- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
válasz
xxSanchez #25272 üzenetére
Hasonló, ilyen. Ez esetben maradhat az 1.65? Cimborám szerint hosszabb távon árt a rendszernek, ha nem 1.5ön csapatom.
(#25271) ricshard444 : Értem amit mondasz, de ez a dolog olyan szintű szemtelenség, mintha az asszonyomra ugrana rá valaki
Elkezdem finomítani a dolgot... de erősödik bennem az érzés, hogy 2700k mégse lesz elcserélve, az vidáman ment 4.6-on és nem kellett vele ennyit harcolni
-
Sontir Fel
őstag
válasz
xxSanchez #25266 üzenetére
Köszi a tanácsokat.
Kérdés 1: a memória feszt alapból 1.65-re állítja a lap, én 1.5re levettem. Maradjon így, vagy vissza 1.65re?
Kérdés 2: leginkább játékra használom a vasat, és nem számoltatok vele prímszámokat vagy ilyesmi (kivéve persze most
)... ha teszem azt mondjuk BF4 vagy CIV 5 alatt nem mennek 80 fok fölé a magok, akkor az vállalható?
(#25268) ricshard444: pont erre gondoltam, hogy ezeket nem csinálom vele
egy ilyen aida teszt mivel egyenlő terhelésben? bf4 mondjuk?
-
Winne
nagyúr
-
the dealer
tag
válasz
xxSanchez #15578 üzenetére
"várj egy 5-10 másodpercet" hát igazából 40 percig hajtottam, szóval ez az 5-10 másodperc nem tom, hogy jön ide
prime customnál és linxnél is 4GB memóval teszteltemHőmérsékletekre mindig coretemp vagy real temp progikat szoktam használni.
Játék alatt amiatt nem lehet instabilabb, hogy nagyobbat droppol a lap esetenként?
Mert ott ugyebár egy VGA-t is kell hajtania.No de végeülis visszatérve az alapvető kérdésemre és promlémámra, akkor lehet mégis csak érdemesebb a prime custom teszttel stabilitást nézni?
-
the dealer
tag
válasz
xxSanchez #15576 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
Én most tesztelgettem a dolgokat és arra jutottam, hogy:
-prime95-nél van 3 előre beállított teszt, ha abból a legfolsőt választom ami még nem is a max hőfokra megy rá, akkor is jobban melegszi a pocim, mint a linxszel
-ha az általam belinkelt beállításokkal használom a progit, akkor pedig egy vagy két perc alatt kifagy azokkal a cpu órajel és fesz beállításokkal , amikkel a linx megy 40 percet!
ha adok még neki egy-két század voltot, akkor már megy megy vele, szóval nem lehetetlen a teszt futtatásaNa most akkor felvetődik bennem a kérdés, hogy biztos hogy a linx a legmegfelelőbb program a stablititás tesztelésére? Miért ezt használjátok, ha primenál hamarabb hibázik a proci?
Ezelőtt E8400-as gépem volt P35-DQ6 lappal és fel volt húzva a procim 5X525=4200-re.
Azokban az időkben az IntelBurnTest progit is ajánlották és azzal pedig az volt a tapasztalatom, hogy mégjobban felmelegíti a procimat, szóval gondolom mégjobban meghajtja.Ezekből az információkból nekem az jön le, hogy végülis a legalkalmatlanabb progit ajánlottátok.
Ennek van valami speciális oka? Jobban van optimalizálva Ivy procikhoz? Miért ezt használjátok?Nem kötekedésből kérdem, pusztán csak szeretném kielégíteni a kíváncsiságomat és megfelelően tesztelni a procimat.
Másik kérdésem, hogy itt a CoreTemp álltal kiírt VID-nek mennyi szerepe van? Mert overlock tutorial videóban meg sem említették. Nekem 1,28-at ír, és most épp 1,05V-tal tolom a 4GHz-t. Ez elég messze van a VID-től.
(Még csak a stock coolerem van, de köv. héten veszek Alpenfohn Brocken 2-t vagy Arctic Cooling Freezer i30-at)
-
krx21
nagyúr
válasz
xxSanchez #15031 üzenetére
1.112V-on nem is szabadna nagyon többnek lenni...
De az 1.24V 4700Mhz nagyon jó, ha tényleg stabil...
Az enyém Malay...Hoorus: Nem is beszéllek rá, mert nekem abból csak hátrányom lehet, ha elromlik...
De én örülök, hogy túl vagyok rajta, egyébként bőven 90C felett lenne... -
válasz
xxSanchez #14362 üzenetére
Tuning közben kupaktalanítottam es meghalt
Egyébként nekem kicseréltek pedig kupaktalanítva volt. Mondjuk ilyen minden mindegy alapon küldtem vissza de rendesek voltak. Vagy csak nem vettek eszre nem tudom bar nekem 0 ra volt halva konkrétan el sem indult vele a gép csak lekapcsolt. Pillanatragasztóval ragasszatok vissza ha gariztatni akarjatok (de csak akkor mert onnan nincs visszaút) semmiképpen sem terpentin el mert az valamennyire nyúlik és mozogni fog rajta. A pillanatragasztó megfogta úgy mint a eredeti.
Ha esetleg kicsit megkarcoltad akkor érdemes "hanyagul" otthagyni egy kis pasztát, hogy elfedje mintha csak nem takarítottad volna le. Erre érdemes figyelni akkor is ha használtat vesztek hátha így akarja valaki elfedni a nyomokat.4800 mhz en eddig stabil 5000 ghz en hibázik hiába emelem a feszt de annyi szent hogy a hőfokok is nagyon jók pedig nincs kupaktalanítva.
[4800 mhz en cinebench 9.74-9.77 között hoz]
Linx is lefut gond nélkül szóval elégedett vagyokIntel rendes volt jó példányt küldött hogy ne kelljen kupaktalanítani.
Ja és meg valami ha nekiálltok kupaktalanítani akkor mindenképpen számoljatok vele hogy akar meg is halhat hiába vagy óvatos! Legtöbbször a memóriavezérlője.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
xxSanchez #12285 üzenetére
Igen vissza olvasgattam, elég macerásnak hangzik a dolog de sajnos elég szomorú is, hogy ilyet kell talapsztalni az inteltől.
Remélem azért egy 4,5 Ghz-en még letudom hűteni.
Ezen a gyártó amúgy időközben nem jött rá, hogy elrontotta a pasztázási dolgokat?
Arra gondolok, hogy egy új revizió számon kiadott esetleg egy javított sorozatot amiben megfelelő hővezető anyagot használt.(#12288) tikshow Meg a termék ára is, majd kétszer annyi!
-
Macei
tag
válasz
xxSanchez #10960 üzenetére
Akkor MX-4-et mondanám, mindig azzal versusolják a liquid pro-t és asszem az a második legjobb paszta
(#10961) Bálint85: 80fok környékét azt még elviseli a proci de szerintem nem fogod elérni.
AVX-es Linx-el érdemes tesztelgetni és cpu-z meg realtemp progival figyelni teszt közben.
A fix feszültség beállítását majd valamelyik bios turkász megmondja, de egyébként a proci stabilitásához kell igazítani a feszt nem a hőfokhoz, szóval majd kiderül hogy 4.6ghz mekkora fesz kell neki és ha nem melegszik túl akkor király vagy -
don dante
aktív tag
válasz
xxSanchez #10921 üzenetére
Nincs mit... Valószínűleg azért maradt az ár a régebbi konstrukció közelében, mert sokat vissza vittek pumpa hibával... Én is így jártam,visszavittem de már nem lehetett az ipnban kapni... Egy hónap múlva ismét szerepelt a terméklistájukban, és meg is rendeltem úgy 2 hete... És amikor mentem a rendelésért már a H100i várt rám...
Semmi gondom vele, hatékonyabb csendesebb, jobb... Csak ajánlani tudom...
-
don dante
aktív tag
válasz
xxSanchez #10916 üzenetére
Hy! A H100i hatékonyabb, és megbízhatóbb... Nem hinném, hogy várnod kell rá, mert az iponból rendeltem meg, és a sima H100 volt a rendelési listába, de már csak a H100i érhető el náluk... Valószínűleg még nem frissítették... Az ár meg szerintem rendben van...
Itt egy bemutató a H100i-ről... Szerintem ez magáért beszél... Iponban lehet kapni...
További szép napot, és kellemes ünnepeket mindenkinek.Üdv Don
-
törölt tag
válasz
xxSanchez #10673 üzenetére
A Bios frissítését nem megpróbálni kellene hanem azzal kellett volna kezdeni.
Az Alap Biosom jófórmán ki sem próbáltam mert már nekem is mire hazaértem volt hozzá aszem akkor már a 8. biosupdate a gyártó honlapján.Minden deszka ami kijön alap biossal épp hogy csak elmegy, természetesen ott is akadhatnak jócskán hibák amiket egy Update-s verzió rögtön orvosol is.
Az előző lapom Rampege extreme pl hasonlóan a 6-7. bios update után kezdett el rendesen muzsikálni, az alapbiosával naponta rakta a tulaja újra az akkor még ő kedvencét az XP-t, mert folyton bugok voltak vele, ezért nálam landolt féláron mert szabadulni akart tőle.
Őt követve Nálam 4 évig hiba nélkül ment de már a vistát majd a 7-est is használva amit máig sem hisz el...
-
törölt tag
válasz
xxSanchez #10671 üzenetére
Miért nem ezzel kezted???
Szedd le azt a szart, és tedd fel a 7-est, abból is az SP-1-est
A 8-asról már én is visszaáltam a 7-esre mert agyvérzést kaptam a sok bugtól amit még az produkál.Mindig Kiforrott oprendszerrel tesztelünk, pláne tuningolunk!!!!!
És nefelejtsd el a 9. biosupdatet is felrakni majd resetelni.
-
-
bodva
aktív tag
válasz
xxSanchez #10658 üzenetére
Előfordulhat, hogy az AI Suite sűrűbben monitorozza a bejövő feszültségeket.
Mint már említettem nálam ment már tönkre táp, mikor ezt csinálta a program.Ha tudtok más megbízható progit, ami valós időben monitorozza a fesz értékeket, akkor érdemes azzal is kezelni, esetleg naplóztatni vele, hogy vissza lehessen nézni.
----------
Fontos egyébként, hogy a saját alaplapodhoz tartozó AI suite-ot szedd le, mert más AI suite-ban lehet, hogy vannak más paraméterek is (nem biztos csak tippelek és segíteni próbálok). -
don dante
aktív tag
válasz
xxSanchez #10604 üzenetére
Nem is lesz vele gondod innentől... ezekkel a beállításokkal megy nálam is, és minden rendben...
Sokáig kutakodtam, hogy mi lehet a probléma mikor felraktam az ALL SUITÉT, és külföldi fórumokon leltem rá erre a válaszra, amit neked is javasoltam...
További szép napot.Üdv Don
-
törölt tag
válasz
xxSanchez #10571 üzenetére
A Sabertooth z77-esed ilyeneket produkál???
meg vagyok döbbenve mert olyat akartam volna elsőkörben.
talán az update helyen nézd meg biztos van javított újabb verzió is fent mert az én lapomhoz is már a 4. bios frissítés jött ki, és ebből az AI-ből is már van 3-4 javitó pack. -
Diocles
aktív tag
válasz
xxSanchez #9899 üzenetére
A számlát azért tartsd meg, mert egy esetleges ügyintézés esetén az Intel is kérheti. Nyilván ezt nem lehet biztosra tudni, amíg valaki meg nem próbálja, de nagy valószínűséggel vállalná az Intel is a garancia intézését, ha baj lenne. Egyébként elhanyagolható az esélye, hogy bármi baja is legyen a processzorodnak, nyilván nem véletlenül vállalják rá a garanciát is.
#9899: Probléma esetén szinte biztosan azt kérnék, hogy küldd el nekik a processzort. Ez a szétverős megoldás más gyártónál is létezik, de inkább kivétel, mint szabály.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K - Garancia - Ingyen posta
- i7 12700k 2026.07.23ig aqua gari,csomagküldés az árban
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen/ 12Hó Garancia / 100% akku
- Vadiúj gèpházak! Gamereknek ès Akiknek fontos a külső!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest