- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
3600-at 1.37Volttal viszi? Mert akkor tényleg nem csoda. Nálam az a legnagyobb roller, hogy 3.6GHZ fölött (1.41Volttal) semmilyen fesz nem elég az előrelépéshez. 3.7GHZ esetén már 1.5Voltnál tartok és mindig újraindul a prime.
Egyébként a Voltage damper be van kapcsolva...
-
XaraX
addikt
válasz
Superman #9984 üzenetére
Hm,akkor lehet,hogy az én hűtőm is megfelelően teljesít ezek után.
Egyébbként mintha tegnap óta jobb lett volna a teljesítménye,pedig maradt minden ugyanúgy.
3600
24 fok van a lakásban,a ház zárva van,ilyen kiépítésben:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
A Noctua-nak ez a max fordulata,lehet,kellene rá tennem valami erősebb ventit.. -
DewiL
senior tag
-
Superman
nagyúr
Elkezdett keményen droppolni a lapom, máshogyan nem tudom nevezni a jelenséget. A biosban beállítom, hogy a Vcore 1.4625Volt legyen, erre a Windows alatt 1.448Voltot látok (CPUZ) és az Everest is ennyit jelez. Olyan, mintha eggyel kisebb értéket állítottam volna be (1.45Volt). Korábban ez volt, sőt még nőtt is kicsit az érték terhelésre....Remélem kijön egy új bios hamarosan..
-
Superman
nagyúr
Betettem a házba, a táp kivételével, az Asus által a lap mellé mellékelt ventilátorok egyikét. Elég jól hűtötte az alaplapot és a hidat, most kipróbáltam, de olyan nagy sikert nem hozott. Az alaplap amúgy is 26 fokos, a processzor meg 34-35 idle, szóval...
Itt vannak a képek:
Itt pedig a hőmérsékletek: terhelve:
A processzor csak 62 fokos volt, de a magok elég forróak, bár ha mehet 100 fokig...ettől többet/kevesebbet nem igazán tudok kihozni belőlük.
Terheletlenül:
-
Superman
nagyúr
Mellesleg nem jött be a táp kivétele a házból. Eddig is 34 fokos volt idle a CPU, most is annyi, tudtam, hogy nagy tornyoknál ennek nincs hatása, de az ember mindig kísérletezik.
-
Superman
nagyúr
Azért még a jó kis Chieftec házhoz ragaszkodom.
Akkor vettem ki először a tápot a házból, amikor nagyon meleg volt nyáron. De persze ez a jelenlegi ház olyan nagy, hogy aligha van értelme, de azért ki fogom próbálni.
Más: nézem a Westlake-féle listát, amit Szatesz belinkelt. Itt mindenki 1.3Volttal ért el 3.5GHZ körüli órajelet???? 1.37 és 1.43 körül adnak neki 3.6GHZ-en a netet olvasva, nekem is sikerült leszorítanom 1.41Voltra, ezen stabil 3.6GHZ-en. De akármit állítsak is be a biosban 1.4Volt alatt, mondjuk 1.35Volttal 1 perc után sötét képernyő és újraindul.
Hogy is van ez akkor?
-
Superman
nagyúr
Tényleg, most jut eszembe: aki levegővel tuningolni akarja a prockót és nem számít a kinézet, az vegye ki a tápot a házból és helyezze a ház tetejére.
Ezt most komolyan mondom. Jópár fokot lehet vele nyerni, persze olyan házban nincs nagyon értelme, ahol a táp és az alaplap, na meg a nagy processzor venti élesen elkülönül egymástól, tehát nagy toronyban.
-
Szatesz
őstag
válasz
WildDaemon #9974 üzenetére
-
Szatesz
őstag
válasz
WildDaemon #9972 üzenetére
Hát annál tobbet szerintem ne adj neki akkor FSb wallos...
-
WildDaemon
aktív tag
Q6600 FPO:726A127 milyen feszt lehet adni neki max szerintetek ami "egészséges" lehet?
Hűtés vizzel dupla radi, heatkiller rev.2.5.
3600Mhz-n stabilan megy a proci 1.4Volton.
3960Mhz fölé nem hajlandó menni a procim.. eddig a max fesz amit adtam neki 1.65V biosban.
-
Superman
nagyúr
Szerintem, ha a tápos topikban kérdezed, ott azt mondják majd, hogy igen. Véleményem az, hogy manapság a Tagan már elég jó tápokat gyárt, gondolom a belsejét licenszelik, de a tiedetnem ismerem.
Én amondó lennék, hogy ha mást is teszel alá - vinyó(k), videokártya, egyebek - akkor ennyire nem centizném ki. Nekem egy Delta belsejű 450 wattos Asus vitte a következő konfigot: Asus Commando, C2D 6320, Asus GeForce 8800GTS 640MB, 2xDVD író, 250GB vinyó. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Kérdés: jelenleg egy 380-as régiféle (nem a sokat szidott EasyCon) Tagan tápom van.. De csak 4 pin-es plusz csatival szerelt. Elég lenne ez egy P5K meg Q6600-hoz?
-
Anthony28
őstag
Nekem van egy Delta 6000rpm-es szerver ventim ami 1,2A vesz fel.
Ha 6000rpm-en forog olyan mintha menne egy porszívó a gépben!
Egyszer működés közben a mutató ujjamat elkapta...2mm darabot kikapott belőle, úgy hogy órákon keresztül vérzett.
Majd rátettem egy Zalman venti szabályzót amit 1 hónap után leégetett mivel csak 0,8A jó...
Most 5V kap 3000rpm-en "eldöcög" amíg nem kapok egy nagyobb teljesítményű szabályzót.
-
Superman
nagyúr
Ez idle állapotban? Nekem két venti van a Thermalright-on, csak a leragasztás modot csináltam meg (tetjét és alját leragasztottam), valamint még egy hátsó 12-es, ami kifújja a házból a levegőt.
8x450MHZ-en megy most, 1.43Volt biosban állított Vcore-al. Prime stabil. 35 fok két ventivel a processzor, a magok 47-52 fokosak, amelyek 80 körülre mennek fel terhelésre, míg a processzor maga az Everest szerint 64fok. Szerintem ez nem olyan rossz eredmény a Quad rendkívül sok hőt termel. Ha én leállítom a hűtőn a hátsó ventit, akkor 2-3 fokkal melegebb lesz a prockó idle.
-
Anthony28
őstag
Hát..tényleg nem túl jó kilátások.
Nekem is 1,41V 3576mhz (448fsb) Infinity hűtővel 70-72 fokos a 2 melegebb mag, pedig ez aztán nem egy tuning proci, többet nem megy Prime95 stabilan bármennyi V-ot adok neki.Azért köszi hogy megosztottad a tapasztalatodat, mert akkor semmiképp se fogom lecserélni az Infinity-t Ultra-120 Extreme-re.
-
Soak
veterán
Hát ez tényleg nem a legjobb nekem 1,42V 3700mhz-n ilyen .... mondjuk nekem egy 96CFM-es 120as ventivel... Polirozd le a hűtő alját és egy erősebb ventit dobj rá, nem feltétlen kell kettő... nekem is van a SilenX-em azzal 5-6fokkal rosszabb (ha nem többel) ... persze az máskérdés, hogy abszolut hangtalan
...
-
XaraX
addikt
Na,kicseréltem a Typhoont egy Thermalright Ultra-120 Extreme-re,de egyelőre nem estem tőla hasra.....
Gondolom,valami ne az igazi még.
1.296 v-al 8x428-on 70 fokosak a magok,prime alatt.
Igaz,zárt házban,és egy 1200-as Notcua fújja át rajta a levegőt,egy Cooler Master ugyancsak 1200-on szívja.
A hűtő alja polirozva van,a proci nincs.
Erősebb venti kellene rá esetleg?
Pontosabban így vannak a hőmérsékletek:69,69,65,63 -
Szatesz
őstag
Nah akkor nem most januarban jelennek meg az ujj 45nm es procik?? Huh vennem kellessz egyet..
Most néztem még kanadában sincs... pedig muterom ottlakik kuldhetettvolna egyet
-
keIdor
titán
-
Szatesz
őstag
De viszont erre erdemes vetni egy pillantast
[link]
Ezek belemennek a lapomba??
Jaja de lehet valaki nem latta mint en mert én most latom eloszor..
-
Soak
veterán
válasz
killerjohn #9924 üzenetére
Érdekes, nekem mutatja a többit, általában a manuálisan beáéllitható feszek közül az első az alapfesz... mondjuk SB-nek adj 1.150-et Nb-nek 1,50-1,53V-t Ramnak meg 2,1V-t (attól függ milyen van és hogy akarod járatni) ...
-
keIdor
titán
-
Srácok! Valaki mondja meg, ha tudja, hogy a giga p35-dq6-os alaplapnál elfér-e egy zalman 9700-s procihűtő? Tudom,tudom, kérdezzem meg a gigás topikban.Meg is tenném, ha találnák ennek az alaplapnak topikot. Itt meg rengeteg giga tulaj van. Ezért valaki segíthetne. Köszi!
-
Szatesz
őstag
Most olvasgattam a Penrynrol de nem lessz nagy durranas nem is annyira tuningolhato meg nem is sokkal csak 0-10% al gyorsabb mint a sima Kentsfield...(azonos hertzen)..Tehát jo sokaig meglessz nekem a q6600
-
Superman
nagyúr
Minden kommentár nélkül, nézzétek meg, érdemes:
-
Soak
veterán
-
Szatesz
őstag
ahha értem csak nézegettem és elég sokmindenkinek ugy nez ki hogy 4050Ghzt a proci +setfsb és 4150 en halad egy tesztig.......
Soak megtudnad adni nekem azt a hszt ahol csinaltad a 4700 Mhz t?Megkukkolom mar hogyan sikerult..
A fenábe felraktam a Gears of Wart erre elindulas utan kb. 1 percre ra leall a progi.. mi lehet nem tudja valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest