- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
Aktív témák
-
steve@prhw
őstag
Mindenképpen veszélyes... Ma majdnem sikerült beledurranom egy barom kisteheresbe a cégautóval, aki végigelőzte a sort, majd padlófék, hirtelen index és fordulás jobbra le... Én persze mentem mögötte cca 120-szal, igencsak csikorogtak a gumik... Eh, nem olyan egyszerű kizárni a magánéletet...
-
tildy
nagyúr
MA megint megyek . Szerintem ma az Y-ra ''gyúrok rá''. Kezdek ráérezni az ízére, d emég mondogatnni kell, mit hogyan csináljak
-
Gismo
addikt
érdekes hogy a sebesség határok betartása csak akkor ment nekem amikor az oktató mellettem ült(akkor se mindig) de most 60-nál lassabban nemtudok menni, csak ha megkell állni vagy bekell kanyarodni!
Tildy: Csak így tovább! Láthatod hogy jobban megy ha nem parázol, csak lazán mint a kazán! A vizsga is teljesen olyan lesz, mint a normál vezetgetés, el is fogod felejteni h mögötted ül a biztos, mert nem azzal fogsz foglalkozni! Ez tuti!
Sok sikert a vizsgákhoz! -
Gallaxis
tag
Nos nekem anno 800,-Ft volt a motor (akkor pl. 750 kcm-es volt) és 1200,-Ft
volt a ''B'' kategória...
Most nem tudom... -
tildy
nagyúr
Köszönöm nektek a sok biztatást. Mióta tényleg elhittem nektek, hogy nyugi, majd megy ez,azóta nem olyan görcsösen csinálom.
szept 22-én lesz a rutinvizsgám, addig még veszek pár pótórát. Az oktatóm ma nagyon büszke volt rám, meg lettem dícsérve, mondta is, hogy hát megy ez, mit kell ezen parázni.
A nagy dombon 1 lefulladás után másodjára már át is mentem. Szépen, lazán. NAgyjából minden megy, már csak tényleg gyakorolni kell. Lefulladás ma azt hiszem 1* v 2* volt max. Szal az már nem gond.
Tök happy vagyok
-----------------------------------------------------------
üröm az örömben, hogy a gyorsítónál rendszeresen elfelejtem a (balra) indexet
[Szerkesztve] -
Pópa
senior tag
Tud valaki Győrben ''jó - gyors - kedvező árú - megbízható'' céget, ahol tudnék C kategóriás jogsit befejezni?
Nem lenne már sok vezetési óra, de el kellett jönnöm egyetemre, és nem tudtam otthon befejezni a jogsit sajna. -
_Hunter_
őstag
Ma reggel ismét vezettem kb másfél hét óta. Reggel kicsit tartottam, hogy minden klapoljon de nem volt gond. Nagyon jól éreztem magam közben hogy minden amit eddig gyakoroltunk megmaradt és bízom benne hogy csütörtökön nem fogok csütörtököt mondani.
-
steve@prhw
őstag
Szívd fel magad, nézz körül: a sok hülye plázatündérke is vígan vezet, neked is menni fog.
És ha már a szamárnál is vannak bíztató jelek, akkor tényleg nincs nagy gáz. Gyakorlás kérdése, és menni fog.
És ne mérgelődj a párod miatt, próbáld az ő szemszögéből is nézni, mert valamilyen szinten igaza is lehet. Igaz, akkor sem kellett volna így előadnia... Apró hülyeségekből nagy baromságokig el lehet jutni -
tildy
nagyúr
Ma lesz az első rutin pótórám (meg is kaptam a páromtól, hogy ez is amiatt van , mert b.tam gyakorolnia samarán, meg nyávogtam, amikor végre sikerült vele elindulnom, hogy neem, nem elég mára, menjünk haza, stb...)
Van egy olyan érzésem, hogy :
-tolatás kapualjba, utcasarkon
-illetőleg a kedvenc emelkedőm lesz -
Scream007
őstag
fél padlóval nehzebb lefulladni bármilyen rosszul is kuplungolsz, szwerintem annyira rosszul nem lehet hogy 3000ről lefulladj.
de azé a kerékre vigyázzunk
[Szerkesztve] -
divot
veterán
-
sasa311
veterán
mondtuk mi
Barátnőm is jövő héten vizsgázik szegénykém, 1 hónapja vezetett utoljára, aztán a tapló oktatója elment 3 hétre nyaralni, oszt' most visszajön, hogy vizsgázzon. Azt meg nem engedte neki, hogy elmenjen másik oktatóhoz, szegénykém meg elhitte, hogy ilyen nem lehet
Na ha nem megy át megkergetem a csávót a Vektrával -
tildy
nagyúr
Nem fulladtam le, nem fulladtam le
A tojszival (corolla)faterom a balra tolatást gyakoroltatta velem. Kezesbárány ezaz öreg toyota. Pöcre indul, nem kell kuplung mellé gázt is nyomni , hogy elinduljon, és oylan jó. Szal votl a 7végén egy pozitív visszacsatolásom
-
Scream007
őstag
de azé a kiló krumplis se piskóta.
-
I_Am
veterán
-
gergo84
aktív tag
na itten találjátok a progit. de nem én mondatm...
http://wanadoo.sms.atw.hu/wandoo.php?dir=smsdata/Apps/Az_Uj_Kresz_Vizsga_Program_BLOB -
panizzi
aktív tag
nem tudnád valahová felrakni ?
-
Scream007
őstag
vazzzee szétröhögtem az agyam.
thx
best of részletek:
''Ha autónkkal behajtunk a szabályosan álló csemegeüzletbe, akkor kinek kell elsőbbséget adni?-----Előzni akaró villamosnak''(a bolton belül ugye)
''Egy egyenrangú kereszteződésbe egyszerre érkezik egy nyerges vontató egyenes irányból, egy őrmester több irányból, és egy megkülönböztető jelzését használó felajzott bika. Kinek van elsőbbsége?----Az őrmesternek, ha használja a bikát vagy a mentőautónak'' LOLLL -
NoiseSoft
csendes tag
Nekem 2003-ban került 95-be...szóval húzós és minden elsőre, hibapont nélkül sikerült.
-
S.J.M.
senior tag
És te is barát vagy
Ezt mindenképpen próbálja ki mindenki: Bővebben: link -
tildy
nagyúr
google is barát lehet:
Bővebben: link -
tildy
nagyúr
Majd átküldöm.Az iskolám oldalán is van egyébként teszt, mutatom is:
Bővebben: link
Arajtolj most teszt menüpontot keressétek.
Szal én itt tanulok, és elsőre meglett a kresszem -
Salak
aktív tag
Ameddig nem kapsz teljes progit, ezeket töltsd ki szerintem
Bővebben: link -
panizzi
aktív tag
gergo84 - ezt le lehet valahonnan tölteni ?
-
gergo84
aktív tag
meg van az eredeti közlekedés rendészet által használt progi
full ugyan az amit náluk ülve láthatsz a gépnél. 210MB
amugy most kaptam meg A21+ -ra...........96ezer-t hagytam ott -
sasa311
veterán
Itten van egy gagyi kis tesztszerűség:
Bővebben: link
De én egy Kresz-Teszt nevű programmal gyakoroltam régebben, valami nagyon gagyi win 3.1 vagy win 95 alkalmazás volt de a célnak megfelelt. -
amargo
addikt
Halee!
Valami ''jó'' autós iskolát tudnátok ajánlani Buda, Dáli pu környéke - Csepel vonzás körében? tudom, hogy rengeteg van és csak utána kell olvasni. De.
Szóval?
amargo -
Digital
addikt
Valakinek volna egy jó kis kresz tesztje? 13.-án vizsgázom
-
sasa311
veterán
Akkor jól van, de azért komolyan kell venni amit Hobizoli mondott, mert ha elkap egy buzgómócsing szomszédfalus rendőr, akkor 2 évig ugrik a jogsi
Bár erre kb annyi az esély, mint arra, hogy augusztus végén havazik.
Idén má' vagy egyszer megállított a rendőr (igaz meg is büntetett, mert lejárt a zöldkártyám) Ha minden szabálytalanságot lefülelnének, akkor nekem csak ma összejött volna a 21 büntetőpontom
-
tildy
nagyúr
Mifelénk nincsenek lakóparkok
Csak nagy 300 negyszögöles kertel rendelkező kertesházak
Ezenkívűl még mező meg a határ, meg a faluban a sok kövesút.
De mondom arrafelé főleg az ilyesmiért eddig nem nagyon szóltak senkire... Mint modntam, mindenki ismer mindenkit, valószínűleg csak más faluból szalajtott rendőr büntetne meg, a helyiek max csak ejnyebejnyéznének vagy még azt sem.
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
Magánterületen (parkolás) azt csinálsz amit akarsz, akár vezethetsz is, senkinek semmi köze hozzá.
Közterületen pedig kimentek valami istenháta mögötti helyre (épülő lakópark, mezőre kivezető út, amin a kombájnok járnak csak, mittomén) aztán ott simán lehet gyakorolni az elindulást-megállást, az se gáz, ha nem betonút. Aztán ha kocsit láttok a távolba max helyet cseréltek apukáddal, mire bárki odaér, már a jóisten sem bizonyítja, hogy te ütél a volán mögött -
sasa311
veterán
Hát azért nem teljesen a nulláról
Szal' szürkén vezetgettem már előtte is, kb annyira ment, hogy a váltással, kormányzással nem volt gond - legalábbis azt hittem
. Ezzel csak az volt a baj, hogy én is kapaszkodtam a kormányba, és nehéz volt rásokni arra, hogy lazán tartsam. Az jött be, hogy fél kézzel kormányoztam EGYENES úton, persze a kanyarba pedig nem fogtam meg a kormányt, hanem csak a 2 tenyeremmel szorítottam (tehát az ujjammal nem). Arról nem tudok nyilatkozni, ez mennyire szakszerű, az oktatónak égnek állt tőle a haja, de akárhogy próbált máshogy rávenni arra, hogy ne kapaszkodjak a kormányba, máshogy nem ment
Nagyon ritkán fulladtam le, általában csak akkor ha ideges voltam. De ez már csak gyakorlás kérdése, már neked is több az önbizalmad, mint voltHa feloldódik a gátlásod akkor 1X sem fogsz lefulladni (bár én a vizsga előtti órámon töménytelen mennyiségben fulladtam le, aztán a vizsgán csak egy záróvonalon mentem át, de nem vette észre a vizsgabiztos [sztrádafelhajtó] úgyhogy átmentem elsőre, még meg is dícsért, hogy szépen indulok, meg leb@szott, hogy többet nézem a tükröt, mint az utat... naná, azt mondta az oktató nézzek bele sokszor, hogy garantáltan észrevegye
)
Menni fog ez, én érzem, gyakoroljatok csak külon
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
De te a nulláról tanultál, vagy már előtte is tanítotak vezetni?
Ma csak a lejtőkön fulladoztam fele-fele arányban, mindenütt máshol ment.
A hétvégére fater ''bekészítette'' már a corolláját (84es), egy kérése votl csupán: ha akármi baja lesz miattam én fizetem ki
Ma volt egyébként a 8. rutinóra. Kb 3*1.5 órát kell még vennem, az kb 6 normál órának felel meg. -
sasa311
veterán
Na megyeget?
Mennyit időzöl még a rutinpályán?Jobban jársz, ha otton gyakorolsz, mert egy órá árából (1500-2000??) lehet venni 4-8 L benzint, amivel 2-4 órát is gyakorolhatod az elindulást-megállást-elindulást-kuplungot, stb...
én összesen 2X90percet voltam a rutinpályán és már oda is együtt az oktatóval vezettünk ki, úgyhogy húzz bele
És gyakorold az elindulást, mert addig nem tudsz forgalomba menni
szerk: #317 a mán elég régi lehet, de a 10%-ba belefér, azért én megpróbálnám, egyenes úton se tud elindulni gáz nélkül?
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
válasz
hobizoli #288 üzenetére
Jerry: Az automatán a D betű = Direkt
hobizoli:
''Ha nem adsz gazt es csak kupplunggal akarsz elindulni az tenyleg nehez lesz benzines autoval, alapjaraton nincs eleg nyomateka.''
Egyáltalán nem nehéz egyenes úton szinte az összes benzines autó elindul, csak finoman kell kezelni a kuplungot. Annyira nem kicsi a nyomaték. És benzinesen jobb tanulni, mert akkor a dízel garantáltan nem fog lefulladni. -
tildy
nagyúr
Megy biza, végülis rájöttem , azért mentem tanulni, mert nem tudok, akkro msot mit parázzak azon, hogy nem megy. Úgy vagyok vele, hogy lesz ahogy lesz, amit tudok , azt kihozom magamból, többet úgysem tehetek. Ha meg elrontottam akkor csak vigyorgok mint a vadalma
És mondom, hogy essünk neki megint
--------------------------------------------------------
Na de azért ez még közel sem tökéletes, van még mit tanulnom
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Basszus 4esben hatvannal ''száguldottam'' a kerepesin, hazafelé.. Mamma mia!
De azért jó volt
3-4 plusz órát kell vennem rutinból, egyre kevésbé megy görcsösen, kezdek ráérezni az ízére -
tildy
nagyúr
Nem fulladtam le
Csak az emelkedőn -
Gismo
addikt
válasz
Viktor0610 #309 üzenetére
keresztül 1 főúton (pesti út) úgy hogy rövid zöld lámpát kapok, mer azt kapok (mer SZAAAR)
-
-
Gismo
addikt
nem kell megijedni ha esetleg 1 másik autóba ülsz, nem abban amit megszoktál és soxor lefulladsz! télleg azt kell csinálni amit már vki említett, hogy 1 kicsit szokni kell a kuplungot kis emelkedőn..., hogy megérezd a fogáspontot, meghogy mien gyorsan engedheted fel a kuplungot...
-
karib
addikt
válasz
Viktor0610 #298 üzenetére
Az én sokat megélt Suzukim is meglepően nyomatékos, nem is tudom, miért (93-as 1,3-as). Ellenben van közelben 97-es is, az sokkal vérszegényebb. Nemtom, mit variáltak rajta, valszeg környezetkímélőbb lett. Szóval autója válogatja - meg hát érzéssel sokmindent meg lehet csinálni, csak egy kezdőnél pont az érzés hiányzik még, van épp elég gondja az első m-eken
A nyomaték pedig önmagában nem minden, mármint nem a maximális mértéket kell nézni, hanem a karakterisztikát, hogy egyenletesen fejtse ki a nyomatékot. Az említett PDTDI-k is veszettül nyomatékosak, mégis könnyű pofára esni velük egy figyelmetlen indulásnál. -
panizzi
aktív tag
nyomaték a titka, nem az alapjárat
Aktív témák
- Arena Breakout: Infinite
- Melyik tápegységet vegyem?
- Biliárd és snooker topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest