolázna, de én nem vagyok az.
én csak a saját gondolataimat közlöm, miszerint egy NEM VASÚTI sorompóhanem egy kezelő által kezelt sorompó, mely nem a közforgalmat engedi át, hanem a belépésre jogosultakat (így jó?
) eléggé forgalomkorlátozó.
-
biker
nagyúr
jah, igen, az auchan és az EW egyes parkolói sorompóval szereltek, csak nyitvatartás alatt nyitva vannak.
ez is épp aggályos lehet, ha bent kezel meg egy rendőr a 30-as táblánál, mert bár nyitva van, de jogilag sorompóval lezárható
ügyvéd kérdése, de egy automata, állandóan zárt sorompó egyértelmű -
I_Am
veterán
Én is jobban szeretek ugy vezetni ha van társaság. Ha nincs akkor pedig a jól bevált zene be, hangerő maxon és nem is kell 1-esbe tenni megállás után az autót, mert a légnyomás tolja előre az autót.
(csak egy gond van, hogy néha nem veszem észre, hogy ''jóval'' túllépem ilyenkor a megengedettet)
-
Kis Fraky
aktív tag
-
Szalma
őstag
(Nagyjából merevségben. Pontosabban: csillapítási képességben. Adott sebességhez (sebbeségindexhez) az adott átmérőnél egyértelmű fordulatszám tartozik. A gumi rugalmasságából adódóan folyamatos, bár érezhetetlen pattogó mozgást végez ''gördülés'' néven. Ha a gumi anyagának csillapítása nem ''öli'' el a pattogásnál keletkező rezonanciát mielőtt ugyanott ütést kap a gumi (fordulatszám -> sebesség), akkor állóhullámok keletkeznek az abroncsban: ilyenkor vicces sokszög alakot vesznek fel (motorokon látványos), de érthetően nem egyenletes a terhelése, így rövidesen szétszakad.
A sebességindex megmondja, hogy mekkora sebességig (kerékfordulatszám) hatásos a gumi belső csillapítása...
Remélem érthető volt.)
Szeretettel:
Szalma -
feise
aktív tag
-
tusi74
őstag
Hát nem tudom. Én többek között általános iskolásokat tanítok infora.
Általában reggel vezetek, tehát utána megyek dolgozni. Az utóbbi időben majd szétvetett a düh, de ezt remélem egyetlen gyerek sem érezte meg. Nem ők tehetnek róla.
Ráadásul amit ő csinál, az egy fizetett szolgáltatás. Hát remélem nem felejti el. -
hobizoli
nagyúr
SZVSZ a kemeny futomu az kijelzi azt is, ha egy aszfaltosszeeresztesi hiban mesz at, cserebe be lehet menni nagyobb sebesseggel is a kanyarba. Pl a Punto-m az ijen, a Tipo-m az ellenkezoje volt. Amelyik fekvorendornel most le kell lassitanom, azzal fekezes nelkul lenduletbol atmehettem 25-30-l is, max hullamzott egyet kaszni, aztan ennyi. Ha most megprobalek ezzel is ugyantott 25-30-l atmenni bevernem a fejem a tetolemezbe. Na meg persze ezeken a kivalo magyar utakon ugy raz pattog a kocsi, hogy neha kigyorsitaskor el is porog az egyik kerek, itt-ott meg nyikkan gazadas kozben (nem sebessegvaltaskor).
hobizoli
[Szerkesztve] -
feise
aktív tag
-
tusi74
őstag
Hát ez az. De most mit csináljak.
Pl. ahogy tegnap mutattad, be akartam ugyanazokat gombokat lőni.
A vészvillogó máshol van, és ki akartam próbálni, de azt mondta, hogy mivel azt nem írta az A4-es papírra, ezért az nem kell, ergo ki se próbáljam.
Mondom neki, ezeket a fűtéskapcsolókat stb. kell majd bemutatnom. Ilyet szól, nem, csak szóban elmondani. Tényleg nagyon féltheti.
[Szerkesztve] -
feise
aktív tag
így van.. az volt.. oktató kocsi egy 2.0 HDI peugeot 406 volt 120 Le-vel és jó kis nyomatékkal => simán elindult kuplunggal.. ... utána, mikor először vezettem más kocsit, 1.4 benz rönó.... pfff.. nem tudtam vele elindulni.. + én a kézifékest is kuplunggal tanultam... marha neéhz volt utána megtanulni rendesen :| sokáig (apám tanácsára) amrha nagy gázzal indultam, mert állandóan lefulladtam a kuplungos fszság miatt.. azóta a kocsi elkelt, de sztema kuplung már enm húzza sokűig ;)
-
sasa311
veterán
Jó dolog az, hogyha így tanítják, csak kicsit túlzásba esnek!
A rutinpályán én támogatom, mert így megtanulja a delikvens, hol van a fogása a kuplungnak és pl akármilyen emelkedőn el tud majd indulni egy cenit visszacsúszás nélkül is. Csakhát utána forgalomban nem szoktatja át az oktató arra, hogy adjon gáz. Na ez már annyira nem jó, mert csakMert gázzal kell indulni. szvsz azért tanítják így, mert így valami picsányival kevésbé kopik a kuplung a bu... akarom mondani meleg vérmérsékletű oktatók meg úgy féltik az ótvaros kocsijukat, mint más a gyerekét.
Tusi: lövésem sincs, mi az a 8-as feladatmindenre én sem emlékezhetek
És igen, onnan indul. pont úgy kell kiállni, mint bárhonnan máshonnanA többit meg lásd kicsit lejjebb.
[Szerkesztve] -
-
tildy
nagyúr
Az a baj, hogy nem igazán bízom az orvosokban. Főleg a jászságiak közt van jópár... khm... Ha fateromat pl. akkor rögtön ott a vidéki kórházban megszívkatéterezik, akkor lehet nem halt volna el a negyed szíve. Midnegy hála égnek mostmár pesti dokija van, a kardiológiai központban, és ha gond van igaz előszőr berénybe viszik, de onnét nagyon könnyen pestre kérheti magát.
I_am : jesszus. azért ügyes voltál, de én ha ilyet látnék lehet elájulnék....
Aktív témák
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NBA és kosárlabda topic
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tanuljunk angolul!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest