- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
Csimoka
tag
szijasztok Mindenki!!!!
elkezdődött a kressz oktatásom
ha minden jol megy, akkor Karácsonyra meglesz ez az elméleti vizsgám........
gyorsan le is kopogom.......
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Az oktatónak finoman el kell magyarázni hogy nem azért van az autója hogy vigyázzon rá mint a hímestojásra, hanem hogy megtanulj rajta vezetni. Ebben benne van az is hogy gyorsabban tönkremegy mint egy saját használatra szánt, megkímélt autó. Mellesleg egy komplett kuplungcsere nem kerül annyiba mint az ha rágurulsz valakire egy emelkedőn mert nem tudsz rendesen elindulni...
tusi74: Igen, a normálisabb oktatók megtanítják ezt is. A kézifékes elindulás ugyanis túl lassú ahhoz hogy forgalomban eredményesen lehessen használni. Persze van ahol csak az segít (a szép budai 20%-os emelkedőkön...).
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
-
biker
nagyúr
az nem emelkedik
pesti oldalon sztem semmi lényeges emelkedő nincs
esetleg a sport hotel-dózsa györgy út felől, meg pár kis bucka, de menj át budára, na ott van emelkedő
mammut mögött, pl, balatoni út, és társai
mod: ja, igen, élessarok, az egyetlen izgi rész
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Benzines. Ha a keleti felől jössz a kerepesi felé úgy, hogy nem a keleti jobb oldalán, hanem a balon jössz, akkor van egy frankó kis lámpa, ami szépen megfogja a forgalmat.
-------------------------kerepesi-------------------------------------------
\
\---------------------------------------------------------------------
Így valahogy
na a \ szakasz az emelkedik....És ugye a kereszteződésben lámpa....
CSak egy másik példa: élessaroknál mikor dugó volt, nem tudtam felmenni..
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
nem, épp hogy kevésbé figyelsz, mert az lesz benned, ááá, igen, itt így kell menni, ááá, ott úgy, és ha mégse? bamm...
én speciel teljesen idegen terepre vinném vizsgára az ambereket, nem a begyakorolt környékre
de lehet perverz vagyok.
Jah, igen, és hogy példálózhassak... egyszer szegeden egy autóbuszvezető a stop tábla ellenére letarolt egy autót, melyben meghaltak ketten.
miért történt?
A buszvezető minden nap, 10éve járja az adott útvonalat, neki abban az utcában végig elsőbsége volt, és 50-el végigcsörtet
hétvégén a közl felügyelet megváltoztatta a forgalmi rendet, és az előrejelző táblát lelopták a cigányok, buszos jött rutinból, a keresztutcából pedig egy orosházi házaspár, teljesen ismeretlenül jött, látta, elsőbbsége van, keresztben stoptábla, és behajtott. -
bobsys
veterán
-
AMD Power
titán
Sziasztok
Úgy nézki én is belevágok már végre! Vagy 4-5 éve tervezem de mindig halasztottam a témát. Én Bp III kerben lakok. Tudna esetleg valaki ajánlani egy jó sulit!? Az se baj , ha lehet kicsit okoskodni! -
Melody
csendes tag
sztem sem hátrány, ha begyakorlod az útvalat, de tényleg fel kell készülnöd arra,
hogy a VB-k előszeretettel térítenek le a vizsgaútvonalról.
A lényeg hogy mindenhol ugyanúgy tudj figyelni, ne hagyatkozz arra, hogy ezt az utcát úgyis ismerem, és akkor nem lesz semmi gond- bár sztem amúgy is minden ok lesz a vizsgádon, mert ügyi vagy!!!! -
steve@prhw
őstag
Szvsz nem árt az útvonalazás, kiegészítésképp. Nem csak útvonalazni kell, hanem -mondjuk 2-3 óra keretében- jó végigcsorogni az egyes útvonalak gázos pontjain. Így máshol is tud közlekedni a delikvens, viszont képben lesz pl. a nem jól látszó táblák, az egyirányú utcák, stb. ügyében. Anno mi is a várost jártuk, de ha olyan helyen voltunk, akkor mindig mondta, hogy ez a szakasz itt vizsgaútvonalhoz tartozik, és ezért meg ezért szoktak hibázni a tanulók.
-
biker
nagyúr
azért baromság útvonalazni, mert mindenhol kell tudni közlekedni, nem a 3 útvonalon.
és ha vizsgán dugó van, és eltérít a VB? akkor? és vizsga után máshol???
ez kb olyan, mint aki vizsgára szigorúan a tételt tanulja meg, kérdés válasz formában, aztán az első keresztkérdésnél, vagy anekdotánál elakad -
tildy
nagyúr
Én kicsit más környéken vagyok, inkább zugló, meg kerepesi, meg ilyenek.
Eddig 3 vizsgaútvonalon voltam, remélem ezek vannak csak. .
Bár az oktatóm nem igazán szereti a vizsgaútvonalazást, az tmondja, így nem tanulok meg odafigyelni pl. a jobbkezesre. még lesz 3 órám (vagy 3*2) , szerintem gyakorlunk, rendesen
Van estleg valaki , aki még Zách utcás volt, valamikor?
[Szerkesztve] -
Melody
csendes tag
tusi74
Nagyon GRAT!!! Tudtam hogy sikerül, remélem Tildy is hamarosan csatlakozik hozzánk!
És egyébként én is Kispesten vizsgáztam, 1. útvonal Havanna ltp., (bukta volt)
második: Üllői-Áruház /megfordulás/ - összekötő út (Ady és Üllői között, nem toom hogy hívják)- Ady- be a Wekerlére -át a József Attila ltp-re -vissza Üllői- EuroP-nál vissza Ady, és végül vissza Vizsga Kp.
Pont 45 perc -
KrAt
veterán
Télleg ti hogy húztatok útvonalat? Mert én nekem úgy volt, hogy VB mondja: mondjak egy számot 1-4ig. Mondom 3. Erre a VB az oktatómnak: Akkor a 3-as útvonalon megyünk. Oktatóm azt se tudta, mi a 3as útvonal, csak úgy mentünk
-
tusi74
őstag
De mennék. Csütörtökön megyek a vizsgaigazolásért, mert 4 munkanap.
Aztán halle +lujja.
Tényleg látom, hogy ez nem is az a szitu. Na mindegy, nekem meg ezzel volt bajom, ezzel a szituval. Az nem fal, hanem vonal
Ez arra jó rajz, hogy mész kétsávosban, de szemben már egysávos lesz. -
tildy
nagyúr
válasz
tiv61us #2959 üzenetére
Hát kereszteződésnél tudom.
EGyébként tényleg végig parkolnak kétoldalt az egyirányúban. De mintha ilyet mondott volna oktatóm, hogy terpesszek be nyugodtan a közepére(lehet rosszul értettem?
).
Azt is tudom, hogy jobbra tarts van.
Azt hiszem átnézem a kreszkönyvet még a forgalmi vizsga előtt. -
tiv61us
őstag
draga szivem, egyiranyubol oda huzodj amerre kanyarodni akarsz, mar amikor jon a keresztezodes, amugy persze jobbra tarts van mindenhol, mar otthon
Ott helyezkedhetsz ahogy akarsz, mert senki nem jon szembe
/persze pesten csak kozepen lehet menni egyiranyuban mert a ket szelen parkolnak/
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
''Tenyleg, ketiranyubol egyiranyuba erkezve jol teszem , ha kozepre ''beterpesztek''? na remelem nem ezt az utvonalat huzom egyebkent.''
Igen! Az én oktatóm vért izzadott mire elmagyarázta. A végén lerajzolta, és akkor bennem maradt.
Mert a jobbra kanyarodók a másik sávban elmennek melletted.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Van a ronanak egy resze, ahol a felfestes eloszor azt mutatja , hogyíonnet csak jobbra fordulhatsz, a masodik felfestes emg, hogy mehetsz onnet elore is. Kicsit gazos, az oktato szerint is, de ha az lenne az utvonal, majd rakerdez a vbnel.
Tegnap bejartuk keresztul kasul a keleti kornyeket, foleg az egyiranyuakat.
Tenyleg, ketiranyubol egyiranyuba erkezve jol teszem , ha kozepre ''beterpesztek''? na remelem nem ezt az utvonalat huzom egyebkent.
Ugy nez ki 6 pluszoram lesz itt is, ami annyit jelent, hogy 110be lesz a jogsim. -
tusi74
őstag
válasz
Viktor0610 #2950 üzenetére
Köszi!!!
-
-
tusi74
őstag
válasz
sasa311 #2937 üzenetére
Az enyém, meg 1 napra csak egy forgalmi vizsgát tesz, és kb. 2 órával hamarabb odahív, és a szó szoros értelmében TELJES PARTNERED a vizsgán. Olyan, mintha a legjobb barátod lenne, és jó az a szóhasználat, amit mond, VÉGIGCSINÁLTUK. A szó szoros értelmében. És azt mondja, hogy ő minden tanítványával így van.
Mod: Nem pedálozik, egyszerűen érzed előtte, közben végig, hogy VELED VAN, és ez baromi jó érzés.
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Nekem is jó volt a vizsgám.. Ülünk az autóban, zene, meg duma.. Egyszer csak vki benéz az ablakomon. Kérdi: Krén Attila? Mondom igen. Beül hátulra, elkéri a papírokat, asszondja mehetünk... Ránézek az órára: fél 11 (11kor vizsgáztam volna) Mondom okés.. ~58 percet voltam kinn... Hááát az balhés volt.. De meglett, s ez a lényeg... Itt sztem nekem az segített, hogy nem voltam még felkészülve a vizsgára, és nem izgultam.. (Nagyon izgulós típus vagyok..
) De aztán mikor visszaértünk az oktató is ennyit mondott: sajna most láttuk egymást utoljára.. Hülyeség, de kicsit hiányzik az oktató.. Lehet vmikor benézek hozzá (itt van az autóssuli 5 percre tőlem
)
Mellesleg az a katonatiszt engem is vizsgáztatott -
tusi74
őstag
Egy biztos. Sokat segít, ha az oktató jól ismeri a VB-ket, és jól betanít a bogaraikra. Az egyik úgy követeli, a másik meg behúz egy hibavonalat ugyanazért. Marha jó.
Én 2-kor vizsgáztam, 1-kor felment az oktató, megkérdezte ki lesz. Igaz, azt mondták, neki, hogy a katonatiszt. Akkor átvettük, hogy akkor ennél hogy is lesz.
Aztán kiderült, hogy a recepciós elnézte. Egy öregúr volt. Lehet, hogy pénteken sietett volna haza, de végig sietetett. Én meg ha sietettnek, akkor kapkodni kezdek, és egyre csúnyábban kezelem a kuplungot, holott már tudom szépen is.
Meg egy-egy pirosnál nem a mögöttem állók b@gattak, hanem a VB. Így egy párszor úgy indultam el, mint egy autóversenyző.
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
Szívesen. Engem ez az oktató annyira ''kiképezett'' kimondottan kis nüanszokra, hogy aki Kispesten vizsgázik szívesen segítek továbbra, erről a fórumról még jó ideig nem tűnök el. Csak már magamtól ennyi jutott eszembe, de ha valaki kérdez, akkor szívesen válaszolok, ha tudok. Végre én is tudok segíteni!!!! Ez az igazi öröm. Adni sokkal jobb, mint kapni. És ha még tud is az ember. Nem felejtettem el, pár hete, hogy el voltam keseredve.
-
tusi74
őstag
Nem, hanem ahogy hajtanál be/ki az épülethez. Mikor mentek az oktatóval vizsgázni, akkor kiszáll az oktató, szól az őrnek, és az enged be, ha a neved szerepel a listán.
Ott az a sárga épület ott beálltok egy helyre. Nagyon nézd meg az irányt a kiálláshoz, mert egyirányú végig a forgalom. Megkerülöd az épületet, és úgy közelíted a sorompót.
De le is rajzoltam. -
sasa311
veterán
hehe, én is innen indultam vizsgázni. Valami cirkuszos társulat éppen hatalmas kamionokkal volt mindenhol, úgyhogy azzal kezdtük, hogy nem mentünk körbe, hanem az egy irányúban szembe kimentünk
Visszafele sem álltam meg a stop-táblánál. De meg se nyekkent érte a VB. Egye fene. Az elég nagy tirpákság lenne, ha valakit azért buktatnának meg...
-
tusi74
őstag
Húha, remélem, nem bántottalak meg. Nem volt szándékomban.
Én csak azért írtam le, mert nekem szólt az oktató, gondolom nem véletlenül, és mivel én itt annyi segítséget és biztatást kaptam, most ha csak annyival tudok segíteni, hogy az esetleges csapdákat leírom, már megérte.
Egyébként az oktató szerint a VB-je válogatja, de nem a vizsgán kell kísérletezni. Nekem úgy mondta az oktató, hogy van olyan VB, aki erre ugrik. Jobb félni, mint megijedni. Semmiből sem állt megállni.
Pl. Van olyan VB, amelyiknek a mániája abban az útkereszteződésben a megfordulás, ahol középen fut a villamos sín. (sajnos az utcanevek nekem nem jutnak eszembe, nekem Kispest KO.), de aki ugyanazokat az útvonalakat gyakorolja, az biztos tudja miről beszélek.
Egy másiknak meg a heppje, hogy a megfordulás az osztottpályáson legyen.
A harmadiknak meg, hogy amikor ráfordulsz egy többsávos útra, először nem mész ki a saját sávodra, ahol a jobbra tartás miatt menned kellene, hanem először 1-gyel beljebb, majd gyors jobbra index-szel ki. (Ez egy volt katonatiszt, aki Kispesten megy, az kérdezzen rá az oktatójánál, ki is ez, és pontosan hogy is van).
Egy 4. meg ugyanezért behúz egy hibavonalat, ha ezt akkor is így csinálod, ha nem jönnek szemből.
Szóval, ha jó az oktatótód, akkor a lépcsőn lefelé menet belesúgja a füledbe, hogy ez éppen ki. (az enyémbe azt súgta, hogy semleges pálya, nincs heppje).
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
én azt hiszem, ezen két jogász biztos jót mazsolázna, de én nem vagyok az.
én csak a saját gondolataimat közlöm, miszerint egy NEM VASÚTI sorompóhanem egy kezelő által kezelt sorompó, mely nem a közforgalmat engedi át, hanem a belépésre jogosultakat (így jó?
) eléggé forgalomkorlátozó.
-
bcs
aktív tag
-
biker
nagyúr
jah, igen, az auchan és az EW egyes parkolói sorompóval szereltek, csak nyitvatartás alatt nyitva vannak.
ez is épp aggályos lehet, ha bent kezel meg egy rendőr a 30-as táblánál, mert bár nyitva van, de jogilag sorompóval lezárható
ügyvéd kérdése, de egy automata, állandóan zárt sorompó egyértelmű -
tusi74
őstag
Ez nem tanpálya, hanem a vizsgaközpont parkolója. Onnan indulnak a forgalmi vizsgák.
Az biztos, hogy nekem erre külön felhívta többször is a figyelmem az oktató, én inkább betartottam. Aztán, hogy tényleg, így kell, nem tudom, de azért is írtam le, hátha valakit nem figyelmeztetnek, és becsúszik a csapdába. -
biker
nagyúr
azt hiszem, az enyhén kétséges, ha valakit ilyenért vágnak, mert a KRESZ magánútvonalra, magánterületre nem érvényes, bár szeretettel kitesznek oda is táblákat
A tanpálya meg magánút, egyébként a tanulók ott nem tanulhatnának, mert közútra nem mehetsz sikeres rutin vizsga nélkül
enyhén kérdéses tehát ez -
tusi74
őstag
válasz
Kis Fraky #2899 üzenetére
Igen, én is onnan indultam. Nagyon fontos, nekem az oktatóm a fejembe véste.
Beálltok a parkolóba, és amikor elindulsz, egyirányú végig a kiállás. Megközelíted a sorompót, amiben az érzékelő érzékeli, hogy autó érkezett. Felnyílik a sorompó. DE!!! a vonal előtt meg kell állnod, mert ott STOP tábla van + vonal. Itt rengetegen megörülnek, hogy felnyílt, és irány. Azonnal megvágnak.
Sőt visszafelé mesélte az oktató, hogy gyönyörűen végigcsinálta az utat a tanuló, de a beálláskor a Vas Gerebenhez ugyanígy nem állt meg. Mert vissza is STOP van.
Meg is bolondultam volna, ha ezért vágnak ki.
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Interactive Brokers társalgó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest