Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
joshua7
üzenetére
Igen, de ez kissé félre vezető lehet... A lényeg, hogy minden Q6600-nak (meg a többi Core-nak is) két VID-je van.
Az egyik az idle VID, ugye a prociban van eltárolva az is, hogy a lap mennyire vegye le a feszt C1E meg EIST bekapcsolásakor. Nos ez az idle VID ez 1,1V körül alakul.
A másik a load VID, vagyis alapórajelen terhelve mekkora feszt kapjon a proci.Így már könnyen értelmezhető, miért írta így a srác:
"...de alacsony vid fesze: 1,15V-1,2375 miatt..."Tehát idle VID: 1,15V, a load VID meg 1,2375V.
-
Bagira01
veterán
válasz
joshua7
üzenetére
Nem tehetek róla ha fakezűekhez kerül
Nem az szokott lenni a baj h nem mennek jól, csak h másnál szépen felforrósodnak, pedig nekem csak egy polírozott tru120ex-em van, de lehet h ez vmi csodaszéria
Valószínű, hogy photoshoppolok, az eladott 3db tuningos e8400 egyike se megy 4Ghz felett(Laraxior, Gaben, BMW001) LOL
-
AtHoS
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
Bangyee
Na most lekaptam a ház oldalát és megfogdostam a procchűtő bordáját. Mit mondjak, hidegnek éreztem. Először a tetejét fogtam meg aztán az alsó részen is tapiskoltam, de ott is hideg volt. Megfogtam a levett ház oldallapot is. Az méghidegebb volt.joshua7
Az Everest-et szándékosan említettem meg, mert pár hsz-al előbb volt rá egy megjegyzés SymbianOS-től
Gondolom a korrekciót most már magadtól is el tudod végezni -
HSM
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
C1E ha bekapcsolod, bármilyen beállítás mellett működik, viszont az EIST-et nem ajánlom, mert ha tuningolsz, és bekapcsolod, akkor extrém és hajmeresztő feszültségek között fog váltogatni!
Najó, annyira nem, de rendesen adagolja neki a feszt... (Üresbe többet ad neki, mint amennyi kéne LOAD alatt....
)
Ja, és EIST-nek AUTO vagy 9-es szorzó kell, hogy be tudd kapcsolni. -
zsolt1129
addikt
válasz
joshua7
üzenetére
Nekem is ilyen tápom volt. De ha belegondolunk,akkor az osztott 12v-os ágon 18A az nagyon csak soványka a 4GHz-hez. Egyébként jó táp. De ha nem hiszed nyugodtan kérdezd meg a "tápos topikba is".
Épp azért nem stabil Prime alatt mert akkor van csak igazán meghajtva a proci. -
Bagira01
veterán
válasz
joshua7
üzenetére
Nem értem mi lett azzal a proccal
8x450Mhz 1,296v 58 fokos maghők, 8x400Mhz 1,152v. Ezek mind gyári kupakkal és 2000-en pörgő ultra kaze ventivel tru120ex-el készültek 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
joshua7
üzenetére
Amúgy azt olvastam, hogy igazán csak a TJmax közelében mér jól, szóval itt a TJmax-tól való távolságot kell nézni. A hőfok az tök pontatlan lehet és az is, amint a melléklet ábra mutatja. De elméletileg a TJmax-ot jól lövi be, hiszen anno az E6300-am is szépen, mikor melérte a 85 fokos meglassulási küszöböt (ez a TJmax ugye), szépen vissza is vette magát. A hőfokmérés meg azonos mind két prociban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
joshua7
üzenetére
Hehe, nem. Most megnéztem 18 fok van a szobámban (tudod: válság van...
) a hőmérő szerint. Azért ilyen alacsony a hőfok, mert amúgy 1,008V-al megy 1600MHz-en csak itt felváltott már 2400-re 1,2875V-ra (DES+C1E+EIST).Amúgy így megy terheletlenül: Kép Itt a hőfokok magasabbak, mert nyáron készült még a kép.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
joshua7
üzenetére
Számomra itt a kérdés, hogy melyik tippeli meg jobban a TJmaxot. Érted, ha a határon kergeted a procit nem mindegy az a +/-5fok. Azért én biztonsági okok miatt maradok az alacsonyabb TJmax-nál.
Mod: amúgy nálam ugyanannyira lőtte be a TJmaxot a két progi, mert ugye Coretempben nem állítható a TJmax csak a Realtempnél.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
joshua7
üzenetére
Most megnéztem a CoreTemp 0.99.3 és RealTemp 2.7 ugyan annyit mutat csontra ha beállítom, hogy a Coretemp is a TJmax-tól való távolságot mutassa ne a (vélelmezett) maghőfokot.
mod:
Ha minden igaz hétfőre megjön a Corsair TX650-em, estére kiderül a Chifi gyenge 12V-os ága volt-e a hunyó a gyenge tuningban.
-
HSM
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
Nem, ez az, amit senki sem tud biztosan, mennyi. (Mivel arabról darabra változhat, nem kiolvasható) Csak az ettől való differencia, ami számít! Azt érdemes figyelni!
#21292) Qru: Nem lehet kiolvasni a prociból sehogyse. Minden proi csak tippel. Ami biztos, az Distance to Tjmax, azaz hogy kb. "hány fokot melegedhet még a procid, míg ki nem kapcsol". Ezt olvassa ki minden progi.
Akit érdekel a téma részletesen, keressen rá everest topicban a "tjmax" szóra, és olvassa el szacsee hsz-ét. (5. találat
) -
HSM
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
Semminek nem lehet inni, mert a szenzor "szar", mivel úgy van beállítva, hogy csak azt mérje, mikor kell kilőni a procit, mert túlmelegedett. Ezzel kapcsolatban már linkeltem pár hsz-t, pár napja.... A lényeg, hogy a Distance to Tjmax az egyetlen biztos támpont, ami mindig "pontos", és a realtemp kiírja szépen.
-
HSM
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
Mondjuk ha kikapcsol, és nem resetel, akkor sajnos sanszos, hogy a táp a ludas....Sőt, nem is hogy nem bírná, hanem hogy lekapcsolja az ágakra osztásos védelem....
Viszont a drop egyértelműen a lap sara, abba nem játszik a táp. De amúgy nem lehet, hogy a proc túlmelegszik? Használj realtemp-et és nézzd a distance to Tjmax-ot! Mert lehet, ott valami nem 100% a hűtéssel! Nekem 3600@1,38V sem megy fel nagyon 70 fok fölé, ha jól emlékszem.... 
-
-
Bagira01
veterán
válasz
joshua7
üzenetére
Uramatyám mit tettek ezzel a procival nálam 8x450-en 1,296v-al 58 fokosak voltak a magok
(load) -
HSM
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
Igen, ott sanszos, hogy a lap tápköre nem bírja tovább... Így is gyönyörű, amit kihoztál belőle! Amúgy konnektoros mérővel megnéztem, 3600@1,38V + GW GS 4850-720/1150@1,158V furmark+prime95 -place fft kb. 420W a konnektorból az adataimnál lévő konfiggal, monitor nélkül.....
Ha ehhez hozzászámolom a tápom 80-85% közötti hatásfokát, akkor mindjárt csak 350W... Szóval elvileg még kéne lennie kis tartaléknak ott a tápban..... -
Laraxior
titán
válasz
joshua7
üzenetére
ez a szutyok DQ6 is simán viszi a 460as FSB-t..én 3.6GHz-en használtam amíg Nálam volt.. 450x8. Egyszerű beállítás.. a legtöbb Quad viszi is
A lap meg nem eladó
vettem rá vizesblokkokat...lekaptam a nagy heatpipe-ot. Próbálkoztam visszavásárolni a régi DS4emet..de nagyon nem akar megválni tőle a mostani tulaja... pedig felajánlottam neki az 1:1 cserét erre
..mondjuk ha benne lett volna akkor most nem Nálad van az a Quad..hanem Nálam repeszt 4GHz-en 24/7

-
Bagira01
veterán
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
Kié volt a proci?
Szerintem tökéletesen elég a lapod.A nagyobb tuninghoz ajánlatos egy ventit raknod a fetekhez,mert nekem azt csinálta,hogy ha ezek túlmelegedtek visszadobta a quad szorzóját 6-ra.Aztán egy venti ezt megoldotta szépen egészen 3800mhz-ig bírta prime alatt a lap is.Ne melegedett volna annyira a cpu
-
HSM
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
Giga P35/DS3 lapokban kényelmesen megy a Quad, olyan szűk 120W (inkább csak 100-110W) prime95-smallfft alatti procifogyasztásig. Ezt a DES progival vagy everesttel tudod nézni. Ez a gyakorlatban nekem 1,2V betonstabil 3200-at jelentett (80-90W), az abszolút max 3400 körül volt, szűk 1,28V-al (118W), de így már nem volt minden OK.... A quadom VID-je 1,2625V. Efölött már nem bírja a lap tápköre, eszméletlen forró volt már így is 3400-on... A jelenlegi Asus P5K3 Deluxe-omban viszont érezhetően több tartalék van, azzal már ment 3600@1,38V-ot a proci, valami bődületes áramfelvétellel (konnektorból 305W prime 95 smallfft alatt
) igaz, így is csak 6-7 percig megy, aztán reboot... Viszont itt sokkal kisebb a drop, +van loadline is. Szóval ki kell próbálni a DS3-at, de ha nagyon extrém akarsz lenni, ahhoz igen jó proc, és inkább DQ6 kell.... (Bár a P5K3-nál is 8 fázissal a procim fogyott el előbb....
)Bár igaz nem sűrűn kellett felhúznom még alapórajelről sem 3200-ra, nemhogy tovább...
Bár extrém szarul optimalizált helyzetekben jól jöhet... Pl. NFS új része...
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
Nemtudom,nem volt még p45-öm,de emlékeim szerint eleinte sokat szívtak a q66 tuningal benne.Aztán megeshet hogy user error volt mind.
A dfi is igen jó lapocska,de én még mindíg aztmondom elég lesz a ds3 a quadnak.3600mh-ig nekem nem volt nagy gondom a tuningal.Nagyot droppol,az igaz,dehát ez van
nem extrémtuningra van kitalálva. -
DigitXT
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
Nem értem ezt az egészet: én pl. direkt rákérdeztem, hogy ha el akarja adni a procit, írjon privit, mert érdekelne, de nyilván nem akarja igazából eladni, hiszen nem írt.
Persze akkor lehet, hogy "madár" lennék, ha megadnám érte a 36K-t.
(A miheztartás végett a mostani B3-am, ami 3,2-n már nem prime-stabil 1,4V-on, ezért inkább 1,3-on járatom 3GHz-en, ahol minden oké, 40K-ba fájt hűtőstül: a hűtőt később 5-ért eladtam, a Noctua venti meg kb. 3K. Szóval kb. 32K-ért vettem, és azért annyira régen nem volt.
) Na most ha én ezt lecserélném egy 20%-kal gyorsabbra, nem ér meg az némi felárat?
Igaz, a mértékét mérlegelni kell.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
joshua7
üzenetére
Hőbörgés?
Ez nem hőbörgés volt. De tudod mit. Én is szeretnék egy Ferrari F430-at lehetőleg 10M alatt, és 2 évesnél ne legyen öregebb. Persze gyárilag tuningolva, "alap" modell nem érdekel.
Kb. így hangzott az irományod. Keresgélhetsz, de én csak annyit mondtam a világon nincs az a hülye aki el fogja neked adni azokkal a paraméterekkel amiket írtál 30k alatt. Talán majd jövő év elején-közepén. De persze keresgélhetsz. Esélyed akkora mint egy mezőn 4 levelű lóhere csokrot szedni.
Mielőtt megvádolsz mennyire rosszindulatú vagyok, csak azért közöltem veled a tényeket mert nagyon nem vagy tisztában az árakkal. Szóval nem nagy szájat kellene akasztani hogy hőbörgök, ha nem vagy tisztában az árakkal akkor köszönd meg hogy leírtam és tájékoztattalak.
Ha tisztában vagy az árakkal az más...

-
Beowulf_78
addikt
válasz
joshua7
üzenetére
Ha nem hát nem.Használom akkor én, mert 36k-nál egy petákkal se fogom olcsóbban adni.
Minden tiszteletem, a tied, de ezt a 30k alatti Q6600-ot hogy találtad ki?
Ráadásul extrém tuninggal... Az új 30k. Az enyém polírozott és kitesztelt tuti darab amiből nincs sok. Mint ahogy Shkiz0-é is. Nem is értem hogy gondoltad hogy olcsóbban hozzá fogsz jutni mint amennyiba egy új kerül, ami persze "zsákbamacska" hogy milyen tuninggal rendelkezik. Az újabb FPO-s Q6600-ok meg már nem is mennek úgy ahogy te azt elvárod (1,3V@3,6ghz).
Szóval egyszerűbb lenne ha azt mondanád nincs rá 36k, mert 26k környékén talán 1,4V@3,5ghz példányokat fogsz találni.
Tudod..."sokat akar a szarka de nem bírja a farka".

-
Bagira01
veterán
válasz
joshua7
üzenetére
Majd elvélik, lehet, hogy WIZARD le tudja tesztelni, ha beviszem pestre. Az ő gépébe semmi akadály nem lehet szóval elválik, hogy mi a ludas(proci lesz a xar sztem
) Ha a lap akkor egy DFI p35-t2rs-el próbálkozok, subaru mondta, h azzal tartják a q6600 wr-t szóval abba se lehet gond 
-
-
-
-
Anthony28
őstag
válasz
joshua7
üzenetére
Tehát.Az Infinity azon kevés hűtők közé tartozik amelynek mind a 4 oldalára lehet ventit szerelni.Logikusan 2 légcsatornát kialakítva az egyik oldalról szív a másíkra fúj elven.
Ha tudsz venni Infinity-t akkor ezt vedd mert 11-12k körül nem hiszem hogy van jobb proci hűtő.A gond az hogy nem nagyon lehet kapni, aki meg már megvette az ugye nem adja el.Azért ha szerencséd van találhatsz használtan 9-10k-ért... A TR Ultra Exreme is nagyon jó, de a 16k ára + még venni hozzá ventiket...ennyire viszont nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem az szokott lenni a baj h nem mennek jól, csak h másnál szépen felforrósodnak, pedig nekem csak egy polírozott tru120ex-em van, de lehet h ez vmi csodaszéria
Valószínű, hogy photoshoppolok, az eladott 3db tuningos e8400 egyike se megy 4Ghz felett(Laraxior, Gaben, BMW001) LOL
. Írtam "Everest alapján" a többit pedig bogarászd ki az előző max. 50 hsz-ból
Na meg a szobahőmérőm sem hitelesített, de saccra azért jó, ráadásul 1,5m magasságban van. A gép meg a padlón.
. Most abit ip35-be megy, e8400 load 1,344v 9x490Mhz, idle meg 1,232v 6x490Mhz 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(load)
vettem rá vizesblokkokat...lekaptam a nagy heatpipe-ot. Próbálkoztam visszavásárolni a régi DS4emet..de nagyon nem akar megválni tőle a mostani tulaja... pedig felajánlottam neki az 1:1 cserét erre 
Ez nem hőbörgés volt. De tudod mit. Én is szeretnék egy Ferrari F430-at lehetőleg 10M alatt, és 2 évesnél ne legyen öregebb. Persze gyárilag tuningolva, "alap" modell nem érdekel.