Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten

egy kis tápos segítség kéne. csak egy kérdés de mondhatjátok h húzzak egy tápos topikba de remélem itt is megválaszoljátok.szóval. amikor megveszek egy tápot 4felé osztott 12v os ággal akkor a procit ebből mennyi látja el? mert ha egy az elég gyér lenne de ha 2v 3 az már combosabb. szóval? vagy vegyek single rail tápot és ne aggodalmaskodjak?
-
WiZARD
veterán
nem bírtam nyugton maradni, kipróbáltam feljebb a procit.
1,456V (load/idle - cpuz) 9*400 és stabilnak tűnik (20 óra prime) (ram meg 1000 4-4-4-8 2.05V)ugyan nem egy csúcs G0, de annyira nem gáz talán.
-
Hippo
aktív tag
Gondolom BOX nélküli procira gondol

-
Amoroso
aktív tag
Az oem-ek azok jók?
-
Füge007
senior tag
válasz
Kamikaze19
üzenetére
Hali!
Veszel egy Q6600 procit rávágsz egy SCYTHE hűtőt pl. és és olyan teszteredményeket kapsz, hogy hanyattvágod magad
! Atomstabil ésszerű határok között.Üdv
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Kamikaze19
üzenetére
mert azt mondják hogy nagyon melegszik és huzamosabb ideig nem nagyon jo mert nem satbil
Ez jó,ilyet már rég hallottam
Az ténykérdés,hogy jobban melegszenek,mint a kétmagos testvérek,de azt hogy hosszú távon nem stabil azt nemtom ki mondhatta
Vagy 4Ghz-en akarod használni gyári hűtővel?
Alap órajelen természetesn mind stabil,különben nem dobná piacra az Intel,ha meg tuningolni akarsz akkor egy bizonyos FSB után az összes proci instabil,persze mind máshol,pont ez benne az érdekes
Meg hát ugyi a szokásos kérdés,hogy kihasználod-e?
-
Kamikaze19
csendes tag
Hy all!
Az lenne a kérdésem hoyg mit mondtok a quad - róL hőmérsékletben mert azt mondják hogy nagyon melegszik és huzamosabb ideig nem nagyon jo mert nem satbil .D
És szeretnék eggyet venni és vagy core 2 6750 2.66 1333 fsb vel vagy egy kissebb quad a Q6600 2.4 ghz 1033 fsbVálaszotokat előre is köszönöm!

-
vazimódó
senior tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
5-5-5-15 vagy 5-6-6-18-on nem nézted a a RAM-okat?
-
helkis
veterán
ez lenne az? hát ez valami gyönyörű!
eredményeket majd tedd közzé apogee-hoz viszonyítva.. 
-
bim
veterán
hétvégén szerelek mert a dual radim kevés..át kell cserélnem a csövezést is 12-re ésplusz hőleadót beépiteni.

ez csak egy teszt volt.napi használatban 3,39ghz 1,393vcore...
amugy G0 ide vagy oda nekem nagyon nem hüvös a proci.nem azt mndom hogy nem tudom kordában tartani de nekem magas induló hőfokaim vannak.ha terhelem akkor nem ugrik már csak max 15 fokot .remélem ezen azért tudok még változtatni.
-
R.Zoli
őstag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Kinek miért

Én a tesztpadon a B3-mast jelenleg 1,5 Volt Vcore mellett 3400-on nem tudom 60 fok fölé kergetni prime-mal és ez a legmelegebb magra vonatkozik, átlagban olyan 55 fokosak a magok összegezve
Jah és nincs polírozva a proci
Na majd a hétvégén kicserélem a G0-nál is Enzotech blokkra az Apogee-t és akkor valszeg meglesz a 3800 a P5B-Deluxe-ban is 1,46 volt környékén 
Poénból majd megnézem mi a vége a B3-mas procimnak olyan 1,6 volt környékén ,de a P5B Deluxe-ban ez a proci csak 3233-on volt stabil ,most az X38-dq6-ban első pöccintésre okés a 3400

-
szacsee
nagyúr
Mennyin akarod használni a mindennapokban?
2600Mhz elég?
Tedd minimum feszre és nézd meg mi a vége, nálam 9x288-on stabil és nekem így elég, feljebb nem néztem (illetve igen, de 2700-on hibázik).
Gyári coolerrel mit mondjak, ha fújnám akkor is csak langyos lenne.
Idle kb 30°C, load 47°C.
Abban a lapban pencil nélkül felesleges nézegetni a végét, mivel káros hatással lehet rá, nem azt mondom, hogy gagyi, mert megy azzal is az overcklock, csak hát nem biztos, hogy jó neki. Max 1,3V (valós Load) feszen használnám 7/24-ben ha a hőfokok jók.

-
bim
veterán
szerintem ha azonnal hibáz 1.57vcore melett akkor le is tehetsz erről az órajelről.
stabilnak 2 óra után mondható nem 1 perc futás után.szacsee
éged meg aztán abszolult nem értelek.ha aggaszt a fogyasztása akkor miért vettél quadot?nekem is megy alacsony feszen egy használható órajelen (1,072vcore) de eszembe nem jutna ezen használni.ha az lenne a célom hogy keveset egyen a gép akkor meghagyom a 6400-at vagy veszek egy cerkát. 
-
szacsee
nagyúr
Vannak egypáran, de én SE-ben nem hajtanék 3600-on egy Quad-ot, az tuti.
Mint mondottam volt Low-End profil, ergo ha nem is gáz a 3 fázisú tápellátás, azért nem biztos, hogy olyan minőségi cuccokból építik fel mint mondjuk a P5K-E-t vagy Deluxot.
Nem nagyzolásképp mondom, csakhát pl 1,5V környékén a táp is eléggé le van terhelve és a lap is. Az én gépem S3 Trio-val Load 1,53V-on 350-370W-ot evett a konnektorból monitorral és egyéb cuccokkal (kb max 40W).
1,054V-on pedig Load nem eszik többet 165W-nál.
Ez sem mindegy, no meg ha nem használod ki akkor felesleges.
Mire kell ez a bődületes teljesítmény?Subaru: nálam is annyi pencil nélkül 1,4V felett a bios beállított és a full load mért között a dropp.

-
Hippo
aktív tag
max 3000-et tudtam stabilan vele produkáni de akkor is 55-57 volt alapon..
G0-ás procim van.
B2-es veruzát? Nem fogom megölni vele a lapom?
Vagy sokan használják ezt a trükköt? -
Hippo
aktív tag
nem neked akartam címezni szacsee, hanem helkis-nek (hiába, ez az éjszakás műszak megkever)

-
Hippo
aktív tag
És ez rossz jel?

Vagy maradhatok ezzel a beállításokkal nem lesz semmi baja a procimnak?
szacsee: Egyébként ma egyik haverom úgy rótta le a tartozását, hogy vett egy Coolert nekem így már nem kell azt se vennem, de bízom benne hogy a Tied is mielöbb elkel ;)
Zalman CNPS7700-Cu lett belőle így 47 fokos egy rövid prime után silent módban.
-
szacsee
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Várjá mán hékás!
Az 0,08V drop a bios-hoz beállított szerint full load, az Quad-nál előferdül.Várd meg a nagyokat: Soak, Jugeen, Lalaboy, Achill3us, Sáparc és az öreget (Nyugdíjas).
Majd ők súgnak, hogy Low End profilu lapon mit kell állítani, hogy ne kelljen akkora fesz.
Milyen proci? G0?
Szerintem holnap szaladj be egy írószer boltba és vegyél egy B2-s ceruzát.
Olcsóbb mint egy High-End alaplap.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szacsee
nagyúr
Elindítod és megvárod, míg stabilizálódik a fesz CPU-Z-ben csinálsz egy screent és leállítod!
Amoroso: ha nem az alaplap a korlát, akkor 3Ghz simán megvan (alábecsült érték).
A B3-asok melegebbek és többet kajolnak a konnektorból a G0-sak pedig újabb steping-ek és nem melegszenek annyira és nem fogyasztanak annyit.
Ha G0-t szeretnél venni itt megteheted. Én is itt vásároltam és elég jól megy a kicsike.
A hűtőm és a tápom a korlát, de gyári coolerral 3200-on hajtom 1,232V-on (valós fesz). -
Amoroso
aktív tag
Mennyit megy egy Q6600?
A stepping sokban befolyásolja? -
-
Hippo
aktív tag
3500Mhz
9*388 1.500V-on..
Merjek még adni rá, hogy a 3600-at elérjem? Most bebootolt a windows hiba nélkül..
-
Cyberboy42
senior tag
najo, azert annyit nem, de problatam mar 1,55-on
-
válasz
Cyberboy42
üzenetére
Akkor FSB Wallos az a procc.

-
Hippo
aktív tag
válasz
Cyberboy42
üzenetére
Nah de az akármennyi az mennyi? Nem akarom megölni a procim véletlenül hogy több feszt adok neki

-
Hippo
aktív tag
3600Mhz
9*400
Memóriák 800Mhz-en auto-n.. 1.4000V-ot adtam a CPU-nak és így se volt hajlandó elindulni.. Bootoláskor szépen kiírja hogy 3.61Ghz meg a ramra hogy 801Mhz Dual de Windows induláskor egy pillanatra felvillan egy kék ablak és újra is indul a gép. Mit csináljak még?
Adjak a procinak még feszt?

-
rol33
aktív tag
sziasztok
jelenlegi tápomat szertném cserélni egy 620as Corsairre, de még nincs gianninál. viszont ajánlott helyette Zalman 600W ZM600-HP -t. kérdésem h a gépemhez ez is megfelene vagy várjak inkább a corsairre, amiről eddig csak jókat hallottam, viszont a zalmant nem ismerem. annyi h a vid.kártya lesz majd késöbb még cserélve nagyobbra. plz help
-
magi20
senior tag
na úgy néz ki, hogy a Q 6600-amat B3-as 8*400-as fsb-n így 1:1-en simán megy alapfeszen.
ez jó?? 3 óra játék után is volt semmi.-primot leszarom.-)
3400--on is menne szerintem.
jah így max terhelve,olyan 68-65-64-66 fokosak a magok.
de mivel ez B3-as akkor ez nem rossz eredmény? -
westlake
félisten
kedves draga tesvirem.. (szemelyeskedes: on) hol irtam en olyat, hogy beallitott 1.300 voltrol beszelek, nem pedig valos 1.300 voltrol?? pontosan.. sehol

#6009: semmi gyakorlati haszna sincsen a 2500-as papirnak.. a c2d/c2q prociknal a homorusag/domborusag kikuszobolese a lenyeg, nem pedig az, hogy fenyes (simabb) legyen az ihs felulete.. hidd el, hogy semmivel sem lesz rosszan a hoatadas, ha nem latod a tukorkepedet a kupakon
-
Nos hazajöttem.

polirozás done, bár nem lett még 100%-os mivel nemkaptam 2500 papirt csak 2000-est igy a legvégső fázíst majd pótolom a napokban.
Iszonyú fos IHS-e volt a kupaknak, Annak ellenére hogy polirozva lett még mindig magas a hőfok, bár tény és való nyertem 5-6 fokot.
Idle:
42-43-38-42
load:
70-70-66-66kezd a pöcsöm kilenni az egésszel.
-
helkis
veterán
itt egy oldal ahol ki van vesézve a téma, a jelölt kondit kell átsatírozni 2B-4B-8B-s ceruzával (csak az egyikkel
), érzéssel, mivel gyakorlatilag részben rövidre fogod zárni azt az alkatrészt. multiméterrel kimérheted a változást ahhoz is itt vannak a mérőpontok képekben (azért nézz utána hogy a p5k és az se ebből a szempontból megegyezik-e, én a p5k-t linkeltem...), gyakorlatilag ennek csak ott van szerepe, mikor idleben hajtod a procit, akkor ne kapjon sokkal több feszt, mint amennyi terhelve kell neki. westlake-nek igaza van abból a szempontból, hogy adhatsz neki több feszt biosból, és akkor is meg tudod találni a terhelt állapothoz tartozó stabil feszt.. ha jól belegondolok a vdropmod a tápot és a lapot is kíméli, mivel kisebb feszeket kell előállítania, ergo kevesebb a hőterhelés az alkatrészeken, vagy tévedek?
de talán egy példával jobban tudom érzékeltetni:a proci 1.31v-os stabil pl: 3000-ren, biosban ehhez beállítasz 1.4v-ot, terheletlenül leolvasod a cpu-z-t, ott pl.: 1.365v-ot mutat, terhelve ez lemegy 1.312v-ra (szvsz ez az igazi vdrop az idle és a full terhelés közötti eltérés, a biostól való eltérés simán lehet kalibrálási tűrés a lapnál, mivel minden beállított fesznél ugyanakkora eltérés van) vdropmod után ez így néz ki: bios 1.4v, idle 1.39v, terhelve 1.386v mondjuk.. vagyis beállíthatsz biosban 1.325v-ot biosban az 1.4v-al szemben és stabil marad a procid terhelve, ill. idle-ben nem fűt anynira a quadod...

-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
Pedig nem,az a durva, hogy nem....
Lehet én vagyok a láma,vagy másik BIOS megoldotta volna a dolgot,nemtom. De ami tény,hogy 1,3V-al itt nem volt stabil a proci,pedig Shkiz0-nál otthon stabil volt a P5B Deluxe-ban ekkora fesszel...

Én speciel teljesen értetlenül állok a helyzet előtt

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

! Atomstabil ésszerű határok között.
Vagy 4Ghz-en akarod használni gyári hűtővel?