- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Larry303 #17083 üzenetére
idlet néztem. de lehet volt 8 W is. mindenesetre nekem elhanyagolhatónak tűnt a különbség.
X38nál pl egy ds4nél láttam ilyen eredményt fórumon/apróba. tomshardwaren nem tudták 400 fsb fölé rántani (ami a jobb p35ös lapok ~540 körüli értékét figyelembe véve édeskevés), mondjuk ez nem annyira a q6600nál hátrány, mind inkább a kétmagosoknál. személyes tapasztalatom tényleg nem volt vele, inkább maradtam a p35-ds4nél (kettő között volt kb 3ezer különbség).
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
Larry303 #16500 üzenetére
Arról gagyogtam, hogy amíg P35-ben PCI-E 1.1-es csatolófelületü VGA aljzat van, addig az X38-ban, X48-ban, P45-ben PCI-E 2.0 verziójú.
P35-ben a CF lassabb lehet, mivel az egyik VGA 16x, a másik 4x sebességgel megy. (PCI-E 2.0-nak megfelelő x8+x2 sebesség)
P45-ben nem valószínű a lassulás, mivel igaz, hogy csak x8-as sebességgel mennek, de mivel 2.0 szabványú, ezért a PCI-E 1.1 szabványnak megfelelő x16-os sebességet tudja.Kösz a tesztet, tanulságos volt, legalább már világos, hogy PCI-E 2.0-s csatival felvértezett alaplapnál a mostani VGA-kkal elég ha a CF, vagy SLI esetén a csati x8-as sebességen ketyeg.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Larry303 #15516 üzenetére
Jó kis teszt...bár ha belegondolsz hogy TFT korszakban élünk, és 1-2 évvel ezelőtt minden kurva sokat fogyasztott...számold ki hogy egy 17-19-21 colos CRT monitor mennyit fogyasztott ha sokat volt használva a gép, pedig akkoriban az volt az alap, mert nem volt TFT.
Most van kis fogyasztású TFT és nagy fogyasztású 4 hengeres. Ott vagy ahol a part szakad.
Aki pedig Quad tuningba gondolkodik ne érdekelje a villanyszámla.Ha pedig érdekli akkor vegyen Wolfdale-t, vagy használja alapon a Q6600-ot. Ez olyan mintha Ferrari-val járnék és folyamatosan azért "sírnék" hogy 30L fogyaszt ha nyomom neki.Villanyszámla miatt tuti nem venném vissza a 24/7 stabil eredményemet.Sőt! Ha feljebb tudnék menni, mennék feljebb is.Ha nem túl melegek a magok miért ne?
Havi +500 vagy +1000ft számít a villanyszámlában, amikor 1-1 alkatrész cserén a 10-15x elbukod? Nem sokat. Akinek meg ennyi is számít az ne tuningoljon Q6600-ot. Ezt a villanyszámla dolgot frankón nem értem.
-
törölt tag
válasz
Larry303 #15516 üzenetére
Jaj, igen. 9x450 sem lenne mondjuk rossz, de maradjunk csak a realitás talaján.
P5K Premiumról az hírlik, hogy Quad alá az egyik legjobb lap a DDR2-esek közül. A 8 fázis itt is megvan, ráadásul (újonnan) olcsóbb a QuadGT-nél... a pénzt viszont el fogja vinni a rávaló 4 db vizesblokk. (Az IX-38-ra egy kivételével mindet át tudtam volna menteni az AB9 QuadGT-mről.)
Hát, ez van.
-
törölt tag
válasz
Larry303 #15513 üzenetére
Akkor megcélzom az olcsóbbik CPU-val a 9x450-et egy P5K Premiumban.
Utánaolvastam a témának, a QuadGT nem a legjobb választás.Igazad van, valóban nem érdemes szétnyírni a CPU-t, a 4x3.6 GHz mire nem elég...?
A tesztet nem tudom, ennyi infó alapján hol, merre keressem - be tudnád linkelni?
-
törölt tag
válasz
Larry303 #15510 üzenetére
Én is hajlok efelé, csak nehogy megbánjam, ha az olcsóbbat választom. Bár egyre inkább úgy érzem, hogy az lesz a tuti.
Nem tudom, mi a reális cél ezekkel a Kentsfieldekkel. OK, elég a 3.6 GHz, bár én jobban szeretném a 8x450-es felállást, ha már a RAM-okon is ott figyel a D9GMH, ill a full vizesblokk.
Viszont ha mehet akár még többet is, akkor miért ne? Hmmm... nehéz ügy.A VID számomra eddig ismeretlen fogalom volt. Ez mit is jelent? Ennyi az alapfesz gyárilag, jól sejtem?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Larry303 #15120 üzenetére
Nem bántottál meg.
Nem fogok itt példálozni saját tapasztalatból, mert elegem lett az előző hasonló szituban, holott bizonyítottam az igazamat, ami miatt le lettem hurrogva.
Tehát megnyugtatlak.Nem keverem az alapfogalmakat, a következtetéseim nagy része pedig idáig bejött.
Az a furcsa hogy jó rég nem írtál már ide a Kentsfield topikba, és furcsa hogy általad vélt, nem valós "fogalomzavarra" egyből rávetődsz...De olyan kérdésekre amikhez esetleg hozzá tudnál tenni a válaszaiddal, nem válaszolsz, nem szólsz hozzá.Ez sztem elég ciki.
Mert így azonosulsz azokkal akik csak "menőzni",kioktatni, járnak a PH-ra, viszont ellenben sok segíséget nem adnak.Persze lehet hogy te nem ezek közé tartozol, bár...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Larry303 #13574 üzenetére
Lehet meg kellene néznem az UT3-mat Quaddal? Mert még nem néztem meg...viszont az egyik kedvenc játékom.
Persze...az én VGA-mat is kihajtja, csak bosszant a 10-15% fps csökkenés.A szám.tech. minden 5-10% ugrás a sebességben kurva sokba kerül, gondolom ezt te is tudod.Ezért zavar a -10-15% csökkenés azonos értékű hardvereknél.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Larry303 #13491 üzenetére
itt nem a terhelés nagyságán volt a hangsúly hanem az elosztásán. Az meg szerintem elég jó a krízisnél is. Az más kérdés, hogy mennyi a folyamatos terhelés, hogy hány %, de ez sokminden mástól is függ. Hacsak nem assemblerrel csinálják az egész játékot, és nem annyi az adatterülete ami belefér a gyorsítótárakba, a cpu kihasználtság nem nagyon megy 80% fölé. Bár a stalkernál pl 1 magon volt hogy 100%ot mutatott a feladatkezelő, process explorer már csak 95%ot.
-
twine
veterán
válasz
Larry303 #13447 üzenetére
A keresztkérdéseim nem kötekedések, hiszen mint mondtam minden megoldásra illetve ötletre nyitott vagyok, tehát előre is Peace,,, de ha irnia és olvasnia kell a vinyóra, akkor kétmagos procinál miért tud közel 100% lenni kódolás alatt? Pedig ott is irnia és olvasnia kell a vinyóra....főleg hogy stripe-nál ez elvileg ugyanabban a pillanatban is történhet(irás-olvasás)....
-
Zájec
veterán
válasz
Larry303 #13130 üzenetére
igen ,azok jók na meg a léghütöm is.. egyébként kellemesen csalódtam a melegedéssel kapcsolatban.. azthittem a kétmagos után igazi kazán lesz a quad...
de csak pislogtam milyen hüvös...
jó,mondjuk én nem a PH-n vettem , hanem az apróneten.. pár oráig volt fent
a hirdetés.. rögtön rácsaptam..véletlen szerencsém volt. nem panaszkodom -
válasz
Larry303 #13126 üzenetére
A videt azért mondtam, mert gondolom, és ahogy olvasom az alacsonyabb vid-es prociknak kevesebb fesszel is jól mennek. Nekem elég magas 1,325-ös a videm. Nyilván nem akkora eltérés egy ilyen procinak az 1,5 volt, mint egy olyanak ahol 1,1V a vid.
persze, ezzel tisztába vagyok, de nem is kaartam 24/365-be így használni.
Megaztán nyáron már úgyse tudnám normálisan hűteni, még vizzel se!
-
Geller72
veterán
-
Speed®
titán
válasz
Larry303 #12576 üzenetére
Gondolod vagy tudod? Nem mindegy..Lala vért izzadt a Q66jával a 965QGTvel
A RAMokat jelenleg is 1000/CL4ben használom, de 4x2G/1000ret tervezek
Procinál az a cél, hogy terheletlenül minél kevesebbet kajáljon, nem jó az FSB400.
Úgy már csak 2.4re esik vissza terheletlenül. Tudom, hogy az FSB a szűk keresztmetszet, de azt a 3-5% eltérést amit a 3200/400-3000/333 okoz, kibírom.
Most már csak azon imádkozok, hogy a lap ne forrjon és menjen 1.3 körül a 3G -
m4rc!
őstag
válasz
Larry303 #12480 üzenetére
Igen, jól látod, arra szeretnék rájönni, hogy miért lehet az, hogy mondjuk 1,3V-ról 8x400-on betonstabil a proci, viszont amint megemelem a feszt mondjuk 1,4V-ra (ugyanolyan beeállítások mellett), akkor miért kapcsol le Prime alatt a gép
Gondoltam hátha a 12V-os ág gyenge neki, de ahogy nézem másnál sem erősebb a táp ezen ága...
Azt is kipróbáltam, hogy hátha a GTX-el együtt nem bírja, de hiába tettem be az X600-amat ugyanezt produkálta... -
ronTom
csendes tag
válasz
Larry303 #12375 üzenetére
Máris okosabb vagyok!
Nálam az történt hogy lassan összekerült egy második gép , hiányzott a proci, ezért aztán a régiből átraktam a C2D-t és a régibe (amúgy jobb) vettem a Q6600-ast.
Alapon megy baj nélkül de amikor emelem az FSB-t 300 fölé, meg feszt,Everest és CPU-Z csak 300 mutat.
Betudjam részleges inkompatibilitásnak? -
Superman
nagyúr
válasz
Larry303 #11423 üzenetére
Nincs se kék halál, semmi. csak egyszerűen újraindul a gép. Eddig stabil volt, csak most a videokártya tuning és bioscsere után nem. De a kártyával semmi gond, az jól működik, csak a CPU....
Gondoltam nem a tápos topikban kérdem meg, mert nekem rontanának, hogy mit képzelek, ide egy 350 Wattos táp is elég, sőt, ha meggondoljuk egy 180Wattos lenne az igaz.
A hőmérsékletek idle egyébként így alakulnak:
VGA GPU: 46 fok.
GPU környezete: 36.
Memória: 38.
Északi híd: 43.
Déli: 36.Egyébként kipróbáltam 1.504Volton is és crah volt, de ezúttal nem indult újra, csak a 3DMark állt le exe hibával.
-
suncee
csendes tag
válasz
Larry303 #11387 üzenetére
hibázott az előbb, most feltettem 1.45 V-ra a procit BIOS-ba, de a CPU-z csak 1.353-at ír ... ez miért lehet ?
Így nem hibázik egyébként, de a proci hőmérséklet felment 79 fokra, gondolom az nem egészséges ugye ? a procihűtő amúgy scytech ninja (vagyhogykellírni) egy nagy ventivel.
az everest meg azt írja a ramomra (corsair twinx), hogy 2.1 V-ot is lehet neki adni ? ez biztos így van ?
-
-
bim
veterán
válasz
Larry303 #11272 üzenetére
kár hogy nem P35-öd volt előtte mert akkor meg tudnád irni hogy mennyit dob rajta az ezerféle feszfinomhangolási lehetőség.
szatesz:majd ha kitesztelted a lapot te is megirhatnád.
vagy bárki aki P35ről váltott komolyabb x38-ra.
itt elsősorban az érdekelne hogy mondjuk alapfeszen tovább megy e benne a proc.kompresszorosok kiméljenek... -
Szatesz
őstag
válasz
Larry303 #11263 üzenetére
Sima maximus formulám van hát nemtudom nem csinaltam semmi kulonoset vele és nemtudom miert ennyire meleg de a memom is ennyire meleg de nem értem miert....de csak az egyik memom...
Az nemlehet hogy automatan tul sokra allitja be a feszt? mert automatan hagytam de ugy nezem 1.6V ot kap az szerintem nemsok...
-
Superman
nagyúr
válasz
Larry303 #11107 üzenetére
8-as. Érdekes volt megfigyelni a P35-ös lapnál, hogy ha 9-es szorzóval próbálkoztam, akkor jóval nagyobb Vcore feszültséget kellett a processzornak adnom, mintha nyolcast állítottam volna be. Nem tudom, ez minek tudható be, kis érdekesség. Egyébként a Prime stabilnak tűnik 1.408Volton. Persze más beállításokat is kellett finomítani.
CPU 35 fok idle, alaplap 31.
-
Superman
nagyúr
válasz
Larry303 #11105 üzenetére
Még sehogyan sem. Egyelőre 5:6-on mennek 1080MHZ-en, 2.26Volttal, az AI Clock Twister Auto-n van. 3600MHZ-nél kezdődik az, ami úgy hívok, hogy semmilyen feszültség nem elég a processzornak. Prime fut fél órát 1.38Volton, újraindul a gép. Fut fél órát 1.392Volton, újraindul a gép, fut félórát 1.4Volton, újraindul a gép.
-
Superman
nagyúr
válasz
Larry303 #11100 üzenetére
Jelenleg az északi híd 43 fokos, déli 37, CPU 31. Ez így még jó is lenne, sőt a videokártya GPU-ja 40 fok.
Az egyik review-ban olvastam, hogy 3.6GHZ-re húztak egy Maximus Formulában egy Q6600-ost, mégpedig gyári hűtővel. Ebben kételkedtem erősen és a legmagasabb FSB, amit elértek (persze a szorzó csökkentésével) 497 volt. Hát nem tudom, hogyan és milyen Vcore melett (nem írták), de a melegedése a magoknak tényleg erőteljes...Ja, ami a gaztetteket illeti, már készülök a déli hídnak 2 Voltot adni.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Larry303 #11056 üzenetére
ezt idáig is tudtuk. ha a lap szabályozza a feszt akkor tuningolt állapotban többet kell adni neki hogy load alatt ne essen a stabilitási határ alá és ne fagyjon vagy induljon újra.mondhatnám úgyis hogy ildeben szarrá kell feszelni a procit hogy load alatt elég legyen a fesz.ez több hőt termel is és nehezebb eltalálni hol stabil még.engem az a pár watt nem érdekel sokkal inkább az hogy meg sem mozdul a fesz load alatt.
akkor sem lehet VID-et állítani -
magnum_pi
tag
válasz
Larry303 #11008 üzenetére
Úgy rakom fel ahogy kell, még meg is nézem a kis pöcköket hogy tényleg beakadtak-e. Azért néz így ki a paszta mert nagyon letapad a borda, és amikor (lecuppan) akkor ilyen lesz hogy össze csomósítja.
Na de csináltam egyfasza kisérletet, és tökéletesen feltérképeztem a kupakot:
[L:[link]][link][/L]
[L:[link]][link][/L]Látszik hogy amikor függélegesen húztam ( a 128Mb-os rövid dimm modul felső részét, sajnos ez volt a leg egyenesebb tárgy ami találtam
),akkor csak a két szélén húzta le a pasztát. Vagy a két szélemagasabb mint a többi rész.
-
-
Superman
nagyúr
válasz
Larry303 #10551 üzenetére
Egy nagykalapácsot javasolnék.
De komolyan, mert már én is kész vagyok, béna vagyok, elég volt.
Időnként kilazul az egész alkotmány és csavarozhatom be, meg pasztázhatom újra. Most már csak az egyik ventit tettem fel, hátha így jobb lesz. Kemány műanyag-gumi keverékből készítettem egy alátétet. Közepén lyuk van, az egész akkora, hogy kitöltse a leszorítókar csavarja és a hűtő lapja közötti rést. Beteszem, örülök, jól meghúzom a csavarokat, próbálgatom, elmozdul, a jó édes anyád..
Én feladom....Csak nézem, hogy külföldi fórumokon is 3.8GHZ-et érnek el ezzel a hűtővel 24/7-ben, nálam meg már 1.42Voltnál idle 42 fokos.
Zalman termálzsírt alkalmaztam, jó sokat (a kevés, meg az arányos sem jött be..
), így se jó. Sajnos, amikor egy kicsit is meglököm a nagy kezemmel és elmozdul, akár pár millimétert is, összekeni, csomósítja a pasztát és úgy vettem észre, hogy nem tesz annyira jót neki....
Szóval ötleteknek híján vagyok momentán. De még gondolkodom.
-
XaraX
addikt
válasz
Larry303 #10538 üzenetére
Thx.
Több fokotattal rendelkezik,ez jó.
Tapasztalatom szerint egy elvishetővel,meg egy nagyon hangossal,és úgy tűník,nem egyedi eset sajnos.
Való igaz,hogy 3D esetén indul be nagyon,de sajnos úgy is marad ,nem lassít vissza.
Kiváncsi leszek,hogy mi lesz az eredmény,azt írta a srác,hogy kedden valószínűleg cserélik neki.
Ha igen,akár precedens értékű is lehet,meglátjuk,mit szólnak hozzá a hazai kiskerek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest