Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalanchoe
senior tag
Rövid értékelés a Logitech Rugged Folioról:
Már harmadik napja használom, igaz, még nem írtam vele nagy szövegeket, de az eddigiek alapján teljesen jól használható, meg vagyok vele elégedve.
A belehelyezés nem olyan egyszerű, persze nem is lehetetlen, de miután egyszer beleteszed az iPad-et, nem igazán fogod kivenni.
Szerencsére a billentyűzetet simán hátra lehet hajtani (szóval nem is kell kivenni belőle), ilyenkor a fizikai bill.zet kikapcsol, és a virtuális billentyűzettel lehet szöveget bevinni.
Maga a billentyűzet kicsit másabb, mint mondjuk egy laptopon, de teljesen megszokható, én még kényelmesebbnek is találom a szövegbevitelt. Előnye, hogy nem koszolódik annyira, és cseppálló, valamint nagyon csendes a gépelés. Minden ékezet megtalálható rajta, annyi, hogy vagy fel kell címkézni, vagy meg kell tanulni mi hol van. (Ezzel nekem nem igen volt problémám, mert már megszoktam a billentyűk elhelyezését.) A tolltartó nem rossz, bár nem tudom, mennyire lesz tartós, eddig egész jól funkcionál.
Én meg vagyok vele elégedve eddig, mindent tud, amire szükségem van egy billentyűzetnél. -
g@bo
nagyúr
urak
Apple iPad (7.gen) 32GB 10,2" 2019 Wi-Fi Space Grey 110 ropiért vállalható (jobb lenne a 64 gb de az már nagyon drága, nem tudom a 32 mennyire gáz) vagy most akciós a Apple iPad mini 5 Tablet, 64GB, Wi-Fi, Asztroszürke 140e lenne, emagos.
mit javasoltok?
-
Rage47
veterán
ha kell a 10.2 méret, akkor az ipad 7 is teljesen jó
harverben jobb a mini5, de te is tudod
https://www.apple.com/hu/ipad/compare/ha felhőben tárolod a cuccaid és nem raksz rá sok filmet, akkor a 32 giga is elég
[ Szerkesztve ]
-
Woody0128
újonc
Sziasztok! Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy iPad 7-és készülék a fiamnak amit kb 2 hónapja vettünk neki a Telekomban és a iPad 2hetente azt produkálja hogy nem nyitja meg a programokat (játék,messenger,teams stb) csak miután ujraindítottuk! Ez szerintem nem normális tekintete hogy a családban több apple telo is van évek óta és azok jók ! A legfrissebb szoftver van rajta de a régiekkel is csinálta! Segítségeteket előre is köszönöm !
-
-
kátú
őstag
válasz access_denied #29813 üzenetére
Igen, működik, de bizonyos olvasók esetén már kell neki a tápellátás, és pendriveból is olyat kell keress, ha táp nélkül seretnéd használni, aminek alacsony az energia igénye. Viszont amennyiben adsz neki tápot, onnantól már egy külső HDD vel is boldogul, vagy akár egyszerre több eszközzel
It still works!
-
moleculez
veterán
Sziasztok! iPad OS rendesen kezel egy random BT egeret, vagy csak a Magic Mouset?
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
SidCorky
őstag
válasz moleculez #29815 üzenetére
Elvileg kezel, gyakorlatilag nem árt, ha a támogatottsági listán ott van legalább a macOS, de méginkább az iOS/iPadOS. Nekem egy Corsair gamer egeret pl. nem sikerült összelőnöm vele BT-n keresztül, de a Logitechek például szinte biztos, hogy jók hozzá.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
axlfsi
veterán
Sziasztok! Meglehetosen (kezdetektol fogva Android felhasznalokent), valamiert sosem kerultem kozel az iOS-hez, de a lanyom egy eve rajzol egy iPad-on es nagyon szereti. Tortent viszont minap az incidens, ami elott most kicsit tanacstalanul allunk, igy kerdeznelek Benneteket, hathat tudtok segiteni. A tortentek, zanzasitva:
- egy ideje uzenget (utolag tudtam meg) a rendszer, hogy fogytan a hely / el fog fogyni a hely.
- ma mar odaig jutott a lanyom, hogy kapott egy Storage full uzenetet, torolni szeretett volna par nem hasznalatos alkalmazast (adatot), de allitolag mar szinte nem is reagalt ...
- ujrainditotta (kombkombinacoival), de boot utan, csak Apple logoig jutott
- Windows laptopra kototte, iTunes es ott az Update (szerencsere es nem a Restore), ami elvileg sikeresen lefutott, de tovabbra is csak az Apple logoig jutunk...Kerdesem az lenne, hogy van-e ra lehetoseg megmenteni az adatokat / bebootolni es torolni, helyfelszabaditani vagy ennyi volt? (sajnos, mentesek nem tortentek - es ez a legfajobb ... tudom, leginkabb az en hibam, de ezzel most hiaba ostorozom magam).
Talaltam ket hasonlo szoftvert is (utobbirol meg a Gizmochina is irt), ahol ugyan nem derul ki, hogy adatvesztes nelkul sikerulne-e megmenteni az oprendszert es bebootolni, csak ha megveszem oket ... esetleg ajanljatok (jobb hijan), egyaltalan, ismeros a jelenseg es Restore es adatvesztes nelkul sikerult mar valakinek visszahozni az vasat?
Koszonom elore is!
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Chereiose
addikt
Ipadhez tudtok olyan bluetoothos billentyűzetet, amely működik windows pc vel és akár az Ipaddel? Nézegettem vannak ilyenek, de sok véleményben írták, hogy az ékezetes karaktereket nem vette be az Ipad (ezt pl. a microsoft wedge-re írták)
-
Baltincs
tag
Sziasztok. Született egy iPad 10.2 (2019) a családban,, egy macbook air 2017 mellé. Miként tudnám külső képernyőként használni a macbookhoz az ipadet?
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok,
ipad air2, 16 gb.
regen egy csomo minden elfert eajta, most meg mar kb semmi. 11-11,5 giga a rendszer, meg az egyeb. Kb mar haszbaltahatatln. Fotok is foglalnak 1,5 gigat.
hogyan lehetseges az, higy felhiben tarolom oket, meg is rajta vannak ‘fizikialg’. Nem lehet allitani h ne legyen rajta, csak a flehoben?koszonom!
-
g@bo
nagyúr
válasz CharlieDrop #29823 üzenetére
Érdemes megnézni a
Sandisk iXpand 16gb usb 3.0 + lightning pendrive -ját. ( cca 9e )
Persze van nagyobb is.
-
axlfsi
veterán
válasz CharlieDrop #29823 üzenetére
Koszonom, hogy irtal, de nem, sajnos nem volt elerheto a belso tarhely; Apple logoig toltott be, 5 percenkent (kb.) bootloop onnan... es csak azert, mert nem tudott rendesen lefrissulni...
Nagyon ledobbentem, en nem is gondoltam volna, hogy ilyen kardinalis problemak elo tudnak fordulni Apple (iOS) platformon (tenyleg nem vagyok kepben) ... elfogy a hely, lefagy a rendszer, frissitest javasol, az nem fut le, majd javithatatlan lesz es csak a restore segit ...
Kabare! Androir ilyen talan sosem csinalt (kezdetektol kovetem), legfeljebb csak a legelejen voltak olyan gondok, hogy a user data "osszeert" a telepitett szoftverek tarhelyevel es emiatt belassult, de egy reboot es maris nemi cache, ez-az-amaz felszabadult vagy legfeljebb Windows-ra dugva tarhelyet elerem, de ha minden kotel szakad, OS (firmware) ujrahuz es megyunk tovabb. A user data-t NEM bantjuk, nem nyulnak hozza(!!!)ITT egy pelda, de hemzseg tole a net, forumok.
... a third party "szoftvergyartok" (igen, legalabb harmat talaltam, latszolag teljesen kulonbozo gyartotol, de a GUI alapjan, azonnal latni, hogy ugyanaz a belcsiny) 40-60+ dollarokert igernek megoldast (de nem garantalnak(!)).
Sajnos meg a 3uTools sem segitett, akarhogy probaltam (minden variaciot megprobaltam mar, tobb fw verzioval, stb, stb ...iTunessel sem).
... s vegul az iTunes - habar arrol tajekoztatott, hogy ha majd esetleg nem jelente megoldast a problemara a Frissítés lehetőség, akkor a Visszaállítást kell majd alkalmazni - végül önkényesen, csinált egy visszaállítást(!!!) ... egy felet nem kattintottam semmire, a vegtelensegig ugyeltem erre kinosan, mert egy ev grafikai munkajat veszhet el es legfeljebb, ha nem megy az OS update, majd donthetek meg ugy, hogy szakemberhez viszem, adatmenteni, whatever ... hat nem ugy lett.
Visszaallitotta gyari allapotara
Igy jartunk.
Szerk.: hab a tortant (es nemikepp vigasz a leleknek), hogy ha napi szinten keszitunk iTunes bakupot local, akkor SEM lett volna megoldas: ICloud restore, Procreate stuck at 55%
Tenyleg semmi flame es fika, magat a vasat es az eszkozt szeretjuk, csodasan osszerakott es popec vas (7.4, 10.5"-os iPad Pro), de en komolyan almomban nem gondoltam volna, hogy ilyen szintu general bugok vannak, meg rendszerszinten is (hogy az teljes adatvesztessel is jarhat...).
-
totron
addikt
válasz axlfsi #29829 üzenetére
Egyik felem együttérez, a másik meg már tudod is mit fog mondani: hagyjuk a backupokat, aránytalanul körítrtt és bonyolított adatmentések valójában. Egyébként is 2 külön helyen tárolunk fontos adatot, minimum duplikálva. Hiába jól összerakott, ha agyon csapja egy ilyen generalitással, jogosan megy el az ember kedve, magam is vállalhatatlannak minősítem az Apple ilyen dolgait. A végére mégis az a nullával való leosztás jön képbe, hogy neked bizony nem volt mentésed. Menet közben nem ítélted elég fontosnak. S ez nem platformtéma. Ez usertéma. (no offense)
-
g@bo
nagyúr
válasz bollokcs80 #29828 üzenetére
Leírtad miért olcsóbb ipad mellé ne vegyünk mar kínai sutyi cuccot...
-
axlfsi
veterán
Teljesen jogos amit irtok es igen, nem anyagi kerdes volt, hogy nincs mentes - en nem gondotlam ra - es bevallom, nem is kerdeztem vissza a gyereknel azota, hogy egyaltalan elfernek-e a mentesek, mennyi jott ossze (teljesen fogalmam nem volt, pl. arrol sem, hogy egyaltalan mennyi adatrol van szo es, hogy az ingyenes 5GB mar regen elfogyott (fotozasra vagy barmi egyebre nincs is hasznalva, csak nemi tartalomfogyasztas).
Na mindegy, ez az en hibam ha innen nezzuk...
Mas: ha nem akarok iCloud elofizetest nagyobb tarhelyre, milyen (jol mukodo) kompakt megoldasok vannak? A szokasos felho alapu mentesek gondolom itt is jol, fajlszintre konfiguralva, mukodnek es hasznalhatok (Dropbox, GDrive, OneDrive, stb)?... csak mert ugye, az iTunes backupbol SEM tudnam, tudtam volna visszaallitani a Procreate fajljait (ami most lehet nem iOS bug - nem tudom, de mindegy is), szoval emiatt, fajlszintu mentesre van szuksegem.
-
addikt
válasz axlfsi #29833 üzenetére
Nem vagyok biztos az itunes mentésben, egyszer próbáltam meg lementeni, de csak a a procreate 80 giga volt nekem, így nem vártam meg. Ezen kívül igazából csak manuálisan tudod menteni a dolgokat, a saját formátumában lehet exportálni belső memóriába, de talán máshova is, én inkább befizetem a 200 gigás icloudot és azt használom ilyesmire.
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
axlfsi
veterán
Koszonom, meg atgondolom vegulis (szoktak ezzel akciozni, vagy jellemzoen fix a felhoszolgaltatasok ara, nem erdemes varni semmire?).
Illetve, azt ne feledd el, amit linkeltem egy peldat (a sok kozul), hogy iCloubol (sem) tudtak, tudjak visszatolteni a Procreate mentest... amit igazabol nem teljesen ertek, de valoszinuleg arrol van szo, hogy iCloudba feltoltak a teljes iTunes mentest es az nem jon le egy Restore alkalmaval, mert egyebkent, ha ezek a fajlok egyesevel elerhetok, nem latom akadalyat a fajlszintu visszallitasnak... de meg majd jol megszakertem estere vagy a hetvegen.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz axlfsi #29833 üzenetére
Nekem a OneDrive minden platformon (Android, iOS, Windows) bevált. Alapvetően én is Android felhasználó vagyok, de tablet fronton nekem is az iPad lett a tuti. A OneDrive szépen beépül a fájlkezelőbe is.
Pont az jutott eszembe, hogy régen elképzelhetetlen lett volna ilyen fokú integráció a két gyártó termékei között. -
kalanchoe
senior tag
Megéri feltenni a legfrissebb bétát? Akku szempontjából milyen?
-
CzMaya
friss újonc
Sziasztok! Mindenkitől elnézést kérek ha hülyeséget kérdezek, de almaügyileg kezdő vagyok. Nemrég kaptam egy 2020-as Ipad Pro-t a hozzá tartozó magic keyboarddal együtt. Azért vágytam erre mert távoli asztal kapcsolaton keresztül kompakt kis cuccal tudok dolgozni...működik is minden. Viszont egy banánhéjon csúszkálok úgy tűnik. Mit csináljak, ha a távoli asztal használat során a space nem működik. Minden más szuper, csak a kib...ott space csinál úgy mintha nem lenne. Így tehát a gépelés off ....pont a lényeg. Valakinek ötlet? (bocs tényleg, de most ez a legnagyobb problémám). És ha már itt vagyok...jól tudom, hogy csak Mac-ra van teljes értékű office csomag és az ipadra nincsen? Amit ipadra tudtam o365-el előfizetni, az nagyon másként néz ki mint amit megszoktam. Help plíííz.
-
CzMaya
friss újonc
Anyconnect VPN (Cisco) és RD Client (eddig Dell laptopról dolgoztam, ott sosem volt ilyen problémám).
-
CzMaya
friss újonc
egyelőre pl a bekezdések állítását nem találom benne. a sorkizárt formázást sem. de nem tudom mit hiányolok mindent felsorolni mert keveset használtam még eddig. nem nyomkodtam nagyon sokat. szóval lehet hogy még megoldódik és megszokom. a space -ről viszont ugyan ez nem mondható el. az továbbra sem működik. win10es géppel kipróbáltam, minden működik....valami almás beállítás lesz a baj...
-
addikt
válasz CzMaya #29846 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá, hogy a billentyűzet és egér kezelés egy viszonylag friss dolog még ios-en, ha minden igaz a végleges 14-es os-től kezdve már az alkalmazások jobban és kizárólagosan hozzáférhetnek ezekhez az eszközökhöz, azaz onnantól kezdve meg lehet írni úgy a programokat, hogy az egér és billentyűzet bárhogyan is működhet, ezt érdemes megvárni, illetve a kész os-re érkező alkalmazás frissítéseket.
Ez játékokra igaz főként, de az app az csak egy app, rd cliens vagy pubg, tökmindegy, remélhetőleg elkezdik jobban támogatni ezeket a perifériákat miután kiadják a végleges ios/ipados14-et.5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
A héten vásároltam egy iPad Pro 12.9 (2020-as modell, Wifi, 256 GB) verziót.
Az üzletben amikor még először próbálgattam és szerelembe estem, nem tűnt fel, csak itthon, hogy a kijelző háttérvilágítása nem homogén.
Tudom, hogy IPS panel a maga gyakorlati hátrányaival (azaz nem OLED), de egy 450 ezres készüléktől mást várna az ember.
Nem "vészes", "csupán" annyi, hogy balról (a kamera felőli oldalról) jobbra haladva csökken a háttérvilágítás ereje. Azaz a bal oldal (persze át lehet forgatni a képernyőt, de mindig az eredeti bal oldal ahova kerül) világosabb, észrevehetően, mint a jobb oldal. Kiváltképp a jobb felső sarokhoz közelítve észrevehető egy enyhe sötétülés.
Mivel online rendeltem erősen gondolkozom, hogy visszaviszem...Nektek mi a tapasztalat? Minden iPad Pro kijelzője "tökéletlen"?
Üdv,
Coleen -
addikt
válasz coleen #29848 üzenetére
Nálam nincs ilyen gond. Szerintem cseréltesd. Főleg ha ennyire észrevehető.
Van más tab otthon? Úgy tudnál lőni egy fotót, kettőt egymás mellé téve és a másik tabletre fúkuszálva talán látható lenne a különbség a két oldal között.5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Külpolitika
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- További aktív témák...
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- iPad 7th. 32GB Cellular Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3779
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest