- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
Rencsi
csendes tag
Én a viszga után vettem meg az ajándékot. Amikor megvettem felhívtam az oktatómat, hogy mikor és hol tudunk majd találkozni. Ő adott egy időpontot, és akkor adtam át, valamint elbeszélgettünk egy kicsit amíg várta a tanulóját.
Én nagyon kedveltem az oktatómat, elég sok km-t levezettem amíg meglett a jogsim (külön órák)
Néhány húzásai:
- Alig várta hogy essen az eső. Ekkor mindig magunkhoz vettük a lapátot és gyerünk ki a földútra. Utasítás az volt ''Tessék itt végog menni, majd ide a kövesútra visszatérni, de ha elakadsz te magad ásod ki az autót és le is mosod''
Első alkalomkor sikerült is, 1 órahosszát ástam mire kiszabadult az autó.
- Egyszer felhívott hajnali 4-kor, hogy ködbe még nem vezettünk irány az országút
- Hétvégén családi bevásárlásra is nekem kellett mennem, amíg a család többi része vásárolt a Cora-ban addig a parkolóban lehetet gyakorolni a parkolást (ki-be)
- Csak akkor engedett rutin vizsgára ha a szalom feladatot meg tudom csinálni tolatva is
- Tükörből való tolatást is megtanította
- Valamint úgy kellett egyenesen előre mennem hogy nem nézhettem az utat, hanem csak vezetőoldali tükörből kellett néznem a felezővonalat (ennek nem tudom mi értelme volt)
- Leragasztotta a km-órát és úgy kellett megsaccolnom az 30-40-50-rt, valamint a eltakarta a fordulatszámmérőt, hogy próbáljak anélkül válltani.
- Egyszer még önállóan kereket is kellett cserélnem, csak annyit segítet hogy meglazította a csavarokat, meg a végén meghúzta.
- Ha tankolni kellett, azt mondta ő megy fizetni, tankoljam meg az autót x literrel. (Előszőr majdnem sikerül gázolajat tankolni a Ladába
Jah és sok sikert.
Itt Debrecenben 45 perc
Reggeli első viszgázó esetén 25 perc[Szerkesztve]
-
Rencsi
csendes tag
Engem is meghúztak először. Ennek 2 oka volt.
1. full kihalt utcán sávváltáskor nem néztem hátra
2. Már nem létező kerékpárutnál nem néztem szét mielőtt átmentem volna. (már az út sincs meg,benőtte a gaz, csak a tábla kintmaradt)
A vizsga végén a VB megjegyezte,hogy szép vagyok és főleg a lábam tetszik neki.
Gondolom azt várta hogy szétteszem neki, de az várhatta, inkább kifizettem a plusz órát+pót viszgadíjat és 5 nap múlva hibavonal nélkül megcsináltam.
A jogsi a kezembe, de én még nem merem ilyen biztosan kijelenteni hogy tudok vezetni, max pár 10 000km koccanás mentes levezetése után. -
Rencsi
csendes tag
Ma végre sikeres vizsgát tettem forgalomból 0 hiba vonallal.
7:50 kor kezdődött a vizsga, és 8:21-ig tartott mert 8:30 kor már rutin vizsgája volt a vizsgabiztosnak, így csak rövidített viszga volt.
2003 kezdtem a tanfolyamot és összesen 15 plusz órám volt a vizsgáig. Eü vizsgát nem kellett tennem.
Azért tartott ilyen sokáig mert évente csak 2-3 hónapot töltök itthon, mert külföldön melózok. -
Rencsi
csendes tag
Az biztos, de azt tudni kell hogy azon a biciklis uton utoljára akkor járt biciklis amikor még üzemelt a gyár (rendszerválltás előtt). A táblának is csak a fele van meg.
Hát inkább csak átgurultam rajta vagy 5-el.
Az oktatóm is csak nézett amikor a VB sorolta a hibák közt ezt is, próbált is rá hatni de könyörtelen volt. -
Rencsi
csendes tag
Sajnos nekem sem sikerült elsőre
A 10 lehetséges hibavonalból 11-et kaptam, és ebből 3at azért mert sávváltáskor nem néztem hátra, ebből kétszer csak én voltam azon az utcán. Jah meg kaptam egyet azért is mert nem húzódtam le a szélső sávba, valamint nem vettem észre egy takarásban lévő táblát így nem néztem szét amikor áthajtottam a biciklis úton.
A többiere nem emlékszek....
Nagyobb hibám nem volt amiért azonnali stop lett volna csak ilyen aprób bakik. VB meg is dicsért hogy amúgy jól vezetek (de azé meghúzott)
Mégvan 1 (talán 2) lehetőségem aztán annyi....
[Szerkesztve] -
Rencsi
csendes tag
A forgalom vizsgán az oktató, vagy a VB adja az utasításokat?
[Szerkesztve] -
Rencsi
csendes tag
De előtte nézze meg a szerződését hogy mi van benne, nehogy később meglepetés érje.
Az enyémbe külön kitérnek az tanfolyam abbahagyására illetve másik iskolába való átmenésre.
6. A képzőszerv a tanfolyam hallgatójától 5000Ft kezelési költséget levon a tanfolyam abbahagyása, illetve egy másik autósiskolához való áthelyezés intézése esetében! A szerződés felmondása mindkét fél beleegyezésével, az anyagiak rendezése után történhet! (Tartozások összege,plussz 5000Ft. kezelési költség,valamint a 25%-os kedvezmény visszafizetése.)
[Szerkesztve] -
Rencsi
csendes tag
Valaki eltudná nekem mondani hogy hogyan kell a fékprobát elvégezni?
Mert kedden lesz vizsgám és azt is be kell mutatni a sikeres vizsgához. -
Rencsi
csendes tag
Sziasztok
Nézegettem egy adatlapot és váltoknál következőket találtam
MT
AT
MTA
Az első kettőt tudom hogy milyen, de az utolsóról gőzőm sincs hogy milyen és hogy működik.
Jelmagyarázathoz is csak annyit írtak hogy automatizált kézi váltó.
Valahogy így nézki
R
- N
M D
+
és van - fölött egy gomb.
[Szerkesztve] -
Rencsi
csendes tag
-
Rencsi
csendes tag
Nekünk Loganunk van, és nem borul, de nem is mondanám stabilnak, biztonságosnak. Elég gyenge futóműve van. Jah és kátyús úton úgy rázza a kocsit hogy a belső műszerfal csörögcsattog, mintha szét akarna esni.
Egy kicsit elkapkodtunk a választást, nálunk a Logan es a Lada L110 volt a talonban. Rosszul döntöttünk.
Az én oktatóm is nyugodt volt, és mindent megmutatott.
Az első gyakorlati órán nem csináltunk semmit csak a műszakit.
Először megmutatta utána nekem is végik kellett csinálni a feladatokat, amit vizsgán kérdezhetnek. Nekem azt mondta hogy ha esetleg nem tudom hogy mi hol van a kesztűtartóban lévő használati utasításból kikereshetem.
Én kocka Ladán tanultam, hát felért egy jó tornával amikor a kormányt kellett tekergetni.
Volt egy órám is ahol az oktatóm elvitt föld útra (eső után)is, de előtte magunkhoz vettünk egy lapátot, és azt mondta ha elakadok akkor magam fogom kiásni és lemosni az autót. Hát az első alkalomkor 45 percig ástam
Amikor elrontottam valamit akkor mindig félreálltunk és elmagyarázta hogy mi volt a hiba. És volt mindig egy pálca a kezébe és ha rosszul válltottunk akkor mindig rácsapott a kezünkre.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Túra és kirándulás topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Gyúrósok ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest