- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
A gyári hütéssel terhelés nélkül meik a valós érték?
SpeedFan: 43C-fok körüli értéket mutat, az Everest meg 58 körülit. -
MiB
tag
Maisterek!
Tuninghoz melyik alaplapot javasoljátok inkább: X38-DQ6 vagy P35-DQ6 Hallottam hogy x38 jobban melegszik és annyival nem is tud többet.
-
KTompi
aktív tag
Holnap kapom a Q6600-omat, terveim szerint egy Gigabyte P965-DS3-ban lesz használva, jelenleg egy E6400-es megy benne 3.2-n (ez lenne a cél a Q6600-al is).
Kérdésem: el fogja-e bírni a mostani Coolermaster HyperTX a procit, vagy erősebb kell neki (az itteni PH-s teszten elég jól szerepelt).
Ha nem, akkor mik az ajánlottak? -
WiZARD
addikt
L726 és L731 FPO-ról van valami info?
-
westlake
félisten
a listan lathato egy l733b419-es proci eredmenye.. jol lathato, hogy a vid nem szentiras.. en ugy mondanam, hogy egy iranymutato ertek... persze az is eleg valoszinu, hogy egy vid1.3-as proci nem fog lenyomni egy vid1.2-est.. az l737-est kesobb probalom ki.. raadasul az ugye vid1.3250-os..
-
westlake
félisten
válasz
Robi_73 #8186 üzenetére
kivancsi lennek, kik azok a megfelelo emberek, akik el tudjak azt intzni, hogy "ingyen" tesztelhess dobozos procikat ugy, hogy nekik se legyen veszteseges (ertem ezalatt azt, hogy araban el tudjak adni bontott allapotban is).. persze vannak kivetelek, de ettol fuggetlenul nem kell altalanositani..
-
Robi_73
őstag
-
Nagyon nagy a csend...
Ti tán tudtok valamit, amit én nem??? -
válasz
Robi_73 #8181 üzenetére
Ezzel csupán annyi a baj amit westlake is mondott, hogy nem éri meg. mert azért valljuk be, 10 prociból még jó esetben is találsz max 4-5-öt, ami jólmegy, de ahhoz is mákk kell, a többi meg átlagos, vagy az alatti. Eleve bolti ár alatt kell szinte adnod ahhoz, hogy ne csak "áruld", hanem el is add. Másik meg habelegondolsz 10db procinál azért 5-600K tökédnek kell lennie.
És többet buksz mint nyersz, ugyanis nálunk nem fizetik meg. -
Robi_73
őstag
Shkiz0 én is most cseréltem procit és szerintem, nem kell tökölni ki kell próbálni és kész!
Én most egy L727A cseréltem egy L726A-ra (Vid: 1.300v vs 1.2625v) és nyertem egy pár mhz-et. Egy órája van a gépemben, de már ~200mhz-el többet tud alapfesz mint a "régi". Mellesleg régebben az ilyen FPO-val megáldott procik tartották a világcsúcsot, ha jól emlékszem. (~5ghz) Próbálgasd őket, és ha valamelyik bejön, akkor tartsd meg!
-
Pubszon
veterán
Hali.
Az mitől van hogy a szarzó 6 és 9 között ugrál?
Emiatt a proci is 1600 és 2400 Mhz-enként változik?
Hogy tudom huzni a procit? A lap az MSI P6N SLI V2. -
westlake
félisten
ha csak a vid-eket nezzuk, akkor senki ne vegyen l737a668-as procit, mert 1.3250 voltos es ne vegyen l733b419-est, mert az meg 1.3000 voltos.. persze azert megnezem, hogy mit mennek.. hatha..
-
westlake
félisten
orulok, hogy orultok, de visszalovastam kb. 200 hsz-es gyakorlatilag ha 15 kotodott szorosan a topik eredeti temajahoz.. nem lehetne pl. a "meghalt a lapom", vagy "milyen hutot vegyek q6600-hoz" kerdezeset mashol kitargyalni? kicsit volt bosszanto 20 percet feleslegesen olvasgatni..
-
válasz
Nyugdíjas #8159 üzenetére
Procimat eladtam, L737b428-at vettem én is.
Holnap holnapután kapom kézbe. VID szintén 1.2v majd meglátjuk mire elég.
Sajnos akartam mégegyet venni de ma elhagytam 25K-t.
Igy most ez kicsit késik, bár ha beválik akkor max csak ha találok akkor L734A934-et vennék, de bizva az 1.2v vid-be megleht h jobb lesz mint a prmcsk szériás A934. -
Nyugdíjas
nagyúr
teccik,lehet meg is lesz.
Viszont utasitásba kaptam, hogy nyúzzam agyon a Quad GT-t,szóval minnyá neki is látok -
Nyugdíjas
nagyúr
Él a procc
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
AzTeK81 #8142 üzenetére
Minden procinak más az alapfesze, a G0-nak kevesebb, fentebb beszélnek is róla.
A prociba tárolják ezt az infót, amit az alaplap kiolvas és aszerint ad neki Auto ill Normal feszt.
Mint mondtam minden procinak más, pl az én Quazánomnak 1,2875V de jelenleg 1,054V-al használom 2600Mhz-n és így nem kajol a konnektorból annyit. -
_voodoo_
tag
válasz
VinoRosso #8133 üzenetére
Írtam hogy csak biosban tudtam megnézni, sietni kellett, srác ment el otthonról.
Shkiz0 kolléga kért meg tegnap hogy nézzek vid-et, + a 3nap cseregari miatt akartam feltétlen kipróbálni...
Gondolom vid-ből tudja a bios, mennyi feszt adjon defaultba, ebből gondolom hogy annyi...
Saját konfigomba próba még 1-2 hét mire összeáll, de lesznek itt sztem addig, akik vesznek ebből az FPO-bol... -
szacsee
nagyúr
válasz
AzTeK81 #8138 üzenetére
SUpported softok megjelenése esetén jobb a Quad, mindkettőt halkan lehet használni alapfesz körül gyári coolerral, esetleg ha magasabb VID-eset fognál ki, akkor érdemes valami jobb hűtőt tenni rá.
A 4 mag fogyaszt, ha kínozva van pl:
My computer:
Q6600 @ 1.054V at 2600Mhz Idle: 120W Load 170W (s3 Trio-val)
E2160 @ 1,225V at 2935Mhz Idle: 105W Load 180W (X1650 Pro-val)
Q6600 @ 1,054V at 2600Mhz Idle: 170W Load 240W (8800Gt-vel)
Default fesszel, azaz 1,35V-al ugyanez a masina Idle: 185W Load: Prime-al és Crysis alatt sem evett többet 320W-nál.
Monitorral (19-es TFT), 7.1-es hangrendszerrel 4modul memóval és 2Hdd-vel. -
mutyi
senior tag
-
AzTeK81
csendes tag
válasz
szacsee #8135 üzenetére
Amiket néztem difult eplikésönz azok tényleg nem tudják a 4magot egyelőre kezelni, viszont ha lesz sw ami kihasználja akkor jobb befektetés a quad nemde? az mennyire igaz h 4mag kinozva fogyaszt rendesen? mert nekem a tuning autóban kimerült eddig és gépben mivel ülök elötte napi 10órát nem mind1 mennyire hangos, vagy ez csak jó hütő kérdése?... mennyire számít a 1066/1333 különbség?
-
Soak
veterán
-
AzTeK81
csendes tag
Kérdéssel fordulok Hozzátok ó nagy guruk
Epiám most cserélem, mert már karcsú. Nem vagyok nagy desktop proci tudós és most azon töröm bucim h q6600 vagy e6850? Olvastam kismillió tesztet h quad még nagyonnincs kihasználva, tyuningolni sem szeretném hanem vmi halk htpc-t építenék amit 7köznap is használnék. Sajnos be kell látnom h epiám hiába only 55W nincs benne kraft és nem mellesleg winfos fut rajta...
-
szacsee
nagyúr
Kapaszkodj van, meg lehet annyiból csinálni és sok vizes versenyzőt maga mögé utasít!
EK Supreme 11-12K, Laing DDC 8k, Skoda, Lada radi bontóból 2k+ cső 1,5K, na jó kicsit drágább és egy laza venti is kell oda, de a TR-nél annyival jobb is mint amennyivel drágább.
Arról nem is beszélve, hogy hasonló teljesítményü szivattyút használtan lehet olcsóbban is. -
mutyi
senior tag
Sziasztok!
A következő konfighoz szeretném a véleményeteket kérni:
asus p5kc
intel core2 quad q6600
2x 1gb 800MHz vagy 1066MHz
8800gtAz lenne a kérdésem, hogy van-e értelme megvenni a drágább 1066-os memóriákat vagy elég a 800-as?
Vagy csak azoknak érdemes megvenni ehhez a konfighoz az 1066-osakat, aki húzni akarja a procit?Előre is köszi!
Üdv: -
joshua7
veterán
válasz
Gorneck #8126 üzenetére
Ok. Akkor vadászok egy ilyet vagy egy Infinity-t.
Köszönöm a válaszokat.
Ja, mi a diffi a sima és a VX között?
Megvan a válasz:
The updated VX model differs from the old Big Typhoon* not only in a faster (at maximum speed) fan and
* a built-in speed control, but also in
* a retention module. -
_voodoo_
tag
Core temp nem ment fel vista alá vmiért, csak biosban tudtam nézni, gondolom az ua., egy asus p5b e -ben volt, 1.2000V-on ment.
mellesleg itt sem írnak rosszakat az L737B-ről... -
Larry303
addikt
válasz
_voodoo_ #8118 üzenetére
????nem olyan rossszz????
"tuning nem volt" avatatlan kezekbe kerül egy ilyen példány
-no offense csak ekkis tüske
sztem itt páran rögtön elcserélnék veled...ha uis alapon használod akko mármár pazarlás kategoria...
amúgy melyik verzioval nézted, mert nekem más értéket olvasott ki egy régebbi ver. core temp... -
_voodoo_
tag
No megnéztem haver gépében a procim (L737B428), tuning sajnos nem volt, csak a VID-re voltam kíváncsi, az viszont 1.2000V, az gondolom nem olyan rossz...
-
Bagira01
veterán
válasz
Anthony28 #8112 üzenetére
Annyira asszem nem. Akkor meg voltam elégedve a 8,5k-s infinity-vel. Most viszont egyre kevésbé jön be ez a böszme nagy dög. Felfogatás sem tetszik(tr 120-é nagyon jó) Szóval ha tehetném rögtön megvenném azt ezt meg elpasszintanám
. tr 120-extreme új árba főleg egy jó ventivel már komolyabb wassert is össze lehet rakni.
-
Anthony28
őstag
válasz
joshua7 #8103 üzenetére
Tehát.Az Infinity azon kevés hűtők közé tartozik amelynek mind a 4 oldalára lehet ventit szerelni.Logikusan 2 légcsatornát kialakítva az egyik oldalról szív a másíkra fúj elven.
Ha tudsz venni Infinity-t akkor ezt vedd mert 11-12k körül nem hiszem hogy van jobb proci hűtő.A gond az hogy nem nagyon lehet kapni, aki meg már megvette az ugye nem adja el.Azért ha szerencséd van találhatsz használtan 9-10k-ért... A TR Ultra Exreme is nagyon jó, de a 16k ára + még venni hozzá ventiket...ennyire viszont nem jó. -
tonyo9
tag
esetleg valaki más aki jobban ért hozzá ...nem tudja a választ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bluetooth hangszórók
- Windows 11
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- Parfüm topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest