- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
Superman #9789 üzenetére
szvsz ez a "teszt" messze van a primestabiltól..
(rövid elmélkedés: a prime jobban megterheli a procit, mint amennyire valós alkalmazásokkal meg tudná terhelni egy átlaguser, így ha ezt kibírja, akkor nagyvalószinüséggel, minden progival hibátlanul fog üzemelni a cpu-d. a te általad választott alternatív teszt, közelebb áll a "valósághoz", ezért ha pl, elkezdenél rendrelni, vagy izmosabb progikkal dolgozni, lehet egyik éjjel kéken villágítana az arcod..
)
-
helkis
veterán
válasz
Pubszon #9787 üzenetére
a Q6700-nél 10-6ig mehet a szorzóállítás, a QX6700nél nemtudompontosan de pl 20-6ig, magyarul lockmentes, de defaulton 10-re van rakva.
amúgy nem garancia az X a jó tuningra, de pl, ha mindegyik FSB-wall-os, akkor még nyugodtan rakhatod feljebb a szorzót, a másiknál ekkor már megállt a tuning...
-
helkis
veterán
válasz
Core 2 Duo #9685 üzenetére
asztal alatt már olvad!
-
helkis
veterán
válasz
Core 2 Duo #9677 üzenetére
kamikázé!
-
helkis
veterán
válasz
killerjohn #9550 üzenetére
hát ez pech.. cserélj tv-tunert, most pont volt egy cikk PCIE-1x-esekkel..
-
helkis
veterán
válasz
killerjohn #9547 üzenetére
minek használod? A2ZS-nem jobb?
-
helkis
veterán
válasz
killerjohn #9532 üzenetére
dobj egy shotot pls, a szokásos progikkal: cpu-z1.42, cortemp095.4, prime 25.5..
esetleg everest a hőmérsékletekkel..
-
helkis
veterán
srácok, ha valami alul van feszelve, vagy időzítve, de még nem hal ki egyből, akkor a hibajavítások miatt sokkal lassabb tud lenni mint pl.: alapon. tehát a beállításokat jól ki kell tesztelni.. 2óra prime25.5 minimum, small fft- a procihoz, ill blend a ramhoz, bár mondhattok más kifejezetten ramtesztelő progit is, aki tud..
-
-
helkis
veterán
ma egy kis leírás a tuningról, holnap az egész világ???
a keresőbe beírt szavakat a motor megkeresi a topicon belül azokban a hsz-ekben, ahol az megtalálható. tipp: egyébként jobb, ha rászoksz, hogy macgayverként megoldod magad a problémáidat az élet bármely területén, ugyanis a tudást nem lehet copypastézni! -
helkis
veterán
válasz
hossszú #9376 üzenetére
a procin is rajtvan..
pl.: az L-el kezdődő
-
helkis
veterán
szvsz, nincs baj a hozzáállással, ezek a körök sorba meg lettek már futva (mihányfok, mi mennyi, mikellmihez, kinekmekkora), inkább azt látom hogy az újoncok egyre követelőzőbbek, és lusták olvasni (ha épp 9xxx-hsz-t akkor annyit..
), és ki akarják hagyni a létra közbülső fokait, ami persze nem gáz, ha zseninek születik valaki, de ezzel a "most akarom", "azonnal mondjátok meg", stb-vel inkább csak feszítitek a húrt, ha értitek mit akarok mondani.. szóval összefoglalva: minden gép különbözik, így nem lehet általánosan meghatározni mi mennyit bír, ergo milyen biosbeállításokat kell alkalmazni, stb, ráadásul, nem töltitek ki az adatlapokat sem, tisztelet a kivételnek, de mire kiderül, hogy mi van a gépedben (30hsz) ezzel is csak a "szemét" gyűlik, amit nem szerettek visszaolvasni.. ez a gáz, kapisi?
-
helkis
veterán
válasz
don_peter #9330 üzenetére
a hsz-eid alapján ez jutott eszembe: a legtöbb kárt az tudja okozni, aki egy kicsit ért a dolgokhoz..
milyen FPO? ill majd egy cortemp0.95.4-es screent tolj róla, ha összejött!
kiváncsi vagyok erre a kamikázé akcióra!
mod: sajna nem jött össze, de kár..
ha már ezt a 4G-s képet em kaphatom meg, egy 3600-ost légyszi!(ne felejtsd a cortemp0.95.4-et, ill egy prime95 25.5 small FFT-s shootot a progikat itt megtalálod, ill mások eredményeit is: [link])
még1xköszi! -
helkis
veterán
válasz
Superman #9306 üzenetére
most hogy megjött a hűtőd, meg is tudod nézni, hogy mennyire sík az alja, egy tolómérőt finoman odaraksz és pl fény felé fordítod, ha valahol átjön, akkor evidens hogy nem teljesen sík, ez lehet pár század is, ami a hűtési kontaktust erősen befolyásolja, mert gyakorlatilag a proci a levegőnek adja át ilyenkor a hőt, de ugye be szoktuk kenni pasztával, így nem olyan rossz a helyzet, de azért nem tökéletes így sem. ugyanezt a proci kupakjával is eljátszhatod, mert az sem szokott sík lenni, csak akkor van értelme, ha mindkét felületet lepolírozod. ideális esetben még paszta sem kellene közéjük.
a hogyanról: beszerzel egy/több tükörlapot, ami ugye sík, erre finomszemcsés csiszolóvásznat ragasztasz: 1500-2000-2500-stb vagy amit kapsz, autófényezőknél lehet a legfinomabbakat találniés elkezdődik az órákon át tartó körözés, néha 1-2csepp vízzel, ha úgyérzed már nem lesz jobb adott vászonnal, akkor váltasz felfele, és így tovább a végén egy tükörsima polírozott felületet kell kapnod. ezzel a módszerrel 5-8fokot lehet nyerni egy tuningolt quadnál. persze a procira nézve ez a garancia elvesztésével jár.
-
helkis
veterán
szvsz, mindegy egyébként, annyi változó van, hogy ez már szinte nonszensz..
de arra amire született a lista tökéletesen megfelel, vagyis a normál eredményekből kiderül, hogy átlagos használat mellett milyen fpo-t érdemes, nem érdemes beszerezni.
a különválasztás egyébként jó ötlet, vagy legalább lehetne egy extréme lista is, ahol minden meg van engedve
egy átlag user nem fog polírozni, sem kompizni, se vizezni, se multiméterel mérni, stb.. max egy jobb hűtés annak, aki mer tuningolni egyáltalán.. -
helkis
veterán
ja az az, csak valamiért controllt írtam
azt tudnám csak elfogadni hiteles eredménynek/listának ezekután, ha pl. West nyitna egy bemérőműhelyet és ott egy adott rendszerben. (minden megegyezik) sorba le lennének mérve a procik/feszek ill a tuningpotenciálok, szvsz a jelenlegi listához képest eltérő sorrendet kapnánk.. ha mindenki otthon méreget, akkor abból csak káosz lesz! -
helkis
veterán
gyári coolerral ne tuningolj, nem arra van kitalálva.. talán ezért sem teszi senki, nagyonsokmindentől függ, hogy mit bír, inkább az legyen az elsődleges, hogy 75fokot ne nagyon haladja meg a maghőmérséklet prime alatt, mivel ilyan terhelést nem tudsz produkálni valós alkalmazások használatával, így biztonságos a tuningbeállítás.. hajrá
-
helkis
veterán
látom mindenki ideges a családi ünnep miatt!
mindegyik quad megy 3.6-ot, p35-ben, különböző feszszel, megfelelő táppal, megfelelő hűtéssel!ha nem minden tényező ideális, akkor valszeg nem megy annyit, ennyire egyszerü.. aztán végig lehet kérdezni miből mit ajánl a nép, árlistákat végigböngészni, megéri-e.. további kellemes primestabil karácsonyfát mindenkienk!
-
helkis
veterán
válasz
erozsolt #8829 üzenetére
itt nézz körül, persze ez nem biztosíték arra, hogy amit kapsz az is tutira így fog menni!
-
helkis
veterán
válasz
WildDaemon #8827 üzenetére
-
helkis
veterán
válasz
Larry303 #8666 üzenetére
keresd meg nyugdíjas kartársat, nekem is ő segített a rendszer összeállításában + a hozzávalók beszerzésében (mond el neki az igényedet, mit kell hűteni, mennyid van, a legjobbat kihozza belőle
), elég tág határok között lehet legózni, de ugye a pénztárca a döntő.. egyébként az ilyen "gyári" vizhűtésekről senki nincs elragadtatva..
-
helkis
veterán
válasz
Larry303 #8661 üzenetére
ebbe a 10-15k-s coolercserébe fáradtam bele én is, h2o az egyértelműen jó út, jöhet bármilyen proci, nem 5-8fokokat jelent (pl.quadnál), hanem 22-25fokot (polír nélkül) egy jól megépített rendszer, azonos beállítások mellett, ill +Mhz.eket, ha épp az kellene. egyszerre lehet hogy több lóvé, de hosszútávon az egyetlen járható út szvsz (valszeg olcsóbb is, mint minden új procira új coolert venni, ill nemutolsósorban nagyságrendekkel halkabb is), amig nem lesz "felvett-teljesítmény-max" szabvány.
-
helkis
veterán
egyetértek, szerintem is az életszerü megoldásokra kellene ráfeküdni (24/7, úgyis mindenki úgy állítja be, hogy menjen is, de ne fogyasszon túl sokat..), ill egy max mennyit megy primestabilan (1h small-fft legalább) mindegyhányvolton.. további adatok lehetnek: szobahő, maghő, feszek: bios-idle-full, alaplap (rev-el együtt, esetleg fázisok száma, ne kelljen keresgetni..), táp, hűtés, fpo, vid, polír/nempolír, aki teheti felvett teljesítményt is írhat..
-
helkis
veterán
Hardcore procija van még a gépembe (vid=1.225v) és azt vettem észre huzamos használat során, hogy jobban fűt idle-ben 1.108v.al, mint ugyanilyen beállításokkal a saját procim (vid=1.2625v) 1.152v-on..
szobahő ugyanannyi.. ez gyakorlatban 2 fokkal melegebb mint a szoba, mig a saját procim ugyanannyi mint a szobahőmérséklet, ill az alaplapom is valamitol 4 fokkal melegebb, mint amit megszoktam. persze ez akkora különbség, hogy simán lehet IHS-miatt is.. viszont terhelve 3600-on 1.296v-on 51fok körül vannak a magok, saját procimmal 3600-on 1.360v-on a magok 57fokosak átlagban, este kipróbálom, hogy azonos feszen mennyi a különbség a procikon, hátha okosabbak leszünk..
ja és az majdnem kimaradt, hogy a fogyasztás kicsit többre jön ki HC-procijával 186w mint a másikkal 180w (össz rendszerfogyasztás, monitorral.) -
helkis
veterán
-
helkis
veterán
válasz
Armando_19 #7933 üzenetére
részvét, FPO-csere?
-
helkis
veterán
válasz
Nyugdíjas #7844 üzenetére
CPU-z_4185Mhz ez még az én procimmal lett csinálva, ehhez 1.616v-kellett..
-
helkis
veterán
válasz
Nyugdíjas #7830 üzenetére
na végre valami eredmény tőled is!
magokra mondod a 60fokot vagy felszínre?
egyébként: pirosulti!most épp 65-70 fok körül mennek a magok small fft-n 436*9-en=3925Mhz, 1.504v-al..
még csak 10 perce..ez majd megy ki a faliújságra, ha kibírja a 15percet
ezt az enzo-vs-dtek-et fejtsd ki bővebben!(felpolíroztad az enzót? procit? a dtek-felvolt ha jólemléxem, ha nem polírprocit tettél alá, akkor jó hogy hozott rajta annyit.. jöhet priviben is..
)
-
helkis
veterán
válasz
Larry303 #7809 üzenetére
mondhatnám hogy kupakprobléma, de érdekes módon nálam mindig elég hűvösek a procik (hardcore saját rendszerében ill ugyanez a proci nálam) és kb egyeznek a maghők is. +a saját procim.
ezt most vagy az MX2-nek, vagy a D-tek fuzion blokknak köszönhetem, mivel egyik proci sincs polírozva, se a blokk..
egyébként melegek a ninja lamellái? -
helkis
veterán
itt az első bench, Hardcore beállításainak reprodukciója, 22.5fokos szobában, zárt házban: [link]
-
helkis
veterán
én személy szerint lustább vagyok, mint hogy ilyeneket +ban megtegyek
, ráadásul minek? ennek akkor lenne értelme ha Grönlandon laknék vagyis egyik haver/barátom sem jönne át meglesni, hogy húú de megy itt ez a valami.. valójában ez már a kinek nagyobb a farka esetet súrolja, amit jóesetben kinő az ember 15éves korára..
-
helkis
veterán
ja, tegnap korán lefeküdtem aludni, az volt a baj..
Hardcore procija már itt szabamelegedik az asztalomon, ugyanaz az FPO-mint prmcsk-nél..
-
helkis
veterán
válasz
westlake #7735 üzenetére
épp ezért nem a mhz-szabályos listát írtam pl.nek, hanem a primestabilitásra helyeztem a hangsúlyt, a screenshootos pedig jó lehet a technológia határának megállapítására, ill ha léggel hűtöttről van szó, akkor vizzel még lehet stabilizálni is a primestabil érték és a srceenshhotos között valahol..
-
helkis
veterán
válasz
westlake #7728 üzenetére
rám gondolsz?
nem azért nem írom be a listába, mert utolsó lennék, hanem mert a szabályok alapján, nem lehet kijelenteni mi az egyértelműen jó fpo..
ha 1.23v lenne a fesz, akkor tök jó procim lenne vagy ha 1.36v? de mivel nem egyenesen arányos a fesz-órajel diagramm, ezért az egész elég fura képet tud adni szvsz, attól függően hol húzod meg a határt. inkább egy olyan lista kellene amiben primestabilan bennevan a végső mhz-is. ill egy olyan amin még lehet screenshhotolni. fesz szabály nélkül.. úgyis mindenki annyit ad neki, amennyit jónak lát. -
-
helkis
veterán
FSB-overvoltage controll : a legtöbb mi adható
, asszem 0.35v (ha már egyszer fsb-re gyúrunk
)
(G) MCH overvoltage controll : szintén max 0.375v..
6-8ig bármely szorzóval..
9-esen eddig 465-ig jutottam (1.616v), de ez már csak cpu-z validra stabil, 470-en már fagyi.. persze itt már több mindentől is függhet miért nem sikerült, pl feszhiány, de ennél többet nem akarok neki adni.. -
helkis
veterán
-
helkis
veterán
amint egy konfigban ki lehet próbálni 2db ilyen vid-es procit, fogyasztásmérővel a konnektorban, ki fog derülni.. (én már nem hiszek senkinek!
)
majd egyszer jár erre HaRdCoRe, akkor megkérem hozza el a prociját, aztán meglessük..szerk.: ha a vid-et is től-ig adják meg, akkor a tdp-re is lehetne ilyen formációt írni pl: 85-105w-ig, elvégre ugyanolyan órajel mellett a szinte csak a feszültség határozza meg a fogyasztást, nem?
vagy ha ugyanannyi, akkor miért nem csak 1 vid-el gyártják?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- OLED TV topic
- EA Sports WRC '23
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Robogó, kismotor
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!