- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KTompi
aktív tag
válasz
prmcsk #13931 üzenetére
Az előző kérdésedre a válasz az alábbi konfig
esetleg plusz memóval. Esküvőket fotózok, főleg RAW-ban, és jól jön a plusz teljesítmény. A nagy fileok (és biztonság) miatt jól jön a RAID01 tömb is... A videókártya persze tökmindegy (illetve nem tökmindegy, de nem kell azért 8800GTS
)
-
szacsee
nagyúr
válasz
prmcsk #12611 üzenetére
Hé ződ kígyó!
A regénybe belekezdtem, de ezt már mintha valami hasonló formában írtad volna...najó van egy kis eltérés, de ugyanerről a chifi tápról zengtél ódákat.
Nem azt mondom, hogy nem jó, csak ha egy regényt írsz, akkor a "törzsvendégek már láthatták hasonló" formában szöveget bebiggyeszthetnéd, hogy ne terheljük le a szemünket ily módon...
Na szal csak eztet akartam mondani...amúgy jó az írás, kérdés másnál is működik-e, mint anno a + kondizás, ami nálad működött, az öreg lapját meg hazavágta...Pulsar: sima DS3-ad van, vagy DS3P? A tápod szerintem nem naon bírná, de ezek után nemtom...ja és a Tody blokkot tekerd körbe, mert lehet kap akkora hőterhelést, hogy a plexi leolvad a tetejéről...
Prájmot meg eszed ágába ne jusson, hogy használod azon a feszen...
Akkor és csakis akkor használd azon a feszen, ha a valós fesz 1,6V körülre áll be, 1,7 felett CPU killa lesz a nick-ed alá hegesztve... -
Soak
veterán
válasz
prmcsk #12611 üzenetére
pont az enermax csaoda Galaxy-jával volt gondom "az ágankénti" szabályzással... amit az nem vitt el a 850W-jével nomrálisan, azt elvitte az VX550 (majdnem azt, valamivel kevesebbet) csucsra járatva, de elvitte . Szóval ez tapasztalat és erre tudok épiten... de amugy ami most chieftec táp nálad van azt meg tudod jobban terhelni? mert akkor ott is kiderülne a "turpisság" ha van
-
válasz
prmcsk #12611 üzenetére
Na, kb ezt énis így látom.. eddig mondjuk két tápot szedtem szét, de mindegyikbe közös helyről jött ki a 12volt. De a lényeg itt az, hogy az egyik táppal megy, a másikkal meg lekapcsol. Lehet, hogy akkor nem az úgynevezett ágankénti terheléshez van köze, de a táphoz van, az tuti
-
helkis
veterán
szvsz, mindegy egyébként, annyi változó van, hogy ez már szinte nonszensz..
de arra amire született a lista tökéletesen megfelel, vagyis a normál eredményekből kiderül, hogy átlagos használat mellett milyen fpo-t érdemes, nem érdemes beszerezni.
a különválasztás egyébként jó ötlet, vagy legalább lehetne egy extréme lista is, ahol minden meg van engedve
egy átlag user nem fog polírozni, sem kompizni, se vizezni, se multiméterel mérni, stb.. max egy jobb hűtés annak, aki mer tuningolni egyáltalán.. -
SimonYana
addikt
Ha több a gigában a mem.fesz akkor nem vágom miért nem nyekken meg a Blackdragon alapon?Gyárilag 2 volt kell és nekem sem megy 2,2 alatt és havernaksem a DS3-ban.A Ballistixeim nem mentek rendesen 2,2 volton.Csak 2,4-en.Szerintem ez a fránya Giga inkább 2 tizeddel kevesebbet ad.Vagy a Fszzz se tudja már!
-
Soak
veterán
és?
időben nincs különbség 2vs4 mag között
btw : kicsit szorakoztam , nem tudtam amgammal mit kezdeni ... itt van alacsony feszen 1,39-1,4V körül (ez csak valid, ez alatt nem sokkal winraroztam) .... csináltam magasabb feszeken is validokat 1,61V , de mind corrupt lett
... nem értem ,hogy miért... 4237 volt a legmagasabb érték .... 26fokos szobában .... 4145-ön elkezdtem 32m-ezni , de 5percnél meguntam
szerk : valami baj van a validommal?
1.42.0-ával nem megy a valid?
áhh, majd ujra csinálom
-
Achill3uS
nagyúr
ugy 2 perccel kevesebbet... de ahogy nézem, kapásbol a single channel + cl5 rengeteget visszafog az idődön + 0 tweak és mindennapi OS gondolom... a 32M pedig az egyik legtipikusaban tweakelhető tesztprogram, mint láthatod over már 3600-on be tud menni 14perc alá...
btw, a Spi 1 magos tesztprogram, itt nem számit hány magos procival tolod, csak a mhz és az architektura számit ha a végidőt nézzük, tehát a te eredményed egy 4230mhz-es Conroe mellé állítható simán...
-
westlake
félisten
magyarul te is a tap "mogott" mertel.. ezzel csak az a baj, hogy akarmit csinal pl az oprendszer (dolgozik a vinyo), maris bezavar a meresbe.. egyebkent nem is ertettem, hogy mik azok az egy amperes ertekek... neked nem is ertekeket kellett volna kiirnod, hanem csak eltereseket
en azon gondolkoztam, hogy elvagom a tap 20 pines csatijanak a 12 voltos agat es oda kotom be a multimetert.. persze le kell huzni a ventiket.. mondjuk nem tudom, hogy a pci, pci-e, ddr melyik agrol nyeli a feszt..
-
helkis
veterán
egyetértek, szerintem is az életszerü megoldásokra kellene ráfeküdni (24/7, úgyis mindenki úgy állítja be, hogy menjen is, de ne fogyasszon túl sokat..), ill egy max mennyit megy primestabilan (1h small-fft legalább) mindegyhányvolton.. további adatok lehetnek: szobahő, maghő, feszek: bios-idle-full, alaplap (rev-el együtt, esetleg fázisok száma, ne kelljen keresgetni..), táp, hűtés, fpo, vid, polír/nempolír, aki teheti felvett teljesítményt is írhat..
-
Achill3uS
nagyúr
mondjuk ezt csak olyan lappal érdemes megtenni ami alapból kicsit fapadosabb, pl egy ROG lapon nincs nagyon mit modolni (max vcore+kondi), egyébként is ovp-sek... szóval sztem p5e vagy giga (esetleg abit) vonal járható... mod: ja most jöttem rá neked nem x38 dq6-od van... hehe én a helyedben nem váltanék le p35-ről...
-
westlake
félisten
ajanlanam figyelmedbe ezt a kis "lehetoseget"
-
helkis
veterán
FSB-overvoltage controll : a legtöbb mi adható
, asszem 0.35v (ha már egyszer fsb-re gyúrunk
)
(G) MCH overvoltage controll : szintén max 0.375v..
6-8ig bármely szorzóval..
9-esen eddig 465-ig jutottam (1.616v), de ez már csak cpu-z validra stabil, 470-en már fagyi.. persze itt már több mindentől is függhet miért nem sikerült, pl feszhiány, de ennél többet nem akarok neki adni.. -
helkis
veterán
HaRdCoRe-nak enzo van a quadján, mégis melegebb, mint nálam, nála is p35dq6-al 3600-on, ráadásul kisebb feszt kap.. FPO+VID ugyananni nála, mint nálad. nálam 1.2625v azt nem tudjuk, hogy mindenkinél ugyanaz a bios van-e fent, ill ugyanazokkal a verziós progikkal "mérjük" a hőmérsékletet, ha ezt kizárnánk, akkor lehet egyből kiderülne a turpisság. ahogy nézem HaRdCoRe screenshootját, a 10fok különbséget a felületre értette, ami lehet a más everest ver. miatt, de attól is, hogy kicsit homorúbb az IHS-e, vagy az enzo nem fekszik fel "rendesen", de ha jól belegondolok ezek csak akkor magyaráznák a dolgot, ha ugyanannyi feszt kapna a proci, így x-akta...
-
^Boss
őstag
ez nem fikazasnak keszult.. csak tenyleg mar akarmi van, tuti a progi szar. hat nem, alapveto norma, hogy prime stabilra tesztel valaki egy procit, ha full stabil procit akar, es ha nem stabil, nem mas progikat keres, hogy hatha azzal stabilnak nyilvanittatik, hanem emel egy kis feszt. aki meg nem full stabil procit akar, az kodol par videot, jatszik oszt jo van. nemtom ezen mi volt a sertes.. nem kerteltem az biztos. ez van
-
Anthony28
őstag
Csalóka.Lehet stabilnak hiszed, de azért a Prime95 tekintheted jó tesztnek, támpontnak elvileg.Ha az elfutkos 1-2 órát 100% loadban akkor nincs gond és nem is lesz.Viszont ha a progikra hagyatkozol és úgy hagyod...lehet jön majd olyan progi ami jobban kihasználja a magokat és gond lesz.Én így lennék nyugodt ha tudnám hogy Prime stabil.
-
Soak
veterán
8as szorzón ... mi meddig?
ezt a nincs semmi ami 4magon terhelné, mindig csak olyantól hallom akinek nem prime stabil valamiért a procija
... amugy wcg-z kicsit az eléggé leterheli 24/7 , ha ott stabil 2 hetet akkor mindig az lesz, amig világ a világ (stabil = nem fagy ki, nem hibásak a csomagok) meg még a ph csapatnak is jól jönnek a pontok
-
helkis
veterán
nálam szintén P35-DQ6 rev1.0, 4Ghzen 1.6v biosban, idle 1.568v terhelve 1.552v azaz 0.016v a drop, csak gyári alkatrészekkel..
a VID-nálam 1.2625v. a bios és a megkapott fesz között mindenhol -0.032v az eltérés. így ment sokáig a gép: 1.232v-on 3200Mhz-en itt idle/terhelve ugyanannyi a fesz, nodrop! -
HaRdCoRe
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Asustor NAS
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Játékfejlesztés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Le Mans Ultimate
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged