Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Th3Ac3
tag
válasz
slett27
üzenetére
A tesóm visszaállította a tudtom nélkül a Loadline Calibrationt, én meg nem vettem észre. Tudom hogy ha az megy az könnyen kisüti a processzort. Különben azokkal amiket javasoltál se megy. Sőt meg merem kockáztatni hogy semmilyennel se megy. Pedig régen nagy nehezen, de vitte a 3.6 Ghzet, most meg lazán kékhalált tol az arcomba ezekkel a beállításokkal. Pedig elvileg jónak kellene lennie, valami mégis hibázik. És azt akarom kideríteni mi az: mert ha a CPU, akkor lehet egy Q9550esre cserélem, ha a táp akkor is Q9550est veszek, mert kevesebbet fogyaszt és azt nagyobb órajelen is simán ellátja, ha az alaplap rossz valamiért, akkor vmi P45ös kell és a mellé egy Q9550es hogy az alaplap is dolgozzon kicsit. Tehát eléggé valószínű ha ez nem megy többet akkor valaminek/valamiknek csere lesz. Hogy miért? Mert bár most még azért ez is elég, azért egy rendesen megtuningolt Ati HD5870est ki kell hajtani DX11-ben full grafikán, oda azért már kell a kakaó.
A hűtöm Termalright Ultra Extreme 120-es típus, azzal nem hiszem hogy gond van, még most is az egyik legjobb hűtőnek számít. Max terhelésnél 65-70 fokon tartja a procit.
A tápom egy Chieftec 620W CFT 620-A12S, ez nem a legjobb, de ha nem fáradt el benne valami, akkor elvileg ennél se szabadna gondnak lennie, mivel a legkisebb ágon is 16A-t kap (1 A=12 W) (16Ax12W=192W, a proci meg 150W-ot eszik terheléskor (régen 180W környékén volt 1.552 fesznél
).
Úgyhogy szeretném a megoldást találni erre a problémára, amit már régóta keresek. -
Th3Ac3
tag
válasz
slett27
üzenetére
Ha a tesztet elindítom, akkor azonnal kékhalál van a teszt indulásakor.
Esetleg egy kis felvilágosítást kérnék néhány beállításról melyik mit jelent.
Például a Skew Controlok pontosan mire jók (Cpu clock és Cpu/Pciex)? Mert ilyen PPS beállítások vannak, és nem tudom mit jelentenek. Aztán mi az az MCH? És végül a CPU GTLREF Voltage Ratio az mit takar? -
Bagira01
veterán
válasz
slett27
üzenetére
Olyan sokat eszik? Nekem a q6600 anno 1,344v-al 9x422Mhz-en evett kb annyit
3,6Ghz-en evett 108w-ot -
d@minator
addikt
-
janos666
nagyúr
válasz
slett27
üzenetére
Nem, a 3600, 1,31V eredmény elvileg léggel ment.
Itt lapoztam picit vissza, és #22631 táján írta valaki, hogy 450-es FSP táppal csak 3800-at ment neki a Q6700, Corsair VX550-el meg szénnéküldte 4125-ig is (igaz 1,65V-on).
A mostani tápom 30A-t tud leadni 12V-on, de arról szépen leszívhat a 4870x2 is.Szóval nem tudom, konkrétan olyat tapasztalt már valaki, hogy nem fagyott és nem kapcsolt le a gép gyenge táppal, csak instabilabb volt a tuning, és leállt a Prime, aztán nagyobb táppal primestabil lett ugyanaz a beállítás? Kár hogy nincs kéznél valami 8500GT VGA hogy átrakjam addig a 4870x2 helyére, és megnézzem úgy mit megy a CPU. Ha ettől jobban menne a proci vennék új tápot, de ha felesleges, mert attól nem lesz jobb és ez is elbírja (nem kapcsol le prime+furmark terhelés alatt), akkor van jobb helye annak a pénznek, úgyis nehéz vevőt találni a használt cuccokra.
-
Casanova*
veterán
válasz
slett27
üzenetére
hali!neked hogy van beállítva cpu tuning? szorzó? fsb? enyém 3,4 ghz-en 9x380 fsb-vel 1.2680 VID. stbail,minden oké. de azaz érdekes,hogy 3,5 ghz-en kék halál,többet nem tud. max 3,4 ghz-et bír
emeltem kicsit a feszen és mégse. valami mindig bekavar. letiltottam két magot,akkor se bírta. geil 800 mhz ramok, p5k-e wifi ap solo alaplap. gtx260 chieftec 550w táp. ezek csak bírják a tuningot. mi lehet a gond? thx 
-
djyuri
őstag
válasz
slett27
üzenetére
Autómatán van...a lapom bios-a (szerintem) szerencsés fajta,mert a feszhúzás úgy van benne,hogy azt tudod kiválasztani,hogy a gyárihoz képest mennyivel legyen több vagy kevesebb.
De a fenti coretemp képen látszik.
Bár a bios-ban szerintem csak 1,225 nekem is,szóval nem értem az értékeket
-
djyuri
őstag
válasz
slett27
üzenetére
Szia

Nos elég sok képpel találkoztam már,és hírdetéssel,hogy b3-as q6600 3,4 ghz és társai tuninggal...nekem a 3ghz is elég volna,de az se megy.
Qru Nem húzok fesszel semmi. Minden alapon. De próbáltam azt is,hogy mindent 1-2 egységgel feljebb rakok,de nincs változás.
A furcsa,hogy q6700-al egyből bejön 3,5Ghz-en
(minden alapfeszen)650W-os tápom van:
[link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
slett27
üzenetére
Ebben a sorrendben.
Igzából az az igazi ha mind kettő kap polírt (proc/talp). Ennek eredményessége függ a kiindulási felületminőségtől is. Nálam sokat hozott, volt akinél meg semmit.
Minden esetre én itt 3,6GHz.nél feladtam P35-ben. Így is MCH kap +0,2V-ot, proci meg (Bios) 1,525V-ot. Tovább nem feszelem, mert nem hinném, hogy jobban menne, így is fűt a vrm meg az NB mint állat.Egyébként nem tudja vki, hogy az oxidálódott réz hővezetőképesség kisebb mint az oxidálatlané? Mert akkor lehet legközelebb megsuvickolnám a talpát, már biztos megkopott fényessége.
mod:
Keldor papa: Hát azért 1-2 valós alkalmazás ettől függetlenül megvicelhet. Én jártam így, hogy adott feszen Prime stabil volt, játékból meg kivágott. Egy kis extra procifesz és simán ment a játék is. Szóval azért valós környezetben is teszteld ki, az a tuti.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
slett27
üzenetére
Nekem csak a hűtőm polírozott (hála érte Over-nak), a HP-ok melegek de a lemellák nem igazán. Mondjuk 126m3/h-s venti van rajta, elég jól átszellőzteti. És ugye a TRU elég sűrűn lamellázott, szóval negy légszállításnál igazán üt. Ööö hűt.
Pasztának meg most Zalman van fent, de már ott figyel a polcon az AC MX-2, legközelebb azzal kenem fel. Az is hozhat 2-3 fokot mínuszban.A HDT-s cucc pedig elivelg jobb mint az én "hagyományos" talpam. Lehet polír segítene. Rosszabb esetben a kupakod nem teljesen sík. Akkor arra is mehet polír. Nálam csak a hűtő polír hozott 5 fokot mínuszban. Ami elég jó (ennyit a TRU minőségi talpkidolgozásáról...
) azt a 2-3k-t simán megérte amibe fájt a polír.Keldor papa:
#22561: Nem csak vízzel, nekem bírja a TRU a load 1,488V-ot 3,6GHz-el. Ilyen hőfokkal adhatnék neki valós 1,5V-ot is szvsz (szobahőmérsékleten, levett házoldallapos mérés). Az más kérdés, hogy nem kínoznám tovább a procimat...

mod2: Ettől függetlenül ha nincs csombos hűtése tényleg nem hűti meg 1,5V-on a kis Quazánt.
-
Jhonny06
veterán
válasz
slett27
üzenetére
Most semmi extra, 10-es szorzó, 300-as FSB, ramok gyárilag 800-on, normál feszültséggel. CPU is normál feszülséggel megy (1,325V). Így most 3,0GHz. PCI-E 100-ra fixálva.
Szerintem mennyit lehet ebből még normális körülmények között kihozni, amit még érdemes is, valamint milyen beállításokkal? 3,5GHz jó lenne, a melegedéssel egyelőre nincs problémám, meg ha már G0-ás proci, akkor ne vesszen kárba, menjen.

-
Jhonny06
veterán
válasz
slett27
üzenetére
PCI-e fix megvolt, az lehet, hogy a ramnak nem elég a feszültség? Ez teljesen alapon megy, de ugye az FSB növelésével magától ajánl egy magasabb órajelet a RAM-nak is, bár auto-n van, szóval azt elvileg nem emeli. De gyanúsan magas feszültség kell, most 3,0GHz-n megy alap feszültség mellett.
Az alaplap szerintem bírja, ilyen időben 20°-os, 3,0GHz mellett, csak nem melegszik túl.
-
Zoli1222
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Nem igazán gyalogalopp!
Nem akarom elhinni, h ennyire antituningos procit fogtam ki. 8x400-on se megy. Pedig adtam az MHC-nak +0,2V-ot, CPU fesznek 1,4V-ot. Nem értem, h mia baj. Ramnak is +,2V-ot. A procihoz mind a kettő 4est bedugjam a tápból? Lehet, h ez a probléma? -
South Velen
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Érdekes.
Nekem 1,225V VID-es van, alapfeszen alapórajelen idle 18W, Prime 70W volt. (Everest szerint, ami állítólag pontos.) Azért a 70W-tól 30-40-nel kevesebbet nem fogyaszthat a 1,325V VID-es.
Mellesleg most 1,040V 8x333 melett idle 14W Prime 50W
Nem lehet, hogy kifogtál valami silány FPO-sat? Bár nem hiszem, az a fogyira annyira nincs hatással. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
slett27
üzenetére
hm, részleteznéd picit bővebben, vagy egy hozzászólásszámot/privátot kapok?
lehet át tudom hidalni ideiglenesen a problémát (és nem holnap váltok 64 bitre).továbbra sem akarok extrém tuningolni, viszont mem illetve 32bit limites vagyok, ami eszméletlenül öli a gyakorlati teljesítményt pár esetben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
slett27
üzenetére
nem azért, de nekem a 2x2es alapfeszen (1.89 nálam) 1000et visz, és tovább még nem néztem. direkt hűtést nem kap, hacsak nem az egyik memória tetején ülő 12es annak minősül
és világít a sárkány szeme, de azt úgyselátom
vészesetben még mindig ki lehet próbálni a cl6ot, gyakorlatilag 1200on a 6-6-6-18 megegyezik a 800@cl4-4-4-12vel reáltime késleltetésben.
apropó: giga p35 ds4/dq6on nézegette már valaki, hogy az alaplapi molex pontosan minek is ad feszt plusszba/segít-e/árt-e valamit?
-
Laraxior
titán
válasz
slett27
üzenetére
a lapocska nem olyan mint a régi DS4em
csak a 460as FSB-vel bír... DS4ben 480 is volt..
mondjuk a 460x9,elég szép lehet
4140...eléggé melegedős a kicsike,kellene neki egy kis hűs levegő aminek híján vagyok most,csak a eső esik 
Meg várok még két backplate-et a fetek alá
-
HSM
félisten
válasz
slett27
üzenetére
Nálam 1,25V-al és minden más alapon elégnek tűnik 400-ra. 450-hez 1,4V MCH kellett, minden más standardon, bármit megnöveltem, csak rosszabb lett... Viszont az MCH keményen melegedett, pedig a lapomon elég kemény hűtés van, és 5db 12cm-s csinált huzatot a gépben, 1200-1600-as fordulattal....
Amúgy maxfsb-hez én levettem sorzót 7-re, 1,35V Vcore, azt hadd szóljon...
Ha valaki tud jobbat kemény feszelés nélkül szóljon!

-
-
bim
veterán
válasz
slett27
üzenetére
sajna nem tudok mutatni képet rola.
2 brutál zalman 92mm-es tolta a felső és az oldalsó részre a hűtést. nekem mondjuk könnyű dolgom van mert a vizesblokktol tudok ventit tenni ilyen prájmteszt idejére.
rengeteget számit az hogy bizonyos hőfok alatt maradjon a lap.
irány az erkély...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
slett27
üzenetére
ventit nem tudsz cserélni hűtőn? nyugdíjasnál van 2000 forintért újonnan Scythe Ultra Kaze 3000... nem lesz halk, de majdnem 200m3/h az nem éppen gyenge. sőt. egy olyan 5fokot egy 2000res ventihez képest is biztos nyerni fogsz.
bim: ja, de annak egybe van a 12Vs ága;>
gilverto: attól függ, mennyire erős a hűtésed. azért olyan 1.45-1.50nél többet (real prime alatt) ne nagyon kapjon. 1.55fölé pedig idleben se menjen soha!
-
proci985
MODERÁTOR
-
HSM
félisten
válasz
slett27
üzenetére
A ~435 körüli órajel az nálam is csak néhány memóriatesztre volt jó, kb 1-2 perc intenzív használat után dobja a hátast... Pedig akkor még csak 2*1GB Ramom volt, igaz, azok 1000+ CL5....
Érdekes volt viszont így az FSB lassító hatását figyelni.... Kb. nálam 400 körül lehet az az FSB, amit ha nagyon akarnék, tudnék stabilizálni... 
Ja, nekem is DS3-ban kb 3,6 volt meg valid-ra, és 3420 körül lehet Prime-stabilra belőni... Persze nálam ez azért is van, mert a 6 fázis kb. eddig bírja, 24/7 stabilan.... (Ekkor kb 125W a proci energiafelvétele max terheléssel....)
-
Laraxior
titán
válasz
slett27
üzenetére
P35-DS4...Q6600@480x8 Hajrá

-
HSM
félisten
válasz
slett27
üzenetére
Hűtsd a proci körül a tápkört az alaplapon 1000-rel, és talán meglehet a 3800!
Extra hűtés meg zárt ház meg hasonlók náklam ~120W-os proci áramfelvételig 100% stabil a cucc, de kis trükközéssel ezt feltornáztam már 150W-ra... Ezt amúgy az everesttel vagy a DES-sel tudod monitorozni. Én eddig jutottam....
(Nálam ez a 150W 3600-ig jó....)Itt egy majdnem stabil beállítás: [link]
(Ezt egy hűtőteszt kedvéért csináltam, még kellett +0,2V, hogy stabillá váljon....
) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
slett27
üzenetére
jó tudom, csak én úgy vagyok vele, hogy ha a gyakorlatban nem tudod kihasználni, akkor minek;>
q9xx0ával kapcsolatban szkeptikus vagyok. a teljesítménytöbblet valós, de olyan tesztet még nem igazán láttam, ahol az FSB és szorzó is ugyanannyi volt. magasabb FSBvel meg fog jobban menni a cucc... tuningban ugyan elhúz a q9es széria, de oda már kell valami masszívabb ram és nem árt valami felsőkategóriás p45/x48 lap se... az alacsonyabb fogyasztás lehet előny, de ez az esetemben megint csak felesleges dolog, amikor teljesítmény/értékben az enyém az atomot veri, és nem is kevéssel. másrészről meg nyakunkon a következő generáció... ami a jelenlegi q9xx0ánál durva áresést fog jelenteni két hónapon belül.
-
BraveHeart
tag
válasz
slett27
üzenetére
Hi!
Érdeklődöm, vki próbálta már Asus P5n32-E SLI-s lapba Q6600-ot tuningolni?
van esélye annak, hogy 9x szorzó heyett 8-assal elérjek valami nagy órajelet? (nem akarnám nagyon megsütni a kicsikét, csak egy picit) Próbálgattam már sok beállítást, eddig 2.85 volt (315x9) a legjobb, 1.45-ös V-al... de nem hiszem el, hogy ez ennyit tudna.. az előző tulaj 3.4-ről regélt 1.3-on.... és láttam is.. persze nem ez a lapja volt hozzá... szóval kimondottan ezzel a konfiggal várnék jó tánácsokat (azon kívül, hogy dobjan ki ezt a sz.r asust, s többet ne vegyek ilyen foss ASUS-t----erre már én is rájöttem... NB meg SB hídnak már 1.3-at meg 1.6V-ot adtam, de az már "hot" nagyon..
tudom, próbálgatni kell, de nem látom át ezt az inteles dolgot... 1066-os mem(oké, ez 533-as) 1260FSB (oké, ez /4), de minek ennyi vacak??? AMD simán meg tudta oldani sokkal egyszerübben a Hyperes megoldással... és sokkal jobban tuningohatóak is voltak a procik...

-
HSM
félisten
válasz
slett27
üzenetére
Igen, sajnos a 6 fázis hamar kifogy az erőből...
Nálam 3200mhz 1,2V körül (terhelés alatt) simán stabil, felette viszont már egyre inkább hűteni kell a tápkört... Nálam 3400Mhz még stabil 1,3V körül, afölött meg már nem tudok neki feszt adni, anélkül meg nem bírja a cpu-m. Ekkor úgy 130W körül fogyaszt a CPU. Rövid távon, enyhén hűtve bírja a 150W-os teljesítményfelvételt, de bordázat nélkül ez a lap ennyit tud. (DS4 kicsit többet bír....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- League of Legends
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4042
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 750W
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Vadi új, 2 év garanciás, Sony PlayStation DualSense 5 kontroller
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
).

nem hinném hogy nagyon erőltetni kellene, és azt se hiszem hogy 3.9 menni fog prime alatt... léggel nem. vizzel sima ügy lenne

egyedül ezt a VGA-t, de csak a ventivezérléssel van gondom, hogy nagyon hangos, különben jó lenne

emeltem kicsit a feszen és mégse. valami mindig bekavar. letiltottam két magot,akkor se bírta. geil 800 mhz ramok, p5k-e wifi ap solo alaplap. gtx260 chieftec 550w táp. ezek csak bírják a tuningot. mi lehet a gond? thx
de nem stabil 4150-en csak 3dmark06-ra gyúrok viszont
de a táp Corsair vx 550 12 voltos ágán 41amper halad

(minden alapfeszen)
Nem akarom elhinni, h ennyire antituningos procit fogtam ki. 8x400-on se megy. Pedig adtam az MHC-nak +0,2V-ot, CPU fesznek 1,4V-ot. Nem értem, h mia baj. Ramnak is +,2V-ot. A procihoz mind a kettő 4est bedugjam a tápból? Lehet, h ez a probléma?