Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoolsNOS
veterán
Olvass vissza miért szedte le róla! Persze nem így kellene. Amúgy szvsz az a proci tuti halott volt már.
Másik: ezeket a procikat semmivel sem tartod 30fok alatt terhelve akárhogy polírzod. Leszámítva az extrém hűtést. (a víz nem elég)(#8867) jilian: szerintem jó lesz az 24/7re. Egy ilyen teszt néha még egy alapjáratos procit is "megzavarhat".
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
krx21
nagyúr
Többször említettük, hogy a szenzorok 50-60C alatt nem igen pontosak! Bár lehet, hogy neked a 20C pontos, amelyben a szobában 16C alatt van...
"Én inkább az élettartamra gyúrok rá mindig. most olyan cuccok vannak a procin(paszta, hűtés) amivel 30 fok alatt tartom terhelve."
30C alatt? Ez kicsit úgy hangzik, mintha az autómat kímélve nem hajtanám 1500-as fordulat fölé...
Üzemszerű működés közben egy 60C-os CPU kifejezetten hűvösnek számít...
Melegnek 80C felett számít és a probléma olyan 90C feletti értékeknél keresendő...Az élettartam miatt ne aggódj, hidd el sokkal előbb fogod használni, önszántadból asztal alátétnek, minthogy tönkremenjen...
-
krx21
nagyúr
A félvezetőknél amúgy pont fordítva van a hőmérséklet és az ellenállás kapcsolata...(nemrég néztem utána én is...)
A szenzorok pontosságát nehéz megmondani, de iránymutatónak nálam kérdéses az a szenzor amelyik 22C-os szobában 20C-ot mutat... Persze üzemi hőmérsékletnél lehet jóval pontosabb is...(kb. 60C!)
A 30C alatti tartásról még nem hallottam, de valószínű itt még senki... Az ilyen jellegű kívánalmak valószínűleg tájékozatlanság, vagy erőteljes hőmérséklet fóbia következményei lehetnek.
De ne vedd bántásnak, itt mindannyian kicsit fanatikusak vagyunk!
Én is sokat foglalkoztam a hőmérsékletekkel, mert nem nagyon tudtam a tuningolt 3770K-t 80C alatt tartani...
Kockáztattam és költöttem rá, hogy 70C alatt maradjon Linx-nél... Ez is mánia! Mert 99%, hogy az eredeti állapotában sem menne tönkre... De a 30C azért felkeltette a figyelmemet... -
Macei
tag
ya és ha megnézed a többi értéket rájössz hogy a szobám ténylegesen is fűtött, különben az alaplapi hő meg a vidikari hője is alacsonyabb lenne nem?
Nem veszem én semmiféle bántásnak sem, Értem én az értetlenséged
Nincs hőfok fóbiám vagy nem tok róla. előző procim(pentium D820) 50-60 fok között lengedezett persze nem gyári hűtéssel. A gyárival felkúszott 80 fölé is.
Én csak arra törekszem hogy minél alacsonyabb legyen mert az jó
Ha megy egyszer úgy döntök hogy lássuk mit tud akkor meg nem lesznek gondjaim.
Amúgy a vinyót is simán le lehet hűteni hogy fel se pörögjön, azért az már nekem is tulzás.
[ Szerkesztve ]
-
Macei
tag
sorry a sokadik HSZ-ért.
Megnéztem linx-el.
Nem állítgattam semmit csak elindítottam. Ha kell akor mondmit.
Egy furcsaságot azért láttam. amit visszaesett a terhelés a hő is esett vele együtt a képen 34fokos és simán visszaesik 27 fokra amiíg nem terheli.
Vagy ennyire pontatlan a szenzor vagy ennyire jó a hűtés?!
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Pasztánál én a tapasztalatom alapján a Liquid Pro-ra esküsök...
De életveszélyes az biztos... Tegnap le kellett, gépátrendezés miatt vennem a proci hűtőt és a levételnél több helyre is csöppent... Az amúgy nagyon nehezen elkenhető anyag most a letörlésnél, mintha szándékosan beledolgozná magát a nyákba! Fehéredtem is rendesen...
Viszont hatékonyságba köröket ver a hagyományos zsír illetve szén alapú pasztákra...
Igazából a kupak alatti paszta cserét, csak evvel érdemes csinálni!... Máshova a veszélyessége miatt meggondolnám... Ez a legdrágább is a mennyiségét tekintve, max. 2-3 pasztázás és újabb 2500 Ft... -
krx21
nagyúr
Összehasonlítás képen: A kupak alatti és feletti cserénél arcic MX4-hez képest -12C-ot hozott!!!
Más fórumtárs esetében is ilyen különbségekről számoltak be!
Sima borda alatti cserénél persze nem hoz ennyit, ott kb -2-4C-ot...
Nekem történetesen 81C-ról 69C-ra esett vissza... -
Colos1
őstag
"a szupravezetőnek amit csak elvileg ismernek abszolút 0 fokon végtelen a vezetőképessége"
Nekem a fősulin volt szerencsém szupravezetőkkel játszadozni. A 0K az minden anyagra igaz, viszont a létező - és néhol már a gyakorlati életben alkalmazott - szupravezetőket elég a folyékony nitrogén forráspontjára hűteni, és máris szupravezetnek.
Van magas és alacsony hőmérsékletű szupravezető, a magas hőmérsékletűt nitrogénnel, az alacsony hőmérsékletűt pedig héliummal kell hűteni. A gyakorlati életben egyelőre a magas hőmérsékletűeket alkalmazzák.
A hőmérőszenzorokról meg nekem is írták, hogy hidegen pontatlanok.
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Diocles
aktív tag
Szinte minden megállapításod téves vagy pontatlan. 04ahgy kolléga észrevételei helyesek, egyellőre hidd el, aztán olvass utána
(#8902) Johnny001: Ha szeretnéd a stabilitást ellenőrizni, akkor futtasd legfeljebb egy óráig! Tovább nincs értelme, sokkal jobban jársz, ha inkább minél többféle tesztett futtatsz. Prime95, SuperPi, Cinebench, Excel, Matlab, amit használsz. Sokféle teszttel tudod a leginkább felderíteni, ha valami instabil.
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
"Egy tranyó nem attól félvezető mert mondjuk germánium vagy szilícium van benne hanem attól hogy bizonyos hatásokra pl áram vezetővé válik persze ha megsűl akkor ki tudja mi lesz belőle. alapesetben szakadás."
Téves. Alapesetben félvezető, a szennyezett szilícium, germánium, egyéb anyag miatt, determinisztikusan.
"pl egy jól bekötött transzisztor megkapja a bázisára a feszt akkor te a collektoron nem fogsz kinenő feszt kapni, viszont ha bekötöd az emittert is akkor kap a bázis fesszel megegyező pár mA-el nagyobb áramot,
a tranyó tulajdonképpen egy kapcsoló amit erősítésre is használnak. lásd astabil multivibrátor, vagy monostabil multivibrátor."Téves. A tranzisztor egy áram (nem pedig feszültség) által vezérelt eszköz. És ha azt feszültséggenerátorosan megtáplálod, akkor hőmegfut és kipurcan.
"Ismétlem magam: akkor a tirisztorra ami a hangfalaba erősíti fel azt a pár voltnyi/milliampernyi váltóáramot minek hűtőborda?"
Téves, téves, nagyon téves. A hőmegfutás elkerülésére szolgál a hűtőborda. Melegszik, csökken az ellenállása (azonos külső paramétereket feltételezve), ezáltal nő az áram, mégjobban melegszik, mégjobban csökken az ellenállás, mégjobban nő az áram, a PN átmenet szublimált, a tranzisztorod meg sirathatod. Tirisztort meg nem is láttam még hangfalhoz készült erősítőben. Tranzisztorral lehet kapcsolni is, lehet erősíteni is. Tirisztorral csak kapcsolni, ráadásul kikapcsolni sem olyan egyszerű.
"A szupravezetőkról meg annyit hogy WOW már itt tartunk vagy a tanárom volt suta? "
Igen. Magam is kísérleteztem vele. A kerámia szupravezető gyűrű, folyékony nitrogénben, fölé neodimium mágnes. Ott lebegett, amíg tartott a szupravezetés, mert az általa indukált áram mágneses tere épp akkora erővel taszította, mint a gravitáció vonzotta. A gyűrű felmelegedett, az áram hővé disszipálódott, és a mágnes leesett. A részecskegyorsítókban, és elég sok helyen az iparban is használnak hatalmas, több tíz tonnás szupravezető elektromágneseket.
"Akkor a tirisztorra ami tulajdonképpen egy nagy teljesítményű tranzisztor minek borda?"
Téves. Teljesen eltérő felépítésű és felhasználási területű eszközök.
"Nah gyerekek kinek küldjem a csekket a fizika óráról?"
A fentiek tükrében ugye ez aképp értelmezendő, hogy te fizetnéd be a tandíjadat csekken, ugye?
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Colos1
őstag
"Megint csak igaz hogy akit tudja csinálja aki nem az tanítja."
Sajnos a mai világban ez fokozottan igaz.
Nekem volt szerencsém óraadó tanárként tanítani egy szakiskolában szakmai tantárgyat fél évig, így az okát könnyen átlátom.Anyagilag nem éri meg a munkahelyet ott hagyni egy tanári állásért, így csak azok lesznek tanárok, akik a munkában nem állják meg a helyüket. (BUTÁK!!!) Tisztelet a kivételnek, mert van!!!
Pedig szakmai tantárgyat olyannak kell tanítania, aki a szakmában otthon van. Erre milyenek tanítják??? Költői kérdés volt....Szakközép és szakiskolákról beszéltem, főiskolán és egyetemen más a helyzet, de az oktatás színvonala is.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Colos1
őstag
Jól képzeled el Nálam is úgy áll fel a rendszer, hogy SSD-n a Win7 + programok + repülőszimulátorok, HDD - játékok és egyéb adatok. A dokumentumok - képek - videók - zene rendszermappák át vannak helyezve.
-
04ahgy
nagyúr
Honnan indult ki, már el is felejtettem? Jah megvan. Nem kell a hőfokokat olyan komolyan venni. Ivy-nél a 80°C még csak simogatás neki.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Colos1
őstag
"Nem szentírás részletek a linken"
A biztonsági adatlap éppen hogy egy szentírás
Pl. ezzel kell menni a dokihoz, ha meghúznád, vagy elkezdené lemarni a kezed.
Meg tartalmaz ezen kívűl minden olyan adatot, hogy pl. ha elég mérgező-e a füstje, tűz- és robbanásveszélyes-e, stbstbstb.Tehát ez nem tartalmazhat hamis adatot, törvény írja elő minden EU országban. Ha pl kiderülne, hogy a forráspontja nem 1350, hanem pl. 1250 fok, már akkor is seggberúgják őket.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
Nem értem miért kell ennyire félni ha egy paszta vezeti az áramot. Nem a VGA hátoldalára kell kenni mint a zsíroskenyeret, hanem a proci és a borda közé hajszálvékonyan.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
don dante
aktív tag
Így van kimondtad a varázsszót... Ami megy az megy, ami selejt, az előbb-utóbb úgy is kiütközik...
Amúgy meg minden gyártónál voltak rossz szériák, (pl: Asus P5 szériából némelyik) csak egy két cég többször esett ebbe a csapdába...TELEFONON GYORSABB!!! Samsung Galaxy s6 edge...:)
-
kovsol
titán
Úgy vannak írva jelenleg a programok, hogy ne terheljék a pic-e slotot, 3.0 szerintem jelenleg ott jöhet jól ahol mondjuk az alaplap két kártya esetén csak 8-8 felállást tud ott akkor pci-e 3.0 val ez megegyezik egy 16-16 pci-e 2.0 nak. Egy kártyás rendszer esetén még csúcs kártya esetén is hangyafasznyi az eltérés a 2.0 és 3.0 között. i3 mellé meg ki fog tenni mondjuk egy gtx690 -t ? hogy keljen az egy kártyás rendszernek is a sávszél ?
May the Force be with you!
-
Ferdzsoo
addikt
Én májusban tutti megcsinálom, ha az embernek van egy kis türelme, meg kézügyessége, ill. megfelelő eszközei, szerintem 100%-osan meg lehet csinálni...
Mondjuk úgy, nemigazán tudom elképzelni hogy akkora balfék lennék hogy belevágok a magba vagy a nyákba. Egyszerűen finom mozdulatok kellenek..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Láttam már a videót, és igen pont így akatam, annyi hogy egy vadásztőrrel, és egy 5kilós vaskalapáccsal verném hogy gyorsabban menjen, mert ugye a sebesség a lényeg nem pedig hogy jó legyen.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Nem lehet tudni hogy működött e mert 8 perc körül mahinál valamit a procikkal és egy teljesen másikat tesz be. Szóval kamu az egész vid szerintem...
-
törölt tag
Per itt nem lesz.
Amire én támaszkodom és sajnos a hazánkban már nem nagyon működik de kint még igen az az emberi jóindulat.Sokszor hatásosabb egy szives kérés, mint egy utasítás, vagy parancs.
Ebben az irányban megyünk, mivel a gariztatási próbánál is természetesen elmondtam őszintén miről van szó.
Ehhez sajnos itthon még nem találtam megfelelő embert, aki akart volna segíteni, de nem adom fel.
Mind ketten tudjuk hogy ez az ország a sógor koma rokon kapcsolatok országa, de nagyon sok ország van még nagyon sok emberrel, és csak azt az egyet kell megtalálni aki épp akar segíteni valakin és nyertünk is.megesett velem is, hogy csak azért adtam egy 100-ast egy hajléktalannak hogy hagyjon már békén
-
ST05
őstag
annyival kiegésziteném, h az ilyen jellegü tesztek elég nagy ( 1440-1920) felbontásban végzik, és a legerösebb játékokkal crysis, bf,,
tehát a valósságban azért nagyobb a külömbség érzésre sokkal, ha jobban megnézzük a teszben, sok játéknál a hd4000 eléri az élvezhetö fpst, hd2500 inkább marad a zavaro tartományban,,föképp 1440 ben látszik ez
ennél nagyobb felbontás, igyis ugyis kevés mindkettönek ezekhez a legkeményebb játékokhoz
nyilván aki ezt a grafikus motort használja, nem 1920 as monitoron játszana, annak már van kártyája is
én 1440x900 al elég jól megvagyok hd4000, de néha érzem hogy 1 vagy 2 vel kissebb felbontás méginkább izlene neki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.