Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
üzenetére
A videó nálam nem jön be. Ha viszont az Asus OC Key-ről van szó, akkor az a rossz hír, hogy ha jól tudom ez csak Asus ROG lapokkal működik.......
Szerk.: Közben bejött, arról van szó, amire gondoltam.
-
krx21
nagyúr
válasz
üzenetére
Ez az írás sem mond semmi összefüggést DRAM Voltage: és a VCCIO között!!!
Ez a kettő különbsége ne legye több mint 0,5V szerintem pletyka...Repsol600:
Annál egy nagyon kicsit többet tennék rá... A kiszáradás pedig úgy tudod megnézni, hogy nem a szárazságot nézed, hanem a hűtési hatásfokot... Tehát ha jelentősen csökken a hűtési teljesítmény akkor újrapasztázol...
Ha nem, akkor még száraz is lehet, itt nem az a lényeg, hogy nedves legyen...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bodva
aktív tag
válasz
üzenetére
Szerintem a hőmérséklet eltérés abból fakad, hogy míg Fix fesz alatt folyamatosan melegíted a lábast, addig offsetnél csavargatod alatta lángmennyiséget

Amúgy tegnap nem te írtad, hogy neked a fix fesz jött be, mert az Offsetnél valami teljesítmény csökkenésed volt?
-
bodva
aktív tag
válasz
üzenetére
Melyik része okozott problémát a beállítom manuálra, majd megadom értéknek, mondjuk az 1.1V-ot? Ja és persze a szorzót feltolom mondjuk 42-re, a BLCK-t meg manuálisan 100-ra állítom.
Aztán innen megyek lefelé ha simán megy vagy felfelé ha nem indul.Ne adj isten ha erre nem gondolnánk, akkor még a memóriát beállítom, de az auton hagyva nem okoz gondot tuningnál, mert eleve 1333-ra lövi be a lap

És ezek közül egy csomó lépést alapból meg kell csinálni offsetnél is meg bármilyen tuningnál )(eleve hagytam is még ki ezen kívül is lépéseket)
Memóriát sokkal nehezebb tuningolni Intelnél, mint a procit

Főleg nem kellene, hogy problémát okozzon a manuálisról offsetre átállás vagy vissza...
-
xxSanchez
őstag
válasz
üzenetére
Azért mert Windows 7-en is ugyanilyen bugos volt tehát biztos, hogy nem a rendszerrel van a baja. Nekem semmi bajom nincs Windows 8-al, sok új szolgáltatást kihasználok amit tartalmaz. Vissza nem szeretnék váltani, ha már kifizettem akkor használom is. A bios frissítést megpróbálom majd.

-
xxSanchez
őstag
válasz
üzenetére
Huu, ez jó hosszú lett. Előre is köszi a fáradozást.

Körülbelül 5-6 rendszer lett már telepítve amióta megvan a lap. A legelső telepítésnél még semmi nem volt babrálva a biosba, egyszerűen Win7 fel majd a driverek. Ekkor még nem raktam fel az Al Suite-t, mert nem volt szükségem rá, csak szoktam a dolgokat. Majd később felraktam és akkor már kezdődtek a bajok. Folyton figyelmeztetéseket dobott és ki is kapcsolta a gépet amikor ő úgy gondolta, hogy "most már károsodhatna". Nem nagyon érdekelt, gondoltam valami tipikus szoftveres bug, töröltem. Mostanába lett kedvem hozzá, hogy újra szórakozzak vele, de mint látható most sem működik megfelelően. Jelenleg Windows 8 Pro van fennt, az Al Suite pedig kompatibilis Windows 8-al is tehát ez kizárható. Az előbb azt olvastam egy fórumon, hogy talán a takaró lapkák alá por ment és az zavarja össze a szenzort, takarítsam le az egész lapot. Ezt majd mindenképp megpróbálom, de egy szoftver miatt nem fogok új wint felrakni, annyit nem ér nekem. Nem tud olyat az alkalmazás ami nélkül nem tudnék élni. Mégegyszer köszi a segítséget.

-
Ice&Lime
veterán
válasz
üzenetére
1.a procit nem tuningoltam és nem is állítottam benne semmilyen értéket.
2.áramtalanítás után csak az usb-s hiány szünt meg, de ugyan úgy kék képernyő fogadott a win boot logonál, tehát a a probléma nem szűnt meg.
3.az a lényeg, hogy nem tudok igpu-ra váltani, mert kék képernyőt ad be a win indulásnál, ahogy ezt fent leírtam, és win-ben sem tudom feltenni az asus alaplap honlapjáróli vga drivert, mert nem engedi.
tehát egyáltalán nem látok az eszközkezelőben és sehol sem így intel hd graphics-ot csak a geforce-t. ez a lényege.
driver sem nem megy fel az intel hd graphics-hez:
-
ffodi
veterán
válasz
üzenetére
Igen, így már jobb.
Viszont kiegészítésnek pár dolgot hozzátennék, ha így nem indul a rendszer, vagy kapásból fagy, akkor:
-4 RAM modul esetén manuális VCCIO (VTT) beállítása 1,15 V-ra és ha stabil, akkor lehet menni szépen visszafelé, ha nem akkor feljebb egészen 1,2 V-ig
-Stabilitást elősegítve PLL mehet 1,7 V-ra
-Fix feszültség, jobb mint az auto, ezért ezekhez a beállításokhoz: VCCSA (system agent) fix 0,925 V, PCH fix 1,05 V
-Stabilitás esetén Vcore csökkenthető, és az LLC is (Load Line Calibration)
-Megfelelő működés után az energiagazdálkodások aktiválása (speedstep, c1e, c3, c5/c6)
-És ami fontos, hogy mivel procit tesztelünk tulajdonképp, ezért első körben a RAM-ot állítsuk 1333 MHz-re (vagy 13,33x szorzóra), időzítését 9-9-9-27 2T-re (vagy 10-10-10-30-2T-re), és 1,5V-ra, így talán nem lesz akadályozó tényező a RAM beállítás -
ffodi
veterán
válasz
üzenetére
Mindig az a baj, hogy olvasnak innen-onnan információkat a tuninggal kapcsolatban, jobb esetben innen a fórumból. Tapasztalat hiányában nem tudják pontosan mit hova, és annak mi lesz a következménye. Jó ez a kis útmutatás, de első pillantásra pl. a 2200 MHz-es beállított RAM órajeled, vagy a sok auto-ra állított fesz. érték biztos hogy sokaknál olyat eredményez, hogy nem indul majd a gép. Sajnos a saját rendszeréhez mindenkinek saját magának kell megtalálni a megfelelő beállításokat..........persze az ilyen "képek" iránymutatásnak jók, de mint említettem van benne pár dolog, amit első körben nem javasolnék......

-
Repsol600
addikt
válasz
üzenetére
Schindler listája volt nem Svindler.

-
Diocles
aktív tag
-
-
ffodi
veterán
válasz
üzenetére
Ez rendben is van, csak eleinte 1-2 mondat máshogy jött át.

Elhiszem, hogy szívesebben olvasnál "hitelesebb" forrásból ilyen információkat, mert én is, csak az ilyenekre nehéz ráakadni. Az alapprobléma az, hogy a procik degradálódnak, ami nem találgatás, hanem következmény, és azt sok itteni és külföldi kolléga és fórum meg tudja erősíteni. A további információ már csak ezzel kapcsolatos hosszabb távú személyes tapasztalat.
Igen, pontosan ezért jók az ilyen viták és tapasztalatok, mert ezek vezetnek előre.
-
bodva
aktív tag
-
ffodi
veterán
válasz
üzenetére
Találgatás? Tapasztalat, és azt vedd figyelembe, hogy régen olyan sem volt, hogy az alapórajelhez képest 1-2 GHz-cel magasabb órajelen használjon valaki egy procit 24/7-ben! Ugyanis az alapprobléma ebből jön. Illetve csak néhány kivételes proci megy 24/7-ben mondjuk 5 GHz-et ettől fogva a probléma is csak ritkán jön elő. A miértjét leírtam a linkelt hozzászólásban.
A túl kevés feszültség idle alatt problémákat okozhat ez így igaz.
A Sysoft-ra nem volt még időm, majd megnézem, ha lesz, kíváncsi vagyok mire gondolsz. Egyébként sem írtam, hogy találgatsz, csak leírtam, hogy mi a valóság a LinX-ról, AVX-ről. (vagyis ahogy én gondolom, hogy az)
Rendben teljesítményprobléma volt, megoldódott, nem kell egyből harapós kutyát játszani, senki nem mondta, hogy hülye vagy. Beszéljünk meg mindent nyugodtan.

Igen: Jó esetben "gyere ide". (amúgy Béla)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ffodi
veterán
válasz
üzenetére
Akkor sorban:
Az SB óta sok Intel processzor támogatja az AVX utasításkészletet. A korábbi Linpack (és ezzel a LinX) nem támogatta ezt, az új viszont már tudja. Igazság szerint azt sosem lehet megállapítani, hogy jól mutatja -e vagy sem, csak viszonyítani lehet a többi eredményhez. Ezt továbbgondolva, kijelenthető, hogy az AVX-es LinX helyes eredményt mutat, mert az AVX utasításkészlet használatával célirányosan magasabb számítási teljesítmény érhető el azonos órajelen. A nagyobb mértékű melegedés sem véletlen.
Fix vs. Offset-ről ez a véleményem. (Igaz SB, de szerintem nagyjából általánosítható). Valamint ez kiegészítésként.
A maximális hőmérsékletet tekintve, a LinX vagy egyéb stabilitásteszt alatt mért hőmérséklet nem feltétlen indikálja a valós használat alatt mért hőmérsékletet, sőt sok esetben fenntartásokkal kezelendő.
A LinX stabil beállítás nem feltétlen stabil a mindennapokban. Ezért ajánlott a LinX mellé Hyperpi 32M-et futtatni, illet 1-2 óra játékkel tesztelni a beállítást. Illetve van egy pont, amikor a proci tulajdonképp a stabilitás határán van, ilynkor sokszor lefut akár 20-30 kör linX is, de néha hibázhat, ezt viszont sokszor jól mutatja a teszt alatt megfigyelhető ingadozó számítási teljesítmény (feltételezve, hogy másra nincs használva a PC).
Az akadásos dologról: Előfordulhat az is, hogy nálad valami egyedi hiba van.
"Minden esetre érdekelne de itt nem kapok szerintem választ rá, hogy miért elég a costának a jóval kevesebb fesz, és miért kell a Malaynak majd 1 voltal több ha mind a kettőt hozzáértő magasan szakképzett mérnökök állítják be?"
Majd 1 V-tal? Az ritka kretén lenne.
Esetleg 1 tizeddel. Hogy miért? Ki tudja. Más gyártósoron készül, a technológia pedig nyilván ugyan az. Egyébként néhány példányból nem lehet általánosítani. 1-2 milliárd tranzisztor "felszennyezése" során adódhatnak kisebb- nagyobb különbségek. 
-
krx21
nagyúr
válasz
üzenetére
Gondolom 0,1V-ot akartál írni...
Az biztos. hogy a hosszabb ideig stabilnak tűnő (LINX, IBT, stb) CPU-kat dinamikusan változó terheléssel is kell tesztelni! Nálam pl: a CIBEbench szált el gyakran! A 4.5Ghz-hez (Malay, 3770K) 1.205V elég volt, de a CINE miatt ezt 1.23V-ig emeltem... Én abból az apropóból választottam a fix feszültséget az offset helyett, mert az offset feszültség néha indokolatlanul ingadozott... A Linx kiírt értékei nagyon függ a beállított memóriától is! Minél többet állítasz be annál többet mér... A 80-88C hőmérséklet még üzemszerű lehet nyáron linx esetében... -
=HG=
addikt
válasz
üzenetére
Egy 100-ast mi is adunk neked !

Na de viccet félretéve, szerintem senki nem gondolt volna rá, hogy pill ragasztó végleg elintézi a procit, úgyhogy
egy páran megköszönhetik neked, hogy közzé tetted ezt a ballépést !
Pedig így tenyérbe nem is látszik olyan vészesnek...jó-jó van némi hiányosság rajta......De így ránézésre én is reménykednék, hogy hátha megy még....
Írd azt Intelnek, hogy nem volt ráírva proci dobozára, hogy tilos pillanatragasztóval összekenni !
-
ST05
őstag
válasz
üzenetére
kivánom neked h legarizzák
,, én nem tartom kizártnak, egy öszinte tömör velős lényegre törö levelet megér..
én már soxor csalódtam nagy cégegbe kellemesen, egy proci nem proci nekik, viszont menniyvel nagyobb reklám, és marketing , ez üzlet politika
föképp amerikai termékeknél jártam ugy h komplett csere mint pl, zippo örökélet gar, vagy oakley sport napszemcsi, egyszer egy üveg sakk táblát karácsonyi ajándék márvány lépcsön földhöz ragadt , elértem a gyátót komplett ujat kültek téritésmentesen,,,
hirtelen amik eszembe jutottak ,de én simán látok rá esélyt hiába a durva fizikai behatás
-
ffodi
veterán
válasz
üzenetére
Értem. A pillanatragasztó miatti fehéredés szerintem attól van, hogy "kölcsönhatásba" került a külső lakkal. Elvi síkon ez még a vezetőréteget nem károsítja. Egyébként hányszor de hányszor jártam már úgy, hogy egy adott dolognak tulajdonítottam valamilyen hibát, aztán utólag rájöttem, hogy véletlen lesarkazódott pl, vagy valami teljesen más volt a hiba okozója. Hiába, ebből tanul az ember.

Ha észrevették, akkor az onnantól menthetetlen szerintem. Valamint, ha esetleg sikerülne is Intelnél legariztatni, akkor korántsem biztos, hogy "Costa Rica"-i gyártásút kapsz.......Mindenesetre sok szerencsét hozzá.

-
ffodi
veterán
válasz
üzenetére
Ez elég vidám.
Távol álljon tőlem, hogy megkérdőjelezem azt amit leírtál, de.......nekem a kép alapján (bár elég kis felbontású) az a tipikus eset látszik, hogy fel lett ragasztva, majd a leszedésnél a kupakkal együtt feljött egy darab a NYÁK-ból.
A felrakásnál a kupak és a proci helyzete pontosan ilyen volt? Csak mert ez így ugye fejjel lefelé van.
Illetve lehet a kép rossz minősége teszi, de nekem olyan mintha a proci bal alsó (ha nem fejtetőn, állna jobb felső) sarka le lenne sarkazva.
Intel bácsi nem hiszem, hogy ezt beveszi gariba, sőt......Tényleg, lehet, hogy korábban írtad, bocs, hogy nem olvasok vissza, de miért nem vették be gariba?
-
-
JoolsNOS
veterán
válasz
üzenetére
Tudod ezt hívják okoskodásnak...amikor egy okos ember pár gondolatát terjeszted, mintha a sajátod lenne. Amúgy egy irodát teljesen máshogy kell berendezni mint egy szobát. Irodában alap, hogy a széked az ajtó felé áll. Szobában ez marha hülyén néz ki. És helykihasználásban is alulmarad. És abszolute nem vág témába. Bocs az offért nem nem tudtam szó nélkül hagyni.
-
ffodi
veterán
válasz
üzenetére
Az, hogy nem látja be a szobát, az rendben van, de lehet pl. az ajtó közvetlen jobbra, és akkor látja, hogy ki jön be. Illetve ha nincs gyerek akkor ez kevésbé szempont. Mindegy, szerintem ne feszegessük tovább.
Olyan nincs, hogy túl sok. Vagy elég, vagy nem. Más kérdés, hogyha a névleges teljesítmény kis hányadát használja ki a rendszer, akkor nem lesz a legjobb a táp hatásfoka. Viszont itt kb. 30-50%-os kihasználásról beszélünk terhelés alatt, ami épp ideális, valamint esetlegesen még egy vga beszerzése esetén nem kell tápot cserélni.
Simán lehet a táp hibás, vagy lehet az is a probléma, amit korábban említettem (vagy persze valami egészen más is
) -
-
krx21
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen minden alkalommal változhat, hogy melyik mag a melegebb...
De ha leragasztod akkor, honnan tudod, hogy az a legjobb pozíció???![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ráadásul utána már nincs variálás, se állítgatás, se paszta csere...
Egyébként még a borda cserénél is változhat a magok közötti különbség.... -
don dante
aktív tag
válasz
üzenetére
Hy. A paszta felvitel celofánozott fülpiszkával történ (szép egyenletes réteg) Vizhűtés van a procin, és emellett egy Haf X 942-esházikó amiben 7db venti van, abból 1db 23cm, 3db 20cm-es... Egy GTX 580 Asus DC II amit szintén hűt külön egy 12cm-es venti... Így a szellőztetésével nincs gond a konfignak... Szerintem a procim egy melegedősebb fajta lehet...

-
belinho
senior tag
válasz
üzenetére
Nem azzal van baj, hogy ajánlod az ASUS-t, hanem hogy azt írod a többire ASROCK, MSI, stb hogy ezek nem jók holott semmi baj nincs velük.
Azt is megsúgom neked, hogy szinte az összes 3dmark rekordot MSI kártyák tartják és nem az ASUS, de ettől még nem zengenek ódákat az MSI kártyákról, pedig lehetne. Mindenki azt vesz, amit akar.
Amúgy ha ekkora szakértő vagy, hol voltál eddig, ez elég különös nem? 7napos újonc létedre úgy osztassz itt másokat, mintha őstag lennél.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bár én türelmetlenebb voltam... 19 volt a párom mikor hozzám költözött... "Így is elértem nála ezeket a dolgokat"...
Így semmi galibát nem tudnak okozni ezek a progik...