- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
válasz
WiZARD #22079 üzenetére
Találtam 9x400-as képet, de mondjuk ilyen hőfokon nem csoda eredmény
-
Bagira01
veterán
válasz
WiZARD #22079 üzenetére
Nahát én olyat nem fogok az biztos úh primeolsába megelőzöl az biztos. Most így fut a prime
(futott 17 percnél hibázott
) Quad-ot tesztelni anyagi csőd
Nekem 3dmark06 cpu teszt van hideg levegős 1,496v-on a 4,2Ghz
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WiZARD #21483 üzenetére
igen, elnéztem az előzményt... bocsánat, kicsit kész vagyok, és valamiért azt hittem, hogy a 0.992V + 2.4 stabilra értetted. visszanéztem az előzményeket, és nem, szóval azt hiszem most megyek sürgősen aludni. a 3.8 + alacsony vid előzménnyel tényleg baromság volt a válaszom.
vid és fpo együtt fontos, össze is függnek (jó, utóbbi a gyártási időponttal kapcsolatban ad infot, tehát fontos), a VID meg irányadó, azt hiszem ennyi a lényeg.
egyébként meg ahogy a fórumból nézegettem, lehet az enyém az egyik a nevezett kettőből, illetve ugyanabból a szériából való;>
slett27: persze, ha megdobnának egy hasonló kategóriájú i7el, akkor költöznék, pedig a lap és procicsere nálam minimum egy 4-6órás kemény művelet
sőt, még új felfogató után is hajlandó lennék szaladgálni a hűtőre
hála égnek a jelenlegi rendszer annak demonstrálására tökéletes, hogy a rendesen megírt programokra jobb nem kell, de a progik nagyrészére még egy évvel az összerakása után is overkill (ok, vidkarit közben cseréltem, de az x800gto átmeneti állapot volt árcsökkenésig, a ház, hűtés meg vinyóupgradek pedig kényelmi extrák voltak inkább, pontosabban a gyári hűtőm az kölcsönbe volt az első három hónapra). mindezt úgy, hogy ma egy éve vagyok q6600 tulaj
arra az 1.325 vs 1.25re meg emlékszem, eléggé érdekes egy történet volt. mondjuk C1E+E1ST szerintem minimális stabil fesz mellett már felesleges, legalábbis amikor bekapcsoltam a 2.4es minimumon, felugrott az idle fogyasztás 8ról 12Wra... 3.0 alatt mondjuk nem néztem.
ez alapján jó, hogy nem alacsony videsem van. így is kéthavonta elkap a gondolat, hogy cserélni kéne valami megfelelő vizes rendszerre a jelenlegi hűtést (értsd, felsőkategóriás highflow rendszer, hogy érezhetően nyerjek is valamit), de mindig azzal nyugtatom magam, hogy légen csúcsrendszerem van, és értékelhető plusszhoz eléggé sokat kéne még ráköltenem, cserélnem kéne a procim, és most is jól megy, halkan megy, és bőven elég. na ezt úgy, hogy még egy csomó tartalék van a prociban lehet nehezebben állnám meg...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WiZARD #21478 üzenetére
ok, azt hiszem sikeresen elbeszéltünk egymás mellett.
tehát én azt akartam mondani, hogy
1.: alulfesznek van értelme, ld 35-40Wos prime eredmények alapórajelen. gyári feszekkel nem mértem, de figyelembe véve, hogy az alaplap 1.300át -real 1.285 környéke lehetett- adott neki defaultban, én meg kézzel 1.0375öt... némi fogyasztáskülönbség lehetett
2.: a 40 fokos hőmérséglet prime alatt is így jött ki. az overkill hűtést amiatt mondtam, mert nyilván az user nem fogja leszabályozni a ventiket és használ csúcsléghűtőt, ha ennyire nem melegszik
3.: a feszt én real feszre értettem, nem VIDre. szép is lenne, ha lenne 1.000 körüli q6600legkisebb emlékeim szerint 1.185-1.200 körül volt itt
ami alapján mondom, az a sajátom, másét még nem láttam, de alapvetően csak 3.0áig viselkedik kultúráltan. 3.2nél már kellett neki 1.38 (és 78 fok polír előtt... IFX14 két highflow ventivel, és egy 200m3/hs exhaust ventivel a háta mögött, további két 80-100m3/h felette, backplate is hűtve bár az sokat nem ér), tippre 3.6ra kéne vagy 1.45-1.48 real, és mellesleg víz, mert légen kizárt, hogy stabilizálni lehetne. de, mint mondom, alapórajelen 40Wal elvan, 3.0án 1.264es fesszel és 80Wal, több meg nekem nem kell. amikor vettem, már tudtam róla, hogy nem lesz ultratuning. nem is azért vettem. olcsó volt, és a villanyszámla meg sajnos nem mind1, hogy mennyi
tehát: olvasom totyikot eleget, láttam a furcsaságokat és tudom, hogy az alacsonyabb VID nem mindig jelent jobb tuningot is. a csökkenő Viddel növekvő hőtermelés nekem is feltűnt. ebből is jött ki ugye a VID szinte semmit nem jelent, a VID+FPO már inkább tapasztalat.
a környezettudatosságot pedig arra értettem, hogy ~1Vos fesz és 34-40Wos fogyasztás együtt. ami arányaiban veri az atomot
. hát még számítási teljesítményre. alapvetően nekem a 2.4 ill 3.0 inkább halkan kell, többre nincs igényem, emiatt is kapott polírt (terhelve lehet hangosabb, de aludni tudnom kell mellette). és emiatt is van bent két szabályozópanel.
szóval: ne vedd magadra, nem piszkálásból vagy a tapasztalatod kétségbevonása miatt mondtam a "nem láttál még 40Ws quadot" dolgot, hanem mert egyszerűen ennyit el tudtunk pár procival érni alapórajel és nagyon durva alulfeszelés mellett (fogyasztásmérés amper ill W alapon ment, nálam a giga lapon, de elvileg fogyasztásmérővel is nagyon hasonlló érték jön ki). tehát nem gyári értékekkel. nagyon nincs is tapasztalat, hogy meddig lehet lemenni, mivel egyrészt egyes asusokon 1.1V alá nem lehet feszt belőni, másrészről pedig kb 4-5en szórakoztunk eddig az "alapórajelhez mennyi fesz kell" kérdéskörrel. tehát tényleg csak pár ember, viszonyítva mondjuk a 3.0-3.2-3.6-3.8hoz mennyi fesz és milyen hűtő kell tapasztalatokkal.
tehát mégegyszer bocsánat, nem sértésből mondtam.
ram témához meg köszi a hozzászólást, elvileg 4x1el nagyon nem volt baja senkinek, na majd holnap kiderül, hogy mennyi értelme a dolognak.
slett27: okés, igazából az i7re nem fogok holnap váltani
egyrészt baromi drága, másrészt jelenleg a q6600 mindenre elég -valamint nem úgy tűnik, hogy ez hamarosan változni fog-, harmadrészt meg inkább kivárom a technológia kiforrását és elterjedését. látom, hogy jó, és benne van az erő, de jelen pillanatban még nem érzek ellenállhatatlan vágyat iránta
a négy magot se sokminden használja még ki, pedig drága q6600unk sem egy mai gyerek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
WiZARD #21436 üzenetére
te se láttál még akkor 40 fok alatti quadot prime alatt
alacsony fesszel kevesebbet eszik, kevésbé melegszik, viszont az tényleg súlyos, hogy a p35 chipset jobban melegszik a procidnál. jó, a 40fokot polírozva csináltam két highflow ventivel, de akkoris... világ legjobb dolga az alacsony fesz. mit nekünk atom és laptop proci, ha itt kazá... izé ultragreen környezettudatos q6600;>
apropó: 8 giga rammal van tapasztalatotok? a giga p35-ds4 marad, memória meg baromi olcsó, 10.5kért meg úgy érzem, jöhet még 4 giga geil black dragon 800/cl5 ( jelenlegi is ennyi.. alapon 25%OCt is tudja
). főleg, hogy mostanában már a sacred2 is kifut a memóriából, és ez már az ötödik program. a pici NB fesz még belefér, memek úgyse járnak széjjelfeszelve, venti meg 3centire a buksijuktól van egy 12es, de mégegyet is a fejükre tudok pakolni, ha kell (IFX10re elfileg ráfér
). hűtőrács nincs rajtuk, de az az esetek felében úgyis csak ront a hűtésen (most nem a reaperről van szó természetesen és nem is a dominatorokról).
-
válasz
WiZARD #19685 üzenetére
Egyetértek veled!!!! Én políroztam is és semmit nem javultak a hőfokok, semmit,idle sem és load sem! Nyakam rá h nem rossz a polírom, egyszerűen ilyen a procim! Amint terhelést kap ugrásszerűen elkezd fűteni, ehhez vedd hozzá h +fesz + MHz és kijön h 80fok prime alatt! Van akinek 2.4-en hasamraütök max 60 fok ,nekem ott majd 70! Polír előtt és után is ennyi volt! Most 3.44-en max 80as prime alatt ami normál használatban épp h 70fok max! Elfogadtam h fűt és ennyi! Én nem érzékelem ezek csak számok! Nem annyira vészes! 2008-ban igazán beleférhetne akár 80 fok több órán át a proci életébe!
-
Beowulf_78
addikt
-
HSM
félisten
válasz
WiZARD #18376 üzenetére
Amúgy érdekes a téma, amit felvetettél.... Nálam járt pár G0-s C2D, a legkisebb fogyasztású, legkevésbé melegedő darabok nálam is 1,35V VID-es E6550-ek voltak... (2db is....) melyek kb 3325-ig mentek 1,33V körül... Érdekes, volt egy 6750-em is, az picit többet kért enni, 1,35-ös volt az is, és tuningban se bírta még a 3200-at se....
Volt egy másik E6750-em is, az 1,3125V VID-es, nagyságrendekkel többet (45W<---> 60W) kért enni terhelés alatt, sokkal jobban melegedett is, cserébe 1,35V-on stabil volt 3600-on. (90W fogyasztással, gyári legdurvább hűtővel, 70fokon)
Ami vicc, hogy a dobozos Q6600-amhoz (1,26525V VID) gyengébb gyári hűtőt kaptam, mint ahhoz a duo-hoz....
Amúgy a fenti fogyasztás-adatok tájékoztató jellegű, szoftveres mérés eredményei, értük felelősséget nem vállalok!! -
HSM
félisten
válasz
WiZARD #18366 üzenetére
Továbbra is tartom az eredeti álláspontom, miszerint az egyetlen baj azzal, ha egy q6600 1,5V körül van használva az az, hogy a proci alkatrészei 1,35V-ra vannak tervezve, Intel szerint 1,55V-nál többet semmi szín alatt se szabad kapnia. Az 1,48V pedig már nagyon közelít... Hiába hűvös, szerintem egy így használt proci tuti hamarabb ki fog nyúlni, mint egy max 1,4V-on járatott.... (Szerintem az a max LOAD fesz, ami még egészséges, bármlyen jó lapban is, de inkább 1,35V, nem véletlen találta ki úgy az Intel....)
Szerk: És továbbra sem értem, miért nem elég pl 3200-3400, amit a legtöbb quad lazán bír 1,3V körül, ami majdnem annyi, mint a 3600, mégis garantáltan nem nyírja ki a procot...
Oké, nekem is örült volna az arcom, ha le tudok futtatni pár teszte 3600-on... de túl sok fesz kellett volna neki... Úgyhogy maradt a 3400...Amúgy meg alapon használom, eddig elég volt úgy is....
-
KTTech
veterán
válasz
WiZARD #18190 üzenetére
Pedig az RE2-t a WD szerver HDD-ként tartja nyilván... nem véletlen az 5 év gari sem rájuk (a megnövelt MTBF-en kívül, de tény, a hivatalos adat max. 9.5W, idle: 8.75W. Én többre emlékeztem). Mivel mérted? (én csak egy RMS képes digit multimétert használtam erre a célra. De elég egyértelmű volt a kapott áramérték és a feszültség ismeretében, mennyi az annyi).
-
Brumi˘
addikt
válasz
WiZARD #18024 üzenetére
Nah jah e'rdekes a kupakja. Volt ma'r pa'r procim, de ilyet me'g nem la'ttam. Am na'lad is elso ke't mag melegebb volt 5 fokkal mint a ma'sik ketto (vagy noob vagyok es szarul tettem ra a hutot)?
Ma's: milyen feszeket kell emelni p5k-ba quad tuningna'l?
(tudom nem a legjobb quad ala', de csere'lni majd csak jovo honapba tudom.)
-
törölt tag
válasz
WiZARD #17463 üzenetére
Ez a Vid mánia nagyon szép és nagyon jó dolog, csak az kimarad az egyenletből, hogy adott feszültség mellett mekkora áramerősséget vesz fel. Hiába alacsonyabb az alapfesze egy procinak, ha több ampert vesz fel működés közben, a hőtermelés ugyanannyi lesz.
A feszültség/sebesség összefüggés szintén itt van elásva, hiába 1,2V a quadod vidje, ha 1,4-en már csak vízzel hűtöd be 70 fok alá. Nekem is q66-om van, vid 1,275V, és hiába nagy az öröm, hogy 1,25-ön 3,2-t megy, az előző quadomnak kellett ehhez 1,38V, és mégis kevésbé melegedett. Ismerek srácot, akinek 1,4-en elpusztult a procija, meg olyat is, aki lassan egy éve 1,7V-on tartja a quadját és megy zokszó nélkül.
Szóval az én olvasatomban a Vid inkább az eltérő áramerősség-felvételek korrekciója, sem mint fontos tuningadat.
-
Macka
veterán
válasz
WiZARD #17489 üzenetére
1.33 volt LOAD, 3.6 Ghz. Priem alatt max 58-62 fok. Aztán lekapcsoltam gépet, ment pihi,majd mikor visszakapcsoltam, már csak 38 fok volt IDLE. Elvileg kedden lesz D-TEK Fusion blokkom nozzle kittel, és D2 pumpával. Ezektől remélem lesz jópár fok javulás, mert most Ice-Age blokk van fennt, ami még 2 magosokhoz lett készítve.
-
WiZARD
addikt
-
^Boss
őstag
válasz
WiZARD #17310 üzenetére
1 bolond meg is volt!
de amugy a hofok problemak vezereltek, mert en kodolok nagyreszt, es amikor egy kodolasnal mar 80 fok volt a proci, gondoltam ez ellen tenni kell valamit, es meg mindig ez volt a legolcsobb alternativa.. szoval sziguroaun a teljesitmenyt nezve sosem adtam volna ennyit erte
-
WiZARD
addikt
válasz
WiZARD #17252 üzenetére
megvan.. erre gondoltam
csak kaptam egy L736A quadot, holnap kiderül mit tud. meg elvileg holnap is kapok valamit
-
Madtomi
tag
válasz
WiZARD #17226 üzenetére
Nekem is 800-as Kingmax ramom van igaz csak 2x1GB de simán megy 1000MHz-en 5-5-5-18-on 2V-al. Feljebb egyszer néztem ezzel az időzítéssel még meglenne az 1066MHz de ahoz már 2,05V kell asszem annyit meg nem ér.
Jah igen a biztonság kedvéért mivel nincs rajta hűtőborda egy venti hűti őket. -
^Boss
őstag
válasz
WiZARD #16895 üzenetére
66 fokos volt ejjel, most mar 75 korulre is felmegy 1.28V-on
asszem a maximus mizeria, hogy legalabb 10 fokkal melegebb minden proci benne, mostmar valoban igaz, mert ilyen meleg azelott sosem volt egy procim sem, pedig volt nalam vagy 7-8 quad.. vizzel mit megy a volt procim?
-
DeSanto
őstag
válasz
WiZARD #16407 üzenetére
1.440 V-on 3.6 ghz-n lement 1 óra prime.
Ez a drop utáni érték vagy ennyit állítottál be bios-ban?
Enyém se egy nagy tuningpéldány vagy csak a DS3R a gyenge hozzá.
BIOS-ban már be kell állítanom az 1,35V-ot (még ekkor is valójában 1,33V) a 3,2Ghz-hez úgy hogy utánna terhelésnél lemegy a fesz akár 1,27 körülire is. -
Zájec
veterán
válasz
WiZARD #14443 üzenetére
nemtudom,, a tápos topikban az "Eurocase" márkát a nemajánlottak közé
sorolták... lassan 3 éve vettem, akkor még nem volt informáciom a tuningal kapcsolatban.tudom hogy a Prime jobban megizasztja.. tapasztaltam már a saját börömön is..
itt van egy korábbi P95 erdményem,, ::[link] ezen a feszen még birta...(#14453) Qru: talán az Everest... nemtudom.. majd a többiek megmondják jó-e..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Befutott a Realme 14 Pro+
- További aktív témák...
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 3 3200G processzor
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged