- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
válasz
RapUGround #6199 üzenetére
Bevallom őszintén nem igazán tudtalak követni, de a lényeg az ősszes G0 megy 3GHz-en sőt 80% alapfesz körül 3.2 3.3GHz-et is!
-
RapUGround
tag
Q6600 vételén gondolkozok és minimum 3ghz-n akarom járatni mindig, mert a játék lenne igazábol a fő célom, de nem hátrány ha közben ez az azért normálisan menne. Hűtésen gondolkozom hogy milyen legyen. Én cnps9700-et szerettem volna, de az inkább halk hűtés, mint jó teljesétményű. Olvastam a hsz.ek között és találtam olyat hogy Thermalright Ultra 120 eXtreme és olvasgatva a teszteket, jó hűtésnek tűnik. De magyarországon nem is nagyon van, és 15e fölött van(főleg ha külföld!) + 2db jó venti 3000ft/db, az több mint 20 ezer. Ezért kerestem tovább és találtam eggyet, vízhűtést és ez egy érdekes alternatíva q6600 hűtése szempontjából, és ez a "Thermaltake Cooler (vízhűtés) CPU Rendszer CL-W00075D BigWater 735 belső vízhűtés"
ami csak 24 ezer forint, és valószínűnek tartom hogy ha víz akkor mindenféle képpen jobbnak kéne lenni, mint bármelyik léghűtés. Ide értem a Thermalright Ultra 120 eXtreme-et + hozzá 2db jó ventit(ez is szépen hűti a tuningolt q6600-at) akkor ez vízhűtés csak jobb lehet és ráadásul nem is sokkal drágább vagy egy árba van. De javítsatok ki ha tévedek!!!
-
targus
csendes tag
Új gép vásárlásán töröm a fejem és kiváncsi vagyok a ti hozzáértő véleményetekre. Szóval, mit éri meg jobban venni, egy Core 2 E6850-t a Q6600-al ellentétben mert ugye egy árban vannak majdnem, vagy pedig a 4magosat és széttuningolni mert különböző tesztekben azt irják igy az a jobb választás.. szerintetek?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ez azé kemény...
Achi! Mikor csináltok ilyet? -
tlac
nagyúr
válasz
subaruwrc #6133 üzenetére
szerencsésen választottál
-
subaruwrc
félisten
some dead hardware
[link]
jómegyérdemes megnézni a super pi-s képet. 0.008v@ 5719mhz. mennek ezek rendesen
,,here is the last Superpi1 M this processor produced before it died... RIP...Guess it did not like 2,175V...,,hát lehet....
-
subaruwrc
félisten
most erre joggal mondhatnám hogy ÉÉÉS?.
attól mert lefut pár teszt még nem prime stabil. nem azt vontam kétségbe hogy képes ott működni hanem az háborított fel egy picit hogy 1perc után prime stabilnak nevezünk vmit.
nem kell prime stabilnak lennie, legyen ott mellette hogy benchelhető 4ghz en és annyi. az is szép eredmény tőle. csak ne szúrják ki az ember szemét egy elindított és 15mp-et futott primeal mert ez KAMU.második megállapításodra pedig a válaszom igen, valószínű kicsit több fesszel stabilizálható. a hőfokokkal nem hiszem hogy gondok lennének.
-
P00By
nagyúr
Ha belefér,akkor Kellemes olvasgatást!
-
losi73
senior tag
üdv tanácsot kérnék milyen alaplapot ajánlotok a giga 965p dq 6-os helyett mert nem megy vele a q6600-os tunning a c2d 6400-es simán ment alapfeszen 3200-at.
ne csak a legdrágább lapokat ajánljátok
thx
-
gombcomp
senior tag
-
ftc
nagyúr
Intel Core 2 Extreme Processor QX9650 Review
talán befér ide
-
-
Lalaboy
őstag
Ezzel a "fucken" biosszal az X38-as Asus lapok egy rakas szart ernek! 'Meglehet cafolni! Elnezest az oszintesegert!
-
rankesz
veterán
Az igazsághoz hozzátartozik hogy BIOS-ban 1.3375-őt kap a proci, ami win idle lemegy 1.312-re CPU-Z szerint, loadnál meg 1.304-12 köz ugrál.
Sidebar először (még a bétás időkben) nekem se jött be de aztán szétnéztem milyen gadgetek vannak rá és hát eléggé bejött
Tata, a nortbridzsem panaszkodik hogy melege van!
szerk: szarul írtam a feszt
-
Lalaboy
őstag
válasz
hossszú #6159 üzenetére
Lehet "embargozzak" az amik az unios vonalakat, de amir felraktal 2 secalatt lejott, a korabi 15 perc alatt kb. a kep 1/10-e jott le!
Szep eredmeny, de a ramok teljesitmenye 1M-kor minimalis! Csinalj 32M-et, akkor mar kijon a ramok teljesitmenye, de akkor mar erdemes C4-ben hajtani okett, ami nem is olyan egyszeru!! Mindenesetre teccik a B3-ad teljesitmenye!
-
Lalaboy
őstag
válasz
hossszú #6155 üzenetére
Magyar szerverre kepet feltolteni......!!!
Erre kivancsi vagyok legyszi tedd mar fel egy normalis szerverre! En ezt hasznalom: ImageShack
-
-
libus
őstag
Nem tudom, hogy tud-e valaki segíteni, de hátha valaki ilyen hűtőt használ.
Egy Q6600 G0-t szeretnék venni és azt szeretném tudni, hogy jó-e erre a procira a jelenlegi hűtőm, ami: Aerocool HT-101.
Nos, valaki tud ebben segíteni?? -
fuzik
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #6149 üzenetére
Hát nem tudom..... nekem anus maximus sp.e. váltotta a p5k dlx -et (mert már két sata port is bexart rajta). Igazából nekem csak jó tapasztalatom van vele.
pl.:
1) kevesebb fesszel viszi ugyan azt a sebességet
2) a p5k dlx -em nem volt hajlandó elindulni 4 db geil dragon ram -al a maximus röhögve viszi
3) lényegesen kevésbé melegszik
4) érzetre is gyorsabb mint a p5k dlx voltMondjuk hozzá kell tenni, a sata portokból kiindulva, hogy a p5k dlx -em valószínűleg más defektekkel is rendelkezett, mert jelentős visszalépés volt júliusban, amikor a p5b dlx -et lecseréltem rá......
Na mindegy... mikor jön az x48 vagy mi a kórság???
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Lalaboy
őstag
A forumokban lekozolt eredmenyek az X38&Q-val kapcsolatban nem egeszen mukodnek a retail piacon! Most tesztelgetem a G0-mat X38-as lappal es meg nem ertem el az elozo lapommal elert teljesitmenyt (Asus P5K Dlx) kivetel a ramok szempontjabol! Vasarnap ranezek a procira egy kicsit komolyabban, de nem vagyok "elragadtatva" az X38-tol!
-
Dare2Live
félisten
Anno csináltunk ilyen "extrem feszes" tunningot 7/24ben durva hűtéssel és egy idő után azt vettük észre, hogy a proci azon az mhzn/feszen/hűtéssel amin atomstabil volt egyszer csak hibázik. Lejjebb vettük picit az mhzt/extrem fesz maradt újra stabil volt aztán megent romlott.
De ez már nagyon régen volt ráadásul AMDvel(mobil bartonos korszak) és azóta se csináltam igazi extremfeszes 7/24es dolgokat szóval fene tudja.
Aztán hallottam még P4nél a "sudden death" nevü jelenségröl ami szintén durva feszekkel, durva hütéssel 7/24es extremtuning és eccer csak meghalt a proci. Rákeresel biztos találsz róla infot.
Egyébként legalább egy sort reagálhattál volna a kb 2héttel ezelötti "ne itt OFFoljunk" privimre.
-
R.Zoli
őstag
El sem merem képzelni a mostani G0-ám ami a P5B-Deluxe-ban 3700-at megy 1,44 volton, mit tudhat az X38-DQ6-ban...Mácsak azért sem mert ebben a P5B-Deluxeban a B3-mas procim 3233-mat ment és az X38-DQ6-ban ugyan ez a proci megy 3500-at...Valszeg a DQ6-ban meglenne a 3,9 Ghz ezzel a procival olyan 1,5 Volt környékén... Ez mennyire egészséges ekkora feszen menetni 7/24-ben vízzel úgy ha nem megy mondjuk 70 fok fölé prime mellett sem?
-
fuzik
aktív tag
válasz
manutdzoli #6142 üzenetére
De pl mint a speedfan. De csak akkor működik, ha az automata szabályozást letiltod. Ezen kívül szerintem lehet (általában) a laphoz adott segédprogramok valamelyikével is - ha éppen működik persze.
-
manutdzoli
senior tag
Nincs olyan program,amivel a procihűtő fordulatát lehet állítani?Mint pl.Rivatuner a vidkarikhoz.
-
losi73
senior tag
és nem tom miért a a ram fsb arány nagyon gáz 12:8 a 6400-el ami ezelött volt 1:1-ben ment a 8x400 beállitásal
-
losi73
senior tag
az a gáz 7x400 on sem indul el
-
rankesz
veterán
Azt hiszem megtaláltam a számomra optimálisnak tartott 24/7 beállításokat:
[kép]
Általánom használatra tovább húzni szerintem még nincs értelme, B3at is elsősorban azért cseréltem le hogyí alacsonyabb legyen a hőfok... -
szacsee
nagyúr
válasz
Samanbacsii #6123 üzenetére
Te döntessz, de az X38 DQ6 nem rossz a jövőre nézve.
2x X16 PCI-E CF
1 sorban a mosfetek (1 blokkal lehetne hűteni)
PCI-E 2.0 stb, de nézz körbe és mérlegelj, akkor megtalálod a magadnak valót! -
Samanbacsii
őstag
Üdv egen!
Sajna le "kell" cserélnem a lapomat mert nagyon körülményes a mosfat blokk rászerelése. (A többi cuccom maradna.) Milyet javasolnátok? Gigában gondolkozom... -
ceka
tag
Haliho lenne egy olyan kérdésem hogy q6600-as procihoz 2 giga ramhoz 1 DVD hez 2 vinyóhoz és egy 8800GTS hez milyen táp lenne elegendőő???
van egy chieftec 450esem az elég?
-
losi73
senior tag
még annyit a proci G0-ás és a ram 800-as
-
losi73
senior tag
üdv most vettem egy ilyen procit a Quad Q6600 egy gigabyte dq6 alaplapban van 4giga black dragon társaságában tudna irni nekem valaki egy tunning beállitást feszekkel mindennel együtt,nem vok egy tunning mester sajna
-
WiZARD
addikt
válasz
subaruwrc #6098 üzenetére
jó kérdés.
nagyban tápfüggő, szerintem több ágról kap a proci kakaót. (EPS12V design guide szerint így kellene lennie, de teljesítménytől függ, nem tudom már hogy hány wattnál kezdik a több ágat ajánlani), de sokak szerint nem.az én tápomon a 2*4 tűs 12V ("EPS") csatinál látszik hogy 2 db 12V ág megy bele (egyik sima sárga másik sárga-fekete) szóval biztos vagyok benne hogy 2 ágat kap a proci (legalábbis ennél a tápnál).
(ATX 24 tűs csatiba pedig egy harmadik, sárgazöld (nem föld hehe) 12V megy)szóval imho nézd meg hogy a kinézett tápban a 2*4 tűs 12V csatiba 1 vagy 2 12V ág megy-e.
(persze mingyá jól le leszek szólva hogy ne írogassak baromságokat, és csak 1 ágat kap a proci. de nem érdekel.)
-
subaruwrc
félisten
valaki a tápos kérdésemre?
( tápos kérdés....
)
-
Muréna
őstag
hát persze h gianni nemkapott procit.. na mind1, jövöhét..
-
^Boss
őstag
jovo heten meg most hetvegen majd lovok par uj eredmenyt meg mindig leggel, az eddigi 4150MHz-et megprobaljuk feljebb tolni
Új hozzászólás Aktív témák
- RC modell földön, vízen, levegőben
- A Nubiánál vehetünk legolcsóbban levegőt
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Autós kamerák
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Lebegj el a Sebességgel! Ryzen 7 5800x Most Elérhető Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest