Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Na akkor ezt nézzétek meg, készítettem egy hevenyészett tesztet: Orthos Blend, meg Super PI 32M.
Volt, hogy a CPU 80 fokos volt, igaz, nem lépte túl, az alaplap is szépen felkúszott 50-re.
Nem tudom, miért de az alaplap nagyon melegszik mostanság.
Na:
-
Soak
veterán
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
CoD4-el játszol?
-
Superman
nagyúr
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
De ezekre válaszolj már nekem: ugye 3.9GHZ-en járatod 24/7.
1. Szobában idle, nyugalmi állapotban mennyi a hőmérséklete?
2. Ha játszol, játékok alatt is ennyin megy?
3. Nem fagy ki játékok alatt? Mondjukj egy 2 órás FPS, vagy valami más alatt? -
Superman
nagyúr
Azért az mulatságos, hogy 1.57Volttal stabil játékokban 3.8GHZ-en (8x475FSB), alapból 46 fok, terhelten játékokban alig 60.
De mi itt orthosozunk, meg prime-ozunk...na mindegy. -
killerjohn
addikt
UP 9665 PLZ!
-
Superman
nagyúr
1.56Volton 45 fok alapbóla rpockó, ez nem is olyan sok, de bezzeg Prime alatt...
-
helkis
veterán
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
asztal alatt már olvad!

-
hossszú
őstag
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
Igy mar ertem a 3DMark eredmenyed
, ha 06-ban is megszorongatsz meg en is kipakolhatok az udvarra -
subaruwrc
félisten
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
táptesó 
-
Superman
nagyúr
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
Bammeg, mindjárt felnyomom 1.55V-ra és csinálok egy 3D Markot.

Prime-ról szó sem lehet, meg semmi másról. na megyek, nézem...

-
Soak
veterán
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
az lehet ,hogy te annyit adtál, de az dropol
-
subaruwrc
félisten
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
akkor még mehetsz térdelni és hálát adni hogy megvan. én még nem adtam léggel 1.7v-ot sem (ami késik nem múlik
) egy procinak sem de szerintem max 20perced lehet idleben ameddig megdöglik. 1.75v load légre nem is mondok időt mert lebasznál hogy miattam döglött meg 
jahogy biosban annyi? ahogy Soak is mondja az jó ha 1.7-1.72v
-
Soak
veterán
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
az jo ha votl 1,68V , annyit meg simán bir
-
helkis
veterán
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
kamikázé!

-
Superman
nagyúr
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
Most futattam egy stabilitástesztet 3.7GHZ-en (9x412), de hiába a Thermalright hűtő, alapból 40-41 fok a proci és 75-77 fok volt végig az alatt az 1 óra alatt, míg teszteltem 1.5Volt fesszel. Akkor 1.75-el mennyi lehetett?

Most látom, neked is olyan hűtőd van, mint nekem, akkor te tudsz valamit..
oszd már meg velem is... -
paduc
tag
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
" processzorok füsttel működnek amint kijön belőle a füst már nem működik tovább"by DewiL
úgyhogy ennél többet ne adj neki,tartsd bent a füstöt!
De még ennyit se nagyon. -
hossszú
őstag
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
Es mennyi volt az a kicsit magasabb hofok?
-
hossszú
őstag
válasz
Core 2 Duo
üzenetére
1,75V
leghutessel? -
Core 2 Duo
tag
Ki tudja hogy,max mennyi feszt lehet adni a Q6600?? Én már adtam az enyémnek 1.75V semmi gond nem volt vele csak egy picit melegebb lett.

-
HaRdCoRe
aktív tag
Mennyit érhet mostanság egy ilyen jószág?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Na!
Először is: 1,45V volt belőve
Valamit macerálkodhattam mielőtt kivettem az előző procit ezek szerint
Első LOL, hogy CPU-z még mindig nincsen barátságban a lapommal, vagy a procimmal,vagy mittomén. De nálem akármi fesz van belőve fix 1,224, vagy mittomén mennyit(amennyi a képeken láccik) mutat
Második LOL, hogy nem emlékeztem milyen fesz van beállitva,szóval az előző screen nem ér semmit
-
szacsee
nagyúr
válasz
killerjohn
üzenetére
PCI-E frekit fixáld, manual állíts fesz, mivel a lap elég jól túlfeszel (brutálisan)!!
-
killerjohn
addikt
BÚÉK mindenkinek

van valami ötletetek, hogy a P5K WS-en miért hallatszik át a proci az alaplapi hangkártyára ?
9x266 = csak ha keményen feltekerem az erősítőt
9x333 = egész halkan
8x400 = nagyon
(itt a rendszer stabil alapfeszen, de lassabb, mint 9x266-on
)a feszültsg értékekhez hozzá sem érek, minden auto-n van...
és furcsa mód egyszer csak megszűnt működni a tv tuner kártyám...
btw: melóhelyemen 2 másik ugyanilyen lap egyszerűen nem indul el ha a legfelső PCI slot-ba ASUS 10/100/1000-es hálókártyát teszek...
létezik, hogy ez a WS (workstation) alaplap SEMMILYEN húzást sem bír ? elvileg 99%-ban ugyanaz, mint a sima P5K, amit sok sok ember kisujjból húz...
-
Superman
nagyúr
Ide is beírom, mert sokaknak van itt is Asus P5K Premium alaplapja. Itt a lehetséges megoldás a 0504-es eltávolíthatatlan bios downgradelésére:
"Way to go back old BIOS, should work with other Asus MBs,
using the uploaded file together with Asus Liveupdate
(1) load the BIOS with Asus Update as usual, remember click "downgrade" option in Asus Update Option
(2) Load the file I uploaded
(3) click the leftmost button
(4) the update button should be un-greyed, then click update, otherwise, repeat Step (3)
(5) after update successfuly, switch off the computer and clear the CMOS as usualI already back to 404 from 504, 504 limits my rams overclocking."
Az Asus egyik fórumában találtam. Akinek kell a linken lévő cucc, a rapidról töltse le, mert lehet, hogy nemsokára törlik. A fórumokban a memória inkompatibilitási problémák sokasodtak meg és az egyik srácnak meg egyszerűen a memtest egy csomó hibát jelzett a memóramoduljaival kapcsolatban. Aztán mivel nem tudta visszatenni a régebbi biosok egyikét sem, összeomlasztotta a gépét, bátor ember, majd viszatette az egyik régebbi biost. Azóta jó a ramja.
Ezt én is megerősíthetem, mert 1220 körül a korábbi biosokkal simán ment a memória 5-4-4-12-es időzítésekkel, most kék képernyő és crash. Bár én egyelőre nem teszem vissza a régebbi biosok egyikét sem, mert a szenzorok szerint elég hűvös a processzor, habár ezek után lehet, hogy az sem igaz.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Na,belehelyeztem a megfelelő helyibe az L739B-t végre

1,2750 VID nem túl biztató,de már ez is előrelépés...
Keldor Papa,tied is ennyi,ugye? Ha jól rémlik
Hamarost meglesem mit tud. Egyelőre polirozatlanul kicsit melegebb is mint az előzőm volt... -
pszihó
aktív tag
Ne tud meg mindenkit szidtam a fél világ csuklott (istenek; vallásivezetők; kormánypártok; ellenzék;sárgák; feketék; fehérek; svédek; stb.)
Valahogy ugy kezdtem, ahogy szegény Kaszás Attila az üvegtigrisben> Azt a kettéb@szo.. ku..aéletbe a többi csak jött,mint január elsején hajnalba a hányás -
Soak
veterán
válasz
szacsee
üzenetére
40-50 perce.... de ennek mi köze ahoz ,hogy a cpu-z nem mentette el?
.... mindig el menti, max corrupt, de most nem mentette el és ráadásul nem is belefagyott mert utánna emeltém még 4746-ra ,csak ott már ilyen 4sec után kifagyott és a valid is corrupt lett
..de nem indult ujra egyből
1,67V-t kapott amugy -
SimonYana
addikt

-
MiB
tag
Mennyire számít a magasabb fsb teljesítményben? pl. 400 és 500 között? 8x425 vagy 7x485? és mondjuk memet kb azonos frekire hova.
Ja és ugye coretempben ha 70-80 között van proci hőmérséklete attól nem mehet még tönkre? és ha tönkre menne cpu lehet ezt látni cpu-n is?
-
pszihó
aktív tag
Látom itt van Soak.
Két hét alatt besz@rt a Corsair VX 550-es tápom
Dec10-től egészen dec 26 12:04 ig húzta azt meghalt.
És semmi tunung nem volt. Minden alapon ment.
Extrém Digitálos volt. Talán Jan 15-re cserélik ki.
Vitte magával a 8600Gt-t amit cserélt az aqua egyből.
És az alaplapi hang kihalt tőle. Még jó hogy minőségi táp.
Ha a túlfesz védő nincs az ide molex végén kinyirta volna az egészet. -
Soak
veterán
Probáltam, de sajnos igy szóbában 24fokon nem nagyon szereti a kompi az ilyen 1,68V-ket
... holnap remélem ki tudok menniJah , amugy akinek van blitz-je , vagy hasonló asus lapja ; Nektek megy 9-es szorzóval a transaction booster enabled 1? 8as szorzóval a végletekig tudom fesziteni és van is gyorsulás csunyán, de 9essel nem megy

-
Soak
veterán
Kicsit nézegettem a cuccot szobában sajnos nagyon esik a hó és inkább nem merek kimenni
... érdekes ,hogy ahogy veszem le a szorzót kevesebbet megy FSB-ben ... másnál is olvastam, de eddig még nem találkoztam vele.... 7es szorzóval 525 votl a max fsb .... 8-assal meg 530 [link] -
szacsee
nagyúr
válasz
Superman
üzenetére
Kösz meglesem!

djtomi: manual állítod a feszt a giga lapban, vagy normal-on van, esetleg auto performance-n?
állítsd manual, a hó végéig én kibírnám 1,1V körüli alapfrekivel is, a quad-ban van annyi tartalék, hogy menjen minden, 1-2 fps-t vesztessz vele max...én amióta megvan 7/24-ben 2600-on hajtom és még úgy sem változott a teljesítménye játékok alatt, hogy ha a fele memót kivettem és a benn maradt 2Gb single ment..
-
djtoomi
addikt
válasz
greatchaos
üzenetére
Üzletelésről volt szó!

-
greatchaos
addikt
válasz
djtoomi
üzenetére
nem úgy volt, hogy messze elkerülöd a Ph!-t a multkori incidens sorozat után? - újfennt bebizonyítottad, hogy mennyit ér a szavad. ez meg azért, hogy tudják ki vagy...
mod: a procit is itt vetted, mert a jópontlistára beírtad a nevét... namármost, ha itt vetted, akkor üzleteltél is... az ég áldja meg előled a kedves, ámde szerencsétlen eladót
-
Superman
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
válasz
Superman
üzenetére
Semmi változás!
Alacsony grafikai beállítás mellett változó időjárás kikapcsolva, motec nincs telepítve, árnyékok, nagytextúrájú cuccok levéve, minden low, valós tükör és tükör is off és megakad 4-5mp-enként..
Próbáltam függőleges szinkronnal és nélküle, a gtr2.exe átnevezésével de semmi változás sincs...
Nem tom mi lehet a bibi, igaz a pach-elt verzió, de attól még nem szabadna ezt csinálnia.
Ja és Vistát használok 169.25-ös driverrel.
Agyam elszáll, ha van esetleg még valami ötleted, akkor megköszönöm!
-
djtoomi
addikt
Sziasztok!
Elvinné egy freezer 7 pro a quadot?Mert nem akarok megint drága hűtőt venni,mert egyenlőre úgy néz ki,hogy a hónap végén kapok pénzt,és vízhűtés lessz.Addig meg kéne valami oclsó és jó.Alapórajelen is bőven elég lenne.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Isten áldjon érte 8 gyerekkel!

Superman: Tom nem ide tartozik, de ilyen kihót topikba szerintem belefér..Nem tod mér akad a GTR2 Full grafon belső nézetben...kb 3-4mp-enként mintha laggolna, és kicsit idegesít..(motorháztetős és külső nézetben nem csinálja)
Ha van valami ötleted, akkor THX!
(konfig: Q6600@2600 (nem röhög)+8800GT+4Gb ram...stb.) -
Nyugdíjas
nagyúr
Nemtudom ki mennyire jár a 45nm topicban,szóval aki már tud róla(Soak kuss
) attól elnézést,de van ilyen: -
szacsee
nagyúr
2008 1.hsz-a az enyém
, mindenki KO csak én nem kevertem a piát? 
-
Core 2 Duo
tag
B.U.É.K mindenkinek!!!

-
rankesz
veterán
Bulldog Új Évet Minden quazán tulajnak!!
Otthoni szilveszter rullah!Én sajna anyóséknál vagyok/unk; cele900 --> feel the power

Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- További aktív témák...
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

minyályan
) egy procinak sem de szerintem max 20perced lehet idleben ameddig megdöglik. 1.75v load légre nem is mondok időt mert lebasznál hogy miattam döglött meg
oszd már meg velem is...
leghutessel?

(itt a rendszer stabil alapfeszen, de lassabb, mint 9x266-on