- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qru
MODERÁTOR
"A Socket T (vagy LGA775) az Intel aktuális asztali processzorainak foglalata. A „foglalat” szó jelen esetben megtévesztő, ugyanis az LGA kialakításban nincsenek foglalatok, amikbe tűk illeszkednének, helyettük kis érintkezők vannak a foglalaton, ami a processzor alján lévő réz pontokkal érintkezve hoznak létre kapcsolatot."
-
MiB
tag
Nektek mik a tapasztalataitok a proci lábelhajlással kapcsolatban? Elvileg a 775-osnál gyakori ez. Hogy kéne berakni procit, és mire kell vigyázni?
Elvileg az AC MX-2 jobb mint az as5, próbálta már vki?[link]
-
zsero
aktív tag
Na, ez a Thermalright nekem teljesen bejött. 3.72 Ghz - 75 fok, úgy, hogy csak 1 venti van rajta, az is 80%-on SpeedFan-ban! Holnap ráeresztek egy 10 órás Prime-tesztet, és ha átmegy küldök SS-t.
Totál OFF: mennyibe kerül ill. hol lehet kapni digitális wattmérőt? Conradban találtam egyet 4000 Ft-ért, ezt ismeri valaki?
-
Pubszon
veterán
Vazze, eddig azért nem tudtam huzni a procim, mert az NB gyárilag 1.2V-ot kapott, és így csak 1199Mhz-es FSB-íg lehetett huzni. De utánanéztem külföldi fórumokon és ott láttam hogy plussz fesz kell az NB-nek hogy lehessen huzni a procit. Adtam neki 1.35V-ot és most eddig viszi a 3Ghz-et (1333Mhz FSB), de akár 1.5V-ot is adnak neki.
Na de majd holnam folytatom.
Nagy kő esett le a szívemről. -
szacsee
nagyúr
E se gyönge, ki találja meg a szövegben a kakukktojást?
-
Superman
nagyúr
Most néztem egy másik tesztelő programot, a neve: WPrime. Mit gondoltok róla?
-
Superman
nagyúr
Vista alatt a HDD lekapcsolás kiiktatásának menete:
Start --> Vezérlőult (bal felső sarokban klasszikus nézetre kell váltani) --> Energiagazdálkodási lehetőségek --> Séma beállításainak módosítása --> (következő oldalon) Speciális energiaellátási lehetőségek módosítása
Ezen a lapon beállítások sorakoznak, itt van a merevlemez lekapcsolása is 20 perc tétlenség után. Állítsd át, ahogyan tetszik. Ha nem jól fordítottam, elnézést, de angol Vistát használok.
-
XaraX
addikt
Ez esetleg nem mond senkinek semmit?
Gamage=damage
Egyébbként ezek a progik is...
Kerestem Vista-ban,hogy hol tudom kikapcsolni a hdd lekapcsolást,közben ment a prime,core temp nyitva.
átállítottam energiatakarékosra,semmi nem változott,fesz,sebesség,core temp viszont magonként kb 5-6 fokkal kevesebbet mért egyből. -
-
-
XaraX
addikt
Mi az a PLL?
NA,a kékhalálos hibaüzenet lényege:
A problem has been detected and windows has been shut down toprevent gamage to you computer.
..................
..................
Collecting data for crash dump
Initializing disk for crash dump
dumping physical memory disc:és itt számol,a vége 100 -
Superman
nagyúr
válasz
Gorneck #10067 üzenetére
Eddig mindig körülbelül 10 fok volt a különbség, bárhol néztem is, sőt az itt belinkelt képeken is, nem pedig kb. 20 fok. De tőlem...egyébként csak arra akartam kilyukadni, hogy érdekes program ez a CoreTemp, hogy minden biossal és minden körülmények között nálam ilyen hőmérsékleteket mutat. lehet, hogy a P5K Premium nem a legjobb a hőmérséklet jelzése szempontjából.
-
lacos001
senior tag
Semmi extra,alapon minden ami csak létezik.De lentebb írtad XaraX-nak a memóriabalhét,megvilágosodtam dobtam memtestet,hát elkeserítő,de itt a bibi.......
indulásánál dobta a hibát,nem is folytattam,elegendő számomra ez is
corsair twin2x 2 giga oda,igaz ajándék volt,és én ************* ezzel szivok november óta kb,röhej...
megyek ősemberhez tracerért...... -
Superman
nagyúr
Rájöttem, mi az, ami zavar. Itt vannak a szerelésről készített fotóim, ezzel szerintem minden randben van, jól szereltem össze:
Ami zavaró, az ez itt:
1.33Volt mellett 56 fokos a CPU az Everest szerint a magok meg 70 felett a CoreTemp szerint?
A bios is idle állapotban 30 fokot mér. Akkor mosta bios és az Everst is téved, a coreTemp pedig nem? (Tudom ez magonként mutatja, de majd 20 fok a különbség???)
-
XaraX
addikt
válasz
Gorneck #10059 üzenetére
1.51-et.
Hm,14 perc után eldobta magát kékhalállal.
Vagyis a winyoim kattantak le,hallottam.
Utánna bootnál is elszöszölt egy ideig,mire felpörgette őket.
2x250-es sata II van raidben(ezen van a rendszer is),és egy 160-as külön.
Mi ilyenkor a teendő,hogy ne történjen meg?
Vista,ha ez számít. -
XaraX
addikt
válasz
Superman #10053 üzenetére
Semmi extra,egy Starcker T-01.
Elöl egy 12 cm,hátul egy 12 cm,fönt egy 8 cm venti,leszabályozva az első 1200 körülire,a többi 5v-ról megy.
Teljesen gyári kiépítés,fenntebb van néhány kép.
Nem stabill egy órát,kb 9 perc után hibázott,most lejjebb vettem.
A ramom se egy tuningram,inkább a mennyiségre tettem a hangsúlyt,mint a sebességre.
2x2 gb Kingmax 800-as,abitban ment 2v-al 960-at stabilan,DS4-ben nem akar,csak kb 930-40 körül. -
Superman
nagyúr
válasz
Larry303 #10030 üzenetére
Ahhh...nem panaszkodom.
Szétszedtem az egészet, alaplapot kivettem, hűtőt le, letiszítottam, a processzort is, újrapasztázás, vissza minden, különbség nulla.
Magyarán szólva nem velem, a hűtővel, a processzorral van probléma, hanem valszeg a lappal, vagy inkább a biosokkal. Most 1.29Volton 35 fokos idle. A 0504-es bios jó lenne hőpmérséklet és CPU mikrokódok szempontjából, de az meg antituning.
-
erozsolt
tag
Ninja: valahol olvastam, hogy a TR felfogatóját lehet kapni külön (legalábbis amerikában), és azzal tökéletes lesz.
TR: szerintem a hőmérsékleteid teljesen rendben vannak, nekem 1db 1600 RPM-es S-Flex-el, 1.396V 3600Mhz mellett Prime95-SmallFTT 68-65 fok, nyitott házban.
Na ilyet már láttatok? PLL és NB-t kicsit alacsonyra vettem... Nektek mi kell 3.6-hoz?
[kép] -
Larry303
addikt
válasz
keIdor #10039 üzenetére
hát igen, nekem is ezek maradtak...
de neked nem csorogna a nyálad amikor ott a proci, ott a lap, a ramok és akkor azért csak szemmel vizsgáljam őket, mert még egy hetet várok a hűtőre...
amúgy egy-két helyen olvastam jókat a ninjáról gondoltam kipróbálom
hát nem vált benekem a legnagyobb bajom az, hogy nyamvadt privátot nem tud küldeni, hogy bocs ez van kell vagy sem ill vársz még vagy sem... nem hinném, hogy olyan bonyolult ez egy 150ezres vásárlásnál...
na befejeztem az offolást
a ninja egy szar quadra ne vegyetek !!!! -
-
Larry303
addikt
válasz
keIdor #10035 üzenetére
rendben, nyilván nem veszem át a spagettit, mert látom rajt, hogy nem pizza, de ha rendelek egy konfigot és egy baszott nagy dobozt kapok, amibe nem látok bele, akkor hiába reklamálok, vagy kibontom vagy nem...
miután kibontottam (nyilván kibontom, mert ugye nem tudom ho nem azt küldte amit rendeltem, mert nem küld róla privit) nem marad más, csak saját költségen visszaküldenem a hűtőt, és várni míg méltóztatik leküldeni az általam rendelt terméket szombathelyre...
te mit tettél volna? -
keIdor
titán
válasz
Larry303 #10034 üzenetére
Nem, hanem fel kell hívni Gianni-t és reklamálni... én legalábbis tuti nem fizetnék azért, amit meg se rendeltem...
Egyébként nem vagy költeles átvenni,
ha te rendelsz egy sonkás, kukoricás pizzát és mondjuk spagettit hoznak helyette, azt se kell... szólni kell, hogy összekeverték a rendelést és te nem ezt kérted. -
Larry303
addikt
válasz
Superman #10027 üzenetére
1,28 on 3,2 GHz 37-39 fok idle prime alatt zárt házban fél óra alatt 73 fok...
mit panaszkodsz?
amúgy a ninjanak tuti a lefogatója rossz, 73fokos magoknál, melegnek kéne lennie a bordának nálam meg épphogy langyos...
viszont a hitvány lefogatóját nem sikerült semmivel sem jobban leszorítanom...
nincs vmi ötletetek? -
Superman
nagyúr
Gyerekek, kösz, hogy megosztottátok ezt velem, de itt nálam valami nagy gáz van hűtésileg, pedig minden - látszatra - jól működik. Nézzétek meg ezt az oldalt:
Az Xbitlabs tesztje és zárt házban a Q6600-as 1.5Volt (!!!) mellett idle 41 fok volt, terhelve 69. Nyitott házban 34, terhelve 64. Persze ez biostól is függ, de 1.29Volton most 34 fokos nekem idle a CPU.
-
Superman
nagyúr
válasz
erozsolt #10018 üzenetére
A kérdés jó, bár én inkább így tenném fel (ugyanis ma leveszem a Thermalright hűtőt és átpasztázom a procit): mennyi pasztát kell tenni a procira és mennyit a hűtő aljára?
Persze értem ezalatt, hogy effektív legyen és a legjobb hatásfokot érjen el. Ha ugyanis túl sokat teszel, elkezd csúszkálni a processzoron a hűtő, alig lehet lefogatni, ha meg keveset.... -
XaraX
addikt
válasz
WildDaemon #10009 üzenetére
Használni 8x425-ön használom,1.296 v-al.
-
tlac
nagyúr
válasz
erozsolt #10011 üzenetére
azt inkább vízszintesen (pdf) kell (persze attól függ honnan nézzük)
Soak:
mi lesz helyette? -
erozsolt
tag
válasz
erozsolt #10011 üzenetére
Úgy néz ki, ezzel a TR-el viszi a 3.6-ot 1.4 V-on. Ninjaval ezt könnyezve sem tudtam előcsiholni, folyton restartolt... Méghogy a táp!
Komolyan, szerintetek 3.6 Ghz, 1.4Vcore, 67,67,63,63 fok az elég jó, vagy kis szerencsével kifoghatok jobb procit is? Csak mert mennék vissza Giannihoz válogatni, de akkor ezt biztos ott kell hogy hagyjam.
-
Soak
veterán
Az én TR-em is eladó ... akit érdekel keressen meg
Sorry ,hogy itt, de elvégre ezekre való
-
erozsolt
tag
Na, megvan a hűtésem, végülis Superman postjai meggyőztek és maradtam a léghűtésnél, így vettem egy TR-t + 2db S-Flex 1600-at (plusz közbejátszott, hogy nem lehetett nálunk vizes-blokkos Maximus Formulát kapni). Szóval 1 szó mint száz:
1.312 V, 3.2 Ghz (nem röhögni, ennél többet nem bírt hosszútávon ez az L728 Ninja mellett, kb. 3 óra után mindig újraindult Prime alatt...)
Ninja + S-Flex: 85,85,82,82
TR120UE + 1 db S-Flex: 57,57,52,52
Szóval nem kevesebb, mint 28 fok csökkenés :-)
Ez az 5 fok különbség nektek nem gyanús? Az AS5-öt úgy tettem föl, ahogy a gyártó írja, csíkban, ami nálam függöleges csíknak jött ki, (ha jól sakkoztam az ábrával.) Vagy a proci nem sík?Egyébként az a hülye Ninja szerintem baromi jó hűtő lenne, csak ez az Inteles pöcök rontja el. Igazán korrekt úgy lenne összehasonlítni őket, hogy arra is rátennénk a TR hátlapos csavaros megoldását, úgy max. 5-10 fok különbség lenne a kettő között, szvsz.
-
-
Superman
nagyúr
1.225Volton viszi a 3GHZ-et, de ezt a biost is lecserélem majd egy bétára, csakhogy az még nincs felírva DVD-re, pontosabban hiába írom fel az EZ Flash nem fogadja el. Holnap veszek egy floppy-t, vagyis kénytelen vagyok.
-
XaraX
addikt
válasz
WildDaemon #10004 üzenetére
Fenéket,ez nem stabil sebesség...
Nem hiszem,hogy lefutna,kb 10 sec után a prime is hibázik.
Ez csak annyi,amin még működött a gép,e fölött kékhalál. -
XaraX
addikt
válasz
Superman #10003 üzenetére
A fennt látható hőmérsékletek idle állapotban vannak 1.53-al.
Nem igazán tudom,load mennyi lenne
Default fesz az a vid,nem?
Vagy erre gondolsz?
CPU tulajdonságai:
CPU típusa QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600
CPU alias Kentsfield
CPU stepping G0
Engineering Sample Nem
CPUID CPU név Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
CPUID revíziószám 000006FBh
Magfeszültség 1.238 V -
Superman
nagyúr
Kösz az infokat. Visszatettem a 0204-es biost, így a CPU hőmérséklete már alapból 32 fok.
És még tuning sincs. Az egyes magok így alakulnak: 35, 42, 35, 39. Hogy mi lesz itt még, nem tudom...
Nálad zárt ház mellett 1.53Volt mellett ilyen maghőmérsékleteket produkál a Giga lapban a prockó, meg a Thermalright...hát gratulálok!
Apropó: a Q6600-asnak 1.19Volt a default Vcore fesze? Nálam ennyit ír ki az Everest.
-
XaraX
addikt
válasz
Superman #9998 üzenetére
Nem használom,csak 8x425-ön,csak a teszt miatt raktam följebb,de úgy tűnik,viszi,legalábbis 15 percet nem hibázott.
Ez volt a max,amin el tudtam inditani,legalábbis eddig.
Természetesen nem volt prime stabil. -
Superman
nagyúr
Ez a 650Wattos FSP szervertáp (FSP650-80GLN). A processzorfoglalathoz 8 pines csatlakozóval csatlakozik. Én a biosra gondolok, az elhíresült 504-esre. A fórumokon csak az hangzik el, hogy a tuning katasztrofális, a memória tuning szintén. Nekem az rémlik, hogy a lap és a processzor simán vitte a 3.7GHZ-ert az előző biosokkal, mégpedig prime stabilan, ezért csodálkozom most.
Megpróbálom visszatenni a régebbi biosok egyikét megint. De előbb utánaolvasok..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-12700KF
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged