- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
válasz
Gorneck #22646 üzenetére
Ki a tö..m gondoltam volna, 2 hónapja cseréltem a Q9550-emet Q6600, akkor pasztáztam, bár a folyamatos és szándékos 3,9GHz-en próbálgatás, lehet párologtatta a pasztát+megjött a meleg.
Vízhűtést nézegetem (BR4D víz receptjét nézem a vízhűtés totyikban).
Vagy tudok jobbat, Te is nézegess és javasolj valamit nekem ár/teljesítményben amit kinézel annál úgysincs jobb.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Gorneck #21618 üzenetére
most nézzük a lapokat, de az a baj, hogy már csak úgy 22-23K maradt rá. Jó lenne valami lap alá, amin megy a tuning is. Mit ajánlotok hozzá ennyiért? Sürgős lenne, mert a haver most gyorsan elszánta magát (már kifárasztott egy kicsit.) e-bolt-ból rendeltük a Hyper 212-őt, onnan kéne valami lap.
-
G4ga
őstag
válasz
Gorneck #19895 üzenetére
picit bánom, hogy nem gigat vettem!
Mindent együt véve nagyon jó lapnak tünik! van itt forumtárs akinek simán ment a dolog!
Bagira01 infót is adott a beálitásairól, de azokkal is rögtön fagyott!
igazából ezért gyanakszom vagy memóra vagy tápra. abból más volt neki!nem tudom, Geil nincs benne a hivatalosan támogatott ramok között! lehet ez lesz a baja? nem tudom! most ramot vadászok, ha azzal se megy tápot is veszel! ha azzal se megy eladom az egészet azt veszek csattogós falepkét!
-
G4ga
őstag
válasz
Gorneck #19893 üzenetére
esete megprobálom azt is! eddig nem volt kedvem hozzá, de muszály leszek kiköszöbölni mindent!
igazából nem ismerem tényleg a lap biosát! annyi beállitás lehetöség van4 szinte mindennek lehet feszt adni, igazából fogalmam sincs minek adjak!
giga lapban 2.0V vitte a 900at 8*450 Fsb mellet! itt 9*400 akarok elöször kisajtolni a procoból, de valahogy 5 mp után minden kifagy! lehet a 4*1 gb vel van a baja? vagy a memóriát nem szereti a lap?teljesen kész vagyok!
kajak eladóm a procot azt veszek egy 8xxxx-et! -
^Boss
őstag
válasz
Gorneck #18095 üzenetére
nem tudom az uj lapok milyenek, egy p35-ds3-mat lattam, es hat joval nagyobb szenvedes volt vele, mint egy fapados p5k-val, vagy a nem fapados blitzel, ami nalam abban az idoben megtalalhato volt.. erthetetlen opciok, nehezkesebb volt az egesz.. miert kell mindent egybeomleszteni? persze aki azt szokta meg, annak nyilvan forditva van.. mindenesetre akarmilyen elvakult gigas vagy (ha az vagy), a p5k premiumnal jobb p35-os lapot ennyi penzert nem nagyon tudsz te sem mondani, foleg hogy az egesz jo p35-dq6-os kiveszett a piacrol
-
Larry303
addikt
válasz
Gorneck #17415 üzenetére
6300 csak 1 volt a kezem alatt, gond nélkül ment 460at, 6400esek 6420as is mind alapfeszen ment 3,2 vagy felette...a saját quadom hitvány volt, egy másik amit húztam még hitványabb, (1,3 és 1,325ös vid) de a 3,2őt mind2 vitte alapfeszen...3,6ot meg még bios 1,6 al sem volt primestabil...
szal tartom magam, hogy a kollega ereménye elég kiugró.... -
Zájec
veterán
válasz
Gorneck #17106 üzenetére
dehogy is
,, teljes káosz van a VID-el kapcsolatban..
csak ird be a keresöbe a Wolfos topikban hogy "vid" és kezd el olvasgatni
a h.sz-eket.. az utolsókkal kezd...ha ezekután sem jön le semmi neked... akkor megeszem a kalapom ,kihuzgálom
a kacsatollaidat és elkezdem belinkelni az ehhez a témához tartozó h.sz-eket...
szóval mint utolog kiderült a screenek mégse mutattak jól... -
Zájec
veterán
válasz
Gorneck #17072 üzenetére
nem az lehet hogy sokan benézik ezt a VID-et..
a takarékos VID-et nézik normál VID-nek... a kettö közt általában pont ennyi
a külömbség... "azt hallom hogy voltak balesetek a takarékos VID benézése miatt... késöbb kiderült hogy van magasabb VIDje a procinak.."
ez a Wolfoknál furdult elö.. a korábbi CoreTemp a takarékos VIDet irta ki...Keldor papa:: ugye milyen könnyü elirni
-
Zájec
veterán
-
Pubszon
veterán
válasz
Gorneck #16968 üzenetére
Itt a PH!-n van egy teszt, és az UT3 elég jól gyorsult a 2 helyett 4 magos procival.
E6700 -> Q6700 -
Larry303
addikt
válasz
Gorneck #16487 üzenetére
elsőre is uazt értettem, mint másodszorra...feltételezem a kollega maga a csatoló sávszélességéről beszélt
, de még mindig úgy érzem, hogy ez a kérdés nem releváns...értem én, hogy a 8xos 2.0 uazt tudja sávszélben, mint a16xos 1.1, de ennek pont fordított esetben lenne jelentősége...a 2.0 több adatvezetékkel rendelkezik, és épp ezért tud, két független 16os sávot biztosítani a kártyáknak...télleg nem értem mi értelme ennek az összehasonlításnak... -
VinoRosso
veterán
válasz
Gorneck #16049 üzenetére
én olvastam és Te? ( a bal oldali oszlopban van az általam említett 2 hűtő ) Amugy tényleg nem rossz, hogy meg lehet hallgatni a hangját, de szerintem ez kevésbé lényeges, mint a hőmérséklet szerinti osztályozás, mert ventit lehet venni külön is a hűtőhöz, ami csendes, nagy teljesítményű. de pl a TRU szériához nincs is venti.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Gorneck #15692 üzenetére
Ip 35 proban amikor próbáltam nekem se működött. Pedig abban lehet állítani párosával a gtl-t, és nekem pl ált olyan p5k-e ben, hogy az egyik mag áll csak le valamiért, és mindig ugyanaz, ugyanott. Gyanítom ha lehetne külön álllítania gtl-t mint ip35 proban, akkor menne. Egyedül az NB ref működött, +50Mhzet értem el vele ram tuningnál. De nálam nagyon gyengén muzsikált az akkori quadom az IP35proban, annak ellenére, hogy a 6850 meg abban ment sokkal jobban a p5k-e -hez képest, hiába az csak 4 fázis. Valóban lehet a proci is limitáló tényező, mert hiába klappol minden, ha cpu nem bírja. Kezdetben p5k-e nél sem tapasztaltam semmi hatását ezeknek, még annyit se mint ip35proban, de 1004 es BIOS óta működik rendesen a cucc. Pl nem mindegy hogy milyen értéken van, azelőtt meg ha stabil volt valamilyen órajelen a proci, akkor mindegy volt. Most ha mondjuk stabil 63%on, akkor nem az 59%on. És a NB ref is számít először mikor erre nem jöttem rá, rengeteget kékhalálozott én is állítgattam össze vissza mindent, és a proci feszemelés se használt, aztán egyszer csak auto-ról átállítottam 67%ra, és megszűntek a kékhalálok. Valahogy úgy van, hogy a legtöbb proci léggel olyan 3,6-3,7 körül kezd el elfogyni, és a legtöbb ezt 1,5 körüli fesszel viszi. Itt még lehetne emelni, de legtöbbször ez látszólag nem ér semmit. Ez azért van mert ilyenkor a lap válik szűk keresztmetszetté, ilyenkor kell babrálni a vtt-vel meg a gtlekkel, és akkor lehet még emelni a procifeszt meg az órajelet feljebb. De nagyon sokat kell szarakodni vele, mert nincs rá egyértelmű összefüggés, hogy miből mennyi kell, és rohadtul nincsenek arányba a feszek a növekvő igénybevétellel. Lehet hogy egyik lépcsőben emelni kell mindent, aztán a következőben az már nem jó és az sem ha emeled, hanem csökkenteni kell. Amugy nem tudom, hogy miért referenciaként állíthatóak ezek a feszek, jó tudom hogy egy adott érték százalékában lehet állítani, azért hívják referenciának, de sokkal jobb lenne, hogyha normálisan meg lehetne adni, hogy ennyi volt és kész. Így lehet hogy azért kell feszt emelned ott, ahol nem kéne, és lehet hogy pont ez a feszemelés tesz keresztbe. Megy így van egy max érték, aminél feljebb, vagy lejebb nem lehet állítani.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #15231 üzenetére
hm, és miért jó a drop? ok, csökken a fesz, csökken a fogyasztás, de jelenleg ha load alatt stabilan akarom tartani, akkor kisebb terhelés alatt 1.300-1.310es feszeket kap a 1.285ös proci, aminek viszont nagyon nem örülök (mivel általában játék alatt ennyit szokott kapni az esetek jórészében).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #15228 üzenetére
aham, tehát droppol mint vadbarom.
tehát akkor maradjon a P35-DS4 rev 2.0. az jó drop szempontjából? és egyéb szempontokból? tapasztalatok quaddal?
nygma: a bogár a fülemben úgy szokott kinézni, hogy nézelődök pár órát, beszerzem a megfelelő infokat, aztán amikor elérkezik a pillanat go (így történtek a költségtúllépések, így lett cosmosom, IFX14em két papstal és raptorom). jelen pillanatban csak az idegesít, hogy amikor a lapot vettem, akkor tökéletesnek tűnt... na igen ám, mert akkor még a legolcsóbb quadot 120ért adták, és c2dre tökéletes volt a maga módján és kategóriájában. és quadokkal persze info nem volt azok extrém ára miatt, avagy ha 120at költesz procira, lapból is felsőkategóriást fogsz venni.
-
-
slett27
addikt
válasz
Gorneck #15050 üzenetére
Tudom hogy Te megmondtad, de makacs vagyok.
Macka : elhúzott bezony. emléxem azokra az időkre, mikor itt emberkéknek volt San Diego magos A64, most Exxxx proccal rohangálnak. Anno A64-nél Kevesebb fogyi, nagyobb teljesítmény, ALACSONYABB FREKVENCIÁN mondjuk úgy 1GHz-el! Hol ez az előny ?
off vége, nem akarok flame-et indítani, ez csak egy kis kilépő volt.
-
KTTech
veterán
válasz
Gorneck #14089 üzenetére
Ha le tudod hűteni léggel minek a víz...? nekem fontos, hogy ne 50kg legyen a gépem... néhanap mozgatom is. és 1.55V-nél sem közelíti meg a 80°C-t a maghő (pár óra Prime95 smallFFT után), szóval bőven a határértékek alatt van. Remélem azért a következő példány némileg kevesebb fesszel viszi a 3.6-ot, de csak az áramszámla miatt
-
szacsee
nagyúr
válasz
Gorneck #14069 üzenetére
Nem oan biztos az, mert ha ilyen tápja van, akkro az bezony SR táp...viszont nem tom pontosan nekije ilyen van-e..
-
Macka
veterán
válasz
Gorneck #13434 üzenetére
3600Mhz-n 1.46 volton.Szerintem sem menne többet,ezen stabil,nem fagyogat. Néztem fogyasztásmérővel a rendszert, Prime+AtiTool szőrös bigyó alatt evett 360 Wattot, de akkor a monitor is be volt kötve.
Tervezek nyár körül egy 3870 CF rendszert, inkább e miatt érdeklődök. -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #12446 üzenetére
Ja ne is mondd, kevesebb fesz, olyan jó ezt hallani, vagy emel FSB-t és meglesz a 3,7GHz.
De ez mitől van, proci jobban "érzi" magát alacsonyabb szorzón ?
Szabin vagyok.
Hujjuj, gép mizéria, ezt is szeretem, sztem holnap beugrok hazafele.
Úton van az S1. Rá egy Nocuta 12cm-es venti. Utána Isten irgalmazzon a VGA-nak. -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #12442 üzenetére
No downgrade, UT3 úgyis használja, azzal meg most nagy HENT van. Köll a 4 mag a zászlórabláshoz.
Majd egy Q9300-at megkóstolnék.
Akkor magasabb FSB próba. 8x450, FSB +0,1V CPU 1,5V, RAM-ok visszaosztva minél kisebbre. Vmi ilyesmire gondoltál ?
Nemtudom hogy ekkora hőfokoknál mennyit jelentene a vmi 3,8cm-es 12-es venti, mai neked is van. Talán -5C ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest